Suck och stön á la Sallyman

Det har kanske inte varit världens bästa dag. Jag har varit på dåligt humör och inte gjort så mycket annat än tvätta. Det enda som jag hade inplanerat var att göra svenskarecensionen och eventuellt dramautvärderingen i Almedalen. Påväg ner dit så upptäcker jag att det är jättemycket folk ute. Då kommer jag på att Joanna sa att typ hela Gotland (inklusive hon själv) skulle ner i Visby och titta på studenterna påväg ner till studentbalen. De åkte tydligen någon lång vända i fina bilar. Sant. Jag hade alltså glömt bort det helt och fick knöla mig ner till Almedalen. Väl där så visar det sig att det är samlingsplats nummer ett (slutstation?) för alla åskådare och finklädda. Gud. Jippie verkligen INTE. Mitt humör sjunker ännu ett snäpp. Som slafsigt klädd och fixad så är en enorm folksamling inget man drömmer om. Jag slog mig i alla fall ned i gräset med min musik och mina böcker. Det blev en stunds obekvämt och ofokuserat pluggande med folk stående överallt omkring en. Jag gav tillslut upp och begav mig hem igen.

Nu känner jag mig helt cp och orkar ingenting. Om tre minuter ska Malin och jag gå ner till caféet Amelia för att möta mamma och pappa och äta kvällsmat. När jag vinkat av dem tänker jag göra svenskan och komma på något sätt att muntra upp mig själv. Det blir dålig uppdatering nu i veckan förresten! Jag saknar internet.

PUSS

Fredagsskola och inflyttande

Igår var det datakunskap, matte, historia och idrott. Kan översättas till: Alla rätt på powerpoint-provet (verkligen svårt, hrm), inget ovanligt, mordförsök  och orientering. Mordförsöket står för Joannas och Måns redovisning om Mao Zedong (eller hur efternamnet nu stavades). Jo dom var duktiga och Måns fakta var bra.. men på tok för lång. Tre minuter med Joannas inledning, och sedan 30 med Måns fakta. Max var 20 min. Joanna fick korta ner sin analys för att tiden skridit över så mycket. Gud verkligen. Jag förstår inte hur det lyckades. Jag hörde inte mycket kan jag ju säga. Bet bara sönder mina naglar av tristess.

Efter historian var det lite "skaviverkligengåpågympan"-diskussion av mina vänner, vinkade av dem och sedan idrott. Kort lektion och sedan pratade jag i telefon med Isa och det var trevligt. Efter samtalet mötte jag upp mamma, pappa och Malin utanför min nya lägenhet. Så vi flyttade in med möbler och grejer. Sedan blev det middag på crêperiet, mums. Jag fick två nya gammelflaskor därifrån. Flaskan till den franska ölen Fisher (typ mastadont öl: 65 cl, 6,0 %) och den till franska lemonaden Lorina som Malin och jag drack.

Nu sitter jag i mitt vanliga rum och ska städa, plocka ihop och göra mig iordning. Sedan blir det farväl för absolut föralltid. Mamma och pappa vill att jag ska stressa men nä tack. Jag tar det lugnt. När jag är klar ska jag (om de tillåter alltså, hrm) gå ner till Almedalen för att göra läxor, och senare gå upp för att flytta in ordentligt i nya lägenheten. Ikväll blir det ingen spelning för Jonatan dissade mig totalt för han skulle städa. Jag har ersatt honom med Robert med familj - blir nog trevligt.
Jag känner att det här är ett väldigt ihopslafsat och dåligt inlägg. Men nu vet ni alla fall vad jag har haft för mig. Här kommer lite bilder. Puss.

Lillasyster på ICA
Malin och jag handlade mat till nya lägenheten på ICA Atterdags - ca 40 m från där jag nu mera bor.
SNIGLAR
SNIGLAR FINNS PÅ ATTERDAGS!! Vad glad jag blev. Jag har alltid velat göra en fransk snigelmiddag sedan jag var i Paris förra året. Nu kan drömmen uppfyllas! Väldigt dyrt, men säkert värt!
Pappa
Middag på Crêperiet. Pappa gillade sin gallette: Fetakyckling (bladspenat, fetaost, kycklig, tomat). Malin beställde Skagen, mamma Vitkökskycklig (luktade ljuvligt, men bytte med Malin sedan då Skagen var lite för vuxen för henne) och jag Spenatlax igen (kan inte riktigt skiljas från den).

Vackra skogar och gröna mossar!

http://www.ettklickforskogen.se/

HUR BRA SIDA SOM HELST. Klicka för att gratis rädda miljön. Alla som inte klickar är töntar.

... are made of this

Ett Johnossikonsert, Thinking drinking parade, ett krig och ett mord. Visbys snyggaste brunhåriga kille. Vägen till en matsal. Några ord. En vägg. Leende, näsa, rynkor. Lycka av högsta graden.
En klocka som ringer.
Tillbaka till verkligheten.

I en dröm kan lycka bero på så små och konstiga saker.

Ohyeah

HAHA. Klar. Kört igenom mitt tal en gång. Går finemang och behöver inte träna mer. Jag är så braaa och ska nu sooova. Tralala. Fast säkert så kommer det att gå skit imorgon bara för att jag skryter, hehe. Äsch. Det går som det går. PUSSELIGODNATTIS.


Jag vill frälsa Sverige

??????????

Kanske jag om ett år?

Klockan är tjugo i nio och jag är inte ens klar med stödorden till Jeanne d'Arc. Men vet ni vad? I don't give a damn. Jag har hela natten på mig i värsta fall. Jag släpper kontrollen, lyssnar på bra musik - blandar pluggandet med roliga saker.

Anledningen till detta inlägg är av helt annan karaktär. Ni kanske minns min text om att man bara lever en gång? Minns ni att jag ska söka till musikalen i höst? (finns här för er som inte gör det)
Idag ville jag göra en sak igen - och lät mig hindra mig själv. Jag lät ett värdefullt ögonblick sippra ur mina händer. När jag insåg vad jag gjort blev jag så jävla förbannad på mig själv. Varförvarförvarför? Så fort det var för sent så tänkte jag bara: "Jaghatarmigsjälvjaghatarmigsjälvjaghatarmigsjälv". Inte alls sant, (så oroa er inte) men jag hatade mig själv i den situationen. Så genomruttet onödigt. (för er som träffar mig på riktigt: Detta är mina privata tankar och jag vill att ni inte frågar något imorgon)
Jag talade senare på dagen med Isa i telefon och uttryckte mina känslor. Sedan pratade hon lite om Tunboshowen som de håller på för fullt med och jag lite om uppträdandena i caffis. Jag nämnde att man blir så himla sugen att sjunga på scen av att se andra göra det och hon höll med. Efter att ha filosoferat runt det och att man bara lever en gång tog jag ett beslut: Om jag kommer med i musikalen så ska jag sjunga i caffis på kulturveckan nästa år.

Nu tänker ni säkert precis det Isa frågade: Men är inte det jättesvårt att komma med i den? Förmodligen, så jag kanske kör någon kanskeversion om jag inte gör det. Jag ska inte låta den lilla detaljen att jag inte är tillräckligt bra för att få vara med i en musikal hindra mig från att uppträda om jag vill det nästa vår. Förutom att "bara" sjunga så ska jag göra en större grej av det. Alltså nu snackar jag inte visuella effekter som rökmaskin och eld. Nej, det är enkelt. Jag vill välkomna de som precis som jag söker musikalisk frälsning (svag ironi, lägg märke till det va). Det är så att typ inga människor vet vilka Johnossi är. Dom är större utomlands än i Sverige, och det är riktigt illa! Och om man bara får höra en eller två låtar så kollar man upp dem - och det är det jag vill åstadkomma: Jag vill få Sverige att upptäcka Johnossi! hrm: Sverige/minimal del av skolan. För att vara lite egen så skulle jag vill lära mig en del av den valda låten på munspel (lutar just nu åt Bobby då jag är helt beroende av den för tillfället). Men vi får se om jag kan det då. Inget jag lovar. En sak i taget. Först audition, sedan förmodligen ett kanske och tänkande i ett halvår.

