Sorglig sjukdom

JAG HAR PROBLEM. Psykiska och allvarliga problem. Jag tror jag får ett sammanbrott av filminspelningen snart för nyss började jag GRÅTA p g a världens fjantigaste grej. Visserligen borde jag inte erkänna det, men det är ett rop på hjälp! Jag gick in på den här sidan, såg trailern och sedan säger Alexander Skarsgård det där i slutet och. Eh. "buhu", beskriver nog situationen rätt bra. Jag kommer hem i helgen, kom ihåg att inhandla medicin tills dess.

Party with my pain2

Om cirka femtio minuter ska jag dra mig till skolan för att fortsätta spela in film. Det suger ärligt, för igår gick det så jävla dåligt. Allt gick fel. Vi glömde först monitorn, klappan, dimmern mf. Sen var ljussättningen totalt cp, vid lunch drog Nino (scenograf) hem så vi kunde inte hitta en jättejätteviktig rekvisita grej och fick lov att stryka en scen. Jag är så glad på honom nu inte. Jag VILL vara jättepositiv över det här, men jag känner inget för manuset och ingen i mitt team vill verkligen göra filmen. DÖ.


Bra låt i alla fall, går att trösta sig med.

Party with my pain

Här sitter jag, ensam i ett regnigt Visby och mitt enda sällskap är Johnossi. Om en kvart bör jag dra mig till Mc Donald's för att sedan fortsätta vidare till något kinaställe i innerstaden med Sally, Jesper, Simon, Victoria och Caroline. Jag orkar inte. Det är kallt. Och det regnar. Fast jag har ingens nummer så kan inte kontakta dem precis. Äsch, Sally förstår mig faktiskt jävligt bra. Hon lyssnar också på Johnossi - OCH tycker att Gustaf Skarsgård är dösnygg. Just fan bajs, nu glömde jag att jag måste posta ett brev. Hejdå måste slicka igen kuvertet innan jag går. Slickslick.

True blood

Jävligt nice säger jag bara! Eller nej det gör jag inte men ändå. Jag har sett första avsnittet nu och den verkar väldigt bra, sjuk men bra. Alexander Skarsgård verkar inte dyka upp förrän i fjärde avsnittet men jag är inte säker. Jag tror han är cool i sin roll Eric Northman, tuff frisyr i alla fall! Om ni vill veta mer om serien så finns den mesta fakta här (bl a bilder av Alexander i sin karaktär, för er intresserade med andra ord Annika - försök inte förneka det!).

Jag trodde jag skulle få min Ondskan igår, men Åhlens hade inte fått in den så moster kunde inte köpa den. Det sööög. Jag får väl klara mig med Gustaf Skarsgård-kopian som travar runt här på Gotland (ja han finns faktiskt på riktigt). Ahjuste jag såg världens Joakim Nätterquist-kopian idag också. Om det hade varit i Stockholm så hade jag gått på att det varit han på riktigt, men jag fattar inte vad han gör i Visby. Så nä.

Wall-e

I fredags så blev vi äntligen äntligen färdiga med våran produktionsbibel, och jag kopierade nästan 300 papper - känner mig som en miljövän. Non smoking generation kom på gympan och det var en jätteduktig, söt och snäll tjej som pratade med oss. Hon hette Ruth och var modell, henne gillade jag. Moster kom sedan och vi har haft myshelg. Idag såg vi Wall-e och åt sedan på Jo da (supergod mat). Jag brukar vanligtvis göra recensioner men vet inte om jag orkar tyvärr, men den var bra och söt. Sämst inlägg där jag bara berättar vad jag gjort, men ni vänner kanske är intresserade eftersom jag inte bor så nära eller längre. Puss

Onödig

Åter igen vackert väder och jag ska snart gå till affären för att inhandla matvaror. Moster kommer på besök i helgen och det ska bli trevligt! Nästa helg är det Simon, Jesper, Sally, Caroline och Victoria som gäller. Och helgen efter det ska förhoppningsvis Eddie, Annika, Isa och Anna komma. Väldigt efterlängtat! Eddie på bilden förresten - iförd hennes sparkdräkt, om du har något emot att jag lägger ut den är det bara att säga till. Men snällt tack, för jag mår dåligt när ni kompisar får damp för att man lagt ut något utan att fråga.

