Sälen 2010: Rheborg

Nu har jag varit på Högfjällshotellet ex antal timmar. Förutom att jag gick förbi Johan Rheborg alldeles nyligen har inget intressant skett.

MVG

Jag fick mitt resultat av idrottsprovet igår. Jag läste mejlet efter att ha skickat in novellanalysen fyra minuter i deadlinen, och jag hade fått 44,5 poäng av 50! 42 var MVG. Jag räknade faktiskt inte med det, utan var lite nojig och trodde jag skulle få 30-något. Men nej, det gick förvånansvärt bra.

Jag har världens lust att se den tecknade Spider-manserien efter att ha smsat med Troff om det igår. Men det går inte att lösa nu. Ikväll vid sextiden kommer Annika och vi ska kolla på film och mysa. Imorgon åker jag till Sälen. Tjosvejs.

Novellanalys av "Bortbytingen"

Hahhaha vad jag skrattade när jag läste detta:

"Och vad jag menar med att stycket ovan står för konflikten är för att det är det hela historien handlar om. Om trollkäringen aldrig tagit barnet där hade berättelsen inte existerat. Och eftersom jag inte upplever att hustrun inte har att få tillbaka i barnet i fokus vill jag därför kalla detta anledningen till att jag utnämner det till konflikt. Dessutom så är stycket anledningen till att hustrun får sitt mål, inte hindret."

Det är ur min novellanalys av "Bortbytingen" av Selma Lagerlöf som jag ska lämna in snart. Jag renskrev den och upptäckte detta. Vafan snackar jag om? Eler, jag vet vad jag pratar om eftersom jag vet vad jag tänkte, men hur funkar den där texten? Det är helt jävla obegripligt. Otroligt komiskt.

Ett stipendium på 15 000 dollar

Jag är så jävla awesome. Jag bara är det. Jag brukar inte skriva självsäkra inlägg, inte för att de stör de flesta, utan för att jag vet att om det inte går som jag tänkt mig är det ganska förnedrande - även om jag fortfarande är så himla bra. Och egentligen inte bryr mig. De flesta jag luftat mina ambitioner för har varit tysta och innerst inne höjt på ögonbrynen, även någon sagt "Tror du helt seriöst att du kommer att lyckas?". Och jag behöver inte dragharmonican. Men om sanningen ska fram så behöver jag inte de som tror på mig heller. De som säger "du klarar det. Det vet jag", för vad vet de? Vissa säger det för att det är deras jobb att tro på mig, deras kärlek som får dem att vara säker på sin sak. Men hur läget än är, så spelar det egentligen ingen roll. Det är bara den konstruktiva kritiken av de som kan jag vill ha. Jag tar inte åt mig av det andra. Jag bryr mig inte. I slutändan handlar det ju bara om mig själv. Och jag vill. Jag vågar. Jag kan. Behöver jag 127 000 tusen kronor? Då får jag väl fixa de pengarna. Annars så finns det lösningar. I värsta fall har jag fetaste studielånet. Men jag har ingen plan B. Jag har bara tjugo plan A. Det finns inget näst bäst. Tror jag inte att något är det bästa? Då får jag mig själv att tycka det. För bäst är inte nr 1. Bäst är att rocka min egen värld. I slutändan handlar det bara om att vara nöjd med mig själv. Om det är att skaffa tre hus, sälja ett manus för en miljon, gifta mig med en balettdansös eller vinna OS-guld är helt oväsentligt. Jag vill bara ligga på min dödsbädd vid okänd ålder, sätta på Tchaikovskys "Pas de deux" och bara le. Sen kanske jag dör av av att jag får ett träd över mig och inte hinner något av ovanstående, men poängen är att OM jag skulle haft tid hade jag varit nöjd. JÄVLIGT NÖJD.
Ingen kommer ur den här världen levande, men jag kommer att vara nöjd. För jag är bäst. Jag är helt sjukt jävla grym. Om dragharmonican vill sitta och spela "Ingen vill veta var du köpt din tröja" så får den göra det. Ingen sörjer när den dör. Ingen ska sakna det den gör.

Men vad är min poäng? Jo just ja: Jag rockar min värld.

Toy story 3: KEN

För några veckor sedan tillkännagavs en av de nya karaktärerna i Toy story 3; nämligen Ken. Jag blev mycket glad, och hittade nu en trailer då han presenteras lite mer ingående. Enjoy!


Världens bästa gårdag

Helt underbar kväll med Annika, Anna och Isa igår. Tacos, chips, massa prat och Med andra ord! Det sista resulterade i klassiker som "långsamt djur som klättrar i träd":
- HÄST!