Nej jag känner ingenting aldrig igen bejbi

Fortsättning kulturveckan. Någon frälsning i form av musik idag då? Rätt nära faktiskt. Två underbara krulliga pojkar körde soul med keyboard, synth, bongotrummor och deras sköna röster. Jag satt och njöt i de tjugofem (?) minuter de spelade. De öppnade med Snooks "Bejbi" som de gjorde riktigt bra. Det var länge sedan jag hörde den faktiskt. I sjuan (tror jag det var) lyssnade jag jättemycket på Snook och bokstavligen avgudade albumet "Är". Hiphop är egentligen inte min grej men jag tycker att Snook är lite egna. Fast jag lyssnar aldrig på dem längre, vilket faktiskt gör det ännu trevligare att när man väl hör de välbekanta tonerna.

Nu sitter jag med min iskaffe i sängen sittandes bohemiskt utan bh. Vi flickor borde slänga bharna. Jag ska nog skriva ett inlägg om det senare, just nu orkar jag inte utveckla. Min bröstförebild är hur som helst dansläraren Camilla. Det får ni tolka hur ni vill. Nu ska jag träna lite på historietalet tills imorgon. Känner att jag inte är så engagerad, men jag tar det som det kommer. Det blir nog en hel del fortsatt nostalgi med Snook. Blir nog bra det. Slänger upp Bejbi också:

Thank you for smoking

Jag fick genom musikvideon till Bobby en påminnelse hur extremt snyggt det är att röka. Nej det är inte värt alla konsekvenser och när rökarna blir gamla är det äckligt (rökhosta, läskig röst och snusklukt). Jag skulle inte kunna börja röka själv för det är inte värt det. När du träffar folk i verkligheten kan det vara så otroligt ocoolt, töntigt och äcklig lukt (fast måste erkänna att på vissa som röker vill man bara begrava näsan i deras hår på). Men det kan visuellt vara mycketmycket sexigt att röka. Jag vet att jag skrivit en sånt här inlägg tidigare, men det var länge sedan så ni får en repris.

Keira Knightley är snygg när hon röker
Heath Ledger är snygg när han röker
Cate Blanchett är snygg när hon röker
Johnny Depp är snygg när han röker
Ryan Adams är snygg när han röker
Keira Knightley som Domino är jävligt snygg när hon röker

(Ofta inte till och med jag är lite snygg när jag röker? Eller mja, egentligen mest skabbig men jag gillart)

Johnossi - Bobby

Till Sally som tydligen aldrig har sett videon! Refrängen är gryyyyyyymt bra. Se för övrigt 0.48 - världens sexigaste gång och syn av man bakifrån. Det är ju så att man kan bli religös.
Musikvideon är förövrigt inget fantastiskt med historia, effekter och så. Dom går bara runt och är grymtgrymt coola.


Execution song

I´m not your baby
no more
cause I let you go with none
let you go with no score
Well I´m not a baby
no more
with eyes full of sun, I´ll feed my love you get bored

I get around
execept don't wanna spend my time on you my love
Fucking get rid of this heartache again

Kuturveckan

Dagen började klockan åtta med engelska, och det vi skulle göra var att gå runt och titta på det som hände (Kulturveckan är igång. Arrangeras av musiktvåan och alla får ställa ut. Alltifrån modevisning, utställningar, dans till musik) och skriva om fyra saker. Klockan halv 9.30 skulle vi se kuturveckans invigning. Matte halv ett, men efter lite tjat här och där ställdes den in. Så tekniskt sett kunde jag ha gått hem klockan tio. Men jag fick en känsla av att jag skulle må psykiskt dåligt av att inte göra någonting hemma i evigheter. Så jag valde att stanna i caffis för att förhoppningsvis bli musikaliskt frälst.

Blev jag det då? Mja. Det hände inte så mycket, men efter att ha ätit möttes jag halv tolv av ett helt underbart band (fast att säga att jag blev frälst vore en överdrift). Jag och Jonatan stod och njöt så länge de höll på. Grym sammansättning av saxofon, gitarr, trummor, bas, tvärflöjt och lite sång. Taco Psychosis hette dom. När de var klara så stod vi och väntade på nästa så gick basisten förbi varav superspontana Jonatan hojtar:
- Hej, du är jätteduktig på bas!
Killen strålade, tog Jonatan i hand och sa något i stil med:
- Tack vad kul! Det värmer verkligen!
I skrift ser det ut som om han var ironisk, men det var han inte. Hur som helst så upprepade Jonatan sig och jag stämde in och påpekade att de var väldigt samspelta. Jag såg verkligen hur glad han blev, och då kan man inte låta bli att bli lycklig! Killen berättade lite mer om dem - att de gjorde de flesta låtar själva och spelade även på fritiden (alltså ingen klassensemble vilket det ofta är i caffis). Jonatan frågade om de hade myspace - icke, men den skulle komma inom kort. Sedan sa han att vi borde komma till någonstans på lördag där "något sedannågotpåD" hade sitt två årsjubileum för där skulle de spela. Jonatan och jag har kommit fram till att vi ska ta reda på den förlorade informationen och sedan infinna oss där. Det är sällan jag går och ser saker så det blir nog skoj som omväxling.

Efter dem kom en dödligt charmig sammansättning av fiol, trummor, bongotrummor, koklockaellervafandetheter, gitarr, bas och något mer jag säkert missat. De sa bara att alla musiker var så rädda att göra fel och sen körde de. Vet inte om det var improviserat, men skulle inte förvåna mig. Det lät lite så ibland (eller så körde de utan att tänka på att göra rätt - förstod inte riktigt) och många av musikerna skrattade. Och jag skrattade med dem för det var så charmigt. Och väldigt bra!

Hur som helst, mycket trevlig och lat dag. Nu ska jag gå till brevlådan för att posta ett brev som jag glömde att posta när jag gick förbi imorse OCH i eftermiddags. Sedan ska jag gå ner till havet igen för att skriva lite. Sedan blir det jogging och skolgrejer - träna historian, lite svenska och något mer tror jag. Minns inte. Vem bryr sig. Som det står i historien om Joni - den första människan på jorden:

"Stig var lycklig ändå, för han visste att man skulle vara det".


Jeanne la pucelle est fini

KLAR. TJOLAHOPP. Det enda som är kvar i skolan (men sen kommer väl lärararna dragandes med något nytt hmpf) är själva historieredovisningen på fredag, Shakespearequiz i skolan på torsdag, inlämning av bokkommentar på måndag och sedan premiär av pjäsen nästa onsdag tror jag. Imorgon blir det alltså läsa igenom Shakespeareanteckningar och sedan skriva bokkommentaren och träna till historian. hm kanske lite mer att göra när jag tänker efter. Äsch jag är glad ändå! Jag får lägga mig skapligt och tre timmars-lektionen i engelskan är halverad. Brabra.
Sov gott och drick mycket vatten.

Och det är bara glasögonen som fattas...

Idag så gjorde jag en sak jag aldrig tidigare gjort förut. Jag tog med min bärbara dator till skolan och jobbade på ett arbete i cafeterian! Igår skulle jag egentligen vara hundra procent klar med arbetet, men så kom jag på att mitt utvecklingssamtal idag skulle vara kl 9.40 och sedan fram till tolv skulle jag vara sysslolös. Så jag bestämde mig för att den tiden skulle vara bra att fylla ut med något vettigt. Så blev det. Med datorn i väskan promenerade jag senare än vanligt till skolan, mycket glad och nöjd. Jag hade mitt utvecklingssamtal med Staffan och fick reda på att (i alla fall av filmeleverna) hade bäst närvaro: 99 % - endast 1,5 timmes frånvaro. Fast dock kan det inte stämma (ska vara lite mer), men det gör mig inget. Inget annat nytt annars. Sedan fick jag reda på av Ingalill att svenskan var inställd vilket betydde att vi skulle sluta innan klockan två.

Med lätta steg tog jag mig till cafeterian och satte mig ensam i ett hörn där jag slog upp datorn. Det enda som saknades var ett par snygga nördbrillor för att fullända looken. Alltså nu menar jag inte att jag såg mobbad ut, bara smart och snygg ut. Fast antagligen såg jag mobbad ut men det gjorde mig inget. Jag jobbade tre gånger bättre än jag brukar. Det är inte alls mycket kvar att göra. Helt fantastiskt! Jag funderar helt allvarligt på att göra det här till min grej i höst.

Nu ska jag ut i solen och skriva lite vid havet till min nya musik. Jag måste passa på när det är så härligt. Sedan blir det tillbaka in för att slutföra skolarbetet. Åh vad nöjd jag är just nu.

