ECO BABY

Nu har jag lunch och är hemma. Såååå nöjd med allt. Jag fick något infall på ICA och gjorde något jag aldrig gjort förut på denna ö: Jag köpte potatis. Det låter helt sjukt men det är sant. Jag har aldrig köpt potatis här. Men idag gjorde jag det. GOTLÄNDSK! Närodlad alltså. Jag tänker mig god sallad och inhandlade också kallrökt lax (och ekologiska tomater). Lite väl dyrt kanske, men jag vill verkligenverkligen äta det ikväll.
Jag handlade också glögg och julkalendern! Så ikväll blir det glögg och Pelle Svanslös med Caroline, och imorgon bitti blir det Superhjältejul. Lycka.
Nu ska jag äta ravioli och spela gameboy (min gubbe heter Martin Mystik, Isa!) innan jag går till skolan. Jag är så cool.

Vi tänder ett ljus i advent

Det har varit en underbar adventshelg. I fredags var jag hos Eddie och mös i hennes kök med Lovisa, Anna och Annika. På lördagen åkte jag tidigt in till Västerås med familjen, köpte Pelle Svanslös, tröja, mascara och concealer. Jag letade också förgäves efter mitt schampo: HUR KAN DET FÖRSVINNA FRÅN JORDENS YTA? Helt sanslöst. Om någon hittar Herbal essences - SÄG TILL.

Resten av lördagen var bara till att umgås med familjen. Malin och jag filmade lite. Innan vi skulle sova så gick vi igenom gamla skolgrejer. Det är en sån grej som alltid garanterar mycket skratt. Malins saga och Sockertopp var helt sjukt rolig. Sockertopp berättar för "Snöman" om hur hennes mamma dog. Vilket Sockertopp minns fast hon var en bara månader gammal bebis (som dessutom såg ut som en snigel). Dessutom kunde hon prata då. Mamman var en uppfinnare och en dag började det brinna. Hon tog Sockertopp i sina armar och sa:
- Blommor är vackra, men du är vackrare som en ängel.
Sen så kastade sig mamma ut genom fönstret.
- Mamma, mamma vi klarade det! (skriker bebisen) Mamma, lämna mig inte!
- Jo, sa mamma.
Hahhaha

I lördags öppnade jag också Isas födelsedagspresent, och den är PERFEKT. Helt underbar. Något av det vackraste jag sett. Jag vet inte hur många gånger jag öppnat lådan den här helgen bara för att titta på den. Ganska korkat att säga något om den här så hon får massa förväntningar antar jag, men går inte att låta bli.

I söndags så julpysslade Malin och jag. Familjen adventsfikade lite också. Myyysigt. Nu är jag tillbaka i Visby och jag har fått upp en adventsstake.
Hej hopp.

Julafton 2009

Jag pratade med mamma i telefon idag och berättade att Carina (vår granne, Isas mamma) hade ringt och frågat om vi ville fira jul med dom. Jag sa nej, såklart. Vilket Isa tydligen hade förutspått, såklart.
Jag blev glad att de ville det och skulle nästannästan vilja säga ja bara för det, men det är ju inte jul. Inte min jul åtminstone. Isa hör ihop med exakt alla sammanhang i mitt liv förutom just julafton och dagen innan. Så det blir ingen jul med dom. Däremot så hoppas jag att dom kommer på juldagen och att vi firar nyår tillsammans!


Scenografifilmen: Klara, + cancer

VI ÄR KLARA MED FILMINSPELNINGEN. Ääääntligen. Nu finns det inga problem (för min yrkesroll åtminstone) under resten av produktionen. Fantastiskt trevligt.
Nu ska jag ägna mig åt att överleva natten. Jag misstänker nämligen att jag har fått cancer, som förmodligen kommer ge mig hjärtstillestånd under natten eller växa sig och på så vis kväva mig. Mamma påstår att det är halsfluss. Men som ni vet så har jag inte haft feber den senaste tiden vilket gör att cancer låter mer rimligt. Hur som helst: Imorgon är det vaccination mot svininfluensan som gäller och då ska jag prata med vaccinationsfolket om det. Så dom kan sätta sprutan i halsen på mig i stället eller vad dom nu anser är bäst.

Toy story 3 ny trailer

Och det firar vi med att testa med en ny mediaspelare.

Merry Christmas

Både mamma och pappa tyckte snöbollskrigsvideon var jätterolig, och eftersom jag ansåg att Annas var mycket bättre så gjorde jag en familjeversion av den. För dom, och lägger ut här för att ha den sparad!

Send your own ElfYourself eCards

Magi

Jag upplevde just något som kändes helt överjordiskt.
Den enda bild som är riktigt tillgänglig för mig från julafton och Kalle Anka-tittandet som är lite äldre är den från 1997. Som ses nedan. Jag har lagt upp den ett flertal gånger på sidor här och var. Jag tycker att den är helt underbar. Den är jul. De vuxna som inte har hundra fokus, Malin och jag som sitter helt tysta och bara tittar på Kalle Anka.

Jag håller just nu på och gör en lista som Arne Weise är med på. I och med detta så sökte jag på Arne Weise-klipp på youtube vilket jag aldrig gjort förut. Överst bland alla klipp var Arne Weise som julvärd - 1997. Det är samma år som julbilden togs. Så jag tittade på det. Och kände igen det. Mycket svagt, men jag kände igen det. Och det kändes så... jag vet inte vad. Att jag vet att jag inte alls långt innan bilden togs satt och såg just det där hemma i soffan... det är som jag för några minuter fick vara liten igen. Som om jag var där. Jag blev tårögd utan att egentligen veta varför. Tårarna rinner nu. Jag vet inte vad det är för känsla. Den är bara så överjordisk och överrumplande. Den sorgligaste och lyckligaste på samma gång.


Lejonkungen 2

Hahha alltså det här är det roligaste i den här filmen. Helt underbart kul.


Scenografifilmen: Gäsp

Jag sitter här med halvslutna ögon och lyssnar på mitt favoritljud från kaffebryggaren. Vi samlades först halv nio som vanligt i skolan, men jag har inget att göra förrän vid filminspelningen klockan tre så jag gick hem emellan. Eller, jag var i skolan till halv elva först. Nu har jag kollat på extra materialet till Peter Pan (köpte filmen igår) och sen sov jag i tjugo minuter. Tröööött. Men kaffet är klart. Skönt. Puss.

KÖP TILL MIG NÅGON

http://ettklickforskogen.se/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=30&category_id=2&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=30

I killed my mother trailer


HÄXUL

Jag älskar min lärare Arvid. För det första är han jättecharmig och rolig, för det andra är han superduktig och för det tredje så verkar han känna hur mycket bra folk som helst. För ett tag sedan "kom han ju på" att han gjort film och gått på samma skola som Espen Sandberg (den ena regissören till Max Manus). Gissa vad han berättade idag?

Jag tittade igenom något gammalt nr av en tidning (se bilden för omslaget på denna) och hittade en skitsexig bild på Håkan Hellström, som också är ganska lik Arvid till utseendet. Staffan höll inte med mig, men jag gick till Arvid, höll upp bilden, pekade och sa:
- Visst ÄR ni lika?
Arvid log (det gör han alltid).
- Håkan? Ja lite kanske. Han är ju en gammal kompis till mig!
Jag höjde lite på ögonbrynet och frågade om han menade allvar.
- Jaa. Kompis och kompis, vi känner varandra i alla fall. Jag har gjort en video med honom.
Jag skrattade och Arvid la till (leende):
- Vi är ju båda göteborgare, du vet.
- Ja, för alla göteborgare känner varandra.
Arvid skrattade och jag gick.

Sedan vet jag inte om han gjorde en video MED Håkan eller med honom i, men det kan jag lämna åt mitt ovetande.
När jag slutar så har jag väl fått reda på att Arvid känner åtminstone 10 kända personer till. Det ska bli spännande att se vilka dessa är.

killing

Jag tror Edwin är döende. Och jag tror det är mitt fel. Snyft

NEW MOON

Okej, nu har jag sett filmen. Den var inte bra. Och det visste jag ju. Fast jag blev faktiskt lite besviken: Jag hade hoppats att det skulle vara den sämsta film jag sett - men det var det inte. Om Kirsten Stewart hade varit en bra skådespelare, och om regin hade varit bättre över ångestscenerna så skulle den kanske ha fått tre av fem.