Idag har jag spelat Rymdjakten. Det var för att jag pratade med Ralle om det i veckan, och han sa att det var lätt att vinna medan jag påstod att det var jättesvårt. Jag klarade det idag, och upptäckte att jag visst vunnit en gång. Det är synd att slutet är en sån besvikelse, det är riktigt kul i övrigt!
Ikväll åker jag inte tillbaka till Visby som jag brukar, utan det får vänta tills imorgon. SÅååååå bra. Jag ska läsa Kalle idag. Hejsvejs.

Älsklingskväll

Igår så var Rasse och David här. Dom är verkligen två av mina älsklingspersoner. Helt underbara och så roliga. Vi kollade på Iron man, Tropic Thunder och OS störtlopp. Ingen är väl intresserad av den tävlingen, men det var väldigt kul om man ser ur sin egen synvinkel. Dom åkte hem vid halv fyra, gjorde mig inte ett dugg! Plus att jag under deras besök lämnade in min hemtenta i tid. Jag är awesome.
Snart kommer Isa och hämtar upp mig, och då ska vi hem till henne för att äta frukost. Mys! Senare ikväll kommer Annika, Anna och Eddie ansluta sig. Asbra. PUSS.

Hemfärd

Jag överlevde ännu en natt med typ så -> - lite sömn. Känner mig inte direkt på topp, men båtresan hem ska nog kunna göra klart hemtentan i samhäll. Och efter det så är jag glad.
Det ska bli sååå skönt att få komma hem. Plus att det blir en dag extra.
Puss.


LOOK-A-LIKE

Jag upptäckte något sjukt äckligt: Vem är vem?


Detta är Jason Reitman och Edgar Wright, regissörerna till Juno, Thank you for smoking och Up in the air, respektive Hot Fuzz och Shaun of the dead.
Jag läser Edgar Wrights blogg och kom på att jag inte hade någon jättekoll på hur han såg ut, så jag sökte och tänkte bara "eh, är inte det där Jason Reitman?". Kanske var därför jag tyckt att jag känt igen Reitmans utseende. Hur som helst så är detta väldigt creepy! Edgar Wright ser ut som en yngre version av Reitman. Men faktiskt så är Wright tre år äldre än honom. Ironiskt nog.

Filmen Saknad: Rolig rutin

Inspelning varje dag efter skolan känns som en rutin nu. Jag är inte nervös utan bara gör mitt jobb av mig själv utan att tänka, ibland blir det fel men ingen dödar mig för det - inte ens jag själv. Och så har jag ju så himla kul. Alla killar är så galet roliga att jag nästan skrattar nonstop. Ludwig heter ljudkillen och är ironiskt nog ett ljud hela han. Han är så gaaaalet bra på ljudeffekter med munnen. Eddie skulle dö om hon träffade honom (vilket hon kommer!). Annika också om jag tänker efter.
Marcel tecknade för den delen av Ludwig idag. En snabbskiss som blev jättebra, himla duktig kille det där. Och väldigt trevlig. Och givetvis rolig.

Nu ska jag göra klart mitt manus. Sovmorgon imorgon, yeey. Jag ska ta igen all ledig tid jag inte haft (fast egentligen bör den tiden läggas på läxor som ska in fredag, menmen).
PUSS


Lillebror är bäst i världen

Jag lyssnar på en låt av Gullan Bornemark som en liten flicka sjunger. Den handlar om hennes lillebror som uppskattningsvis inte är äldre än åtta är. Han är asgrym på att sjunga, baka och läsa. Och han kan både ryska och tyska. OCH TROLLA kan han till och med. Jävlar vilket skillat barn. Hhaha, jag vet inte ens varför jag skriver det här men jag tyckte det var lite roligt. Eller roligare än mitt engelskatal åtminstone.

Trötter

Jag tror att Caroline har smittat mig. Jag har en aning ont i ena halsmandeln och känner mig också lite febrig. Helt ärligt kan jag inte påstå att jag klagar då jag har för mycket att göra för att kunna göra något utöver. Jag ville liksom sova när jag kom hem nu ikväll efter filminspelning, men det gick ju inte. Engelskatal ska hållas imorgon. Pepp, nä.

