Ja, det är om bokevolution - IGEN

Jag gläds fortfarande åt Eddies och min bokblogg (http://bokevolution.wordpress.com/). Jag längtar till hösten med alla löv och dofter, då jag tror inspirationen kommer frodas ännu mer.
Nu har jag inte pratat med Eddie om detta, men jag tror inte att hon har något emot att offentlighetsgöra det. Jag menar, hur många får reda på det här egentligen? Inte mer än tjugo under den här årstiden. Hur som helst: Om man har lust är man välkommen att gästblogga på bokevolution. Men bara om man har lust. Och inte är totalt värdelös rent skriftligt.
PUSS

A single man

Jag köpte A single man idag. En film jag velat se länge. Sen trailern kom ut, fast jag vet inte riktigt när det var. Förra året i alla fall. Hur som helst har jag nyss sett den. Jag har liksom inga ord. Inte för att den är andlöst bra, utan för att den är sin egen. Mest förälskad är jag i början. Den känns som en vacker bok. Och Colin Firth är fantastisk rakt igenom.


Miss Potter

Jag har nyss sett en förtjusande liten film – om jag får använda det ordet. ”Miss Potter” med Renée Zellweger, Ewan McGregor och Emily Watson. Den handlar om barnboksförfattaren Beatrix Potter och hennes liv. Vackra kostymer, söta sagor, fin kärlek, sorg, styrka och brittiska miljöer förpackat till en – ja – förtjusande film. Definitivt en jag ska inhandla för att sitta och titta på med en kopp te i handen medan jag gråter, skrattar och ler.


Mikael Persbrandt live

Michael Douglas och Catherine Zeta-Jones ska vara här på ön, men tyvärr har jag inte sett glimten av dem. Det hade varit väldigt roligt att se Michael Douglas. Men däremot så såg jag och Malin nyss Mikael Persbrandt. Han åt en KORV. I en bil. Han var solbränd och skäggig. Om han hade kunnat läsa mina tankar några sekunder efter att jag sett honom hade han vetat vad jag drömde om honom för några månader sedan. Men som tur kunde han nog inte det.


"I write like..."

http://www.iwl.me/
Jag (mamma) hittade en rolig notis i Dagens nyheter om en sida på internet som jämför ens sätt att skriva med andra författares. Jag tänkte att det skulle vara roligt att testa och lät analysera en novell jag har skrivit i Engelska B. Tydligen skriver jag som Chuck Palahniuk. Först undrade jag vem fan det var, men tyckte jag sedan jag kände igen det och när jag sökte visste jag varför. Det är han som skrivit boken ”Fight club”. Huruvida den är bra eller inte vet jag inte. Och jag vet inte heller hur exakt denna hemsida är, men äsch. Roligt hur som helst!


Bokslukare

Ja, det var väl ett litet tag sedan ni hörde av mig senast. Så tänkte bara säga att jag lever. Och för tillfället är förträffligt glad. Jag är supersporrad att läsa (tack vare Eddies och min bokevolution.wordpress.com) och har upptäckt att bibliotek här på gotland har ljudböcker på engelska. Vilket är helt otroligt! Stephen King, Ian McEwan, Emily Bronte, Marian Keyes… och det är bara de jag kommer på nu. Nu ska jag återgå till min läsning, puss!


L is for the way you look at me...

Åh jag är så hopplöst förälskad. Lee Pace har stulit mitt hjärta. Eller… rättare sagt har hans karaktär Micheal i ”Miss Pettigrew lives for a day” gjort det. Sak samma. Jag såg filmen igen ikväll med hela familjen, och åhhhh säger jag bara. Mina ögon tindrar mer och mer desto längre in i filmen vi kommer. Han är min idealman! Passionerad, vacker, ömsint, omtänksam… Jag är förlorad. Men jag vet hur jag fungerar, snart nog är hjärnan tillbaka på jorden. Även om jag känner att denna man faktiskt väckt andra känslor än de andra förströelseförälskelserna jag har haft. Jag får hoppas att jag träffar på hans like i den riktiga världen innan jag hinner lova mig till någon annan.


Watchmen

Idag såg jag Watchmen. Det är en film jag velat se sådär ”halvmycket” ett bra tag. Jag har varit engagerad i den men inte tillräckligt för att se till att se den. Till och med när min lillasyster haft den. Men engagemanget sjönk ju lite när hon insisterade att den sög (även om hon kanske inte av mig är känd för sin fantastiska filmsmak).

Men nu såg jag den, och den överrumplade mig. Ingen vanlig superhjältefilm (men det visste jag redan). Otroligt visuell på ett mer ”diskret” vis om man till exempel jämför med Spider-man 3. Den har en påkostad snygg stil som håller sitt signum rakt igenom. Det enda jag ibland önskade de kunde avstått ifrån är den ibland för mörka ljussättningen vid ögonen. Och då inte på välvalda ställen. Utan i scener då man verkligen vill se känslorna speglas i ögonen. Men förutom det är ljussättningen klanderfri. Sjukt snygg verkligen.