Era brev kommer imorgon förresten, eller Annikas kommer idag och Annas kaanske blir lite senare. Alla förutom Eddie och Anna (om jag inte glömmer det där också) kommer att lägga märke till att min adress saknas. Men säg till bara så får ni den.

Trist inlägg men ni dör nog inte.

Tada

Idag slutar jag tidigt
och det ska bli skönt. Dock måste jag storstäda vilket suger rätt hårt. Två nya spindlar hittades (och dödades) idag. Jag blir snart tokig på dom. Den är duschen är i alla fall död, vilket är ett plus. Jag försöker vara positiv och tänker att efter städningen får jag se på Generation kill. Tjoho! Vi hörs.

PS. Måste påpeka att jag identifierar mitt spindelkrig med bilden jag lagt ut. HA

Varför jag bör få en fredsmedalj

JAG FÅR DAMP. Jag har inhandlat hårspray ENDAST för att den där supersnuskiga spindeln i duschen ska dö, och nu när den äntligen kröp ut ur sin lilla håla så envisas den med att krypa tillbaka så fort jag vänder ryggen till för att förbereda yesflaskan (fördröja hans rymningsplan), tvättmedlet (det ska fräta), kniven (att mosa den med) och schampoot (det dödade en annan spindel så jag tänkte prova igen). Men det skiter jag i så jag sprejar massa hårspray i hans lilla bo. GISSA VAD HAN GJORT DÅ? JO HAN HAR GJORT EN FÄSTNING RUNT DET AV SITT SPINDELNÄT. Så att jag inte kan ta mig igenom! GUD. FÅR HETS. Nu har jag tagit bort spindelnätet och sprejat rikligt men är fortfarande fettsur eftersom jag är säker på att han lever och antagligen kommer byta bostads. Det lilla äcklet, han har ingen bostadsrätt i mitt rum.


Jag vet att ni tycker att jag borde vara snäll mot spindlar och lyfta ut dem istället för att förinta dem, men vad har dom gjort för att förtjäna det egentligen? Dom gör absolut inget nyttigt alls. Deras enda uppgift i livet är att föröka sig och döda bananflugor. Och inte särskilt smärtfritt heller utan först fångar de in dem i nät där de får sitta och sprattla ett tag, sedan äter de dem långsamt och utdraget så de stackarna får lida ordentligt. Dom är ju rena rama Hitler2 allihopa. Vad har dessa små vegetarianer gjort dem egentligen? De flyger bara runt och äter nyttiga äpplen och bananer. Så med andra ord kan jag känna mig som amerikanerna i andra världskriget då de räddade så många judar (mf) som de kunde. Jag är en hederlig individ som står för vad som är rätt!


Enda molnet på min himmel är dendär äckliga spindeln i duschen

Jag är så himla uppåt, inge mer skola idag, jag har beställt filmboxen, på fredag kommer moster med Ondskan (filmen alltså) och det är VÄRLDENS finaste väder. Jag ska om en stund ner till havet med halsduk, papper och penna. Där ska jag skriva brev till alla mina små vänner. Fattar ni hur mysglad jag är? Samtalet kvart i elva gick bra, jag hade full närvaro (sen jag började) och pluggade på bra. Inga-lill (svenskalärare och något mer) ska fixa så att jag kan läsa franska, under eller efter skoltid. Det var lite humor för Staffan frågade hur det var att komma in i klassen och jag sa att först umgicks jag inte med någon direkt men att jag nu har Caroline, Victoria, Sally, Simon och Jesper. Då kontrade han: "Icke rökargänget? *le*". Rätt kul, eftersom det stämmer så himla bra. Oj måste avbryta mig själv, såg just "Sexy back"-videon eftersom när den låten var aktuell var det någon kille i någon tidning som sa att den var supersmart och man behövde se den några gånger för att fatta. Jag fattar inte men däremot är det typ världens snyggaste bildövergång precis i slutet. Ascool! Helt klart något att lägga på minnet. Nu ska jag ut. Puss