Suppose we'd never fell in love


Proffsen Panic Productions firar 6 år

XenophobiaIdag är det en alldeles särskild dag. Det är första dagen på en mycket speciell vecka. För sex år sedan någon gång under vecka 22 startades Proffsen Panic som en klubb. Det är inget fem- eller tioårsjubileum men anledningen till uppmärksamheten jag ger (/plågsamt långa inlägget jag skriver) detta årsfirandet är att informationen om när det startade har tidigare varit okänd. Det finns så gott som inga dokument om datum och årtal så när startdatumet kom tillkännagivande för några månader sedan jublade vi. Så vad är då Proffsen Panic?

Så startade det
Det startade för länge sedan. Isa Dahlberg och Emelie Eriksson var två mycket skickliga "Piranha panic"-spelare, och samarbetade alltid. När de skulle spara rekorden angav de ett gemensamt namn: "Proffsen panic". Flera år senare vecka 22 år 2003 bestämde de sig för att skapa en klubb och namnet var givet. Senare samma år (kanske till och med tidigare) fick de av en slump för sig att göra en film - Spindelkvinnan. [Trailer nedan:] Alla roller spelade av dem själva. Spindelkvinnan handlar om flickan som "en dag blev biten av en spindel" och de oroväckande betten förvandlade henne sedan till ett livsfarligt odjur - en spindelkvinna.

Spindelkvinnan var början på något helt nytt. Det gav organisationen en helt ny mening - det GAV dem en mening. De två grundarna hade ingen aning om att det var en start på ett oavbrutet filmskapande. Proffsen panic hade utvecklats till "Proffsen panic productions". Trots avvikande sysselsättningar som till exempel skivan "Proffsen panic proffsiga platta" så har filmerna varit i fokus under hela denna tid.

James Blond
Inte långt efter Spindelkvinnan var nästa projekt på gång: "James Blond och den galne professorn". Filmen om detektivbyrån som drivs av paret Onda Zoe och James Blond. I denna film - som skulle komma att få sju uppföljare (i skrivande stund) - har Broadwaystjärnan blivit kidnappad av den galne professorn och Zoe och James Blond måste lösa fallet till varje pris.

Flexibilitet och samarbetenJames Blond 7 De namnlösa
De har gjort allt möjligt i filmväg. De har i största allmänhet gjort vanliga spelfilmer (och mångamånga uppföljare) men de har halkat in på flera andra spår. Det är en av de många anledningarna att PP alltid fortsätter. De tröttnar aldrig på grund av sin egen flexibilitet, och det gör ingen annan heller. Efter att den femte James Blond filmen "Det horoande fallet" fått sådär bra respons var det tveksamt om en ytterligare uppföljare verkligen skulle hålla. Då förvånade de alla genom att göra den sjätte (A star is born) till en musikal. Den blev en enorm succé.
Andra flexibiliteter är nyhetsprogram, gästprogram, dokumentärer och även musikvideos. Deras mest uppmärksammade dokumentär är "En dokumentär om Populära killar" där de utan att döma eller vinkla frågor intervjuade två populära unga män. Stureplanskillen och frisören Carl Börg och den allmänt populäre Kevin Klen. I och med dokumentären fick Kevin Klen en kometkarriär som modell för märket Boobie och är även nu inne på skådespelarkarriären. Hans enda roll är i skrivande stund David Golden i musikalen Against all odds från 2007. Andra profiler som blivit kända genom PP är hallåaren Stina Majsson. PP har ständigt visat sina filmer på Tv 0 där Stina arbetar. Den charmigt förvirrade programledaren har i ur och skur presenterat filmerna, förutom en gång då Wild kids-Ola gästade.

En ny väg
Rykten har ibland fladdrat omkring och viskat att PP skulle vara påväg att splittras. Anledning är att PP under vissa projekt delat på sig. Ena halvan har haft samarbeten med filmbolaget EAA corporations. EAA och PP har under flera år gått sida vid sida i sättet att skapa, men det senaste året har EAA gått över till att lägga mer energi på efterarbetet i filmerna. En väg som nu även PP har valt att gå, men de slår fast att de aldrig någonsin kommer sluta lägga tid på historien och skådespeleriet.
- Det är vårat grundmärke. Varför vi nu ska lägga mer tid på att klippa är för att vi ska kunna göra filmerna ännu bättre. Vi ska använda oss av fler kameravinklar och kunna utnyttja filmens kapacitet till max, säger PP;s talesperson.
PP har under samarbetena med EAA i vissa produktioner varit full styrka, och som redan nämnt ibland halverad. Exempel på fulla samarbeten är Jens-Bert, Jens-Bert 2 och Pirates of the Caribbean.

Den största anledning till splittringsryktena är filmen DC som gjordes med EAA sommaren 2007. En mörk historia om den undre världen, knark och brott som fängslade alla. Inte kunde PP vara med på något sådant - alldeles för seriöst! Men icke sa Nicke - man får inte underskatta dem. PP är ett flexibelt bolag som kommer att finnas kvar oavsett - i sommar kan ni se fram emot nya produktioner!

Proffsen Panic Productions produktioner:
James Blond och den galne professorn
James Blond och den onda ondianen
James Blond 3 Den galne professorns hämnd
James Blond 4 Manslukerskan
James Blond 5 Det horoande fallet
James Blond 6 A star is born
James Blond 7 De namnlösa
James Blond 8 Broken past
Fia och Mia
Spindelkvinnan
DC (halverat samarbete med EAA corporations)
Skönheten och Odjuret (samarbete med EAA corporations) (material förlorat)
Harry Potter
Bolimonens fantastiska värld
Draco Malfoy - The dokumentär
En dokumentär om Populära Killar
Tinorna i köket
Micke och Ante på äventyr
Micke och Ante på äventyr 2
Micke och Ante; Du är min lyckosyrsa
Mördarsnigeln (förlorat material)
Busted
Snusk-nytt
Pirates of the Caribbean (samarbete med EAA corporations)
Jens-Bert (samarbete med EAA corporations)
Jens-Bert 2 (samarbete med EAA corporations)
Emelie och Annika på äventyr (halverat samarbete med EAA corporations)
Emelie och Annika på äventyr 2 (halverat samarbete med EAA corporations)
Askungen (samarbete med Fia Johansson och Sara Peterzon)
'Han var så söt' framförd av Anna Backman
'Han var så söt' remake
Batman: The beginning (halverat samarbete med EAA corporations)
Dokumentär: Vad gör de i skogen?
Against all odds (samarbete med EAA corporations)
Moonriver
Wild kids
Xenophobia (samarbete med EAA corporations)

Stress

Blää jag och Sally ska skicka in arbetena till varandra klockan sju men jag gör bara det jag inte ska. MÅSTE SKYNDA. Bara fyrtiofem minuter kvar. Puss


Vilse i förälskelsens skogar (Fortsättning "KASTRULL")

GLÖMDE BERÄTTA EN SAK!!! Det hände en mirakulös sak bara sådär hos Brilli igår. Jag föll hjälplöst ner i kärlekens grop. Jag gick vilse i förälskelsens skogar. Tillsammans med Eddie på väg ned från ovanvåningen för en kisspaus får plötsligt fjortismusikens dunkande ett avbrott för riktig musik. I trappan når ljuva toner mina ljudsskadade öron. Johnossi: Man must dance. Egentligen hör jag inte, vet bara att det är den. Världen stannar upp. Vilka lyssnar mer på Johnossi än jag själv? Sally och min bror. Inte är det många och jag inser att jag till varje pris måste få tag den som satte på låten. Min själsfrände i musikens djungel! Jag kastar mig upp för trappan igen, springer mot rummet där datorn befinner sig och krockar i dörröppningen med en pojke. Jag ser på honom - han ser på mig. En pojke som jag nästan känner väl. Jag frågar andlöst om det var han som satte på Johnossi - och det var det. Jag blir helt lyrisk. Förälskad, döv, stum (nja) och till mig. Min mörke riddare för mig till sitt palats där vi älskar natten lång. INTE. Vi gick in i rummet igen där vi pratade lite musik och valde ut lite. Måste väl erkänna att hans musiksmak faktiskt inte var ren rakt igenom, men det spelar inte någon större roll. Cool musikupplevelse. Och denna version är extremt överdriven ifall något pucko inte fattat det, dock gör det den inte mindre sann. NÅGOT ATT TÄNKA PÅ.

Nya solbrillor

Jag har glömt att visa mina nya solglasögon! Så jag gör det lite snabbt.
Lillasyster
Lillasysters nya.
Jag solbrillor
Mina nya. Något stelt.