Jag räknade alla fåniga saker i filmen och det blev totalt 98 stycken. FAKTA! Andrea körde armbågen i sidan på mig ett antal gånger bara för att jag skrattade åt "fel" saker. Men vissa saker var så himla komiska. När Robert Pattinson gör sin entré i Bellas ickedrömvärld. ROCKMUSIK. SLOWMOTION. SEXY FACE. Hahhahah, jag doooog.


Detta var också mycket underhållande: Bella blöder från sitt huvud, och Jacobkillen står hukad vid henne och säger:
- That's alright.
Han reser sig upp, kameran följer efter och - han drar av sig tröjan. Jag asgarvade och tänkte "Så lite strippande ska få henne att må bättre?", men det var för att tröjan skulle stoppa henne blödning. Men förmodligen så fanns det inte i boken, utan det där var bara något för att låta pojken visa upp sina muskler. Och han är INTE snygg om någon knäppis tycker det. Han är sååååååå ful.
Over and out.
PS. Bilden är totalt mytomanisk. Robert Pattinson är sååå mycket hårigare än sådär.


Sexy face

But as I stepped out through the open door
I wondered what I have been waiting for


Bra dag idag. Genus på ped. ledarskapet, filminspelning och fåntratteri.
New moon ikväll. Totalt opepp. Men jag ska föra någon form av protokoll. Jag funderade först på att bara räkna alla gånger de dyker upp något fånigt, men eventuellt så kör jag på denna lista:
Antalet ggr:
Kirsten Stewart rynkar på ögonbrynen
Robert Pattinson visas i bild bara för att få småflickor att bli kåta
Robert Pattinson kör ett sexy face i stället för att agera
Jacob Black-killen är extremt irriterande

Men vi får se hur ambitiös jag orkar vara.


söndag

Dagen började när jag vaknade 22 minuter i åtta. Jag smsade, handlade god frukost, bokade tvättid, kollade lite på Ung rebell och lyssnade på musik. Vid tio tvättade jag och lyckades låsa in nycklarna vilket gjorde mig såååå trött. Sedan såg jag Annas julvideo, garvade ihjäl mig och gick med ett leende på läpparna till skolan för lite helgjobb. Filminspelningen flöt på smidigt trots pappersproblemen. Jag kom hem vid fem - fyra timmar tidigare än jag trodde.
Nu sitter jag här med huvudet fortfarande i tankar. Så onödigt att skallen håller på och bygger upp för något alldeles för långt fram i tiden. BORING. Hejdå.


Snöbollskrig

Try JibJab Sendables® eCards today!


Jag testade den fantastiska sidan Anna använt för att göra den roliga videon i förgående inlägg. Min blev inte alls lika rolig, men den håller måttet!

Saknar en gilla-knapp

Jag älskar mina egna drömmar, och ibland lika mycket andras.
Simon Peggs dröm i natt: http://twitter.com/simonpegg/statuses/5943140746

UNDERBART

Hahahha det här har liksom gjort min dag <33333
Eddie är helt klart snyggast.
http://nitton9tre.blogspot.com/2009/11/send-your-own-elfyourself-ecards.html

Veckans lista: Dåliga saker med fester

Folk som faktiskt har rätt att prata med en dagen efterFester är sociala och ofta fantastiskt roliga sammankomster. Ibland väldigt oförutsägbara sådana. På gott och ont. Och när man tänker efter så är de oförutsägbara sakerna inte det minsta ovanliga. Detta är en lista över dåliga festfenomen.

10. Folk som helt plötsligt pratar med en
Observera att det här inte är samma sak som punkt nr 4.
Det är ju ingen stor grej, och kanske det egentligen är positivt, men jag blir störd. Raka puckar, tack. Exempel: Jag har känt en kille ganska länge, och ibland när jag umgåtts med honom så har hans bästa kompis varit med. En blyg kille som aldrig har sagt ett ord till mig. Jag trodde inte han gillade mig, men brydde mig inte särskilt mycket. Sedan så var han med när vi tältade och då drack han; Helt plötsligt kunde han prata hur mycket som helst med alla, och han gillade mig JÄTTEmycket helt plötsligt. Vilket jag påpekade att det faktiskt inte riktigt var normalt, men han sa att han visst gillade mig. Visst han kanske bara är världens blygaste men det är ju så himla skumt. Nu menar jag inte att jag inte vill börja prata med nya människor, utan det handlar om folk jag liksom har umgåtts med men inte har vett att prata med mig.

9. Saker förstoras
Man pratar med någon i en timme, och efter det så tjatar alla om att man borde gifta sig med personen. Typ.
Snark. Och ännu värre är ju om man faktiskt gillar personen i fråga, och så ska någon jävel hålla på och tjata om det högt. Snälla - lämna mig i fred.

8. Folk säger att man inte kan gruppkissa nykter
Jag har aldrig varit på en fest utan att en tjej ryckt tag i mig och sagt:
- Kom Emelie, jag måste kissa!
Ibland följer fem personer till med. Skitsnack inne på toaletten. Adam är dum i huvudet, Tim har världens minsta kuk, gud vad Ellen är trevlig. Jätteofta händer det att någon påpekar hur trevligt det är att gruppkissa. Alla instämmer. Sedan säger någon "ja, haha, det är så typiskt fest. Jag skulle aldrig göra det nykter!". Vilket gör att jag tänker: Varför? Varför är allt så himla mer accepterat onyktert?
När jag och min bästa kompis Isa var små så hände det minst en gång när vi lekte att hon behövde gå på toa och bajsa. Behövde hon det tog det minst en timme. På riktigt. Så vi hade alltid med Monopol, Fyra-i-rad och andra spel och hade det kalaskul upp till tre timmar. Och det där har hängt med: Varför sluta umgås bara för man ska gå på toaletten?

7. Ingen tar dig på allvar
På fester kan man pladdra en hel del - ja. Men personligen talar jag aldrig osanning. Tydligen är jag väldigt sällsynt. För om jag erkänt för en tjej att jag tycker någon är sjukt sexig tror hon att det bara var då.
Självklart kan detta vara något positivt, om jag inte riktigt ville att denna person skulle veta det här. Men ibland så säger man ju viktiga saker som man vill ska bli skrattat åt dagen efter av fel anledning. Jag känner att om du dricker gör du det på egen risk. Du får ta hand om dina lögner imorgon - jag som talar sanning vill inte bli bortviftad!

6. Objudna
Hemma i mitt kära Kolbäck så finns det inte på kartan att man kan gå till en hemma fest som objudna inte kommer till. Det händer helt enkelt för lite. Och folk kan liksom inte respektera att dom inte får komma. Det vore ju ganska okej om dom kom, men sedan gick om värden bad dom att gå. Men när dom ska börja bråka om saken tycker man ju att dom kunde ta och flytta in till Västerås i stället.

5. Spya
Det är så sjukt himla äckligt.

4. Ni känner inte varandra dagen efter
Det här är otroligt störigt. Du träffar på en person på en fest du har sett i skolan men aldrig tidigare talat med. Ni börjar prata och har en trevlig konversation. Veckan efteråt så går ni förbi varandra - du är beredd att hälsa, men personen ger dig inte ens en blick.
Jag förstår verkligen varför det är så. Många tror att man har glömt bort dem, att man inte bryr sig om det nu, eller vad som helst. Jag söker ögonkontakt och igenkännande innan jag ler och hälsar just av denna anledning. Men jag blir så grymt störd på alla som ignorerar en. Sure att några faktiskt inte minns mig, men det kan inte vara majoritet. Om alla personer jag pratar med på fester kunde vara lite öppna utanför alkoholens rus så skulle jag ha ett sjukt mycket större socialnät.

3. Emomänniskor
Väldigt nyligen blev det ett himla rabalder p g a att jag skämtade med en person på en fest. Jag sa "nej". Det var det enda, och jag kan inte hur man än vänder på det se det som allvarligt. Men självklart ska det bli världens största grej (för personen i fråga, jag brydde mig typ såhär -> - mycket). Hallå?!: a) det var ett skämt, b) vem bryr sig?, c) jag kan väl inte rå för att någon trodde att jag ville strula med dig, d) du har flickvän, e) det betyder inte att jag tycker du är ful och f) sluta drick alkohol!
f) är ju svårast att få in för emomänniskor som tar illa upp för något på en fest dricker bara mer och spyr sedan ned toaletten jag hade tänkt använda. Jag förstår inte vad som är så himla svårt.

