Peace and love: Mando Diao

Mando Diao - Mean streetNäst sista dagen på festivalen, fredagen 26 juni, och Ulf Lundell har precis avslutat sitt uppträdande på Utopia. Det är en timme tills 00.30 då Borlänges stolthet ska inta scen för en och en halv timmes spelning. Framför scenen har det redan samlats en stor klunga av trogna fans och över hela scenområdet har folk slagit sig ner i gräset. Stämningen är förväntansfull och jag måste erkänna att jag är en av dem som bidrar till den. Jag är inget troget fan (trots att jag intagit en plats i scenområdets inre area), men Mando Diao har en del riktigt bra låtar. Den största anledningen är nog att min vän Sally har bandet som sina största idoler. Hon höjer dem till skyarna och jag tror att det är därför de har fått en extra guldkant och V.I.S.T.S (Very Important Show To See)-stämpel. Det är inte så konstigt att jag är förväntansfull och skickar ivriga sms till Sally.

Vi uppmanas när det inte är så långt kvar av vakter att resa oss upp och jag intar min utvalda fläck. Den ganska korta stunden av väntan känns alldeles för lång, men tillslut börjar scenen antyda att det är dags. Någon form av operalåt börjar att spelas och en rökmaskin pyser långsamt ut ett hok av dimma. Fansen skriker under hela processen och när låten är slut är publiken så redo som den kan bli. Men istället för Mando kommer två konstiga typer ut som tidigare under festivalens gång presenterat artister. SEDAN börjar ett tickande ljud som håller på en förvånansvärt lång stund. Under detta ljud kommer äntligen personerna vi väntat på ut på scen med ryggen vända mot oss och börjar spela (se klipp 1 nedan). Jag hade nog önskat en mer explosionartad entré. Under operasången fanns det en lång ton - om de sprutat ut rök en stund innan låten och sedan intagit scen under den utan att något sett det hade dom kunnat avbryta sången hur grymt som helst. Väldigt synd!

Efter den smått sega entrén ägde de scenen. Underbar energi, supersnygg ljussättning/-schema, grymt drag, publiken älskade dem - de älskade med Borlänge. Jag fick min Mean street och alla fick sin Dance with somebody. Gustaf Norén höll ett jättevackert tal till Michael Jackson - vilket jag faktiskt lyckades hitta på youtube (se klipp 4). Trots kass kvalité så hör man. Det kanske är mer rörande när man står där nere i publiken (och inte hör kameramannens arroganta grannar), men mja - som sagt så hör man i alla fall vad han säger.

Kvällens stora överraskning bjöd Björn Dixgård på. Sallys Mando-favorit som jag genom henne sett bilder på - och visst ser han bra ut men jag blev väldigt förvånad över att han var så jättejättesexig live. GRYMT sexig verkligen. Bakom min vilda och dansande fasad så var jag faktiskt lite mållös. Och förresten: det är inte varje dag jag dansar som en galning inför folk vilket säger hur bra det var!

En och en halv timme tycktes på spelschemat vara en hel evighet men de visade sig snabbt vara alldeles för korta. Alltför snart hade bandet avslutat med Long before rock 'n' roll och lämnat scenen. Alltför snart stod jag där med en fruktansvärd mersmak.



Peace and love: Festivalcamping = Galenskap på begränsad yta

Sveriges skräpigasteResan till att få upp tältet på området och slappna av var otänkbart lång. Det var inte bara att gå av tåget och ta sig till campingen. Vägen dit var inte "bekvämt gångavstånd" som Peace and love's hemsida antytt - i alla fall inte med så mycket packning. I stekande hetta och ömma fötter ville jag helst bara lägga mig ner på marken och dö. När vi tillslut fått tag i våra festivalband och visste att campingen var nära kändes det inte längre fullt så omöjligt att få slå upp tältet. Ack så fel man kan ha. Kön till campingen var enoooooormt lång. De skulle visitera alla väskor. Vi stod nog där en timme, och väl inne var fortfarande inte det jobbiga över. Nu skulle vi köa ÄNNU längre till att få en tältplats. Kön var inte lång, men den rörde sig inte.