KASTRULL

Eddie och Jonte hos BrilliUnderbar kväll hos Brilli. Det enda som saknades var Fredrik som vi av okänd anledning inte lyckades få tag på. Eddie hämtade upp mig kvart i sju och vi cyklade tillsammans mot Brilli (födelsedagsbarn). Vi visste inte vilket hus vi skulle till men det löste sig. Väl på pojkens tomt är det första jag ser alla de som absolut INTE fick komma. Det gjorde inte mig det minsta då jag tycker om dom, av någon skum anledning. Kvällen fortskred med lite tjafs (inget med mig inblandad!) men det var väldigt trevligt ändå. Jag har några roliga videoklipp som kommer skänka mig mycket glädje i framtiden. Redan idag faktiskt, trots att mina dåliga resonemang inte finns med (eller?).

Efter några grymma timmar av håll igång cyklade jag och Eddie hem "FORT SOM FAN" för att dricka te och äta kvällsmackor. Sedan sov vi. Klockan åtta gick vi upp och nu hoppas jag på att alla kommer klockan ett för lite mys. Isa har tackat nej, Annika står och väger och Anna har inte hört av sig. Isa is excused, Annika: KOM, Anna: du också. Tänk på att ni inte får träffa mig på tre veckor. Nu ska jag göra viktigare saker, pusssss.

PS. Bilden är ett försök till ett videoklipp men eftersom jag inte kan min kamera blev det en bild. Eddie ska alltså berätta historien om min nästanblåtira och därför minen.

Argsigt och grillkväll

Jag är bara så otroligt sur på mig själv just nu. Först och främst så skiter sig allt som har Jeanne d'Arc-grejen att göra. Sedan så bestämde jag mig att jag skulle gå upp tidigt och verkligen skulle fixa det. Då försover jag mig såklart jättemycket, grrr. Jag hade ställt klockan men jag tänkte inte ens utan bara la mig ner och skulle ligga där en stund - och hade inte ställt om alarmet. PARDON? Idiot. Jag är så himla sur. Bio med pappa lär jag ju glömma om jag ska hinna innan festen ikväll.

Igår var det i alla fall trevligt. Jag åkte in till stan med Malin och så åt vi lunch med Isa. Sedan på kvällen kom en hög människor hem till mig för grillkväll. Som ni säkert listat ut vid det här laget så grillade vi. Det var inte så mycket mer än äta och prata - mycket trevligt. Isa, Eddie och Annika sov över och åkte för ca fem minuter sedan.

Nu ska jag sätta på mig lite kläder, göra ett schema för dagen och sedan sätta mig i uterummet. Önska mig lycka till. PUSS.

Upp som en flaggstång, ner som en pannkaka

Min dröm om färgexplossion slocknade fort. Mina föräldrar såg till att jag inte kom i närheten av mina önskningar - de få gånger jag fick välja fanns det ju inga färgval. SÅ HIMLA TYPISKT. Allt jag entuastiskt pekade på sa de "Men vi ska hyra ut den också" - snark. Men jag dör inte. Jag får köpa lite roliga detaljer och piffa upp lägenheten med sedan. När jag köper en egen lägenhet någon gång i framtiden så ska jag ha hur mycket färg som helst - BRA. Och nu ska jag äta frukost. PUSS.

IKEA NÄSTA

Jag kom hem igår och båtresan gick bra. Jag var lite arg, men ilskan tonades bort då jag hittade en fransman. Väl hemma begav jag mig direkt till Isa för att äta kvällsmat och mysa. Kvart över elva kom Johan (hennes pojkvän) och då åkte jag hem. Jag hade tänkt vara uppe med min familj men hela bunten sov ju! Trist, så jag la mig för att sova också. Alltså blev det en lång natts sömn - såhär utvilad har jag inte låtit mig vara på länge!

Helgens planer är fortfarande en enda stor röra. Fest hos Brilli (?), grillkväll hos Eddie, middag med familjer, filmkväll med Rasse och bunten, bio med pappa... gaaah säger jag bara. Några måste sållas bort. Men jag har ett förslag till er vänner: Om Eddies grillkväll redigeras och blir en grillkväll i mitt uterum (om bra väder, utanför uterummet)? Min familj är borta imorgon. Hör av er om ni läser detta.

Nu ska jag göra mig iordning och sedan blir det IKEA för hela slanten! Puss på er små barn.

Förstår du mig om jag säger nöjd?

Jag har rotat bland mamma och pappas gamla LPskivor och funnit några skatter. Vissa är allmänt snygga, vissa galet bra och vissa bara nostalgi. Inredning till lägenheten!





Beslutsångest

Idag far jag hem för att stanna i Åskebro till söndag. Dessa långhelger gör mig lite stressad. Det är inte tillräckligt många dagar för att man ska kunna göra saker obegränsat och inte heller tillräckligt få för att bara välja en sak. Så, jag blir översvämmad av alla göromål och kan inte sätta in dem i kalendern. Men på något sätt löser det sig. Snart är det ju trots allt sommarlov.
Ha en trevlig långhelg! Nu ska jag göra mig klar för avgång.

Skulle hon om vampyrer fanns?

Jag hittade en ganska skojig grej i True blood avsnitt 2 som jag inte såg sist jag kollade!

True blood säsong 2

Skarsgård
Nu är det inte långt kvar. True blood kommer med säsong 2 den 14 juni! VAD JAG HAR LÄNGTAT. Jag tror att producenterna har märkt hur eftertraktad Alexander Skarsgård blev bland folket i USA - och därför gett honom en plats i trailern nedan. Bara de inte de tar honom ifrån mig, morr. Hur som helst så gillade jag honom före varenda amerikan - alltid något. Nu måste jag börja titta om säsong ett, jag har inte sett om ett enda avsnitt ju. Måste göras!

Les grandes personnes

Les grandes personnes (- De vuxna) visades igår på båten. En film jag velat sett väldigt länge. Ett äldre inlägg här - dock angav jag lite faktafel (Jeanne och Johan blir inte kära i varandra). För att fräscha upp handlingen lite: Albert (Jean-Pierre Darroussin) har hyrt en stuga mitt i den svenska skärgården - med tillhörande sill, snaps och pissigt väder. Bibliotekarie och historiefantast har han tagit med sin dotter Jeanne (Anaïs Demoustier) på vad som är menat ska bli en jakt på vikingaskatter. Men ett missförstånd gör att de får oväntat sällskap av svenska hyresvärden Annika (Lia Boysen) och Christine (Judith Henry).

Det här blir ingen riktig recension - en minivariant i så fall. Anledningen till att jag väljer att skriva om den är att jag fick en på en underlig igenkänningsfaktor som jag aldrig tidigare upplevt. Den här filmen skulle faktiskt kunna vara riktigt bra om man gav Jeanne all plats. Pappan är den viktigaste karaktären att stryka då man bara stör sig på honom. Ett annat fel är slutet - slutet som regissören måste glömt. Vad hände mellan Annika och Per? Och mellan Christine och hennes pojkvän? Vad var Alberts känslor för Jeannes mor? Och för Christine? Utvecklades Albert något som person? Fick han någon insikt i han och dotterns relation? Det enda jag upplevde var att Jeanne utvecklats litelite, men det finns verkligen utrymme för förbättring.

Men för att återkomma till anledningen till detta inlägg: Igenkänningsfaktorn. Sjuttonåriga Jeanne upplever jag precis som jag var i sjuan. Plågsamt blyg och i sökande efter kärlek och närhet (mycket fint och levande personpoträtt av en tonårsflicka). Filmen sätter klockrent känslan för upplevelserna på en resa sommaren innan sjuan. Förälskelsen till någon man knappt känner - och förälskelsen ger tillbaka men i slutändan dör allt av ens egen blygsamhet. Dock kan jag ju tillägga att jag inte fick strula och chansen till att ha sex med Anastasios Soulis. Och om jag fått det skulle jag inte ligga ned stel och missnöjd med situationen. Fast min förståelse blir inte mindre p g a det. Jag kan inte sätta ord för hur exakt scenerna med Jeanne träffade mig i hjärtat. När Johan (Björn Gustafsson) tar hennes arm och lägger den runt hans midja ler jag stort. Jag vet precis hur lycklig hon är, hur känslan av overklighet sprider sig i kroppen. Jag vet precis hur hon känner när hon på avstånd ser Johan. Jag vet precis hur mycket hon vill gråta när Johan kysser en annan tjej.
Jag tror att även om man inte är jag lär flera känna igen sig och förståelse bör kunna skapas genom Jeannes personpoträtt. Enligt mig största anledningen till att se den här filmen. En ganska nischad sådan, men mig gör det inget. Filmen ska köpas och kunna sätta ord för mina unga tonårsår när jag inte längre minns.