När man verkligen kan tekniken (i alla dess former) så har man fördelen att kunna visa så gott som vad som helst och få folk att älska det. För det första: sex. Det håller inte alltid, varför är en annan historia. Men i Watchmen är det med – och det är snyggt. Även om det inte är särskilt relevant för historien då man inte går tillräckligt djupt in på Malin Åkermans karaktär Laurie.
För det andra har de (nästan) med en våldtäkt. Jag kan erkänna att det bästa som jag vet på film är just våldtäkt, och ja – det låter sjukt. Men det finns nästan inget starkare och mer plågsamt och känslosamt än just det, och enligt mig gör det sig bäst av alla medel på film. Mina egna ambitioner i filmskapande är just att få folk att känna saker ändå in i magen, så att det gör ont. Och våldtäkt är ett medel man lätt kan skapa de där känslorna om man gör det bra. Och Watchmen gör det förstås bra. Riktigt jävla ful typ som är omoralisk med självsäkerhet som i försök att få ett ligg blir förbannad, misshandlar tjejen och sedan är på väg att våldta henne på ett biljardbord. Att tillägga är att det är otroligt relevant för historien.

Historien har en sammanhållning, men det är mycket annat som sker – utan att man direkt tänker på det. Men man blir aldrig uttråkad på grund av det ändå snabba tempot (som kanske ibland till nackdel smiter förbi en del detaljer man vill ha). Som sagt är det väldigt snyggt. Ännu roligare är att det är 80tal med inslag av de tidigare årtiondena. Musiken är något att notera. Det är välvalda och roliga låtval, och väldigt unikt i superhjältefilmssammahang. Några låtar är: ”The times are A-changin” med Bob Dylan, ”All along the watchtower” med Jimi Hendrix, ”Hallelujah” med Leonard Cohen , ”Unforgettable” med Nat King Cole och ”Sound of silence” med Simon and Garfunkel.

Detta är en film som verkligen suger sig fast. Man tänker på den mycket och jag kommer förmodligen köpa den. Filmer som suger sig fast brukar ofta tendera till att bli en av favoritfilmerna när jag ser den igen. Men den saken får jag återkomma om.


...då jag drömde om min prins

Jag har kommit över Ola Rapace (nästan), för den stilige unge mannen Lee Pace. Som spelar Michael i "Miss Pettigrew lives for a day". Jag har sett den filmen en gång förut och mindes att jag förälskat mig i den skådespelaren då, men glömt hur han såg ut och var. Imorse såg jag om den och... ååhhh. Funderar på att se den igen nu, men kanske inte är någon bra idé då jag ska se den med mamma imorgon kväll. Hmmmm

Lee Pace


Två Bn

Jag har köpt en ny bodylotion (eller... pappa har. Åt mig), och den är 80 % ekologisk! Vore förstås roligare om det var 100 %, men så vitt jag vet har något sådant inte korsat min väg. Men jag är heller inte så insatt i varken den ekologiska eller den kosmotologiska världen. Hur som helst så luktar den speciellt. Jag tror faktiskt att det kan vara naturligt. Härligt!

Jag har köpt en ny ljudbok också (okej, pappa här med). "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Helmysig. Ska bli roligt att skriva om den på Eddies och min bokevolution. Samtidigt som jag lyssnar på den boken läser jag också Camilla Läckbergs "Fyrvaktaren" och Lee Childs "Prickskytten". Jag älskar böcker!

Bokevolution

Jag måste erkänna att jag är helt galet nyförälskad i Eddies och min nya bokblogg. Fånigt sprudlande kär. Tankarna far hela tiden i väg till vad jag ska skriva om. Ingrid Bergmans självbiografi, "Sanningen om Zarah Leander", "Skämmerskans dotter", "Bränt barn", ett författarpoträtt etc. Inspirationen tar aldrig slut. Och jag har visserligen bara läst ett enda inlägg av Eddie, men jag känner redan hur mycket jag kommer älska att läsa hennes texter. Jag känner hur bra det här kommer att bli!

BOKBLOGG

Eddie och jag har gjort en jättefin bokblogg. http://bokevolution.wordpress.com/
Tyvärr finns det inga inlägg i den än eftersom den skapades för 10 minuter sedan. Men det kommer, jag lovar! Många vackra fina inlägg om böcker. Och självklart ska själva layouten bli lite vackrare också. Även om den är väldigt engelsk och vacker nu. Puss!

Katastrof i Simsvärlden

Jag förstår om ni är lite trötta på mitt simssnack. Men om er favoritsim hade fått en meteorid i huvudet hade ni också klagat. Han sprang ut på tomten och ”reagerade på meteorid”. ”Jaha vad spännande” tänkte jag och väntade på att det skulle hända något. Det dröjde ett tag, men helt plötsligt hände något med dunder och brak. FJIIIIIIIM, sa det och sen kom världens största explosion som skakade allt. Framför huset stod en stor grop med en stor sten, massa stenar runt och eldsvådor lite här och var. Och ingen favoritsim. Han dog. Av en meteorid. HALLÅ?!


RSS 2.0