Men tiden kom då jag fick sitta och slappna av. Tillslut var tältet uppslaget och vi hade handlat maten. Vi hade pratat lite med folket runt oss och träffat på några riktigt trevliga typer. Alla runt oss hade börjat dricka och festen som skulle vara till festivalens sista timme hade börjat. Och en sak är säker: Festivalcamping är galenskap på begränsad yta. Skräp, fylla, spontanitet, stank, köande, dyrt och en del vandalisering.

Den fulla spontaniteten är nog det som utmärker sig mest av ovanstående. I de flesta fall är det något positivt, men fortfarande på ett knäppt sätt förstås. Min personliga favorit av mina upplevelser är kortfattat en 28-årig skåning som kommer fram till mig och säger:
- Du är kvinnan i mitt liv!
Och sedan kysser mig. Sådant händer i alla fall inte mig varje dag.

Sedan är det ju mycket att folk ska förstöra. En stöld skedde runt oss men som tur var klarade vi oss. Dock så hade några gett oss några fimphål efter några nätter. Och när vi kom tillbaka efter Håkan Hellström lördagnatten så hade någon/några skärt i tältet med kniv, hällt vit kebabsås på det och sedan satt fast en kladdig papptallrik. Sådant är inte kul. Otroligt onödigt också men man måste räkna med det.

Oavsett så tycker jag att festivalens baksidor värt det hela (så länge ingen kommer till skada). Man vänjer sig faktiskt vid att det aldrig blir tyst och stanken, bajamajorna och skräpet kan man faktiskt leva med tillfälligt.


Johnossi - What's the point

Egentligen blir det här en försmak på festivalinlägget. Jag borde väl spara det, men kan inte hålla mig!
På Peace and love spelade Johnossi och de sa att de håller på och jobbar med deras nya platta (som enligt media kommer i höst) och sedan spelade de en låt därifrån. "What's the point" skulle den förmodligen heta. Och jag hittade den nu i efterhand! Kass kvalité, men det är den. För informationens skull så är den inte klar än, så förmodligen så kommer ändringar finnas på albumversionen.

Hattfödelsedag

Hanna fyllde år igår och jag och en hög med folk var över och firade henne. Temahatt blev det med grillning och trevligt sällskap. Lite skumma vändningar här och där, men skoj oavsett! Jag lägger väl ut lite bilder senare.

Peace and love: Om festivalserien

Nu är jag hemma från Borlänge och i samma veva startar mina festivalinlägg. Jag kommer lägga upp en serie av Peace and love-texter.
Förövrigt så har den sanna siffran om festivalens biljettsäljning kommit fram nu: ca 41 000 st. Jag som var där kan intyga att ingen som köpte en av dem åkte från Borlänge besviken.

Nu åker jag


Peace and love är nu störst i Sverige med 36 000 biljetter köpta! Förra året var det 25 000. Hultsfred kan verkligen ta sig i brasan. Okej de har Killers, Franz Ferdinand och Regina Spektor men P&L kommer rocka dem sönder. Så det så!

Hur som helst, klockan 12.27 idag avgår tåget till Borlänge (Sala egentligen då, eftersom det är byte där men jaja). Just nu håller jag på med slutspurten i packningen - men det går sådär med den måste jag säga. Jag är usel på att packa. Eller snarare är de det att jag är usel på att få plats. Jag har en enorm ryggsäck plus en bag. Bagen måste bort!!!!! MEN DET GÅR INTE. Min mamma skulle kunna gjort det möjligt - men inte jag. Jag ska försöka iigen nu. Vi får se hur det går!
Ha det så trevligt medan jag är borta!

Tillägg i efterhand: DET GICK HAHAH

ALICE I UNDERLANDET - FÖRSTA BILDER

JÄVLAR VAD COOLT:
http://www.moviezine.se/artikel/2666-johnny-depps-nya-stil-i-alice-in-wonderland