Nostalgiattack i form av Elsa Beskow

I svenskan så ska vi läsa en novell och sedan göra en textanalys av den, och efter en hel del krångel kom jag över "Bortbytingen" av Selma Lagerlöf. Bara namnet fick mig genast att tänka på en bok jag som liten läst, men kom snabbt på att det inte var Selma utan Elsa Beskow. Jag funderade lite på den där boken och sökte nu på Elsa. Nostalgiattack i all ära. Boken hette "Elsa Beskows sagor" har jag nu fått berättat för mig via internet. Jag tror att jag nästan läst alla sagor av henne. Jag älskar den människan, och hennes bilder måste vara de bästa i Sveriges historia. Innan jag ens kunde läsa ordentligt satt jag och hittade på historier ur den där boken. Jag tittade på de vackra bilderna och hittade på egna sagor om skogsrået och älvor. Magiskt. Jag vet vad jag ska leta fram i helgen.
På allt detta har jag även letat fram lite gamla barnvisor. "Sov du lilla videung" och "Blåsippor ute i backar står". Snyft. Jag vill vara liten och somna till mamma och pappas godnattsång.

Solägget


Puttes äventyr i blåbärsskogen


Påståendet om att sömn är överskattad är bisarrt

Jag hade ruskigt svårt att sova igår kväll. Det var inte det där vanliga att man bara ligger och tänker och upptäcker efter två timmar att man borde somnat för länge sedan, utan att efter att jag fått den insikten så blev jag extremt paranoid. Den enorma spindelns fel. Men också satt lite av samtalsämnet på filminspelningen dagen innan kvar i huvudet. Fast egentligen var det ju inte samtalsämnet i sig, utan vad jag snabbt kopplade det till.
Hur som helst så slutade det med att jag somnade med lampan tänd och Disneymusik i öronen. Jag kan inte minnas när jag senast somnade med lampan tänd. Jag är inte säker på att jag ens någonsin gjort det. Jag vet att jag tänt den, men tror att jag alltid i slutändan lugnat ner mig och släckt den.

Jag hade två drömmar under natten. Den ena var att typ alla mina kompisar var gravida. Eller, Anna hade precis gjort abort och Isa avslöjade nonchalant att hon gjorde det hur ofta som helst. Jag frågade varför hon inte började använda kondom i stället och hon hade någon extremt fånig anledning jag i drömmen inte ifrågasatte, men tyvärr inte heller nu minns.
Dröm nr 2 vet jag inte vad den handlade om, men jag åkte i alla fall en vansinnesfärd med Annikas pappa i en bil. Annika, jag och hennes föräldrar var i bilen och hennes pappa körde som en galning. Bilar kom från sidan och tvärbromsade, snurrade runt och allt var allmänt kaos. Jag skrek och beordrade honom att stanna bilen, vilket han vägrade. Jag kom ur tillslut på något vis vet jag. Läskigt hur som helst. Sjutton nära döden-upplevelser inom loppet av några minuter.

Ess Ön Dag

Jag överlevde gårdagens 12 timmar inspelning. Lite ledsen är jag för att Caroline ironiskt nog gick och blev sjuk igår, hon skulle sovit över för att vi idag skulle äta frukost och titta på Sound of music. Ha världens mysigaste dag med andra ord! Men jag har fått klara mig ensam. Hittills har jag spillt ut en mugg kallt kaffe i hela soffan, dödat en spindel och sett Baksmällan och en dokumentär om Walt Disney som min lärare Staffan lånat mig. Vad händer härnäst? Jag ska försöka få klart manuset klart och sen hoppas att en hög konstnärsgrejer dimper ner från taket (jag är fortfarande sugen på att teckna Grace Kelly).
Hej så länge. Och grattis till Simon Pegg som fyller år idag! Till hans fyrtioåriga ära så länkar jag här med en väldigt rolig scen från hans serie Spaced. Helt klart något för Annika: http://www.youtube.com/watch?v=_P7dileY9sY

Filmen Saknad: Inspelningsstart

Det är inte lätt att vara världens bästa scripta. Bara så att ni vet. Vi började spela in igår (ett mirakel med tanke på hur oklart rummet var) och jag var en aning nervös. Det gick väl helt okej. Jag är inte särskilt nöjd med min egen insats, men nu är det ju faktiskt första dagen och dessutom första gången jag är scripta. Så länge ingen säger åt mig att jag är dålig kan jag nog vara hyfsat glad.

Jag har en bestämt assistent nu. Han ska sköta min klappa och heter Rasmus och är skåning. Den enda anledningen till att jag berättar det här är för att han är från YSTAD. Jag frågade vart han kom ifrån i Skåne och fick en mindre chock. Ystad av alla ställen! Så idag ska jag fråga ut honom om han heter Nilsson eller Svensson och sedan se vilka skåningar av alla de jag känner till. Intressant!
Rätt opepp för att vara och jobba klockan tio idag och tolv timmar framåt.