Min enfaldiga dag

Filmen beställd och på väg och här sitter jag. Bildmanuset har bara några inställningar kvar och då struntade jag i att gå till skolan för att sitta där i hundra år. Så runt klockan tio ger jag mig av istället. Super säger jag bara. Kvart i elva har jag en kvart utvecklingssamtal och sen drar jag hem för att äta lunch. Halv tre ska jag tillsammans med åtminstone Caroline, Sally och Victoria se "The valley of Elah" i skolans filmvisningssal/privata biosal. Lugn och skön dag skulle jag vilja säga. Det enda som kvarstår sedan är att köpta batterier, kaviar och räkor. Och att lämna in mina biblioteksböcker! Det är för er fruktansvärt ointressant att läsa det här, men jag är bara så avslappnat nöjd att jag är tvungen att skriva det! Puss och kram, jag skriver nog alltför snart igen.


Tindrande små ögon i morgonljus

Klockan är snart sju och jag borde sminka mig istället för att sitta här med mitt jordgubbste. Men jag är tidsoptimist så det blir bra ändå. Egentligen behöver jag inte vara i skolan förrän kvart i elva men eftersom jag är en duktig flicka så ska jag dit klockan åtta och fortsätta på bildmanuset till stumfilmen som måste bli klart. Jag har gjort sexton sidor, och det lär vara lika mycket kvar. Men jag är lycklig och bryr mig inte för jag lyssnar på det underbara Mamma mia-soundtracket. Take a chance on me är det som gäller nu, och gud vad jag älskar den låten. Och Stellan Skarsgård. Jag har för den delen äntligenäntligenäntligen hittat Den enfaldige mördaren som han har huvudrollen i. Jag har letat i evigheters evigheter så ni förstår nog att inget kan förstöra min lycka denna morgon. Dags för ytligt smink! Ha en bra dag!

"Hundtricket", eller "Hur man utnyttjar Alexander Skarsgårds talanger till max på ca 1.5 h"

Låter namnet Josephine Bornebusch bekant för er? Nej jag trodde inte det heller. Men däremot kan jag nu tala om tidigare helt opublicerad fakta om henne: Hon är besatt av Alexander Skarsgård! Hur jag vet det? Jo, hon har gjort sex filmer. Och Alexander Skarsgård är med i tre av dem. Det säger sig självt liksom!

Igår var jag med Annika och vi såg Hundtricket. Det är väl inte världens bästa film precis. Linus Wahlgren som spelar Simon är SÅ jobbig. Eller Simon är det i alla fall. Årets mes. Mitt största problem är att så fort han säger något så ser jag Milo i Disneys Atlantis framför mig. Sexigt. not. Däremot finns det vissa eh.. andra saker i filmer som är sexiga. För att ge NÅGRA exempel: När Alexander Skarsgård som Micke är med i Robinson och visar alla sina muskler, när Alexander Skarsgård är jättecool och visar vilken grym skådis han är, när Alexander Skarsgård står bredvid alla pygméer och visar hur snyggt lång en människa kan vara (1.94), när Alexander Skarsgård står i en dusch med pygméerna och man får se hans rumpa och kameran är en sån: - bit från att visa hans manliga .. tillbehör. Jag skulle kunna gifta mig med den människan. Duschscenen kommer liksom bara sådär och INGEN hade förberett mig på att hans muskler skulle visas i bild och jag kunde inte alls koncentrera mig. Fast det tror jag inte jag var ensam om för jag frågade Annika sedan vad dom sagt och hon visste inte heller. Usch. Fy. DÖ.


My fair lady

Jag och mamma åkte idag till Stockholm, åt med Johan och tog oss sedan till Oscarsteatern för att se My fair lady - vilket jag sett fram emot mycket länge. Det kändes overkligt på något vis när vi satt där i lokalen (bra platser för den delen, rad tio, nära scen) och väntade på att föreställningen skulle börja. Jag försökte hela tiden få mig själv att inse att jag verkligen verkligen snart skulle få se Tommy Körberg - på riktigt!