Betydligt gladare midsommar

MufasaDå var midsommarafton över. Jag sörjer inte, även om det för en gångs skull var riktigt trevligt. Det enda jag har gjort är visserligen bara att äta middag, fem godisar, spela wii och titta på Lejonkungen ensam - kanske just därför det blev ovanligt bra. Jag hatar att tvingas att dansa runt midsommarstången, hatar jättemiddagar där man ska HJÄLPA TILL hela tiden. Jättemiddagar som för mig på senare år tycks arrangeras för att träffa massa nya familjer. Jag hatar att träffa nya familjer med familjen - påtvingat "efter maten ska ni barn som inte känner varandra umgås". Jämfört med allt detta har min lugna afton varit helt perfekt. Lejonkungen fick mig att fälla några (många) tårar och det är alltid skönt. Jag älskar Lejonkungen, även om den är lite skum ibland. Väldigt mäktig oavsett. Mufasa är min favoritkaraktär, snyft. Hans röst är min favoritröst sedan alltid och jag har lovat mig själv att aldrigaldrigaldrig ta reda på vem det är. Sånt förstör bara. Jag har samma regel vid Robin Hood. Något som fått mig att klamra mig fast vid detta ännu hårdare är: Peter Lundblads Ta mej till havet. Låter blir ett snäpp sämre om man vet hur han som sjunger ser ut (om man innan tänkt honom som perfekt).
Nu ska jag läsa en bok. MYS. Puss.

En glad midsommar än så länge

Jag har hittat tvåtusen bilder jag trodde var förlorade. HELT UNDERBART. Allt från 2007 och framåt. Efter att ha tittat i varenda mapp så fann jag även bilder jag inte ens visste var tagna. Som den här till exempel. Middag på Tylö sands hotell innan jag träffade på Snigelpojken och hans vänner.

Jag har faktiskt gjort annat än finna skatter idag. Jag gick upp åtta för att cykla till Eddie och äta mysig frukost där. Mysigt var ordet, vi åt, pratade och tittade på hennes bebiskaniner. Jag har också skrivit ut min Peace and love-biljett!
Nu ska jag plocka ur diskmaskinen, sedan blir det dusch och förhoppningsvis trevlig midsommar med familjen +morbror Sören. Jag orkar faktiskt inte festa. Fast vid närmare eftertanke så skulle jag i så fall få göra det utan mina vänner och det är mindre kul. Imorgon kanske det blir något festligare, annars flyttar vi söndagens myskväll dit. Aja, ha en trevlig midsommar!

If I could turn back time

Malin och jagIgår satte min familj och jag oss ner på min begäran och kollade på filmer inspelade när Malin och jag var små. Det är få saker som slår att få uppleva sin barndom igen. Lite ledsamt är det då jag längtar tillbaka till dedär jularna med leksaker och sommrarna när man sprang omkring naken utan att någon brydde sig. Det finns inspelat när Malin och jag badar. Det var något vi gjorde ofta och som jag faktiskt minns. Hur gosigt det var att hålla om henne och hur kul det var att "rädda" henne från att drunkna. Mycket riktigt: Jag "räddar" Malin och resten av tiden så kramar jag henne hela tiden och kallar henne min "bebis". Väldigt roligt är det när jag ska sjunga (vi sitter för en gångs åtskilda) och Malin lägger duschslangen runt halsen hahaha. Hon var så otroligt söt. Världens gulligaste unge någonsin, ingen tvekan om saken. Allt vi gjorde tillsammans. Allt jag gjorde på den tiden. Hoppade naken i vattenspridaren, lekte i lekstugan, gungade, körde runt på trädgården med min trehjuling, lärde mig cykla, "läste", sjöng och bråkade vad jag skulle ha på mig på morgonen.
Om bara något kunde ta mig tillbaka dit.

Curtains: Showpeople

Ni kanske minns att jag såg musikalen Curtains i våras (om inte, eller bara för att ni vill fräscha upp minnet finns länken till inlägget här). Hur som helst så letade jag efter videoklipp från den då, men fann inga. Idag hittade jag däremot ett! Från premiären; Showpeople. Grymt bra låt. Jag ska fortsätta hålla utkik efter min favorit I miss the music. Visst, det finns versioner från Broadway utlagda men de ger ingen rättvisa till numret jag såg - så jag väntar och lovar att publicera så fort jag hittar.