Lycka i huset

Min mobil funkar nu! Ifall någon har lust att höra av sig till mig går det alltså nu alldeles utmärkt.

UK in my heart

Jag sitter på engelskalektionen och vi ska lyssna på olika engelska accenter. Den perfekta uppgiften för mig. Jag älskar dem alla. Cornwall, Wales och London står högst upp på kärlekslistan.

Underbart citat

Vi hade en gästföreläsare på pedagogiskt ledarskap förra veckan som var rektor på en mellanstadieskola på Gotland. Han sa något jag helt enkelt måste lägga upp här, för jag tycker det var så underbart:
- Jag tror att världen blir bättre om vi går hem och är med våra barn i stället för stannar kvar och arbetar mer.
Kärlek på det.

FÖRSENAD

Nästan varje dag då jag kommer till skolan så säger någon "fan, jag försov mig idag". Jahapp tänker jag, och minns att de inte kom för sent till någon lektion. Jag själv försover mig inte. Förutom idag.
Och när jag nu gör det, varför kan jag inte försova mig som de andra? Sådär lagom så att man bara måste göra alla morgonvanor lite snabbare. VARFÖR måste jag vakna tre minuter innan skolan börjar?

Vi har foto varje tisdagsmorgon och jag tänkte (medan jag i 75 km/h gick till skolan) att Tina kanskekanske var en kvart försenad idag. Hon är alltid sen, och det är inte ovanligt att det rör sig om kvarter. Men jag stormade in i klassrummet 08.25, bad om ursäkt och bättre upp! Hon sa att det absolut inte gjorde något, att jag var i "perfekt tid" då de från början bara varit tre elever där och hon hade inte ens skrivit i frånvaron än. Alltså ingen frånvaro alls! Däremot så ska mina klasskompisar direkt göra värsta grejen av att jag är sen, bara för att jag aldrig någonsin är det. Hallå, jag är ingen övermänniska?
Och jag brukar hålla mina hatkänslor mot särskilda personer utanför internetvärlden, men idag blev jag så arg. Jag skrev nyss en utläggning om vad som hänt, men jag känner att det inte är nödvändigt. Jag bara hatar honom. Hatarhatarhatar. 

PUSSKRAM


Johnossi är bääääst

HA! Jag har väntat på en Johnossireklam på Spotify i över en vecka, och nu kom den! Äntligen. Och: dom är HELT klara med sitt album nu. Längtar längtar längtar!!!

Isa och jag i Afghanistan

I natt drömde jag att jag och Isa tog värvning i Afghanistan. Det var tredje gången gillt för mig och egentligen ville jag inte alls utan gjorde det för att Isa gjorde det. Men jag började gråta med ett:
- Om jag dör nu så har jag inte upplevt någontiiiiing!
På något mirakulöst vis undanslapp vi Afghanistan och Isa och jag spenderade tiden i vår båt i det närliggande. Ni förstår, Isa och jag ägde i drömmen gemensamt en stor kryssare. Vilket inte vore konstigt om vi båda varit rika. Men allt var inte perfekt. Vi hade en fiende: En kvinna/man med asiatiskt ursprung som var allt i genom ond.

Vi var över på hennes skepp och hon hade någon form av hinderbana. Gång på gång slog jag henne över skeppskanten men hon kom bara tillbaka. Det sista som hände var att hon låtsades svimma och falla ner och hade något som tillhörde oss. Skulle vi flytta kroppen, vad var smartast? Hennes plan var förmodligen att sätta dit oss. Men plötsligt var vi hemma, så vi lånade Annikas helikopter och försökte se om hon var kvar. Det var snö, och hon var borta.
Drömmen skiftade nu en aning. Nu var det jag och Malin som körde runt i helikopterna. Den var ganska svår att styra. Vi träffade på mamma och pappa vid ett träd där Markoolio var, han producerade tydligen Göta kanal 3 och påstods att det kostat 30 000 kr. Jag viskade till mamma: "Han ljuger". Markoolio och jag gillade inte varandra något särskilt.
Av någon anledning kom jag tydligen på att det var ganska trevligt i Afghanistan ändå, och fantiserade om att åka dit med helikoptern. Mamma och pappa sa att det bara skulle ta en timme.