Tummen ner

Meddelar härmed att min kampanj RAS (Rädda Annikas sommar) ställdes in efter ett få timmars verksamhet. Min hjälp var tydligen inte så välkommen som jag trodde att den skulle vara!

RÄDDA ANNIKAS SOMMAR

Nu har jag gett mig fan på att Annika ska med till gotland i sommar. Det behövs exakt 143 kr för resa (cykelns plats ingår), och idag ska jag räkna ut hur mycket hon behöver i matpengar. Insamling, enkronor och jagvetintefan. Alla bidrag välkomna.

"Och han stör mig trots att han inte vet"

Så nu är jag tillbaka i Visby. Jag anlände till mitt rum runt tolv igår natt och välkomnades av en fruktansvärt äcklig centimeterstor spindel. Död är den. Lite nervös var jag att det skulle finnas fler när jag skulle sova, men jag tror det var lugnt. Nattens dröm var inte nådig - typiskt att drömmar bara ska jävlas.

Idag är det vanlig skoldag och när jag kommer hem ska jag plugga till nationella proven del 2 som äger rum imorgon. Vad jag ser fram emot det - INTE. Idag ska jag ha min nya röda skinnjacka som jag har fått av mamma. Vi får se hur det går, inte för att det kan hända så himla mycket. Nu ska jag äta min gröt och bara finnas till en stund innan jag går till skolan. Puss.


A cup of tea, dear

Jag är hos Annika och har spenderat eftermiddagen med henne och Eddie. Eddie har lämnat oss tillfälligt - hon, Isa och Anna kommer senare för tacos och te. Annika duschar just nu så jag får underhålla mig själv. Det blir chattande med my friend from Bournemouth. Han är dötrist. Man brukar ju snacka om hur torra engelsmän är - jag trodde det inte förrän jag fick kontakt med honom. SNAARK.

Intervju i Skarsgårdland

HUR KAN MAN INTE ÄLSKA STELLAN SKARSGÅRD?!

Arrokaj

Nu är mina vänner hemma från Paris. Det enda som gör att jag inte dör av avundsjuka är att de inte hade lika bra väder som vi, åt inte på du Pain, åt inte massa jättegoda youghurtar, de var inte inne på Louis Vuitton och fick se Världens Snyggaste Fransman. Annars så ja: Dör av avundsjuka.

Just nu har jag en idiotisk familj som låter min lillasyster smita undan för att hon ska "sminka sig" för sjuttonde gången. Nu har lillasystern gått ner för att hjälpa till och låtsas att hon skulle göra det i alla fall. Säkert säger jag bara. Så nu ska jag ner och lyfta bort plåtarna till poolen istället för att skriva ett glatt inlägg. Kul.

Ge mig snygga smartbrillor

Jag har i flera månader känt en längtan efter nördiga brillor. Är det inte bara helt otroligt snyggt? Jag har jättedålig syn på ena ögat, så om jag har tur så säger optikern (när jag gör syntest för att få övningsköra) att jag bör ha brillor. HOPPAS. Inte för att jag vill ha dem jämt, utan bara när jag har lust att se lite snyggt smart ut.
Glasögonsnygg
Jag vet att hon är tecknad, men dösnygg är ändå Anita (från de 101 dalmatinerna) i sina bågar.

Få slår Grace Kelly. SER HON SMART UT ELLER VADÅ? Har till och med två brillor ser jag nu, vad nu det kan vara bra för.
Glasögon
Och så några galet snygga brillor från synsam.se. Snyggtsnyggtsnyggt.

J'adore

Jag känner att jag trivs med min nya design. Ovan är jag fortfarande, men den känns fräsh! Inte så rörig som den förra. Någon tycker tydligen att den är hemsk, så ledsen att göra den besviken - men han/hon vänjer sig nog också!

Jag hade en enorm lust att ringa Isa på vägen hem idag. Sedan kom jag på: Fan, hon är ju i Paris. Det samtalet kändes inte värt att betala. Men imorgon är hon hemma, och jag kanske träffar henne redan då. Annars blir det lördag kväll med alla andra älsklingar. Jag har inte så mycket mer att säga just nu, så det blir till att avrunda detta inlägg. Ganska enkelt: Puss.

Ingen hör

Jag hade en mycket trevlig dröm i natt som innehöll en man som var en blandning mellan en viss casanova, Ryan Adams och en man från en tvserie.. Jag upprepar: TREVLIGT.
Ryan Adams

[Naaaj, jaeg e ju gottlendsk]

Hur kommer det sig att så många icke-svensktalande frågar mig om saker? Jonatan kanske har rätt, jag kanske ser gotländsk ut! Jag ser förmodligen ut att hitta i alla fall. Idag på min joggingrunda var det ett vandrar-par (såg ut som det i alla fall) som kom fram till mig:
- Do you speak English?
Jag stannade och fick fram ett osäkert "yes". De undrade om jag visste om det fanns en camping i närheten, då den precis bredvid tydligen var stängd. Eftersom jag är stammis på strandpromenaden råkade jag faktiskt veta att det åtminstone låg en stugby en bit bort. Mer än så var det inte, men frågan kvarstår fortfarande: Varför frågar alla mig?

Ny design

Ni som inte är blinda och har varit här förut ser att det har skett en del i designen denna eftermiddag. Jag är inte hundra på färgen i rubrikrutan än, så det är det som kanske ska till och ändras. Headern är cp och sne som vanligt, men jag kommer aldrig fatta hur jag ska fixa det så den får se ut som den gör.

Bilden i headern är Audrey Tautou i Amelie från Montmatre. Anledningen? Bra film, franska, vacker kvinna och bio! Hon sitter i en biosalong och jag har gjort en egen version av biostolarna runt henne. Om man ser och fattar det har mitt budskap nått fram. Vi får se hur det blir med den saken. Och nu vill jag såklart höra eran åsikt; Vad tycker ni om den nya designen?


Nationella matte, del 1

Och så var nationella idag! Del 1 och en större uppgift som jag inte hade en aning om att vi skulle göra. Men vet ni vad? Det gick bra! Första delen var jag klar med på rekordtid, men p g a att hela salen satt kvar utan att hämta miniräknare kollade jag igenom och upptäckte några fel så det var bra. Sedan började alla röra på sig vilket gjorde mig nervös så jag gick ned för att lämna in del 1 och miniräknaren. Jag tror man kunde vi 5 G- och VGpoäng plus MVG-plupp på uppgiften. Vi hade någon sådan i nian och då hade jag jätteproblem. Men fantastiskt nog gick det bra! Trodde aldrig jag skulle lösa sista frågan, MEN DET GICK! Dock är jag ju inte säker på att det är rätt svar, men Joanna (förmodlingen smartast i klassen) hade samma så jag är lite lugnad. Oavsett så har jag presterat bättre än någonsin genom att bara komma på några faktum i hur det skulle vara. Nöjd, nöjdare, nöjdast - helt enkelt!

Sommarplaner

Jag har glömt att nämna att jag har fått sommarjobb! Det blir tre timmar Statoil mån-fre vecka 27, 29, 30 och 31. Vecka 28 ska jag ju till Ystad. Vi bör ta Gotland första veckan i augusti (v. 32) anser jag, men ska höra med de andra när de kommer hem från Paris. Resan kommer då kosta 910 kronor för alla fem vilket jag tycker känns rimligt. Jag var rädd att priserna skulle vara rena mardrömmen.

Idag är det nationella provet del 1 i matte. hrm, önska mig lycka till.

Fotofnatt

FotonIdag så framkallade vi bilder på fotot. Blev egentligen bara nöjd med en i svärtan - den som ligger överst på bilden. Kasst foto, men stressade för att kunna ha något att visa er! Är i alla fall nöjd med översta som sagt. Det är diskhon i foto-/bildsalen. Jag gillar verkligen skärpedjupet i den. Tina (fotoläraren) tittade på den och sa att den var bra, riktigt vacker! Så det är inte bara jag som skryter, och det känns ju skönt.

Oj klockan är ju redan halv sex! Hur blev den det? Jag ska ju ut och jogga hrm. Senast klockan åtta säger vi, så behöver jag inte stressa. Nu ska jag skriva lite och eventuellt läsa lite ur min bok. Pussss.

Innan början på den långa resan

Jag ska gå fem minuter senare till skolan idag... oooh. Eller inte. Efter skolan idag ska jag till alkoholfria-bolaget för att titta ut en grej åt mamma, eventuellt köpa den och senare vidare till bibblan för att låna Jeanne d'Arc-böcker. Sedan ska jag hem, jogga, diska och skriva någonting till estetisk verksamhet. Inte så jättetaggad till det sistnämnda men det som måste göras måste göras.