En eftermiddag med Tommy

Regn, regn, regn. Det dampiga humöret har inte gått över. Så fort jag reste mig från stolen för att klippa gräset så börjar regnet att smattra utanför. Det var bara att övergå till altanen. Så tillsammans med Tommy Körberg så satte jag igång. Efter en halvtimme ringer Isa och berättar hur dumma i huvudet vi är. Orkar inte skriva varför just nu, råkade genom detta påminna mig själv och humöret sjönk ytterligare. Hur som helst så pratar vi en stund (uppehåll med altanen alltså) och sedan bestämde vi oss för att ut och gå i regnet. Efter det har jag läst världens bästa Kalle Anka och nu sitter jag här igen.

Jag kan ju säga att det INTE är min dag idag. Skumt humör bara. Jag behöver umgås med människor, men människor är inte tillgängliga. Ikväll kanske, men jag måste vara hemma med min familj. Och imorgon ska alla bara iväg, snyft. Tacka vet jag Tommy. Jag har umgåtts med hans samlingsalbum Gränslös med särskild fokus på Judy min vän, Drömmen om Elin, Stad i ljus, Anthem och Somebody's taken Maria away. Jag gillar Himlen är oskyldigt blå och Som en bro över mörka vatten men problemet är att jag gillar orginalen med Ted Gärdestad och Simon and Garfunkel mer och även tusen år innan jag ens hörde hans versioner. Så tyvärr går de bort lite p g a att jag automatiskt jämför.

Hittade ett ovanligt roligt musikklipp.

Skalbagge

Trött är jag efter gårdagens tältning med Lars, hans flickvän och kompisar. Trevligt var det hur som helst. Just nu är jag på så himla skumt humör men jag får hoppas att det går över. Jag har en del att göra. Klippa gräs, förbereda ommålning och fixa lite på rummet. Sen vill jag ut och jogga och sen gå till min farmor och farfar. Plus att jag vill mysa med min lillasyster som kommer hem halv fem.
För mycket att göra, för lite tid. Blööög.

Ahjustja: Igår vaknade jag med en skalbagge i mitt höra!

Dålig uppdatering

Det blir inte så mycket bloggande när man är hemma - det har ni säkert märkt. Nu gör jag mer saker och har inte så mycket tankar och funderingar. Lovar att återkomma om jag får några. Nu ska jag göra annat igen, PUSS

GRATTIS

Grattis till världens bästa Sallyman!
(jag kom faktiskt ihåg det alldeles själv imorse! Duktiga jag)
Jag har tyvärr ingen bild på den här datorn, men kompenserar med ett videoklipp.

Ferdinand

Egentligen var det mening att jag skulle festa och skaffa massa poäng ikväll men orken var inte där. Jag orkade efter om och men inte ta mig till festen. Jag ville bara hem och dricka vatten och sova. Så nu är jag hemma klockan elva en avslutningskväll och har druckit snart en liter vatten. Sova ska jag faktiskt vänta ett tag med.
Kvällen har inte varit någon katastrof alls, bara så att ni vet. Middag ute med Jesper, Sally, Victoria, Jannica och Caroline! Mycket trevligt och lugnt. Jag är inte precis bitter för att jag själv valt att sitta här. Jag kan när som helst ta min cykel till festen men jag sitter hellre här (och luktar på blommorna). Jag är nog bara förvånad att jag vill det.

Imorgon blir det upp tidigt, akutstäda/packa/diska/plocka undan/handla och sedan till båten! Grillning med massa folk på kvällen hos Eddie. Fullspäckat schema helt enkelt. Vi hörs, puss.

Betyg för de avslutade kurserna

Svenska A - MVG
Matematik A - MVG
Datakunskap A - MVG
Engelska A - VG
Estetisk verksamhet - MVG
Filmproduktion stumfilm - VG
Animationen - MVG
Dokumentärt berättande A - MVG

Tror inte att jag har glömt något, men vissa kurser kanske heter annorlunda men sak samma. Stör mig på engelska-betyget som är enooooormt nära ett MVG men sånt är livet. Stumfilmen kunde jag inte ha presterat bättre under de förutsättningarna. Inte som regissör i alla fall (bajs att de inte lät mig vara scripta).