2. Bråk
En kommentar är väl egentligen överflödig. Snark helt enkelt.

1. Folk som inte kan hantera alkohol
Alkohol är ett gift. Det är inte bra för kroppen, och om man får i sig för mycket så är det klart att man ska få ur sig detta. Jag har inget problem med det. Det händer alla. Problemet är dessa som bara vägrar lära sig att dricka lagom. DET ÄR INTE SVÅRT. Att toaletten är grymt äcklig efter några timmar p g a någon oturlig stackare är okej. Då känner man bara medlidande. Men dom som ska spy ner toaletten varje gång klockan elva vill man ju bara porta. Speciellt när dom sedan i nyktert tillstånd skrattar jättemycket åt det där. Jättekul. Verkligen. Att jag typ ville gå hem tre timmar tidigare från festen bara för att jag behövde kissa och inte kunde använda toaletten. Om man inte kan lära sig behärska sig, torka upp och sluta tyck det är kul. Eller drick saft i stället.


No love, just glory




Om jag var James Dean eller John Engelbert skulle jag inte ägna mig åt särskilt mycket ikväll. Jag skulle ligga på mitt lägenhetsgolv i bar överkropp, röka örtcigg och tänka. Jag skulle lyssna på sjukt bra musik och kanske dricka ett glas vin. Folk skulle ringa på min dörr men jag skulle inte öppna. Jag skulle kanske efter några timmar somna där på golvet.
Tyvärr så är jag inte någon av dem. Inte för att jag förstår varför den typen av ensamhet lockar så himla mycket just nu. Men jag sitter i alla fall bara här, väntar på att maten ska bli klar och funderar vad det innebär att någon "puffat" mig på facebook. Inte lika hardcore.


Isolering

Jag funderar på att isolera mig totalt med Harry Potter. Om något inte hör av sig. Gå och handla kvällsmat, jogga, läsa. Kanske se på någon av filmerna också. Det känns som det är det enda roliga alternativet just nu.
Haha nu låter jag helt emo. Jag är inte emo. Jag har en tänkartid. Jag har faktiskt legat helt still i sängen i 20 minuter och bara tänkt. Utan att somna. Det var skönt. Och det låter också emo. Men det är det inte. Det är bara ett huvud med tankar. I alla dess former.
För att bevisa att jag inte är självmordsbenägen: Svenska betyget på historieuppsatsen blev MVG! Och det var jag orolig för - jag fattade verkligen inte hur man kunde få bra betyg i det.
MENMEN, åter till annat. Kram.

ɹǝu ɥɔo ddn

Jaaa... Det är lördag. Och det känns som söndag. Visserligen så har jag filminspelning imorgon så kunde lika gärna vara det.
Jag kom hem halv sex från Andrea igår (imorse). Jag satte klockan på tolv, men som tur var så var jag tillräckligt vaken vid tjugo i tio för att gå upp. Det var en trevlig gårdag. Pizzakvällen blev väl mer en mindre fest, jag åt inte ens någon pizza. Men trevligt var det. Nu är jag dock lite upp och ner-vänd på många plan. Vad känner jag? Vad ska jag göra idag? Vad vill jag göra idag?
Blä. Tankar är såå överskattade. Dom har tagit alldeles för stor plats i min hjärna den senaste tiden.

Kärlek

Jag fick en fantastisk insikt imorse eller om det var igår natt. Det var väl en fortsatt fundering på Caroline och Isa-diskussionen om förhållanden. Jag kom väl omedvetet in på hur det skulle vara och göra slut med någon. Det var ingen sorgsen tanke, utan bara en objektiv sådan. Jag funderade lite till och tänkte på hur jag skulle känna om en kille gjorde slut med mig/dissade mig gruvligt efter på G-skap. Då insåg jag detta fantastiska: Även om jag säkert skulle bli sårad så skulle denna person inte i närheten betyda så mycket som min familj och mina bästa vänner. Han skulle väl göra det efter ett tag, men... det skulle vara ett jävligt bra tag i så fall. Nu är det inte meningen att alla med pojkvänner ska bli sura på mig eller så, för det är bara min idé om mina egna känslor. Jag skulle liksom inte ens bli "sårad" om t ex Annika gjorde slut med mig. Det är bortom sårad och krossade hjärtan. Allt jag upplevt med dessa människor, det går ju inte ens att sätta ord på hur mycket jag tycker om dem.
Utan dessa:

vänner
EMELIE IS NO MORE

EMELIE ÄR DÖD

EMELIE TAR SJÄLVMORD


Destination världen


DET FINNS ETT EXPANSIONSPAKET TILL THE SIMS 3!!!


Här krävs list och styrka

Jag hatar Twilight. Jag läste boken, tyckte den var okej, jag såg filmen och kräks nu på båda. Lite principsak är det: Alla fjantiga småtjejer som skriker sig hesa av både den men främst Robert Pattinson. Jag AVSKYR Robert Pattinson. Jag vägrar beblanda mig med skrikande småtjejer, men kommer nu förmodligen gå och se New moon på fredag. Varför?

Jo, jag har haft många diskussioner om Twilight och jag har kunnat stå upp för mig själv eftersom jag både sett filmen och boken. Men jag kan inte säga att New moon suger om jag inte sett den. Så när Andrea frågade om jag skulle hänga på så sa jag först blankt nej. "Aldrig betala för att se den filmen". Men efter att ha funderat så kom jag på det smarta i att se den, och nu betalar mamma så jag bryter inte ens mot mina egna regler. Alla blir glada och lyckliga.

PS. Den fick en trea av moviezine (morr), och jag skaffade mig snabbt ett favoritcitat ur recensionen:
"Förresten ska vampyrerna enligt boken vara bleka och utan kroppsbehåring, bara ögonbryn och hår på huvudet. Det hade väl inte varit så svårt att vaxa Robert Pattinson lite men vem vet, han kanske vägrade."

Scenografifilm: En Jonatan-klassiker

Nästan hela teamet är samlat någon gång innan lunch. Vi pratar scenografi och planering. Jonatan är rekvisitör och skulle fixa kläder till skådespelarna och skulle därför ringa till dem om storlekar. Plötsligt kommer han inrusande:
- Han Albin är ju helt cp!
Alla ser förvirrat på honom.
- Va?
- Albin är helt störd!
- Albin? Vem är Albin?
- Skådespelaren!
Jag flinar lite.
- Du menar Ruben va? (vi har ingen skådespelare vid namn Albin)
- Öhh, jaha, ja just ja. Skit samma, han är i alla fall helt störd.
Alla ser förbryllade ut.
- Varför?
- Ja, jag ringde till honom om storlekar och han ba "Mjaaee, jag gillar naket", imiterar Jonatan med skum pervoröst.
Alla skrattar.
- Sa du vem du var då, och att du jobbade med filmen? undrar jag (typisk sak han skulle glömma).
- Ja jag gjorde det! Men han höll bara på och drev! Jag tror jag väckte honom.
- Hm, säger Bamse. Det låter inte som Ruben, han brukar vara seriös.
- Ja, det trodde jag också.

Det tar några minuter, och Jonatan inser att han har ringt till en "Albin" på sin mobil - inte Ruben. Smidigt, haha. Och så himla typiskt Jonatan.


Odjuret vs. Odjursmänniskan

Jag och Caroline hade en mycket intressant (och främst hetsig) diskussion idag. Nämligen om Odjuret i Skönheten och Odjuret. Jag började prata om en lista jag håller på och gör, om de bästa Disneyscenerna. Vi kom då självfallet in på just slutet i Skönheten och Odjuret. Jag påpekade då hur synd det var att Odjuret förstör hela scenen genom att vända sig om och vara så sjuuuukt ful som människa. Då säger hon emot mig!
- VAA?! Odjuret som människa är ju snyggast av alla Disneykillar någonsin! Han är ju jätteäcklig som odjur!
Det blev en vild diskussion som egentligen mest innehöll "jo", "nej", "jo", "nej". Nu tänker jag dock en gång för alla motbevisa Caroline:

Odjuret är en mycket stilig varelse. Kan vara skräckinjagande som arg, men han är stilig. Och grymt sexig med hjälp av Tommy Körbergs redigerade röst.

SOM SAGT!

FUUUUUL.