Mitt hår är inte snyggt idag. Det är så himla formligt av sig - blä. Det kommer alltså se helt mongo ut vid lunch. Den smällen får jag väl ta. Nu ska jag gå, två minuter tidigare än planerat. Ha det bra små möss. Puss.

Jag glömmer bort att andas

Utanför Louis VuittonJag fick en uppenbarelse imorse på vägen till skolan. Jag förlorade mig i franska minnen och sörjde att jag var i Visby och inte på väg till Paris - som vissa andra. Jag kom och tänka på när vi var inne på Louis Vuitton och att personalen inte varit snobbig alls. Och plötsligt mindes jag. Jag mindes ett stort ögonblick som jag lyckats att glömma! OTROLIGT. Jag mindes världens snyggaste man, i alla fall fransman. En expedit på Louis Vuitton som med sitt perfekta bruna hår, förtrollande stora blå ögon och gudaliknande kostymklädda kropp fått mig, Johanna och Linnea att tappa andan. Så fort vi kom utanför butikens portar utropade någon:
- Jag har sett den snyggaste mannen någonsin!
Varav alla instämde och sedan började skratta. Han kan ha varit Frankrikes mänskliga motsvarighet till Eiffeltornet!

Nu ska jag göra en jättegod kopp kaffe, avnjuta en god bok och mitt eget sällskap. Även om jag inte är i Frankrike har jag ju faktiskt fortfarande mig själv. Pilutta er!


Au revoir mes amis

Tour de eiffelJag har vinkat av en mamma som precis som vid alla farväl är gråtmild och om 6 minuter ska jag vandra mot skolan. Jag tänker mest på hur extremt orättvist det är att Anna, Eddie och Isa ska till Paris idag. Visst jag var där förra året, men ändå!

Här är mina bilder från de dagarna: http://ochvikmralltid.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1210716001&id=208872024 (14-17 maj)

En dag kommer jag i alla fall vara tillbaka i Frankrike. Jag är övertygad att det är innan jag fyllt 21! Men som alltid är det den som lever som får se.

Så vad ska jag göra när de lyxar runt på Paris gator? Hm, idag ska jag ha mina nya vita byxor och lämna tillbaka en film på bibblan. Ja, egentligen varför avundas jag dem? Vilken kanondag det här måste bli! Nej, skämt åsido. Jag klarar mig. Jag kan alltid göra min vardag lite fransk med baguetter, filmen Delikatessen som jag än inte sett, vindruvor och brieost. Undrar om dom har sniglar på Coop? Dock lär det enda som sker av nämnda vara filmtittandet. Man kan inte få allt antar jag.

Aja nu ska jag stänga ner datorn och sätta på mig jackan. Ha det så bra! Au revoir mes amis

I "ska bara"-tider

Rubriken gör nog att ni förstår att jag har saker som kräver min tid, och att sitta här är en trevlig flyktplats som i längden ger mig ångest. Men vafan! Just nu tänker jag barabara på min lägenhet, inredning och allt jag ska baka i den. JAG HAR UGN. Helt underbart! Jag ska bli som en mysig mormor som går upp klockan sju en helg för att baka tre sorters bröd. Jag försöker förstå vad jag ska göra med allt men det löser sig. Jag kan ha en enorm jagbjuder-picknick med alla gotlänningar. Jag kan ge dem till alkolisterna vid Coop. Jag kan smula sönder allt och skänka det till andhonor i Almedalen (hanarna får inget, jag glömmer inte våldtäkten i första taget). Oavsett så löser det sig! Bara jag får använda ugnen. Denna mysiga sida är mitt nya fynd i sökandet på recept. Man kan göra egna kategorier där man samlar alla sina favoritrecept om man blir medlem. Vilket jag är såklart!

Bara för att jag är så överdrivet entuastisk just nu kommer jag antagligen använda ugnen en gång och aldrig mer. Äsch, att längta såhär mycket är bara underbart. Det får bli som det blir. Åh, fick en ny idé appropå ingenting. FRUKOSTBJUDNING. Jag måste bjuda över alla på frukost. Fast då kommer alla vilja komma klockan tolv och det suger. Äsch. Nu ska jag se till att få vissa saker gjorda. Sedan ska jag jogga i det underbara vädret. Pusselipuss!

Premiär på Crêperie & logi

Crêperie&logi
Mamma och jag åt på crêperie&logi
Mums
Jag beställde Enbärsmust. Typ svenskskapad. Jättegod i alla fall. Julmust plus någon smak som var svår att identifiera (enbär med andra ord). Jag tog med flaskan hem och ska ha något gott i den i sommar!
Gallet
Svårt att förstå exakt hur gott det var! Vi åt varsin spenatlax-galette. En fransk rätt som i Sverige alltid felaktigt kallas crêpes - men crêpe är egentligen bara efterrätten. Jag kommer i alla fall gå tillbaka till resturangen!
Jag
Som bonus får ni se mina nya kläder!
Nu ska vi se Da vinci-koden. PUSS.

Underbara lördag

IKEA sovrumJag ångrade inte att mamma fick välja Stekta gröna tomater! Grym film som alla bör se.

Idag har jag och min mor shoppat. Jag har köpt en jättestor (typ)tshirt med ett träd på och ett par vita sommarjeans. Så jag ska bara köpa ett par snygga solbrills och sedan är jag snyggast i stan. Eller något åt det hållet.
Vi åt en av de godaste salladerna någonsin på café Amelia. Någon ung vegetarian tjej som äger det. Mums i alla fall! Laxen och de gröna oliverna is to die for. Sedan bjussade mamma på ett snäckljus som jag ska ha i min lägenhet som jag får tillträdde till 29 MAJ! Lyckans dag. Efter tjugo minuter på Bolaget (inte alkoholstället utan en affär med massa smått och gott) har jag blivit inredningsgalen och ska förvandla mitt kommande boende till en retro dröm. Mitt egna lilla färgglada himmelrike som har en ugn. Jag blir lycklig av bara tanken! Under kristihimmelsfärd blir det en räd på IKEA där jag ska köpa köksmöbler, kökssaker, bäddsoffa och en säng (kommer aldrig se ut som på bilden, bara så att ni vet). Kanske mer, vet inte riktigt. Irriterande nog har mamma och pappa ett finger med i spelet då den ska hyras ut i sommar = det blir ingen rolig färgexplosion. Men om jag lyckas använda mina retorikkunskaper rätt så ska jag nog få vad jag vill. Efter en titt i den rosa "Kaxiga tjejer"-boken (som går ut på att man ska få vad man vill ha) så fixar det nog sig. Jag tror till och med att den har ett inredningsavsnitt. Det ska jag komma ihåg att kolla upp!

Nu ska jag ta en kopp kaffe och sedan fixa lite, sen blir det jogging, kvällsmat på Creperie & logi och sedan filmen Da vinci-koden. Underbara lördag! Ha det.

Modersmys

Här sitter jag i mitt lilla rum på snäckgärdsvägen, men för en gångs skull inte ensam. Mina kära mor är på besök över helgen och vi kommer säkert att ha trevligt! Efter en skoldag med orientering och MVG på datakunskapsprov (läskigt enkelt, men i alla fall) så gick jag hemåt och fann min mor som städade. Skönt då det nu är rent. Sedan gick vi ut och åt på en av Visbys godaste resturanger: Jo da. På hemvägen gick vi en myssträcka genom Visby, och nu efter att ha lånat ut Bert-serien och American Psycho till Simon ska jag och mamma se filmen "Stekta gröna tomater". Någon mysig och rolig från 1991 tydligen. Nyutkommen på DVD om jag inte fått allt fel. Mamma fick välja från bibblan, får se om jag ångrar det. Ha en trevlig kväll.
Mamma
Mamma
Sorgligt
Buhu, blev så ledsen. Ville ta med den hem, men mamma sa att jag inte fick då barnet kanske kom för att hämta honom. HOPPAS DET. Om den är kvar på söndag adopterar jag den. Snyft.
Domkyrkan
Trappa vid domkyrkan

Pluggtips

http://vlt.se/ung/1.121288

VLT är bässsst!

Att döda ett barn

Utlovad till Sally! Fantastisk bra kortfilm, baserad på en känd och vacker novell. Regisserad av Alexander Skarsgård med Stellan Skarsgård som berättarröst (gör alltid grymma berättarröster tycker jag) och barnet i filmen är Valter Skarsgård. Se filmen och ni får en ungefärlig känsla hur det är att befinna sig i Skarsgård-land! Eller se den bara för att den är vacker och stark.


