Proffsen Panic Productions firar 6 år

XenophobiaIdag är det en alldeles särskild dag. Det är första dagen på en mycket speciell vecka. För sex år sedan någon gång under vecka 22 startades Proffsen Panic som en klubb. Det är inget fem- eller tioårsjubileum men anledningen till uppmärksamheten jag ger (/plågsamt långa inlägget jag skriver) detta årsfirandet är att informationen om när det startade har tidigare varit okänd. Det finns så gott som inga dokument om datum och årtal så när startdatumet kom tillkännagivande för några månader sedan jublade vi. Så vad är då Proffsen Panic?

Så startade det
Det startade för länge sedan. Isa Dahlberg och Emelie Eriksson var två mycket skickliga "Piranha panic"-spelare, och samarbetade alltid. När de skulle spara rekorden angav de ett gemensamt namn: "Proffsen panic". Flera år senare vecka 22 år 2003 bestämde de sig för att skapa en klubb och namnet var givet. Senare samma år (kanske till och med tidigare) fick de av en slump för sig att göra en film - Spindelkvinnan. [Trailer nedan:] Alla roller spelade av dem själva. Spindelkvinnan handlar om flickan som "en dag blev biten av en spindel" och de oroväckande betten förvandlade henne sedan till ett livsfarligt odjur - en spindelkvinna.

Spindelkvinnan var början på något helt nytt. Det gav organisationen en helt ny mening - det GAV dem en mening. De två grundarna hade ingen aning om att det var en start på ett oavbrutet filmskapande. Proffsen panic hade utvecklats till "Proffsen panic productions". Trots avvikande sysselsättningar som till exempel skivan "Proffsen panic proffsiga platta" så har filmerna varit i fokus under hela denna tid.

James Blond
Inte långt efter Spindelkvinnan var nästa projekt på gång: "James Blond och den galne professorn". Filmen om detektivbyrån som drivs av paret Onda Zoe och James Blond. I denna film - som skulle komma att få sju uppföljare (i skrivande stund) - har Broadwaystjärnan blivit kidnappad av den galne professorn och Zoe och James Blond måste lösa fallet till varje pris.

Flexibilitet och samarbetenJames Blond 7 De namnlösa
De har gjort allt möjligt i filmväg. De har i största allmänhet gjort vanliga spelfilmer (och mångamånga uppföljare) men de har halkat in på flera andra spår. Det är en av de många anledningarna att PP alltid fortsätter. De tröttnar aldrig på grund av sin egen flexibilitet, och det gör ingen annan heller. Efter att den femte James Blond filmen "Det horoande fallet" fått sådär bra respons var det tveksamt om en ytterligare uppföljare verkligen skulle hålla. Då förvånade de alla genom att göra den sjätte (A star is born) till en musikal. Den blev en enorm succé.
Andra flexibiliteter är nyhetsprogram, gästprogram, dokumentärer och även musikvideos. Deras mest uppmärksammade dokumentär är "En dokumentär om Populära killar" där de utan att döma eller vinkla frågor intervjuade två populära unga män. Stureplanskillen och frisören Carl Börg och den allmänt populäre Kevin Klen. I och med dokumentären fick Kevin Klen en kometkarriär som modell för märket Boobie och är även nu inne på skådespelarkarriären. Hans enda roll är i skrivande stund David Golden i musikalen Against all odds från 2007. Andra profiler som blivit kända genom PP är hallåaren Stina Majsson. PP har ständigt visat sina filmer på Tv 0 där Stina arbetar. Den charmigt förvirrade programledaren har i ur och skur presenterat filmerna, förutom en gång då Wild kids-Ola gästade.

En ny väg
Rykten har ibland fladdrat omkring och viskat att PP skulle vara påväg att splittras. Anledning är att PP under vissa projekt delat på sig. Ena halvan har haft samarbeten med filmbolaget EAA corporations. EAA och PP har under flera år gått sida vid sida i sättet att skapa, men det senaste året har EAA gått över till att lägga mer energi på efterarbetet i filmerna. En väg som nu även PP har valt att gå, men de slår fast att de aldrig någonsin kommer sluta lägga tid på historien och skådespeleriet.
- Det är vårat grundmärke. Varför vi nu ska lägga mer tid på att klippa är för att vi ska kunna göra filmerna ännu bättre. Vi ska använda oss av fler kameravinklar och kunna utnyttja filmens kapacitet till max, säger PP;s talesperson.
PP har under samarbetena med EAA i vissa produktioner varit full styrka, och som redan nämnt ibland halverad. Exempel på fulla samarbeten är Jens-Bert, Jens-Bert 2 och Pirates of the Caribbean.

Den största anledning till splittringsryktena är filmen DC som gjordes med EAA sommaren 2007. En mörk historia om den undre världen, knark och brott som fängslade alla. Inte kunde PP vara med på något sådant - alldeles för seriöst! Men icke sa Nicke - man får inte underskatta dem. PP är ett flexibelt bolag som kommer att finnas kvar oavsett - i sommar kan ni se fram emot nya produktioner!

Proffsen Panic Productions produktioner:
James Blond och den galne professorn
James Blond och den onda ondianen
James Blond 3 Den galne professorns hämnd
James Blond 4 Manslukerskan
James Blond 5 Det horoande fallet
James Blond 6 A star is born
James Blond 7 De namnlösa
James Blond 8 Broken past
Fia och Mia
Spindelkvinnan
DC (halverat samarbete med EAA corporations)
Skönheten och Odjuret (samarbete med EAA corporations) (material förlorat)
Harry Potter
Bolimonens fantastiska värld
Draco Malfoy - The dokumentär
En dokumentär om Populära Killar
Tinorna i köket
Micke och Ante på äventyr
Micke och Ante på äventyr 2
Micke och Ante; Du är min lyckosyrsa
Mördarsnigeln (förlorat material)
Busted
Snusk-nytt
Pirates of the Caribbean (samarbete med EAA corporations)
Jens-Bert (samarbete med EAA corporations)
Jens-Bert 2 (samarbete med EAA corporations)
Emelie och Annika på äventyr (halverat samarbete med EAA corporations)
Emelie och Annika på äventyr 2 (halverat samarbete med EAA corporations)
Askungen (samarbete med Fia Johansson och Sara Peterzon)
'Han var så söt' framförd av Anna Backman
'Han var så söt' remake
Batman: The beginning (halverat samarbete med EAA corporations)
Dokumentär: Vad gör de i skogen?
Against all odds (samarbete med EAA corporations)
Moonriver
Wild kids
Xenophobia (samarbete med EAA corporations)

Kommentarer
Postat av: isa

Tycker vi gör vågen för PP!!

2009-05-26 @ 16:55:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Sjung ut:

Trackback
RSS 2.0