Men vi kom aldrig till Afghanistan, utan i stället skiftade drömmen åter. Jag och Isa gick en sträcka där alla spydde gul gegga. Det var helt sjukt äckligt och till slut började Isa också att spy. När hon var klar kom vi på båten som var placerad i en å nära Åsby. I ån fanns en sagostig för kanotister som vi besökt som små. Jag träffade på Oliver Johansson och Gustav Aker. Isa hade en flaska vodka som jag tyckte hon gjorde klokast i att inte dricka i efter spyattacken. Men det struntade hon blankt i och delade med sig till Oliver och Gustav. Sedan så blev de då Lars och Vigge. Men nu ville Isa och jag åka runt i helikoptern, men retligt nog hade den "legat fel" vilket gjorde att den inte funkade. Så vi kom hem till mitt hus och mamma ville gå på bio. Det ville inte jag, tills hon berättade att "Klara" hade premiär. Överentuastiskt försökte jag övertala Isa att följa med. Men sen så minns jag inte mer. Eller vaknade. Vem vet.

"Frankly my dear, I don't give damn"

Jag har nu joggat tre gånger denna vecka. Gud vad bra jag är. Dock så har jag ju inte städat idag. Eller börjat på pedagogiskt ledarskap-uppsatsen. Hm. Antingen så kan jag göra det nu eller släcka mitt Clark Gable-begär genom att se Borta med vinden. Hmmmmm.

Clark Gable vinner. Kanske gör jag lite anteckningar medan.

I tried to be like Grace Kelly

Åh det enda jag vill göra just nu är att teckna. Helst en bild av Grace Kelly. Men det blir ju lite svårt när alla pennor och papper är hemma i Åskebro. Bläää.


Oscarsgalan 2010: Bästa animerade kortfilm

Har du inget att göra? Se de animerade kortfilmerna som är nominerade i år! Dom är verkligen jättebra och roliga. Jag rekommenderar dem starkt. Alla finns på youtube förutom Wallace & Gromit: A Matter of Loaf and Death.

Granny O'Grimms Sleeping beauty
Alltså gud vad jag skrattade när jag såg den här hahah. En väldigt bitter farmor som berättar en godnattsaga för sitt söta barnbarn.


French roast
Också ganska rolig. Mest förtjust är jag i att det inte finns något klipp i den. Bilden följer karaktärerna oavbrutet, och även om de aldrig lämnar caféet blir det väldigt snyggt.


The lady and the reaper
Den roligaste tillsammans med Granny O'Grimm. Upplevs bäst utan att ha några förkunskaper om handlingen. Jag tror jag tycker mest om den här designen av alla oscarsnominerade.


Longorama
Detta är den mest vuxna kortfilmen. Den enda som inte passar för barn. Det är hur många loggor som helst i den, nästan ALLT är en logga. Så igenkänningsfaktorn är alltså hög. Utan det så skulle väl filmen inte vara särskilt speciell. Otroligt uppfinningsrik som den är i alla fall! Den handlar kort och gott om polisen (Michelin-gubbar) som är ute eftersom en okänd skurk (Ronald McDonald).


Myssöndag.

Det här är en perfekt dag. Igår vid sju gick jag från skolan med det glada "Du är ledig imorgon" i öronen. Visst är det sjukt att jag tycker det är lyxigt att få vara ledig på en söndag? Så jag joggade och tog mig sedan till affären för att handla. Jag var helt otroligt törstig vilket gjorde att jag bara handlade konstiga grejer. Har ni handlat som törstiga någon gång? Det enda  man vill ha är saker med vatten. Jag köpte för första gången en gurka och även äpple-halstabletter. Varför dom? Jo, jag åt dom för hundra år i Kläppen, och det får mig tänka på jättegott kallt vatten. Helknasigt.

Sen kom jag hem och såg Kiss kiss bang bang. HELT SJUKT BRA FILM. Man skulle kunna se den bara för slutet för det är så himla roligt. Lite dåligt samvete hade jag ändå för att jag inte var hos Liza och Bamse och spelade spel. Jag hade glömt bort det, och när jag såg Joannas påminnelse så var klockan redan sju och jag var så trött. Jag hade inte haft en ledig kväll på en vecka och det enda jag ville var att komma hem, vara ensam, ta det lugnt och somna tidigt (vilket jag gjorde, klockan tio).
Imorse så gick jag upp för fyrtio minuter sedan och handlade frukost, vilket är en av de mysigaste saker man kan göra. Så nu har jag druckit ett glas proviva och ätit nybakt bröd. Myyyys.