Jag har fortfarande inte riktigt insett det, frågan är om jag någonsin kommer göra det. Hur som helst mycket bra musikal som bjuder på skratt, bra musik och duktigt folk på scen. Helen Sjöholm har en så ren, underbar klang på rösten att man (speciellt) ryser när hon framför "Jag kunde dansa så". Tommy Körberg är klockren som Higgins och har såklart en fantastisk röst, DOCK så finns det ingen låt i musikalen där han kan komma i sin rätt. Då han kan ta i som enbart han kan. Komikern Henrik Dorsin har två biroller och han är briljant i båda. Enligt mig håller han det bästa mångspråkiga talet som någonsin hållits.

Det enda jag har att klaga på förutom Tommy Körberg-grejen så är det slutet. Jag hade faktiskt föredragit det lite mer klyschigt, det hade varit okej för musikalen är liksom från 50-talet eller något! Jag ska inte avslöja för mycket. Menmen My fair lady är absolut en underbar sevärd föreställning. Jag kan utan problem mobba Jesper för att han inte fick se den, fast jag har lovat att han och jag se den i vår (om vi får platser, väldigt få kvar!). Nu ska jag försöka smälta det här åter igen, så godnatt på er allihopa.

Patrik 1,5 - En av de bästa svenska filmerna någonsin

Ärligt talat: Mysigare film får du leta efter. Det är sällan jag ser en så sann och ärlig film som får med så mycket. Det finns många filmer som berör och tar med sanna känslor osv men hur ofta är det egentligen vi normala människor får vår familjen kidnappad (eller liknande)? Patrik 1,5 finns här hos oss, på riktigt.

Göran och Sven (Gustaf Skarsgård och Torkel Petersson) är ett homosexuellt nyinflyttat par. De längtar efter barn, söker adoptionstillstånd, blir godkända men det finns inget land som skickar iväg barn till gaypar. En dag får de ett brev om ett svenskt barn som söker hem: En viss Patrik 1,5. När dagen då Patrik ska anlända får de ingen bebis på trappan, utan en 15-årig böghatande ligist.

Det är bäddat för konflikt, såklart. Med många skratt, och ibland tårar. Helt underbara repliker som Gustaf Skarsgårds: "Gillar du korv?". Han gör för den delen en fantastisk rolltolkning - han lyser verkligen som en man med en desperat längtan till ett normalt svenssonliv. Som Gustaf själv säger:
- Jag har varit kär, aldrig i en man men jag har varit kär och vet vad det innebär. Så det är inget långt steg. För mig var det ett längre steg att relatera till den här något krampaktiga längtan efter ett normalt Svensson-liv som min karaktär har. Och att ha en så fast bild av hur saker och ting ska vara. Att försöka förstå den grejen var ett längre steg att gå.

Jag förväntade mig aldrig att det skulle vara några ordentliga kärleksscener (även om jag hoppades) p g a att jag misstänkte att filmfolket ville tjäna mer pengar (att en del i Sverige är homofober). Men regissören och manusförfattaren Ella Lemhagen har inte snålat, vilket vi tackar henne för. Gustaf Skarsgård och Torkel Petersson kysser varandra titt och tätt, det är romantiskt, gulligt och hett - om vart annat. Som både skådespelare och Lemhagen påpekar är det en ytterst klyschig historia (enligt mig med massa djup), men den funkar eftersom att det är två killar och inte en tjej och en kille.

Den är så sann och ärlig som en film kan vara med humor och sorg. Jag förväntade mig en lättare komedi än det var, vilket är positivt. Man ska inte räkna med att gå fjäderlätt och lycklig från biografen. Jag var fylld av en underlig känsla som jag inte kan förklara, men jag tror det är för att den är så sann som den är. Fullkomligt underbart sann med allt som det innebär. Jag överkonsumerar ordet "sann", men jag tycker att det är nödvändigt.

Alla bör se den här filmen, även ni homofobiska medelålders män. Speciellt ni! För att spräcka era fördomar, och för att låta fördomarna om er spräckas också. Erkänn att jag har en poäng där?