Sommarlov

Sommarlovet har börjat. Det är inte som när jag var liten. Solen skiner inte på skolan. Solen värmer inte min kropp som är klädd i en sommarklänning. Alla föräldrar är inte och tittar när man står i en timme och sjunger psalmer med alla skolkamrater. Det är ingen picknick i gräset efteråt med saft och bullar. Det är inga barn som springer runt på skolgården alldeles utom sig av lycka. Jag åker inte hem med familjen för att fira, äta tårta och fundera på vad jag ska välja som sommarpresent. Nej, det regnar. Ingen utomstående var med och tittade. Jag stod inte på scen och sjöng psalmer. Jag lyssnade på tre begåvade esteter som gjorde en psalm bättre än skolbarn någonsin kan göra. Sedan sjöng vi Den blomster tid nu kommer. Och sedan var det över. Jag har inte ens fattat att jag är ledig än. Ändå är det sommarlov.

SÅ DET SÅ

Okej sommarkompisar: Vi har haft den här diskussionen en gång förut, men denna gång är det inte ens en diskussion. Jag tänker INTE låta er få mer tid att plocka poäng än mig bara för att ni slutar skolan tidigare. Och ni yngsta slutar tidigare för att ett skolsystem ska byggas om. No way. Om det här ska föreställa en tävling så ska det vara samma regler för alla. Så antingen så räknar ni inte en enda poäng förrän imorgon efter tolv, ELLER så kör vi från i tisdags och låter mig få räkna likna mycket som ni andra. OKEJ? Jag tänker inte diskutera alls. Antingen det ena eller andra.

Blä

Bara för att jag skrev den där listan så ska Callie sabba allt. Yey.


The fab five of new Grey's Anatomy

Seth GreenJag håller på och tittar igenom säsong 4 och 5 av Grey's anatomy. Jag avslutade fyran nyss och är inne på femman. Jag saknar Burke, jag saknar Addison ännu mer, jag saknar hur Meredith var innan hon blev ett deppoffer, jag saknar Cristinas nästan-nå-lycka, jag saknar när Alex och Izzie var pojke och flicka som var kära i varandra, jag saknar... mycket. Jag tror det var bättre förr i serien. MEN det finns fyra saker som gjort mig utom lycka:

1. Bögsoldatparet. Eller ah, par och par. De väldigt förälskade unga männen som aldrig fick varandra. Mycket sorgligt och vackert. Förmodligen innehöll det avsnittet den bästa kyssen av hela serien. Men poängen är: Mer homosexuella kyssar.
2. Detta anknyter faktiskt till förgående punkt: Erica Hahn och Callie Torres kärleksaffär. Fullkomligt underbart. Alla som sett det vet varför.
3. Att Mark Sloan bara blivit roligare och roligare. Speciellt i lesbiska sammanhang. PLUS POÄNG.
4. Patienten Nick vars hals behövde bevakas eftersom aortan kunde gå sönder. Jag blev kär i honom. Och grät i slutet av avsnittet tyvärr (mycket i säsong 4 och 5 får mig att gråta, töönt).
5. Det jättesöta cancertonårsparet. Vackert, sorgligt och underbart.

Och ja, när man kollar för mycket på den här serien går hjärnan typ sönder. Bara så att ni vet och inte gör det misstaget. Flera gånger, som jag. Ganska trevligt misstag dock trots att jag är beroende och sörjer och engagerar mig i varenda jävla detalj. Eller huvudproiritet är alltid Meredith och Derek. Jag hatar Meredith för att hon ska vara så dampig. Dampdamp, Nu ska jag fortsätta maratontitta.

Ind val, here I come

Jag har äntligen fixat mitt individuella val. Eller, rättare sagt, gjort det så bra som det går. Jag ville ju ha franska steg 4 men fick inte det, så jag skulle ställa mig på kö. Så jag går till hon som har hand om allt och så STARTAR det inte ens någon! För få sökande! HALLÅ. Så extremt taskigt. Jag vet verkligen inte vad jag ska göra med min franska. Det finns inga kurser på fritiden, inga i skolan. Det suger verkligen. Sugersugersuger.

Vad jag skulle göra istället var att behålla psykologi A och plussa på en till 50 p-kurs: Måleri. Tyvärr var den full och då blev det till att stryka psykologin och ta pedagogiskt ledarskap under båda terminerna. Psykologin kan jag ta i trean. Det blir rätt bra ändå hoppas jag. Om det är en bra lärare så kan den här kursen ge mig massa som jag kommer att ha användning för resten av mitt liv. Såå, eh ja. Vi får se nästa termin.