Snabbis

Hör- och läsdelen i de nationella proven idag för engelska A. Saker man inte kan plugga till ger mig verkligen panik, men det kändes bättre än i nian i alla fall. Tror jag. Nu ska jag skärpa mig - diskning, städning och skolarbete väntar!


Uppenbart om något

Ofta det inte syns att han inte tvättar håret?
äckelhår

Morgonchock!!

AAHHH VAD HAR MOVIEZINE GJORT?!?!??! Helt utan förvarning! Sidan är helt CP!! GUD! Dom ändrade ju allt för några månader sedan och då var det sämre, men nu.. FRUKTANSVÄRT. Vi säger att det bara är tillfälligt.

GÖLL

Måste bara berätta att jag har fått reda på Stellan Skarsgårds sjunde barn som han fick för ungefär en vecka sedan ska heta Ossian! Är inte det underbart? Ett av mina favoritpojknamn!

Som fan av Skarsgård-land kanske jag förväntas dra en stor debatt huruvida det är rätt eller fel om Skarsgårds giftemål och barn vid sin ålder med yngre kvinna precis som alla andra. Många har en åsikt, men jag kan säga att jag står utanför allt moraliskt tänk angående hans privatliv. Det angår mig inte och det jag tycker kommer inte förändra något så jag kan lika gärna vara tyst. Jag har ingen anledning att tycka något så länge han fortsätter sin karriär som skådespelare!

Såklart det alltid finns en hake - men ni andra bör passa på

Efter att ha varit ute på ticnet.se och rotat bland föreställningarna hittade jag en mycket trevlig sak. Benny Anderssons orkester reser med Helen Sjöholm och TOMMY KÖRBERG runt i landet i sommar! Helt fantastiskt! Ännu bättre var att de ska till Västårås, på lögarängen. För bra för att vara sant tänkte jag. Alldeles rätt - jag råkar tillbringa den dagen i Ystad. Jävla skit. Men för er andra som inte är upptagna (exempelvis Jesper kanske, om bilden inte dödade honom p g a kåtslag) så bör ni besöka ticnet OMEDELBART!


Singin in the rain

Utsikten under mitt paraplyDet plaskar och
smattrar. Folk skyndar med jackorna över huvudena, drar irriterat i sina blöta frisyrer. Jag själv kan inte låta bli att vara lycklig. Jag har ett paraply, lyssnar på två speciellt passande låtar och vill bara dansa! Då och då kan jag inta låta utan tar några danssteg, undrar exakt hur löjlig jag ser ut men bryr mig inte något vidare. Jag nynnar och ler stort mot alla jag ser, de försiktigt tillbaka och det blir varmt inombords. Jag tänker på att jag vill se en riktigt mysig film när jag kommer hem. Just nu lutar det åt Harry Potter men vi får se. En stunds läsande av bok blir det också. Jag blir så glad av tanken på regnmys. Tanken på att jogga har spolats bort i regnet, disken kan vänta. Ha en fortsatt trevlig regnstund gott folk, det ska i alla fall jag ha.



What's next

Den tre timmar långa engelskan är kortad till en timme och fem minuter. Tjoho! Alltså 25 minuter kvar, längtar. Vi ska se en pjäs eller något på a7. Jag bryr mig inte vad som har räddat mig faktiskt, bara jag slipper göra något jobbigt ("man lever bara en gång" har sina gränser). Lite olaglig är jag nu som bloggar istället för att göra skolgrejer, men det hindrar mig inte. (fniss?)

Efter skolan kvart  i två ska jag handla lite grejer för att sedan hem, jogga, skicka in engelskan (igen), städa och diska. Jag ska be mamma att ta med alla mina Georgia Nicholson-böcker. Känner att jag behöver min vän just nu. Eller behöver och behöver, snarare VILL ha min vän. Aja. Nu slutar vi. Puss.


Blödigt inlägg om mina vänner

Nu kommer det blödiga inlägget jag befarade. Men det gör inget för man får vara blödig ibland. Och jag har gått och känt det såhär överflödigt under hela valborgshelgen och känner att jag lika gärna kan publicera det hela. Så för att komma till saken: Jag älskar mina vänner helt obeskrivligt mycket! Och nu pratar jag i synnerhet om Anna, Annika, Isa och Eddie. Det räcker att jag tittar på videoklippen från i lördags så blir jag lycklig. För vi fem är så himla bra. Vi har hängt ihop sedan evigheter, vi har alltid roligt och finns alltid där för varandra. Jag ser alltid fram emot att träffa er. Och påsklovet och helgen har varit en försmak av hur fantastiskt grymt roligt vårat sommarlov kommer att bli. Och försmaken kommer att fortsätta under kristihimmels färd - det är jag säker på. När jag vet hur underbart det är att vara med er så orkar jag inte med den här ön. Jag vill bort från Gotland och hem till vår trygghet! Det är konstigt hur lycklig jag är med er! Det räcker med att Anna asgarvar för att jag ska bli just det. Hennes skratt i videoklippen är faktiskt ett av de starkste upphoven till detta inlägg. För leendet klistras på läpparna, skrattet sitter i halsen och lyckan värmer hela kroppen. Det känns som om inget kan göra mig ledsen, inget spelar någon roll - jag bara är så lycklig.

Och Isa. Vi är som starkast bara hon och jag måste jag erkänna. Jag har inga minnen då jag inte kände henne. Våra sovaöverkvällar, mackor i köket, långa toalettstunder med spel, Bolimon, gungor och böndjur. Utan Isa vore jag inte jag.
Sen har vi Eddie. Mitt kåtmonster som alltid förstår. Hippien som går runt barfota utan bh och påtar i sin trädgård. Eddie har världens vackraste leende och skönaste inställning till livet. Vad vore vi utan Eddie?
Eller Annika. Som kan vara lite irriterad och som har börjat pratat surahammarsmål men som jag älskar ändå. Alla våra underbara minnen. Den enda som hundra procent förstår min jobbigaste tid i mitt liv hittills, just för att vi upplevde den tillsammans.

Buhu, det här blir lite för mycket för mig. Dumt att dra upp det för jag blir bara tårögd, men redan för sent. Och jag älskar verkligen dom! Just nu så att det gör lite ont. Men snart ska vi uppleva den bästa sommaren någonsin med Peace and love, Ystad, Visby, kanotresan, kvällar i Kolbäck och hos varandra. Alla de kommande minnena kommer förenas med våra gamla och underbara. Det låter klyschigt, men inget slår oss. Om det kommer en dag då vi går skilda vägar kommer jag... vet inte. Dö, gråta, sörja i evigheter. Aldrig bli mig själv eller komma över det. Men jag tror inte den dagen kommer.

Skönheten och odjuret

Det regnar, mmmm. Jag kan inte skryta med att jag åstadkommit så mycket denna eftermiddag. Plockat undan lite på golvet men så gott som hela städningen är kvar, precis som disken och engelskauppsatsen... Äsch. Just nu kvittar det, jag får väl i värsta fall skicka in engelskan tio i tolv i natt eller något. Gjord kommer den att bli. Bra saker jag åstadkommit redan är att jag har skrivit en egen musikalversion av Skönheten och odjuret som jag och min lillasyster ska göra i sommar. Antingen så sätter vi upp den eller så blir det en film. Vi får se hur det går rent praktiskt. Historien skiljer sig en del från orginalet. Odjuret är inget monster fysiskt - han är bara en mycket instängd och argsint kompositör. Mer säger jag inte!

Nu är i alla fall de kommande veckorna planerade. På fredag kommer mamma så henne umgås jag med i helgen, fredagen efter det åker jag hem till Åskebro - precis lagom för att hinna träffa Anna (med flera såklart) innan Kristihimmelsfärd långhelgen efter det. Då är jag också hemma, men inte Anna för hon är i Danmark! Nu ska jag ägna mig åt helt fel saker igen pusselipuss.

Och solen gömmer sig med en kopp te hon också

PLUT
Plutdag - förstår verkligen inte varför det kallas såhär, alla vet att det heter studiedag!