Här är klippet. Tyvärr så finns inte den vackra sorgsamma dialogen mellan Belle och Odjuret med, men fokus är ändå Odjursmänniskans groteska fulhet. Man tror ju verkligen att han ska vara snygg, och det finns hopp om det ändå tills han vänder sig om i superspeed och skrämmer slag på alla. Och så "Belle, det är jag!" med plötsligt värsta mesrösten medan han tar på sig själv. Det går ju inte att tycka att han är snygg. Att man inte låter sig tilltalas av Odjuret förstår jag. Men som människa går det ju verkligenverkligen inte att gilla honom! Jag lovar att det var just den biten som snuvade filmen på en oscar.

Tillägg: Fin kommentar på klippet ovan.


Tysk söker manlig slav - helst med stort hus

Förra veckan taggade Kalle mig med "lollipop", "Staffan-love" och "öron". Han fick sedan förklara för mig vad taggarna var till för - sedan raderade jag dem. Imorse fann jag nya taggar! Ganska underhållande, haha.


Och vi kommer alltid vara vänner förevigt?

Jag var lite emo igår och såg Micke och Molle. Jag tror jag behövde det. Inte för att det gör något bättre, men att få snyfta en stund gör ändå hjärtat lite lättare.
Jag älskarälskarälskar dig.


Scenografifilm: Bildmanus m.m.

Vi skulle inte rita ett bildmanus, utan regissören och fotografen skulle i stället fota ett. Jag och Andrea fick agera skådespelare: många fina bilder. Dock kan givetvis inte alla läggas ut och visa historien (som inte stämmer med våra ansiktsuttryck) för det är ca 50 bilder.



Sortering av bildmanus av Bamse, Andrea, Victoria och William. Bilderna läggs i ordning.


Bygge av scenen med deckisar i studion! Bamse och Theo på bilden, i mindre effektivt arbete.


Edward Woodward dog idag


The meaning of life

Det här är varför man borde skapa en kategori som heter "sex".


KICK-ASS


Mer

Carro julbild

Jag har överlevt all info om festen! Mycket tack vare Annika antar jag.
Eddie ringde efter jag somnade och berättade något mycket roligt, och sedan totalnekade tidigare info jag gett henne. Hahah, jag ska ringa henne imorgon och få höra mer. Nu längtar jag efter bilder på facebook! Jag vet att Isa var någon ur Kiss och att Johan var Jesus - men resten är bortom min vetskap. Spännande!

Nu ska jag städa, sen duscha (har joggat, duktigt) och äta för att sen ge mig ut på stan. Jag ska förmodligen köpa lite grejer till Isas, Eddies, Annikas och Annas julklappar och pyssla lite med dem i eftermiddag. Kanskekanske julkalendern Pelle Svanslös. Carro kommer ju över ikväll för julmys och då blir det årspremiär för julmust. Därav bilden: Julbild på Carro från förra året som jag fick äran att redigera.
Aja, puss!

Favoritkyssar

Jag håller på och tittar om "Angus, thongs and perfect snogging" och har precis sett kysscenen mellan Georgia och Robbie. Nog för att filmen saknar många kvalitéer, men den kyssen... Var tvungen att lägga upp den och min andra favoritfilmkyss.



Anugs, thongs and perfect snogging: Gå till 03.00 för att se kyssdelen (och lite innan). Heelt underbar. Snyft.


Ur Penelope. James McAvoy i mitt hjärta.
JAG VILL BLI KYSST


22.50 i Visby en fredag

Jag trivs ganska bra här faktiskt. Annika är inte heller på Eddies fest vilket gör mitt liv sååå mycket lättare! Inte för att jag inte unnar henne att vara där och ha roligt, men... Att dela sorgen med någon annan blir halverad sorg!
Fast nu kanske jag inte direkt kallar det här "sorg". Jag är ju inte djupt deprimerad för att jag inte medverkar.

Mina tankar är helknasiga just nu. Dom lever ett eget liv. Jag tänker på något, men helt plötsligt svävar dom iväg till något helt annat som alltid slutar med att jag ler. Och sedan får lust att slå till mig själv.¨
Aja. Detta var en snabb uppdatering.

Kärlek


Jag hittade en bild på mig och min lillasyster jag inte sett förut. Sällan sådant händer! Minns att vi tog den inne på Synoptik (går att luska ut också i för sig). Malin i ett par provglasögon och jag i antingen de som jag skulle köpa eller just fått ut med rätt glas? Jag har ingen aning. Gillar oavsett bilden!
Jag älskarälskarälskar min lillasyster.


Det mystiska paketet

Igår fick jag en lapp där det stod att jag hade ett paket att hämta ut på posten. Ett paket jag inte väntade. Spännande! Jag hämtade idag ut det:


Jättefint rektangulärt paker! Från min moster såg jag (handstilen).

I paketet fanns ett paket och ett brev!

Det innehöll ett chokladdopparkit. Från Riga tror jag. Muuums


Jag kan vara Jack Sparrow på egen hand

Kapten Jack vet minnsann hur man har roligtOkej, jag tänkte skriva att jag hade stålsatt mig för alla "ÅH JAG HADE DEN ROLIGASTE KVÄLLEN I HELA MITT LIV!" och "Sjuuuuuukt kul igår! Fredrik och den där bananen, OOOOMG HAHHAHAH". Innan jag hann det så läste jag Johanna Nyréns senaste blogginlägg om hur kul hon skulle ha och att hon skulle klä ut sig. Och det var jobbigt. Och det är liksom innan folk ens haft kul. Så nej, alltså jag har tydligen inte stålsatt mig. Jag skulle varit världens snyggaste Jack Sparrow någonsin (min utklädnad jag tilldelats). Och jag kan tala om det för alla innan jag är där, snyft vad sorgligt.


MEN nu ska vi se livet från den ljusa sidan! Bra saker med mitt liv just nu:
- Jag önskade mig imorse en helg med fest och "Nu är det jul igen". Jag är inbjuden till en fest och ska om ca 20 minuter se filmen. Självförverkligande!
- Jag hade skitroligt efter lunchen idag när jag och Andrea skulle agera skådespelare för fotande till bildmanuset.
- Skolans snyggaste sexgud ville verkligen vara med som huvudkaraktären i vår film (!!!!!!!!!!) men hade tyvärr inte tid - men han vill att vi ska höra av oss i framtiden! Och så tipsade han om en supertrevlig kille som också är duktig, succeeess.
- Jag har nu en joker i leken. Eller vad man nu säger. Moahhahah i alla fall. Jag kanske överlever det här i alla fall.
- Jag har köpt vit nougatglass till mig själv som jag förtjänar för jag sliter faktiskt häcken av mig. JAG HAR ALDRIG ANSTRÄNGT MIG SÅ I HELA MITT LIV. Förbannat ambitiöst.
- Jag tog ut ett mystiskt paket på posten idag (visar i nästa inlägg).
- Imorgon ska jag och Caroline julmysa hela kvällen och natten
- Jag har ICA jättenära vilket betyder att jag när som helst kan traska iväg och köpa vad jag än kan behöva. Vilket ingen avdesomharjätteroligtpåEddiesfest kan. Ha.


boring

När jag gick upp imorse var jag trött (inget ovanligt) och hade totalt glömt bort att jag faktiskt sovit mindre än sex timmar. Vilket var bra för annars hade det förmodligen varit värre. Jag har haft en lätt huvudvärk framtills nu som måste bero på det, fast jag vet inte - det är ju inte direkt första gången jag sover så lite.

Hur som helst varför jag gick och la mig så sent: Jag och Simon var hos Andrea. Felix, Jennie, Theo och Alfred var där. Inget konstigt eftersom dom bor i samma lägenhet. Förutom Alfred egentligen, men han snyltar tydligen för att han inte gillar sin egen (weird). I alla fall: Andrea var inte närvarande den första tiden (letade efter Theo i Visby) så vi andra underhöll oss med Simpsons. Vilket liv. När dom tillslut anlände så kollade vi först på två avsnitt ur Sunes jul och sedan blev det Happiness.

Min beslutsångest angående hemfärd eller inte sitter väl egentligen kvar, men jag har bestämt mig för att stanna. Jag hade ett stöttande samtal med Isa igår och vi kom fram till att det var betydligt fler nackdelar att åka hem. Plus att jag inte riktigt skulle få uppleva den fest jag åkte hem för p g a flera saker. Det är skönt att ha det klart i alla fall. Jag önskar mig själv en helg med fest och filmen "Nu är det jul igen". SEE YOU LATER ALLIGATOR.