Result

Pernilla hade INTE varit i farten. Tråååååkigt! Men hon tar igen sig i sommar, kan jag lova.

Bara klassråd och matte idag. Knappt matte heller då det enda som hände var att jag fick betyget. Solklart MVG i kursen och på nationella proven. Så jag är glad, men skulle velat ha något tips till B-kursen.
Jag har inte så mycket mer att säga just nu. Kanske återkommer jag ikväll.

Oåterkalligt

Filmtvåorna har premiär av deras musikvideos klockan tio som jag tänker faktiskt infinna mig där då. Det tar emot lite eftersom jag måste göra mig klar tidigare och så av min sovmorgon till tolv, men jag hoppas det ska vara värt något. Förhoppningsvis lär jag mig något.

Igår slutade Isa, Anna och Eddie nian. Tänk att det bara ett år sedan jag gjorde det. Jag minns tomheten jag kände efteråt. De timmarna mellan efter skolavslutningen och festen på kvällen var bara ett stort hål av tomma känslor. Jag satt hos Isa, tog lite bilder på avslutningssaker och förmodligen spelade vi sen Sims (inte helt säker faktiskt).
Imorse märkte jag att jag mitt i natten fått två trevliga sms av Eddie som gynnar om mycket roliga historier på fredag. Har Pernilla varit i farten? Det återstår att se!

Slänger upp två bilder från slutet av nian:
Handledargruppen
Jag och min handledargrupp.
snyft
Skolavslutning buhu

No lessons

Inget foto och nu heller ingen matte. Vi har nu flyttat svenskan till tolv istället, så det blir en väldigt kort dag! Plus att vi bara ska se fortsättningen på Efter bröllopet (jag älskar Mads Mikkelsen). Imorgon så är det inte någon engelska heller för Jacqueline är sjuk, så bara matte (då får jag reda på mitt betyg och nationella proven-resultaten) ! Jag har ju inga lektioner alls nu för tiden känns det som. Inget jag sörjer dock, det är bara skönt att ha en slapp sista vecka innan sommarlovet drar igång.

Två timmar kvar tills jag går till skolan. Dags att göra mig iordning lite. Puss folks

Mandomsprovet

Mandomsprovet (eng. titel The Graduate) är en film jag velat se väldigt länge. Dock blev det en liten besvikelse. Visst den var bra, men inte så övertygande. Om den prickat in det också hade det varit kanonbra. Jaja, man kan inte få allt. Grymt soundtrack i alla fall: Skrivet av Simon and Garfunkel (eller snarare Paul Simon, framförd av båda). Pärlor som Sound of silence och Mrs. Robinson!


Återbesök i Skarsgårdland

TACK ANNA! Jag är ju tvungen att lägga upp bara för det.

Angus, thongs and perfect snogging: Filmen vs. böckerna

Angus, thongs and perfect snogging: Robbie and GeorgiaJag har nu äntligen äntligen sett filmversionen av de två första böckerna om Georgia Nicholson. Totalt olika är det första att säga. Jag tror aldrig jag sett en film som har ändrat så mycket från sin bokversion. Man skulle kunna gjort filmen till en hysteriskt knasig och bisarr upplevelse men man har istället valt att tona ner allting till en typisk tonårstjejfilm. Jag hade förmodligen föredragit den hysteriska versionen, men jag måste erkänna att jag gillar den här också. Jag har alltid varit svag för den här sorterns filmer (vet inte varför dock). Den är ibland riktigt kul och man blir väl lite fånigt småkär av den. Den är knappast en film för alla, men jag tror att de som gillar den förstår det redan av genren.
Nedan har jag staplat upp alla skillnader mellan böckerna och filmen. Om man läser dem låter det nog som om filmen är hemsk men så är inte fallet.