Kärlek

Jag glömmer så lätt Ted Gärdestad, trots att han är en av de bästa musikerna någonsin. Älskade underbara människa.
Så länge vi älskar.


Mustascher och morötter

Att min lärare Micke sa åt mig att låtsas att det oönskade mintgröna pappret var en mustasch var förmodligen dagens mest otippade.

Vad annars? Mobilen funkar fortfarande inte och jag blir allt mer irriterad på det. Eller nä. Fortfarande exakt lika irriterad, men det är så det räcker och blir över. Facebooks strul irriterar mig mer med tanke på de meterlånga mejlen jag skrivit till några närmaste som sedan får hamna i word. Dö.

Regiövningen ägde ju förövrigt rum idag. Jag kände mig extremt låg. Inte psykiskt, utan i mitt fysiska beteende. Konstigt att det kan vara så ibland. Men det var kul i alla fall. Så tummen upp på det. Och tummen ner på att behöva gå till skolan klockan tio imorgon bitti. Och att ha engelskauppgifter att lämna in innan klockan är över tolv i natt. Inga höjdare, cheerful. Har gett mig själv en morot: Var klar innan halv nio och du får gå till ICA och köpa en youghurt eller vad jag nu vill.
Puss.


Galenpanna

Jag förstår verkligen inte varför Paulo Roberto MÅSTE skrika i sin spotifyreklam. Nog för att det är inspelat med dåligt ljud, men det funkar utan att höja rösten. Jag blir galen!

Annat jag blir galen på är min mobils nätverk som fortfarande inte funkar. Och mitt internet har också strulat nu. OCH Facebook vilket hindrat mig från att skicka alla fina mejl jag skrivit till mina vänner. SÅ STÖRIGT.
Annars då. Jag överlever med läxor och för mycket krävd närvarande tid under produktionen. Idag blir det dock lite variation på filmarbetet: Jag ska vara med och titta på en regiövning de ska göra med skådespelaren. Roligtroligt!

Pusskram så länge!

Twitter

Jag läser ett par fåtal bloggar, och det är inte så att uppdateringsstatusen är skyhög på någon av dessa. Vilket betyder att flera gånger när jag loggat in på bloglovin har inget nytt inlägg uppstått. Detta var dock förut, för NU så premunerar jag på två twitters (vad kallas det). Jag tror inte att twitter är gjort för att följas på sådana sidor, men det funkar fint för egen del. Det är inte så att dessa korta texter konkurrerar ut bloggarna, men de dominerar helt klart på "sparade inlägg". Varför? Författarna är Simon Pegg och Nick Frost som båda är väldigt roliga killar och därför så kommer det med jämna mellanrum komiska korta kommentarer. Länge leve twitter!

Några av de många favoriterna:

simonpegg: We want our daughter to speak a second language. One that will benefit her in the future. My wife's saying Spanish. I'm thinking Na'vi.

simonpegg: RT @DavidGArnold: I am doing the First Live Twitter Tour. I shall be walking around London with 2,615 people actually following me.

simonpegg: And I'm playing Renesmee in Breaking Dawn. Using MoCap to turn me into a creepy, psychic baby. It's tough on Kristen, she has to carry me.

nickjfrost: How many keys does a Chinese keyboard have?

nickjfrost: In the airport, and I've come up with a new comedy skit... Unreasonable French baby. It's based on an actual French baby I'm looking at.

simonpegg: I can't abide slush. Snow always arrives with a magical hello and leaves with a gigantic fuck you.

Nu blev det nästan bara Simon Pegg här, det var inte meningen men spelar heller ingen roll.

Shit.

Jag hade den värsta dagen på evigheter igår. Alltså en riktigriktig bottendag. Jag sa redan på morgonen när jag glömt mina stödord till redovisningen att det här var en hemsk dag. Då räknade jag inte med att det skulle bli mycket värre - som i känslomässigt värre.
En annan dålig sak med gårdagen som definitivt är överhängande är att min mobils nätverk inte fungerar. Det hade varit okej om jag bott hemma, men att inte kunna ringa en endaste närstående jäkel är såååå jobbigt. Speciellt igår då jag verkligen behövde det. Detta mobilproblem har skett förut och förra gången fixade det sig efter något dygn. Så telefonen har ca fyra timmar på sig med andra ord. Cheerful.