Veckans lista: Bästa jullåtar

JULAFTON!!!!!Jag gjorde något dumt när jag fick för mig att skriva denna lista. Det var fullkomligt omöjligt. Inget är egentligen hundra förutom just ettan. Men ha överseende med det och tänk i stället detta som en lista med tips eller insikter.
Och jag vet att det är lite tidigt, men jag har lagt ner min "20 nov"-regel. Att alla meddelade att de skulle göra juliga saker gjorde mig galen, och det som fick mig att ge upp helt var att jag såg på bloggen att jag redan i oktober julmös tillsammans med Caroline mf förra året. Förmodligen så är det väl fortfarande på tok för tidigt för er andra: Men man kan väl läsa detta och längta lite extra i så fall.

10. Rockin' around the Christmas tree - Mel & Kim
Jag blir egentligen mest irriterad på allt jävla snack i den här låten. Första meningarna innan låten startar är okej, men sen... snark. Men jag gillar ändå låten mycket.

9. Julen är här - Tommy Körberg och Sissel Kyrkjebø
Den här låten kom faktiskt före min "Absolute Christmas"-upptäckt. Jag kopplar den till klassrummet när jag gick i tvåan (antog att den spelades där) och speciellt mamma spelandes den på pianot i vårt vardagsrum. Med Malin och mig sjungandes bredvid.

8. Let it snow! Let it snow! Let it snow! - Dean Martin
Den här och "Frosty the Snowman" får mig såååå att tänka på pepparkaksbak i mitt och familjens kök. Man nynnar, säger ovanligt snällt till Malin att sluta sjunga med högt, äter en bit pepparkaka, kavlar ut, trycker ned en gran (min favoritform) några gånger, tar bort pepparkakorna och flyttar dem dansandes till plåten. Tralalala vad mysigt.

7. I wish it could be Christmas everyday - Wizard
Egentligen så är den här låten helknasig. Just därför tog det en evighet innan jag insåg hur mycket jag älskade den. Jag har liksom inga argument för den. Man hör att den är bra, men jag fattar inte vad som gör den så julig.

6. Happy Xmas (War is over) - John Lennon & Yoko Ono
Det är ett himla tjat om "när jag hittade de andra skivorna som inte var Carolas", men allt handlar liksom om det. Så jo: När jag fann dem så var denna låt den första jag föll för. Fantastiskt bra jullåt som aldrig kommer att bli för gammal.

5. Jul, jul, strålande jul - Carola
Jag har en känsla av att alla kräks när dom läser namnet "Carola", och förmodligen svimmar i sina egna uppkastningar över att hon får vara med på denna lista. Jag förstår er. Jag gör det verkligen. Jag är inget fan av Carola och lyssnar inte alls på henne. Förutom just hennes julskiva som är före min egen tid.
När jag var liten visste jag att vi hade en hög julskivor. Skivan "Stilla natt" (innehåller en del kultlåtar, men mest bara massa skit) och Carolas var de jag lyssnade på, sen hade vi massa andra jag inte ens visste var de var förrän några år tillbaka (de är att föredra). Som ni då förstår så har julen fyllts av Carolas röst genom hela min barndom, och inget är nog så juligt som att höra de första tonerna av "Jul, jul, strålande jul". Den är först på skivan, och jag tror det som gör att jag älskar den allra mest.

4. O helga natt - Tommy Körberg
Tommy Körberg är en jättemäktig sångare och "O helga natt" är (om man gör rätt) en jättemäktig låt. Jag försöker alltid sjunga med även om det givetvis låter sådär. Det här är en sång man bara kan ligga på golvet bredvid granen den 23e december och bara andas till. Underbart.


3. White Christmas - Bing Crosby
Jag tror att den här låten är först på båda våra "Absolute Christmas" hemma. Jag älskar Bing Crosbys röst (man ska helst inte titta på honom när man lyssnar) och just att den är först gör att man alltid har lyssnat noga till de första tonerna. Denna för mig faktiskt också till julbakande i köket, men inte bara pepparkakor utan också knäck. Supermysig låt.

2. Wonderful Christmastime - Paul McCartney
Både Isa och jag och min lillasyster har filmen "Rudolf med röda mulen" hemma. Jag aldrig direkt tyckt att det har varit någon höjdarfilm, även om den ger mig vissa myskänslor. Dock så finns det en scen i denna film då Tomten lyfter med sina renar som just Paul McCartneys "Wonderful Christmastime" är med i. Det har alltid varit min favoritscen utan att jag vetat varför. Inte förrän jag upptäckte de andra julskivorna förutom Carolas hemma. "Absolute Christmas" (någon från slutet av 90-talet eller början av 2000 skulle jag gissa) hade just denna låt. Jag tänkte på Rudolf när jag hörde låten men jag var tvungen att se om filmen för att verkligen koppla (jag kunde inte minnas någon engelskspråkig låt). Hur som helst så avgudar jag den. Annorlunda jullåt som ändå klarar alla "stämningshöjarkraven" all bra julmusik ska nå upp till.

1. Tomtens julverkstad - melodin
Jag försökte hitta den nu just för detta inlägg, trots att det strängt är emot mina regler. Jag skulle bara kolla att det var den genom de första två sekunderna: och jag blev tårögd. Jag blir så genomlycklig att jag kan gråta. Det är så fjantigt att jag egentligen borde få lust att sparka mig själv (men jag ägnar mig åt mycket värre fånerier för tillfället att det liksom är okej).
Varje år, varje jul genom hela mitt liv har jag fått höra denna melodi. Och det är ju egentligen logiskt varför jag blir snyftig: Det bästa under hela året är julen, bäst på julen är julafton, en av de bästa traditionella sakerna på julafton är Kalle Anka: Bäst under Kalle Anka är Tomtens verkstad och det bästa i den är just denna melodi. Snyft.
Visst att låten är förbjuden att lyssna på annars, men den är fortfarande den absolut oslagbaraste bästa.
Nu har jag ju publicerat en bild från just denna Silly symphony, men om någon fortfarande inte fattar (och är överdrivet korkad) så är rubriken en länk till youtubeklippet.

En fredlig pizza utan allt

Ännu en dag i mitt fantastiska liv. Jag har varit tillbaka på Säve för Mot våld för medmänsklighet-manifestationen (glömmer hela tiden bort ordet, så kan vara fel). Det var ganska mycket fri tid att titta på utställningar m.m. För att sammanfatta så har jag masserat lite, stöttat Joanna genom hennes mensvärk, fått nya musiktips av Micke och absolut mest stått ute med folk som röker. Och förstås jagat ciggaretter tillsammans med en mycket nikotinberoende och fattig Alfred.

Resten av eftermiddagen ska spenderas på något vis, och halv åtta ska jag infinna mig hos Andrea. Simon ska innan dess också tala om han hänger på eller inte - blir sur om han inte gör det. Så ja, mina vänner. Ha en fortsatt bra dag mina kära vänner. Och önska mig detsamma.

mixed-up

Oh brother I can’t, I can't get through
I've been trying hard to reach you 'cause I don't know what to do
Oh brother I can't believe it's true
I'm so scared about the future and I wanna talk to you

Scenografifilm: Klart för start

Mitt manus blev inte valt, fast det visste jag väl egentligen redan innan. Lite extra minus på röstskalan var väl att Jonatan var i min grupp och den enda sportsliga i hela klassen som inte röstade på sitt eget manus. Och så var inte André där heller. Minus två röster alltså. Sög, fast vi hade nog inte blivit valda ändå men jag vill gärna ha samma förutsättningar som alla andra, hmpf. Däremot (på plussidan) så tyckte Arvid och Staffan (lärarna) att mitt och Andreas var de bästa och mest genomarbetade manusen så jag är nöjd ändå. Andreas blev dock lyckosamt valt.

Så nu är jag produktionsassistent (VARFÖR? Inte ens Staffan hade ett vettigt argument på det) i produktionen av filmen "Man tager vad man haver, det är ett bra recept" som är byggt på min idé om demonstrationstågsproblemet. Jag är glad över att få arbeta med Bamse (produktionsledare). Vi samarbetade bra under dokumentären och jag trivs med honom. Fast jag trivs i för sig med hela gruppen.
Aja, nu ska jag stänga ner datorn. Imorgon blir det "Mot våld för medmänsklighet" för hela slanten vilket jag inteeee orkar. Jag håller helt med, men orkar inte gå runt och titta på utställningar, se filmer och debatter hela dagen. Slöseri med produktionstid också för den delen.
Aja, puss.