Saker i filmen som inte stämmer med böckerna:
- Georgias föräldrar är helt normala .
- Georgia och hennes kompisar är mycket coolare och roligare i böckerna. Nu beter dig sig ofta mycket cp och omoget!
- Dave den rolige är universums tönt. Jätteomogen och osnygg. I böckerna är han skitkul och charmig.
- Robbie ser helt fel ut. Men han är ändå snygg ut på ett ungt vis.
- Många scener är helt förändrade, mycket finns inte i böckerna.
- Flera kompisar fattas från böckerna.
- Klanttvillingarna är tvillingar på riktigt.
- Varken Georgia eller hennes mamma har enorma bröst.
- Jas har ingen lugg.
- Spelade verkligen Robbie bas i The Stiff Dylans i böckerna?
- Ellen har bytt namn (?) och är indier.
- Dave den rolige var inte kompis med Robbie (Robbie presenterade honom som Toms kompis) i böckerna.
- Dave den roliges inblandan är helt fel. Och svartsjuke-grejen ska inte komma fram på det sättet som den gör. Och Robbie får INTE reda på det och anklagar henne för det (fast jag måste erkänna att jag gillar det med tanke på hur cp hon är i filmen).
- Dave får sitt "den rolige" av Georgia och det är i de två första böckerna internt. Nu kallas han det av alla redan från början, och Georgia undrar varför.
- Georgia saknar INTE sin pappa, och gör absolut inget åt saken i böckerna.
- Ögonbrynsgrejen: Det ska vara båda och hela ögonbrynen - inte ett halvt!

En sak som faktiskt stämmer: Snigeln/Peter Dyer. Dom har verkligen fått till honom jättejättebra!

Tillägnat lillasyster: Filmer i urval

Min lillasyster har efterfrågat ett inlägg om filmer hon kan se, jag vet inte om hon menade nya filmer, men jag slänger upp några som hon kan gilla. Vet inte vad hon sett dock.

Trailern tillhör The notebook (Dagboken på svenska) - jag gillar den inte men det gör resten av jordens befolkning. Samma sak gäller Shakespeare in love. Juno är en kul film med värme som kom ut 2007. Domino med Keira Knightley är grym, känns typ som att bli överkörd av en ångvält. Amelie från Montmatre är en fransk film som tillhör en av mina favoriter. Varm, rolig och bisarr!


The last sunday

Japp, nu har jag åter internet. Jag har installerat det ALLDELES själv, jag är grym.

Nu är det söndag (nähä?) och jag ska ta det lugnt. Nu när jag har internet ska jag utnyttja ugnen och baka något. Helt poänglöst att ha tjatat så mycket om det om jag inte gör det innan jag åker. Så bakdagen får bli idag. Sedan ska jag städa, skriva ett brev och gå ut lite (+lämna nycklar). Mysigt värre! I'll be back små barn.


Lika som bär?

Look-a-like?
På en fest i fredags fick jag höra att en person tydligen ALLTID tyckt att jag var så lik Simbas flickvän/fru Nala, varav en annan sa att hon aldrig tänkt på det - men höll med! Tror inte jag tycker det själv, vad säger ni?

The return of det roliga med friluftsdagar

Just jaa, innan jag använder min tankekraft: Jag måste ju berätta hur det var på friluftsdagen igår. Jag har väl ojat mig massa över den? Tittade nu: Nej det hade jag inte. Men jag har gjort det inombords och verbalt. MYCKET.

Klockan kvart över åtta skulle vi, OP, de andra esteterna och HV träffas vid österport. Vi skulle dela in oss själva i grupper med fyra till fem personer. Vi skulle cykla till Tofta strand (två mil dit) för att vindsurfa (om man ville), spela kub, beachvolley och leka gutniska lekar. Vad säger mig detta? Som jag la fram för Joanna: Gruppindelning och stationer. Gutniska lekar = gotländska stafetter (alltså; Det är gotländska lekar, men i skolidrottssammanhang blir det alltid stafettvarianter). Jag HATAR stafetter.