Dagar då man är ledig och inte har något att göra (nåja, om man ignorerar engelskauppsatsen, städningen och diskningen) blir lätt förstörda av bra väder. Missförstå mig inte nu - jag älskar fint väder. Men ensamma och långa dagar kan man endast en begränsad tid äga rum utomhus. Och inomhus i fint väder blir allt så himla ångestladdat. Regn och molnig himmel passar mig så himla bra idag. Film, te och lite skrivande. Bättre blir det inte! Jag älskar och älskar just nu. Risken för att ett blödigt inlägg kommer snart är stor.

Turn back time

Det är underligt hur lätt man kan föras tillbaka i tiden. Några ord från rätt person och man är där. Det känns overkligt.
En helt underbar kortfilm som har gick på fyran när jag var liten. Alla i denna serie är skitbra, men särskilt denna. Lika roligt som Sunes jul skulle jag vilja påstå.


Sammanfattning i bilder från valborgshelgen

Alla fina bilder är tagna av Anna, ni ser säkert vilka de är.
Onsdagkväll - Temys hos Isa
Onsdagkväll - Temys hos Isa
1 maj
Fredag - Kent-tshirten jag fick av Johan
1 maj
Fredag - Hos Annika, jag hittade en igelkott!
1 maj
Fredag - Hos Annika, Anna tog bilder
1 maj
.... bland annat denna på mig som nog är min nya favorit!
1 maj
Fredag - Hos Annika, Isa och Annika myser i solen med skolkatalog
1 maj
Fredag - Grillning hos Eddie. För Annika är lagom aldrig tillräckligt (ja, endast hennes korvar)
1 maj
Fredag - Grillning hos Eddie, Jonte!
2 maj
Lördag - Mys med saft och kaka hos Anna på hennes födelsedag!
2 maj
Lördag - Världens mysigaste bild! Annika och Isa var där.
2 maj
Lördag - ...precis som jag!
2 maj
Fredag - Anna fick 6 st teer av mig (som ser ut att vara många färre på denna bild)

Sleepy

Jag är just nu väldigt sugen på att gå och lägga mig och sova i tjugo minuter och få lite mer energi för att kunna vara uppe hela natten. Jag måste utnyttja tiden, det är inte varje dag morgondagen är en studiedag! Hm, ska fundera på det ytterligare.

Och nu är det väldigt mycket senare än när jag skrev det där. Aja, har bestämt mig för att sova en stund. Sedan ska jag skriva lite grejer och efter det ska jag titta på tv. Det ni! Senast jag såg på tv var... kanske var Let's dance-finalen men kan inte säga säkert. Puss allihopa! Ni får bilderna efter mitt powernap.

Hipp hurra för Anna i Kvarnhagen

Minikalas i Annas trädgårdJag, Isa, Annika och (en något försenad) Eddie träffades hos Anna för körsbärssaft, världens godaste kaka och presentöppning. Sedan anslöt Fredrik sig till vår glada trupp som fortsatte mot Kvarnhagen för beachvolley, grillning och socialisering med trevligt folk. Avslutet var överlägset bäst med räknande av stjärnor, cykelParalympics och allt som har med "Okej, nu filmar jag - säg nå roligt" att göra. Det går knappt att förstå hur roligt man kan ha. Jag satt och flinade på båten på vägen hem idag och genom Almedalen kunde jag inte hålla mig och började att asgarva - och det bara av tanken på "*asgarv i fem minuter* okej *viska* det där var väldigt roligt". Herregud hahahahahah. Jag kommer väcka mig själv i natt av att jag skrattar.

Imorgon får ni bilder från hela långhelgen! PUSSELIPUSS.


Förberedelser

Jahapp ännu en dag. Trevligt var det hos både Annika och Eddie igår. Jonte kom också och grillade - glad överraskning! Idag cyklade jag hem från Eddie klockan åtta och väl hemma gjorde jag mig redo för att åka in till Västerås (tvättade ansiktet, wow). Först skulle pappa kolla på en bil och in till Bauhaus så då sov jag (behövdes). Väl på stan spenderade jag 20 minuter för att köpa nödvändiga grejer och nu är jag hemma igen. Nu ska jag äta och sedan bara vänta på att klockan är tillräckligt mycket för att jag ska kunna göra mig i ordning. Klockan sex ska jag vara hos Anna för lite förmys innan vi drar till Kvarnhagen för att fira henne! Jag längtar och hoppas det blir riktigt kul. Men jag ska inte ha för höga förväntningar för då går det väl åt helvete. Nåja. Nu ska jag äta. PUSS

GRATULATIONER

Grattis
Idag fyller världens bästa Anna 16 år.

Livräddaren2

Så sant
Igår kom ångesten smygande och blommade ut för fullt på kvällen hos Eddie. En blogg vid namn 365saker.se som jag premunerar på lägger ut en sak man kan göra varje dag. Oftast brukar det inte vara något jag läser, men för tio minuter sedan (fortfarande i ångestens våld) så dyker detta inlägg upp. Och det är helt underbart. Precis exakt vad jag behöver. Tacktacktack. Man lever bara en gång, vi måste göra pinsamma saker! Läs hela inlägget här (som tydligen har bytt färg, hm).

Mästerkyssare, eh

Måste bara berätta: Jag sov hos Anna i natt med Anna S och Annie. Drömde en ganska skoj dröm. Jag var typ kostymassistent åt Leonardo DiCaprio under inspelningen av någon film. Eller jag vet inte vad jag hade för jobb egentligen för det varierade hela tiden. Jag hade i alla fall precis sett han och hans motspelerska öva på en scen (jag var den enda åskådaren). När dom var klara så gick hon iväg lite halvt och tjurade av okänd anledning (hon var jättebitchig). Och då gick jag upp på en stege som Leonardo stod på. Sen började vi att kyssa varandra helt utan vidare - och det var tydligen var att han skulle öva på en kysscen (fel person att öva på tror jag). Fast sedan så var det bara hett och jag tror båda sket totalt i att vi skulle "öva". 

Sedan hoppade drömmen lite och jag skulle "hjälpa" en gammal klasskompis från nian (som jag förövrigt träffade på valborg) med matteläxorna efter skolan. Både han och jag låg tydligen efter. Säkert. Aja, poängen med drömmen var i alla fall Dicaprio-grejen. Jag gillar ju inte honom alls så det kändes lite skumt. Han var i alla fall rätt dålig på att kyssas - ifall ni vill veta det (fast dom som vill veta det läser inte min blogg).

PS Sådär fem timmar senare: Träffade en medlem ur bandet Naast också! Det gillar vi.


Gratis är UNDERBART

Jag fick förresten en gratis tshirt såhär på morgonkvisten. Jag älskar min bror! Han hade fått tre gratis tshirtar från jobbet och så gav han en till mig. Min är en Kent-tshirt. Visserligen lyssnar jag inte på dem och har hört få låtar men ändå. Den är rätt tuff ändå. Ni får en bild senare (glömde USB-kabeln i Visby). Den passar faktiskt mycket bra till min fina outfit idag. Den matchar min halvt osminkade och rökstinkande look.

Dagen är bestämd nu. Snart ska jag till Annika för att träffa Isa och Anna. Vi ska prata och fika tror jag. Klockan sex ska jag, Anna och Annika över till Eddie för att grilla. Låter GRÄJT i mina öron! Puss.

Valborgsmässoafton

Så det var alltså valborg! Ingen deprimerande "jaha det var det"-känsla här inte (levde upp till mitt "man lever bara en gång" ganska bra). Jag hade mycket roligt! Anna blev kvällens konstanta festkompis som jag mötte upp ca kvart i åtta i Kolbäck. Sedan var det lite krångel med David R och Rasse men tillslut så var de med också - och jag+dom+många andra begav sig mot Robin Larsson. Väl där så var det massa andra (i huvudsak pojkar) och det var trevligt. Inte för vi var där länge, några puckon (alla förutom jag och Anna) tyckte vi skulle tillbaka till Kolbäck och brasan där. Och brasan i Kolbäck = pensionärer, föräldrar och orkester ifall ingen visste det. Men självklart kom ingen dit och resten av valborgsmässofirandet tillbringades mellan Robin Larsson och brasan.

Nu sitter jag hemma och är nöjd och stinker rök (tänkte först för att det var brasan, men mindes sedan att jag aldrig varit vid någon). Kvällen kan sammanfattas som gosig med många kramar - och korv. Förstår inte om det verkligen var sant att några klockan tolv på natten började servera varmkorv. Plus att jag och Anna såg en skylt med en bild på en jättestor korv där det stod "Livräddaren". Ironiskt. Och jävligt kul just då.

Någon gång idag ska jag, Anna, Isa, Annika och Eddie ses för sammanfattning. Jag längtar efter att få höra Annas!

RSS 2.0