Älskade fåntratteri

Fåntratteri. Det är skönt när man lyckas sätta ord på en hel massa saker. Just nu virvlar en hel del tankar i mitt huvud. Fåntrattiga sådana, fundersamma och tveksamma.
"Jag vet ingenting, vill jag veta något?" läste jag denna morgon på Eddies blogg. Stämmer alldeles för bra in på mig.
Sedan har jag beslutsångest angående fredag. Jag orkar inte dra hela historien här, men kort och gott handlar den om jag ska åka hem i helgen eller inte. blä.

Caroline skulle lite vänligt följa med mig och lämna mina böcker till biblioteket idag, men det slutade med att vi gick och fikade. Vi pratade till fiket stängde och det var sååå skönt och mysigt. Jag skulle aldrig gissa att vi skulle göra det imorse, härligt med oplanerade saker!


Johnossi - Thank you for 2009

Oh HERREGUD. Jag fick ett nyhetsmail från Johnossi vilket innehöll ett tack för året som varit och denna underbara video de klistrat ihop som innehåller material allmänt och sedan från festivaler. En hel del klipp från Peace and love. UNDERBART! Och så är dom ju så jääääävla sexiga. Enjoy:


Besegrade

Nästn alla mina fina LPskivor har under natten ramlat ner från väggarna p g a kluddbrist. Så mitt "instängda" problem är inte aktuellt längre. Dock så vet jag inte om dom här skivorna är dom jag helst vill ha uppe, jag har massa beslutsångest på den fronten. Båda Rolling Stones överlevde natten, lika så Bruce Springsteens "Born in the USA" och Queens "Sheer heart attack". Vi får se hur det blir! Man kan ju variera sig lite till och från annars.
Nu ska jag stänga ner datorn och lägga mig och läsa eller något. Puss.


Scenografifilm: Modellbygge

Jag kom hem sent från skolan idag. Klockan sju närmare bestämt. Men det var ingen plåga någon gång, så det var inga problem med detta.
Kursen Filmproduktion B har satts igång på allvar (tror jag?). Scenografifilm är det som gäller, och jag har skrivit ett av de 8 utvalda manusen. Imorgon ska vi alltså läsa alla de manusen, och titta på modellbyggena för rummet i dem. Reglerna för manusen är: Två personer. Ett land. En plats. År 1930-1958. En händelse som har med landet och årtalet att göra.

På bilden ser ni min, Jonatans och Andrés "vackra" modell. Är inte direkt nöjd, men jag ansträngde mig verkligen för att hitta saker som passade in på England på femtiotalet men det var nästintill omöjligt. Då gav jag upp och körde 50tal i överlag men det resulterade bara i att möblerna var omöjliga att bygga. Skalan är 1:25 och det blev en hel del plåtterjobb. Men nu är den klar i alla fall! Den gula färgen skulle tydligen varit populär i England då, det är väl det enda vi har lyckats pricka in med säkerhet...

Jag kanske ska presentera min berättelse (appropå): Året är 1958. Historien utspelar sig i en lägenhet mellan Trafalgar sqaure och Hyde Park i London. Det är en ung student som ska gå med i det allra första demonstrationståget mot vapenindustrin till vapenfabriken i Aldermaston. Dock så blir han hindrad av hans far generalen. En kall man som inte har någon vidare relation med sin son efter att deras älskade fru/mor dog. Lite mer invecklat är det, men den historien kan jag dra om jag mot förmödan skulle bli vald. Vi ska rösta fram två av de här manusen.


Ny inredning

Jag har efter tusen år fått med mig alla mina (mamma och pappas) LPskivor över till ön. Nu har jag satt upp dem lite varstans men jag är tveksam... Allt känns plötsligt så instängt. Men jag vet inte vilka jag ska ta ner. Beslutsångest!


MAX MANUS

När jag var i London så köpte jag (bl a) den norska filmen Max Manus. Jag har lånat ut den till min klipp-/och manuslärare Arvid och jag pratade idag med honom om den. Han hade hunnit se början och "råkat" komma på att en av regissörerna (båda?) gått på Stockholm filmskola tillsammans med honom, och att han gjort en film med någon. Dock så fick jag inte se den för den var tydligen asdålig. Jag förstår inte hur han inte kunnat veta att han klasskompis gjort Max Manus! Den är ju hyfsat känd, och han ville ju se den. Och så är den bra. Förbannat jävla bra! Den kanske till och med kommer hamna på listan över mina favoritfilmer, men det återstår att se.
Se trailern, håll käften om vad ni tycker. Se filmen, och skaffa en ordentlig åsikt.


A single man

Biopremiär 19 februari 2010. Nominerad till Guldlejonet på festivalen i Venedig och priset till Bästa skådespelare gick till Colin Firth.


In the Smoking generation with Gavin and Radio Rock

Jag tror att jag måste skaffa en drömkategori. Jag älskar drömmar, och jag älskar att memorera dem här.
Imorse så vaknade jag först klockan sju och gick ned och åt frukost. Jag hade fått ett sms av Joanna där det stod "Think of me when you come" - hon hade alltså sett The boat that rocked jag lånat ut (och hyllat henne blind med)! Efter frukosten gick jag upp till mina föräldrar för att prata med dem i deras säng, men somnade och drömde bland annat följande (som vanligt är allting luddigt före och innan fokusdrömmen):

Det är sextiotal och jag är med på The boat that rocked. Alltså båten Radio rock, med alla karaktärer. Det var sjukt mycket annat folk där, det var som en egen civilisation på båten. Jag gick runt och chillade och hade av okänd anledning läderhandskar på mig. Och jag rökte. Det var jättenajs och jag bara flöt omkring, drog in och lyssnade till dr. Dave som just börjat sända på radion. Jag pratade med en okänd kille ute på däck, och precis när jag gick in så insåg jag att jag RÖKTE. Jag röker inte, jag planerar att aldrig röka! Så jag blev smått hysteriskt över det (och insåg inte att det faktiskt var okej; sextiotal och radiorock, hallå?!). Nu fick drömmen en typiskt drömvändning: Jag hade en tjock svart tant med mig som tjänare (VARFÖR? var typ hon som vann oscar i Borta med vinden) och det som skulle "lösa" det här rökproblemet var att jag fick folk att signera ett papper på att jag hade rökt två ciggaretter. Helknäppt.

Nu insåg jag nog lite halvt att det var en dröm, för jag ville ha karaktärerna från filmens signeringar på detta papper. Alltså dr. Dave, The count, Gavin, Bill Nighy mf. Och under mitt letande tog jag en tredje cigg, så jag brydde mig nog inte så mycket om den där rökningen längre. Ganska direkt så stötte jag på Gavin.
- Jag har ett problem, som jag skulle vilja att du hjälpte mig med - helst ensamma, sa jag och det med ensamma berodde på att jag insåg att det faktiskt var ganska knäppt (och inte skulle hjälpa?).
Gavin (Rhys Ifans) gav mig värsta (kåt)blicken.
- Jahaa.. javisst kom med.
Och så började han gå mot ett liten städskrubb eller något, med glasdörr. Jag insåg att han hade missuppfattat mitt "ensamma":
- Eh alltså, inte riktigt så... (han verkade dock inte höra) fast det går väl bra det också antar jag.
Bör tilläggas är att vi lite halvt hit och dit pratade engelska, men i överlag så var denna dröm svenskspråkig.

Vi kom in i städskrubben och han stängde dörren, och vi ställde oss längre in i skrubben så att ingen skulle kunna se in. Jag hade min tredje cigg i mungipan som jag tillslut slängde ur. Han bara stod en meter mitt emot mig, lång och dööösexig.
- Ta av dig kläderna. (porr)
Så jag började med att ta av mig jackan, och han också när jag fått av mig min. När jag hade typ halvt fått av mina jeans (hade fortfarande tshirt och bh) så kysste vi varandra. Och... oh my gooood. Bästa kyssen NÅGONSIN. Bättre än spontana 28åringen på P&L. Himmelsk. Och hans skäggstubb.... Helthelt underbart.