Facebook tar över världen

Jag var ju på EAG-forumet idag. Typ som elevråd. Alla representanter från de olika programmen är där. Eller SKA vara där. Idag var det snarare ett estetforum. Jag, Andrea och en bildestet. Plus rektorn, den biträdande och någon administrativ kille som jag aldrig vet vad han gör.
Hur som helst: Vi diskuterade hur vi ska göra för att få ut information till alla. Alla läser inte på monitorerna och få använder skolmejlen. Bildesteten hade tidigare skämtat om att skolan borde använda facebook, och den här administrativa killen föreslog HELT seriöst det. Och det diskuterades! Det var verkligen humoristiskt. Visst jag förstår: Nästan alla har det och kollar den dagligen. Och varför skolan inte borde ha det enligt är inte för att såna som Joanna som extrembojkottar sidan ska bli upprörda (hehe). Och inte heller för att mobbning kan uppstå. Utan: Känns det seriöst? Nä.

Gladerligen glader!

Gud vad livet är bra just nu. Och det var himla bra INNAN oscarsnomineringarna släpptes till och med!!
Jag sitter med min Ronnaken-kopp och avnjuter en kopp ekologiskt kaffe. Jag är avslappnad och har fått min Kalle Anka-tidning. Jag har haft mitt idrottsprov, det gick bra (fast jag fick inte skryta om mina överkunskaper inom ämnet glukos!!!!!), och så har jag gjort modellbygget av psykrummet till treornas slutproduktion. Och jag kan säga att det modellbygget gjorde jag klart på rekordtid! Och regissören var nöjd, vilket betyder att alla ska vara nöjda. Och ja jag var nöjd. För jag kunde GÅ HEM! Cheerful! Visserligen har jag samhällskunskapsredovisning imorgon men det går att plugga in fort. När jag vill denna kväll kan jag sätta mig ner och sätta igång.

Egentligen hade jag planerat att läsa Kalle och dricka kaffet ur min episka mugg, men jag tror jag sparar den tills jag verkligenverkligen vill läsa den. Just nu har jag mycket större lust att berätta för er här hur bra mitt liv är. Och jag ska nog se en film med Maggie Gyllenhaal. Lotten faller ganska naturligt på Mona Lisas leende som jag inte sett på ett tag. Tralalalallala vad jag är nöjd. Eller som Arthur hade sagt: Hej, vilken underbar dag de e! Bara för att övertyga alla om hur positiv jag är ska jag gilla ALLT i senaste händelser.
Uppdatering: Nä det ska jag inte alltse. Då syns det på min profil och alla tror jag är dum i huvudet. Haha!

PS. Min Ronnaken-mugg är nog bäst i hela världen. Så otroligt episk. Och det mest episka med den att man inte får reda på hur den ser ut förrän man har varit hemma hos mig. Världens supermugg!

Oscarsgalan 2010: Nomineringarna släppta!

Alltså jag har varit så upptagen att jag HELT idag glömt bort att oscarsnomineringarna är här! Det har varit släppta i flera timmar utan att jag försökt ta mig till en dator för att kolla upp dem! GALET. Men här är dom i alla fall:
http://www.imdb.com/features/rto/2010/oscars

UPP


Lite snyft över att Robert Downey Jr. inte är nominerad för bästa manliga huvudroll, men glad är jag över Upps nominering för bästa film! Skönheten och odjuret var den första, och tills idag enda, animerade film att få den prestigen. Dock så tror jag inte hur bra Upp än är att den förtjänade den lika mycket som Skönheten och Odjuret. För mig står den nomineringen för hur fantastiskt Disney var fram till 1997. Tills det blev en industri med andra ord.
Annat att vara glad över då? Jo, Colin Firth är nominerad för bästa manliga huvudroll. Golden globe-nomineringen var hans första, och det här är med andra ord ännu större. I birollsklassen ser vi Staney Tucci välförtjänt nominerad. Maggie Gyllenhaal är också nominerad, om det är välförtjänt eller ej kan jag inte svara på, men kul - det är det!

Och just ja: Razzienomineringarna har också kommit! För er som inte vet det är Razzie motsatsen till oscar: Alltså "vinner" de sämsta under årets gång. Till min store skadeglädje är Robert Pattinson nominerad för sämsta skådespelare, han, Kirsten Stewart och Taylor Lautner för sämsta par och New moon själv för sämsta uppföljare. Mohahah. Alla nomineringar finns att se här.

PS. Den fina bilden har jag gjort själv! -stolt-

HIKP

Jag gör faktiskt annat än lyssnar på Powerpuffpinglornas signaturmelodi nu för tiden. Det verkar som om jag har blivit en mycket upptagen och viktig person! Eller åtminstone en med mycket klotter i kalendern. Något form av skolarbete ska lämnas in varje dag denna vecka, jag har ofrivilligt blivit sittandes med galet mycket scenografijobb till treornas slutproduktion, det är EAG-forum (elevråd) idag och sedan så har Annika och jag gjort en pakt!

