Confusion is NOT art

Blir galen på att alla på min facebook har samma visningsbild och heter samma sak. Det där med visningsbild var okej, men det här är bara FÖR MYCKET. Jag blir galen!

Pantern i det orangea rummet

pantern

Jag tycker att den här bilden är så himla skojig. Annie Lebovitz poträtt av Brad Pitt, tidigt nittiotal. Visst ser han förbannat bra ut (det går inte att förneka), men det roliga är att han ser ut som en panter. Vilket jag aldrig har kunnat säga om någon förut.

Och en recension av Grabben i graven bredvid (boken) går att läsa på bokevolution nu! Läs den här.

"Do you think I want to look at you like that?"

Jag hade en ganska jobbig dröm innan jag vaknade imorse. Men innan drömmen blev jobbig var den desto trevligare. Ni vet Patrick Dempsey? Som är med bl a ”Brudens bäste man”, ”Grey’s Anatomy” och ”Valentine’s day”?

Jag drömde att han av någon anledning var i mitt lilla kök här i Visby. Jag stod vid min spis, och han stod bredvid vid diskbänken. Han skulle precis gå och jag kände hur jag egentligen längtade efter honom. Och så såg han plötsligt på mig och snabbt gick han emot mig. Med sina händer fick han mig att backa rakt in i fönsterbrädan och fönstret. Han var nära, och jag tänkte: ”Herregud händer det här? Det är precis som i en film”. Och så kysste han mig. Och jag kysste honom. Och sen gick han. Han skulle till sin fru eller något.
Och det hände ju tyvärr inte på riktigt. Även om det inte var någon film.

Kunde varit jag


"I'm English, we like to be cold and wet."

Åh jag har fått tillbaka ångest över mitt slutprojekt. Jag tyckte jag hade en asbra idé omkring det här, vilket jag mejlade min manuslärare om. Dessvärre så tyckte han att jag skulle skriva ett nytt manus, ” Inte för att jag tycker ditt scenografimanus är dåligt på nått sätt utan mer för att jag tror att du kan skriva något som är ännu bättre”
Vilket är sant. Men han missade min poäng totalt. Men hans tankar gör att jag inte riktigt kan behålla mina egna i samma riktning. Och ändå så verkar han inte riktigt ha fattat vad mina var (trots ett mejl i längden av en a4). Åh BAJS. Jag får gå till min andra lärare. Och sen får jag prata med honom igen. Att allt ska vara så problematiskt! Jag som försöker vara lite effektiv här!

Nej nu ska jag sätta på mig min nya tröja och göra mig vacker. Det får mig nog på bättre humör.
(citat ur "A single man" i rubriken, om någon undrade. Bra film. Se den.)


Jag älskar Disney

Disney instrumental (spotify)
Jag skulle kunna drunkna i all den vackra musiken.


Ibland så bara håller jag dig för att höra dig andas

Jag är glad. En av mina favoritböcker av Rosamunde Pilcher - Midvinter - visade det sig att mamma hade två av. En som hon köpt själv (den jag läste tidigare) och en som hon fått av mormor. Så nu fick jag den som var mormors. Sååå mysigt. Min första Rosamunde Pilcher-bok. Kääääärlek.

Jag skulle vilja att någon väntade på mig någonstans







Jag kanske inte älskar dig

Vackra ord bröt ner mig och sen bestämde sig mitt undermedvetna för att konspirera sig mot mig också. Och nu sitter jag här. Med tankar om drömmen i natt, där jag var kär och skrev ett brev. Och jag fick ett tillbaka tjockt som en pocketbok. Men vad som stod i vet jag inte. Och nu ska jag dricka en kopp kaffe och sedan cykla till min bästis.

Hej jag vill också vinna en bok

Eddie och jag har ju som känt bokevolution.wordpress.com nu, och vi hade för några dagar sedan en gästbloggare där (läs inlägget här). Vanligtvis så bokbloggar hon på sin ihyllan.se, som idag tydligen fyller två år! I och med detta lottar hon ut en bok, och en bok säger jag aldrig nej till. Jag vill ha Sophia Kinsellas verk, "En shopaholic i väntans tider". Jag har aldrig läst någon av hennes bästsäljare, men det betyder inte att jag inte vill det. För att vinna ska man länka till inlägget, så ja, jag gör väl det! http://ihyllan.se/2010/august/tavla-och-vinn-en-bok.html


Nagellack

Cirkus en gång per år får jag för mig att måla naglarna. Och cirkus en gång per år får jag klart för mig EXAKT varför jag inte gör det. Men cirkus en gång per år får jag för mig att just denna gång ska det vara en fantastisk idé. Idag är förstås en sådan dag. Jag har inga naglar. Att lägga massa fokus på det är inte snyggt. Det blir bara kladdigt och bajsigt och aaaaah så fult. Men nu får det sitta där. Och mamma får måla på de fyra sista naglarna på höger hand.

Bläckhjärta

Bläckhjära finns recenserad på vår bokevolution! (smygreklam, japp. Men var ska jag göra reklam om inte på min egen blogg?)

Jag kollade in trailern för filmen nu, som jag tidigare varit skeptisk mot (Brendan Frasers fel). Den verkar vara väääääldigt olik boken, både i stil och i historien. Dock så vill jag ändå se den, men det är endast p g a Helen Mirren. Hon spelar Elinor och är visserligen alldeles för smal för den rollen, men hon är en av de bästa kvinnliga skådespelarna och jag tror att hon kan vara väldigt humoristisk som den hetsiga boksamlerskan.


Där vill jag bo





Behagligheter från soffkanten

Jag ligger i skinnsoffan på nedervåningen och läser ”Bläckhjärta” som jag nyss lånat av Eddie. På soffbordet bredvid mig står tekannan med handmålade blåbär, och den ångar av mitt Österlenste. Det smakar som vanligt av hallon och pistage. Jag lyssnar till ljudet av hummelboet vi har alldeles utanför. Det murrar behagligt och ibland avbryts det av Malins skratt från uterummet. Jag sneglar ibland mot mammas bokhylla och tänker på vad jag ska läsa här näst. Än har jag inte bestämt mig, men Nora Roberts eller Rosamunde Pilchers ”Det blå sovrummet” känns mest lockande just nu.
Jag är så lycklig där jag ligger. ”Böcker ska vara tunga för de rymmer hela världen” säger de i ”Bläckhjärta”. Jag tänker att det är sant, och på att fantasin är det mest fantastiska som finns. Hur jobbigt något än blir kommer jag alltid ha min fantasi att fly in i. Där kan jag gömma mig och berätta historier jag bara kan önska att jag var med om på riktigt. Men det gör inget egentligen. För det är bara min värld. Ingen kan ta den ifrån mig, den kommer alltid att finnas där för mig.
Och ja, idag är jag så lycklig där jag ligger.


Remembering Marilyn

I förr går fick jag en fin bok av mamma. Jag gillar att få presenter.


RSS 2.0