Vi hade tyvärr aldrig sex, vilket sög. Så när vi var klara med världens bästa kyssar och lite tafs så förklarade jag det som egentligen var mitt "problem". Han fattade direkt (hur?) och skrev "Gavin" snirkligt på mitt papper. Ungefär då så insåg jag att det var en dröm, men något som var lite konstigt var att jag egentligen insåg att det var en dröm i en dröm. För jag vaknade sedan upp i en "verklighet" som var min dröm. Men hur som helst så ville jag inte att drömmen skulle ta slut, men jag kom och tänka på något Simon sagt. Att när man inser att man vet att det är en dröm kan man kontrollera den och göra overkliga saker: Han brukar till exempel stoppa fingret genom handflatan. Så jag testade det. Och det funkade inte. Tråkigt. Så jag övergick till att strula med Gavin igen.

Sen så var jag och Gavin klara med varandra, jag skulle ha fler signeringar (nu visste jag att det var en dröm men återgick lite till drömstadiet och ville ha karaktärernas namnteckningar för att ha dom i verkligheten; Men kom sen på att det kanske inte skulle funka, men tänkte testa i alla fall) men då vändes drömmen och massa hästryttare kom in och brände ner båten/byn och sen vaknade jag (till en ny dröm) och skulle på badhus med Annika, Anna, Eddie och Isa. Och därmed försvann allt wow.
Slut.

Veckans lista: Mina favoritsms (utan rankning)

Mina kompisar är bästJag läste nyss det här inlägget på Eddies blogg skrivit som handlade om sms, och som innehöll några av hennes favoritsms. Då kom jag att tänka på alla mina sparade sms. Nästan allt jag någonsin smsat fanns i min gamla mobil, och hälften av smsen från min nya mobil är borta p g a uppdatering. Vilket betyder att min mobil inte har alla de underbaraste. Mycket synd, men jag bestämde mig ändå för att skriva en lista över de som finns (plus tre som jag minns men inte har sparade). Dock så märkte jag att jag hade alltför många sms för att kunna ranka dem. Och eftersom jag inte kommer göra någon ordentligare lista denna vecka så får denna duga!
Bilden: Mina kompisar regerar denna smslista. Dom är bäst!

"Hejdå :)"
Det här är ett av de bästa smsen jag någonsin fått. Jag blir fortfarande lycklig av att tänka på det - och. det. är. så. fånigt. Därför tänker jag inte berätta vad det handlar om, så kan ni fantisera om att han skulle ta självmord eller något annat dramatiskt.

Annas sms om att hon halvnaken just sprang på en ung man
Detta är ett av mina absoluta favoriter. Dock finns det inte sparat. Men jag formligen dog av skratt, och har Annas blogginlägg om detta sparat föraaaalltid.

"Omg jag dör. Världens äckligaste människa. Han ba: "pernilla, kommer du ihåg mig?" Uh. Och han har typ smink på sig. Jag spyr."
Detta sms fick jag vid tolvtiden idag och ingår egentligen i en rad otroligt komiska meddelanden. Jag älskar att få sms som får mig att skratta jättelänge högt när jag är alldeles ensam.

"Skitbra!!!!!!!!!!!!!!!!"
Jag tror detta var i början av nian och jag smsade min far om att jag fått ett MVG på något. Överkonsumtionen av utropstecken är det som får mig att dra på mungiporna.

"Hej älskling pernilla försvann just in i buskarna med erik och brillie ska jag ingripa? Nej det löste sig ring mig"
Fyllesms mitt i natten, mitt i skolveckan. När jag vaknade på morgonen och läste detta så var det så mycket roligare att gå till skolan.

"Omg so drunk"
Inte så kul egentligen om man tittar på antalet komiska grejer, men jag tycker ändå det var hysteriskt roligt. Så är sms ofta faktiskt. Obeskrivbara.

"Köper du våtservetter?"
Felskickat. Dock så kunde det vara menat till mig (lite väl dålig stil dock) så jag svarade att jag redan hade men planerade att använda dom själv om jag minns rätt. Svaret löd ungefär "hahah oj det var till mamma".

"Ron        naken            Ron            naken"
Vidarebefodrat. Alla som hört historien förstår.

"IH, jonas ringde mig :D var bara tvungen att lätta mitt hjärta <3"
Kärlekskranka sms där folk lättar sina hjärtan är kärlek.

Kl. 14.42 "ALEX?!"               Kl. 14.43 "ALEX!"
Jag hade bett henne gissa vem som pratade med mig denna dag, och jag gillar insikten.

"Jag älskar att lyssna på Alfreds röst! Jag älskar att vara i närheten och bara lyssna i smyg, jag känner igen hans röst bland tusen andra :) Min tur att vara fånig"
Som sagt: Kärlekskranka sms där folk lättar sina hjärtan är kärlek.

"Låt hjärncellerna gå varma och snärj honom ;)"

"Aaaah jag DÖR! Im so excited! Ska snart gå på båten och det är Snoppar ÖVERALLT!:O <3"

"I am so freakin horny! Jag gör definitivt något dirty! Jag drömmer om Snoppar och kniper under lektionen :D"
Kommentar överflödig.

"Jag. Har. Precis. Sett. Mannen. I. Mina. Drömmar!!!!!!"
Detta kommer från en person som nästintill ALDRIG ens säger "snygg" om en kille. Historiskt!

"Tänk på orangea tröjan tills det går för dig."
Samma person som ovan - skratt-.


Skinn och chokladmoussetårta

Jag lyckades komma på ett botemedel mot min fruktansvärda dåsighet efter båtresan igår. I min jakt på vatten i bilen på vägen hem så var det enda vätskeaktiga jag fann red bull: Så jag drack det, och dåsigheten försvann! Super. Så jag åkte hem till Isa var att umgås de sista timmarna av hennes överraskningsmiddag. När alla åkt hem så låg Isa och jag och pratade lite innan Isa somnade mitt under mitt livs historia. Vi gick upp halv sju imorse, kollade film och sen åkte jag hem. Senare idag så ska jag och Malin fortsätta filma på vårat projekt, men först ska familjen till stan. Kvar är jag hemma och typ spelar Sims.
Hyfsad sammanfattning av helgen hittills. Hej så länge.


GRATTIS

ISA
Jag var rebellisk på facebook och sa inte grattis, och i stället så öser jag gratulationerna här. 16 år idag! Vad litet det är egentligen. Fast hon är ju ändå alltid tolv, så spelar roll.


Sömn tack

Igår trodde jag verkligen att dagen skulle överlevas ensam, men vid tre sådär så fick jag ett nervöst anfall och var tvungen att höra av mig till Simon. Så han, jag och Pontus spenderade kvällen tillsammans. Delvis bara jag och han. Det var mysigt. Dock så "missade" jag att "ta med en dvd" = dvdspelare och inte en film. Och han har ingen dator. Galet. Men det var inget fel med att bara sitta och prata. Det är väl egentligen ganska mer socialt.

Jag var inte hemma förrän efter tolv så nu är jag sååå trött. Usch. Men jag har i alla fall lyckats komma ihåg saltet i gröten denna gång. Success. Nu ska jag BARA göra mig i ordning, diska, packa och ställa in den förbannade cykeln i förrådet. Idag åker jag hem till Åskebro/Västerås - Isa fyller år. Det ska bli trevligt men jag kommer inte orka. Resan hem gör mig alltid jättedåsig och seg. Och nattens sömn förbättrar inte saken.
Tjosvejs.

Ensam hemma

Okej, jag fuskade. Kill me. Jag ser på Ensam hemma. Och det får mig att sakna Annika jättemycket eftersom Ensam hemma är våra filmer. Eller egentligen kanske bara tvåan. Vi måste se den snart! Jag älskar Kevins kollainikameran och skrik.
Jag försökte hitta mitt favoritskrik, men det fanns bara i superkass kvalite. Fast jag tycker inte att det gör så mycket när det är så himla kort.


Sirius and Lupin in my heart

SiriusJag har drömt en Harry Potter-dröm! Det var jättelänge sedan. Förut drömde jag om Harry Potter varannan natt. Jag har saknat dom drömmarna.
I natt så drömde jag att jag var vid något skidberg (först var det massa om Isa, katt-/kaninungar, moster och någon jävla cykel innan det övergick till HP) och Lupin var död men var tydligen värsta supermotståndaren för Voldemort så man letade fortfarande efter honom. Han hade tydligen dött under deras högkvartets säng när han spionerade. Men så bestämde sig Voldemort att vända på sängen, och ur föll... ett ben. Och han och dödsätarna la ju ingen vikt vid det där, men jag (Harry Potter) insåg vad det innebar: Lupin var inte död, det var Sirius (som var död sedan innan). Så jag blev helt chockad, och kunde väl inte riktigt vara glad trots att jag givetvis var det. Detta var helt emot allting som jag trodde att jag visste.