HIKP heter den, även om jag tror att innebörden "Hoppa i Kolbäcksån-Pakten" nog har ändrats en aning. Men vad gör det. Den går ut på att fånga hattifnattar, binda dem vid träd, och se om dom är något att ha. Deal!

Veckans lista: Nostalgiska serieintron

För några veckor sedan så började jag prata med min lillasyster om "Totally spies" innan vi skulle sova. Vi var förr riktiga nördar, och jag kunde inte minnas hur introsången var. Malin sa att hon nyss sett ett avsnitt och började sjunga "Here we go, here we go". Hennes imitation var inte direkt perfekt så jag kände endast igen det lite svagt, alltså la jag till att kolla upp det hela på min kom ihåg. I helgen så lyssnade jag på det hela, samtidigt som jag höll på att skratta ihjäl mig. NOSTALGI! Och givetvis var jag tvungen att kolla igenom alla andra gamla serieintron som jag inte trodde jag mindes. Härliga underbara nostalgi.
Ett svårt urval att få ner de 26 låtarna till 10, men allt går om man vill. En lista med hög igenkänningsfaktor skulle jag vilja kalla denna. Alla rubriker är en länk till youtubeklippet, inklusive bubblarna.

Sailor moon


10. Pippi Långstrump
Varje gång någon säger "Vad ska vi göra nu?" får jag alltid en enorm lust att börja sjunga på den tecknade Pippis sång, vilket jag ibland också gör. Denna låt har utan tvekan satt vissa spår i mitt huvud!
Av någon konstig anledning så tänker jag också på lakrits, åt jag det när jag tittade på Pippi?

9. Bumbibjörnarna
Bumbibjörnarna ROCKAR! Den här är till och med så bra att man lyssnat på den nu som äldre, så pass att den inte känns lika renodlat nostalgisk längre. Men givetvis skriker det fortfarande kult.

8. Trasdockorna
Jag tänker alltid på Anna när jag hör denna sång. Inte så konstigt då jag knappt kommer ihåg något av serien i sig, och Anna har haft detta som hennes uppmuntringssång. Introt har jag dock aldrig glömt. Underbara mysiga sång!

7. Sailor moon
Jag undrar alltid om Sailor Moon egentligen var bra. Kollade verkligen alla på det? Det finns inte en människa jag pratat med som inte skrattat och börjat nynna på låten när man nämner Sailor moon. Det är respekt.

6. Spider-man
Spider-man var ett av mina favoritprogram. Egentligen är väl melodin inget vidare men jag älskar introt så otroligt mycket. Man har lust att se ett avsnitt, ropa "YEEAH!" och sedan springa iväg till sina Barbiedockor för att låta spratteldockan spela Mary-Jane och hängas upp i tejp - för att sedan räddas av Spider-man.

5. Arthur
Den engelskan (orginal)versionen av detta underbara introsång är lite av en besvikelse, men man hör ändå att det är serien man älskade. Huvudet börjar automatiskt stoppa in meningen "...vilken underbar dag de e".

4. Powerpufffpinglorna
Powerpuffpinglorna var ju egentligen så dåligt. Och givetvis också introt. Men hur kul är det inte att kolla på nu?`Hhahahah jag slutar aldrig skratta. Den dramatiska rösten och sen kommer den där låten. HAHA!
Och sen: "These are the ingredients to create the perfect little girls". Är inte det ganska perverst?

3. Pingu
Jag gillade aldrig Pingu, men ändå kollade jag ibland på VHSen med avsnitten som jag hade hemma. Om man lyssnar på introt nu, skulle man kunna tro att det var därför.

2. Björnes magasin
Jag hatade Björnes magasin, men har alltid varit svag för öppningslåten.

1. Totally spies
En given plats på denna lista har Totally spies. Jag och min lillasyster har nog sett alla de gamla avsnitten. Hur bra som helst, och vi sjöng alltid med till öppningslåten. Hur cooltöntig är den inte? "... and then we'll shop" - förmodligen den sämsta låttexten någonsin.

Bubblare: Pokémon, Bananer i Pyjamas, Bamse, I Mumindalen, Luftens hjältar, Scooby doo, Saban, Digimon, Gadget (hatade det, men ändå nostalgi).

RSS 2.0