Uppsats 1.jättejobbig

Patrik 1.5, ärlig film som jag kommer göra en recension på senare. Just nu är på Gotland, med en uppsats att göra. Filmhistoria. Jag är den enda i klassen som missade genom gången och det suger korvbajs. Så nu ska jag försöka hitta fakta om massa filmmänniskor och problemet är att det inte finns fakta om alla. SUPERJOBBIGT. Alla fick uppgiften förra fredagen och ska lämna in den imorgon, jag fick den i fredags och ska lämna in den imorgon. TJOHO. Jag är så lycklig. Jag får nog skita i det och fråga Ville (min lärare i filmhistoria och ljud) om personerna. Hoppas han inte blir 'besviken' på mig eller något ännu värre. Ni kommer få regelbundna uppdateringar när jag får datorn nästa vecka. Annika, Isa, Eddie (tyvärr inte Anna, snyft): Jag kommer hem fredag kväll och vill att ni myselimysar med mig innan jag åker till Stockholm på lördagen!

Snyftkalasbajs

Eddie och Annika åkte nyss härifrån, vilket suger. Eddie blev helt tårögd och jag blev helt tårögd. Jag vill verkligen inte storgrina igen, så jag höll helt enkelt inne. Usch vad jag kommer sakna alla. Det är verkligen bäst att skolan är superbra och alla människor är makalöst trevliga, för annars kommer jag att dö. HÄLSA PÅ MIG. För jag kommer inte kunna hälsa på alla de två futtiga dagar jag är hemma då och då.

Igår var vi på kolifejet och såg Linnea och Bella uppträda - de var grymt bra som vanligt. Sen gick jag, Annika, Anna, Isa och Eddie hem till sjuklingen Anna efter att ha köpt tårtgrejer. Tårtan blev nästan supergod, med marsipan. Jag fick presenter också! Väldigt tårframkallande, men jag har gråtit så mycket att det inte kom några (de sparade sig till idag istället, dom så jävlarna). Av Anna fick jag bubbelgum från Grekland (endast hon och jag förstår den heliga innebörden). Av Isa fick jag Barbiefilmen De tolv dansande prinsessorna - bättre present kunde jag inte få. Hennes kort var sorgligt det med. Såklart. Jag lovar att ni alla fyra ska få varsitt brev någon vecka efter jag varit där. Och glöm inte att hälsa på mig som sagt. Hejdå. Jag älskar er.

Gotland, here I come!

Det går rätt bra med boende ser det ut som. På måndagen ska jag sova (kanske fler nätter) hos några klasskompisar som delar på en fyra. Sen kanske jag kan bo ett tag hos en arbetskollega till pappa som tydligen hade ett ledigt rum, om hans fru och son (16 år, går på Elfrida André) tyckte det var okej. Sen har jag ju min 'fadderfamilj' med tonårsbarn. Vi har kanske fått tag i ett ställe som jag då ska bo i resten av tiden. Ett rum, sedan ett minikök och en toalett med dusch. Sedan fanns det VIASAT, bredband, egen ingång och en liten trädgård. Låter super i mina öron, men en tant skulle kolla på det först. Så vi får se.

Jag har en egen bärbar dator nu, som mamma köpte till jobbet med sedan inte skulle ha. Jag vann kriget om lastbilsUSB-minnet som alla i familjen ville ha, vilket är jättebra! När ni kommer och hälsar på mig tycker jag absolut att Isa ska ha med sig sitt 'Gotland Fårever'-nyckelband, som hon så otacksamt inte gillar. Isa, Anna, Annika och Eddie: Kom nästnästa helg! Då blir jag glad. Puss&kram. PS. Anna, var frisk ikväll.