Så Lupin kom strax efter det tillbaka och han och jag gömde oss gemensamt under den där sängen, under en osynlighetsförtrollning. Lupin hade nämligen varit under den där sängen hela tiden, bara osynlig. Efter ett tag så skiftades allt, och det var inte Lupin utan Sirius. Och det var faktiskt himla fint det där för jag älskade honom så att det gjorde ont och råkade kalla honom "pappa". Han och jag gömde oss under en annan säng och försökte luska ut hur det såg ut nu. Var mina föräldrar verkligen döda? Vad mer stämde inte? Jag skulle typ få reda på sanningen om allting, sanningen om slutet i sjunde boken.
Sen ringde min klocka och jag vaknade.

Nuläget ser ut som så: Jag har blivit mer förkyld så kan inte jogga vilket suger apa. Och jag känner mig typ helt isolerad. JAG VILL INTE BLI SJUK. Jag vägrar bli mer hes än nu, det får faktiskt ta och dra sig tillbaka. Bajs.

Mr. McAvoy sätter snurr på tillvaron

James McAvoy i PenelopeJag har nu sett Penelope och känner mig lättare inombords, men också lite sorgsnare.
Oavsett så är jag tillfälligt kär i James McAvoy. Eller tillfälligt och tillfälligt. Ständigt återkommande åkomma. Han är så... perfekt. Han har ett otroligt vackert och uttrycksfullt ansikte som jag skulle kunna granska i timmar. Han är en duktig skådespelare och dessutom extremsexigsnygg hela tiden - men speciellt just i Penelope.

Andrea sa något igår som fick mig att tänka - jag har desperat letat efter kyssklippet från En ung Jane Austen men dock inte hittat det. Hur som helst så sa hon att den filmen inte var så bra (definitivt sant), men att det var en scen i en skog då James McAvoy liksom vände Anne Hathaway innan han kysste henne och den vändningen var helt sjukt sexig. Jag har inget minne av det ur filmen. Det var länge sedan jag såg den, och det enda jag minns är henne skriva något, sedan dom två i biblioteket, dom två som gamla och den ständiga väntan på att dom ska ha grymt sex. Det är dock inte det som är poängen. Vändningen som jag inte minns kan jag relatera till i Penelope. Han vänder nämligen Christina Ricci innan han kysser henne i den filmen. Vilket är helt sjukt underbart. Det kanske är hans specialité? I så fall är jag mer angelägen än någonsin att få ihop det med honom. JAG VILL OCKSÅ BLI SNURRAD PÅ. Åh bajs. Man blir en så tråkig emoskalle när man börjar tänka känsliga tankar. Det ska vi sluta med.


Engagemang

Jag har studiedag imorgon, men kan inte påstå att jag är alltför entuastisk. Just nu känner jag mig inte entuastisk över någonting faktiskt. Jag önskar mig ett mirakel bara.
Jag funderade på att bryta mitt jullöfte och börja kolla julfilm, men kom på att jag nog hellre kollar Penelope och förälskar mig i James McAvoy.
Jag var väldigt duktig och tvättade idag. Wow, tycker jag. Och gud vilket tråkigt inlägg. SÅ entuastisk är jag ungefär. "Skit" som Annika skrev om i sitt senaste blogginlägg. Passar bra in.
Nej nu ska jag ta min snuvighet, mongotankar och lust att gå och lägga mig någon helt annanstans. Tjosvejs.


Bajs

Jag hatar när man glömmer saltet i gröten.


Sweet dreams are NOT made of this

Nästan, men bara nästanEtt av dom värsta tingen är att vakna och ha en dröm kvar i huvudet. Du blir kort tillfälligt deprimerad utan anledning. Jag hade massa mongodrömmar i natt som utspelade sig i min lägenhet, vilket var extremt obehagligt. Men den sista morgondrömmen var ooootroligt trevlig. Ingen större grej egentligen men i drömmar så kan minisaker vara himlen. Och ungefär så var det. Det handlade om FEM minuter! FEM MINUTER som den där personen skulle få spela klart sitt Riskspel på. Varför måste klockan ringa innan dom minutrarna är klara? Mongo.
Tänk er att ni ska ha sex med Johnny Depp eller något - men inte får det. Ungefär så mycket sög min dröm. Plus att när jag vaknade hade jag ont UNDER rumpan, hur gick det till?

Igår så var Joanna och Andrea hos mig. Vi bakade en kladdkaka och satt och pratade. Vi skulle sett en film men det blev aldrig av. Joanna åkte vid tio, men Andrea stannade någon timme till. Mycket trevlig och uppskattad kväll.

Anna och kärleken

Jag har hittat texten som jag sparade för tusen år sedan - texten då Anna vittnar om det hårda kärlekslivet i sjuårsåldern. Jag tycker att den är så himla söt.
ENJOY:

"Jag sa till Kim att hon skulle fråga Robin om vi kunde vara ihop. Då viskade hon till Robin :"Får Anna chans på dig?" och då viskade han tillbaka: "aa" . Sen gick hon fram till mig: "Han sa ja!" . Sen kramades vi på mattan. Sen i klätterställningen, när han var ihop med alla, typ. Så hade vi inte sagt nått till varandra på länge. Då sa jag : "Varför är du ihop med mig om du inte gillar mig?" , -dåligt självförtroende- . Då svarade han: "Vi är inte ihop""


Sleep tight

Helt underbar natt. Jag kunde ha somnat vid fem, men diskade och åt och sånt innan. Så halv åtta stupade jag i säng och somnade på en gång. Tio timmars sömn! Uuuunderbart. Enda molnet på himlen är gympan idag, men den överlever jag som vanligt.
See you later alligator

ögon. läppar. kind. fjärilar. energi. jävla bajs

Ingen vidare morgon. Jag har varit liite svag och darrig, men jag har klarat mig igenom dagen!
Jonatan kom med ett ganska roligt förslag på lunchen idag. Han vill nu att jag ska "fundera" på hans erbjudande. Vad är då detta erbjudande? Jo, han vill betala mig för att ha sex med en kille. Och han är faktiskt seriös. Det är ganska skoj tycker jag, men överväger inte direkt att tacka ja - jag är (faktiskt!) inte prostituerad!

Ikväll ska jag gå och lägga mig dödligt tidigt. Både kropp och själ behöver det. Jag ska bara städa undan lite, (försöka) äta kvällsmat och eventuellt läsa lite ur Roger Moores självbiografi.
Och givetvis förtränga ögonen, läpparna, kinden, fjärilarna och energin. Det här suger. OCH JAG MÅSTE SLUTA PÅMINNA MIG SJÄLV GENOM ATT SKRIVA DET ÖVER ALLT. Jag skulle ju inte vattna. APPROPÅ, jag har inte vattnat Edvin!
Hejdå.

If there is something

Ur Flashbacks of a fool. Förbannat bra del ur den här låten och förbannat bra scen ur filmen!


Bus eller Visby?

Eddie och jag var på äventyr igår. Förfest hos Andrea och sedan ut på demonstrationståg mot vemvetvad (därav rubriken). En hög utklädda människor som gick efter en bil som spelade musik. Sedan kastade dom ägg och det gillade jag inte, men det var inte så mycket att göra åt.
Under demonstrationsgrejen så bekantade jag mig mest med en ung man vid namn Pontus som är musikestet.
Förfesten var dötrevlig.

Vad mer? Jo, jag och Eddie har haft en superbra helg. På bilden är det hon, jag lånade den från Kalle för jag tyckte faktiskt att jag behövde en bild som föreställde oss (var dock inte så många sådana, därför den fantastiska kvalitén).
MIN CRUSH VÄXER SIG. Inte bra. Men den dör säkert snart för jag ska inte vattna.

Nu ska jag och Eddie gå till affären och vi ska köpa fetaost och chips. Och ta ut pengar. Sen ska vi bara mysa och inte göra någonting. Ta igen oss efter igår. Men det får man för det är sööndag.




Hatar mellanrum.

RSS 2.0