Vi cyklade iväg. Det var väl egentligen rätt långt men jag njöt. Det var skönt väder och ingen motvind. Väl framme så väntar vi lite, sedan ska vi och OP ta vindsurfing och "om man vill kub, annars kan man bara slappa". Alltså: Slappa fram till lunch halv tolv. Titta på vindsurfning, äta och sedan kom några esteter och då fortsatte jag och en kille som tydligen heter Pontus att gräva på en väldigt djup grop. Djup grop = grav, grav = Jonatan ska ligga där. Så efter det hjälptes alla åt att gräva ner Jonatan och där satt han fast där alla hade sitt lilla roliga. Han tyckte det var jätteroligt. Ändå tills han kom upp: Då var han blöt, kall och sandig. Han slängde sig i havet (med kläderna på - DUMT) och blev ickesandig men desto kallare och blötare. Nu misstänker jag att han är död då han inte kom i skolan p g a sjukdom. Eller egentligen misstänker jag det för att han var deppig igår på vägen hem för a) Simon och William hade cyklat ifrån honom, b) han hade haft sönder två hyrcyklar, c) frös, d) hade ont i fötterna och e) hade tappat bort husnyckeln.

Jag kan i alla fall sammanfatta dagen med cykla 2 mil, gräva ner Jonatan och cykla 2 mil hem. Det var inte mer. Vi spelade aldrig beachvolley eller lekte gutniska lekar. Bra friluftsdag! Nu ska jag träna repliker på riktigt (lovar, ska först hälsa på Simon, William och Calle). PUSS.

CIVILISATION

WOW EN DATOR MED INTERNET. Inte min dator med internet dock. Nej, jag är på "besök" på A7 (alltså där filmdelarna av mina utbildning hålls). Vi ska spela upp en pjäs om i skrivande stund tre timmar och 2 minuter här på estetisk verksamhet (drama). Dock är det bara jag i min grupp här och det suger. Nu svarar ingen av dem på mina sms heller. Förmodligen är de sura, men det är att ta i om de paktsurar sig genom att vägra svara. Fast förhoppningsvis så har de bara inte sett smsen än.

Så... What's up in the A7? (OSERIÖST, har skittråkigt) Det var meningen att jag bara skulle skriva dramautvärderingen och sedan tränatränaträna på min repliker, men datan lockade för mycket. Dramautvärderingen är i alla fall klar (YEAH GO MIG). Kan replikerna hyfsat. Tittar på söta pojkar över dataskärmen... Tvåor I believe. Dom jobbar med en filmproduktion I believe TOO och det är synd om dem (I believe too too, hehehhe) (jag känner att jag får dålig humor av tristess, data-/ och bloggbrist). Jag fick någon minuts pratstund med en av mina filmlärare som glatt hälsade på mig (till skillnad från Staffan som gav mig en bitchblick - allt är som vanligt!). Han och jag lär ta filmuppsatssnack nästa vecka, vi får se om jag orkar pallra mig hit.

Trots den här pjäsen som tynger en aning - så leker mitt liv. Imorgon är det sovmorgon, en lektion för att sedan (OM MAN VILL) gå ner till studenten. Jag vill inte, men gör det ändå för att inte missa något fantastiskt. Ni vet hur det är. Man vill inte, går dit och alla berättar om hur kul det var och om alla roliga som var där. Man vill inte, går dit, och det suger. Jag föredrar alltid att gå dit och ha det sugit med alla andra. Hur som helst, på fredag sovmorgon igen och sedan bara lugna gatan resten av dagen. Det bästa är att jag inte har några inlämningsuppgifter kvar alls. Livet är skööönt (när jag är klar med pjääääsen).

Nu ska jag med tankekraft få mina kompisar att höra av sig. Om inte så får det väl vara så. Orkar inte bry mig så mycket just nu. Jag ska i alla fall träna klart alla repliker. Blir nog helt underbart (Bra skit! som Jonatan hade sagt). Pusselikram i en somrig julegran.

Blå rök i den stilla Oceanen

Datakunskap. Sista någonsin. Betygssnack och allmänt vänta tills lektionen tar slut. MVG fick jag reda på nu att jag har. SUPRISE. Verkligen. host.

Jag hatar att inte ha internet hemma. Jag lär få det om en vecka, blää. Man tror att man klarar sig jättebra utan det men det gör man faktiskt inte. Tristessen kryper sig på en. Aja. Idag har jag lite att göra: Dramautvärdering, tvätta av cykeln och förbereda matsäck till friluftsdagen imorgon. Ha det så bra gott folk! Önska mig datorer på varje lektion.

RSS 2.0