Dålig rubrik, för jag måste uppmana er bästa vänner att läsa detta

Jag tänker berätta här och nu att jag mår väldigt dåligt. Anledningen är (jag säger det här för att mina kompisar ska få reda på det, och jag orkar inte säga det massa gånger i verkligheten och svara på ca 10000 frågor) att min kära mor träffade en gammal barndomsvän till henne i måndags och åt lunch med honom. Staffan Edhe heter han och är bl a regissör, han har bl a gjort SAS-reklamer (som jag personligen inte har något minne av). Staffan berättade om sin barndom, karriär och tipsade sedan mig att läsa en bok (som mamma beställde) och att läsa psykologi (för man ska kunna regissera ett gäng divor). Mamma och han diskuterade Gotlands filmgymnasium och han bekräftade det jag sagt hela tiden; Visby är ett strå vassare med lärare som jobbar branschnära osv.

Mamma ringde då till skolan för att höra med dem om saker och ting (jag valde i sista minuten att inte gå där för att jag inte ville separera från alla här hemma). Hon pratade med rektorn och en lärare vid namn Staffan och det finns en plats ledig, han (någon av dem) sa att de är vana med eftersläntrare och att vi alla tre (jag, mamma och pappa) borde komma och kolla på skolan en gång extra. Då på måndag då de ska börja med filmhistoria, så jag får se hur saker och ting fungerar osv. Jag kom hem från Västeråsgården (där jag varit med skolan i några dagar) igår och mamma berättade om mötet med Staffan, sen frågade hon hur jag kände med Visby, och slutligen berättade hon att det finns en plats åt mig.

Sammanbrottskalaset nr1 utbröt i familjen Eriksson/Selléns hem och det är inte slut ännu. Jag vill verkligenverkligen gå i Visby, men jag vill verkligenverkligen INTE lämna allt och alla här. Så situationen är följande: Antingen väljer jag att stanna här, lever lycklig med min familj och kompisar men får en tveksam framtid som kan leda till att jag inte uppnår mina drömmar. Och om det visar sig att min dröm går i kras för att jag inte valde filmgymnasiet kommer jag hata mig själv för evigt. Det låter rätt självklart, ja visst. Men saken är den: Om jag väljer filmgymnasiet kommer jag sakna alla jättejättemycket, bli en patetisk person som kommer påminna om alla tjejer som jag föraktar som skriver att de älskar varandra hela tiden - och det suger. Men när jag tänker på filmgymnasiet ser jag också Stellan Skarsgård (jag vet inte varför just han) framför mig, och inte min basgrupp som jag gör när jag tänker på att stanna.

Mamma ringde för ca tio minuter sedan och berättade att hon pratat med han Staffan igen (läraren alltså). På söndag åker mamma, pappa och jag ner till Visby och på måndag är jag med på lektioner (de ska inte ha filmhistoria längre utan manusberättande och något mer). Sedan ska vi åka hem på kvällen, OM INTE jag känner att jag antagligen vill stanna. Då bor jag tillfälligt hos fyra andra studenter i en fyra tills vi hittar något till mig. Sedan kommer mamma på fredag och gör jag minns inte vad. Hon hade pratat med en kille som hon berättat om förut som har jobbat med ungdomar och gift sig med en gotländska och alltså bor där, de kunde tydligen bli min 'fadderfamilj' (det ordet får mig att känna mig som den lilla svarta ungen i typ Rädda barnen-reklamerna) och hjälpa mig om det skulle bli jobbigt.

Extremt långt inlägg men jag skriver det inte för min egen skull, utan för mina kompisars. Bara så att ni vet hur det ser ut, och är lite smått medvetna. Japp, jag är ett nervvrak och vill helst inte diskutera det alltför ingående för jag börjar gråta så fort man gör det (i alla fall i nuläget).  Hur som helst, nu ska jag bada, sen spela sims, sedan äta lax. Puss&kram.
PS. Jag har inte läst igenom det och rättat mina stavfel denna gång så att ni inte tänker massa elaka tankar. DS.


Benigt läge


Skojig bild enligt mig, från Göteborg. Isas ben (3 fr v) ser helt förkrymta ut, haha. Fast jag ska nog inte säga något, för jag har själv tjocka trädstamsliknande dvärgben.

Hallå där, köp smultron

Hoppas ni gillar min nya smultrondesign! Något jag bara fick för mig att göra, och jag tycker den blev ganska söt.

RSS 2.0