Veckans lista: Det bästa med skogen

Vad vore Robin och hans vänner utan sin skog?(Det blev ju ingen lista förra veckan, men har mina Londonskäl.)
Jag är uppväxt på landet och har skogar lite här och var omkring mig. Jag är uppväxt med denna fria plats, och denna lista är tillägnat just den. För att visa min kärlek och uppskattning.

10. Gratis pinnar
Återkommer lite senare till om man snor något från en annans koja men det brukar för det mesta gälla just pinnar. Är du i en kvartetsskog så äger någon alltid pinnen just du plockar upp. Alla pinnar är någons, och snor du någons pinne så är det krig. Jag vet också att om du hittar en pinne som inte är någons så kommer någon snart sno den. Ibland återfinner du den i träsjöjden och då är den förlorad för alltid. I en riktig skog är alla pinnar dina.

9. Skogsmaterial
Det finns himla många bra grejer i skogen. Kottar och mossa till exempel kan användas till mycket. Använd skogens tillgångar för att skapa vad du vill.

8.Kojor
Om du går in i en riktig skog så kan du hitta gamla övergivna kojor som byggdes för sisodär tio år sedan. Om du skulle hitta en koja i en liten träddunge i en ort så vet du med största säkerhet att om du tar något från den så har du startat ett krig. I riktiga skogar är det fritt fram, plus att om du själv bygger en så vet du att ingen tar något från den så att DU måste starta ett krig. Himla praktiskt det där. Isa och jag har en hög kojor lite varstans och ingen har ens lyckats hitta dom.

7.  Svamp
Alla håller på och pratar om "skogens guld" kantareller. Jag anser att det är fel. Skogens guld är TRATTkantareller och röksvamp. Bara för att kantarellerna är gula och passar så himla bra in på skogens guld så ska dom inte få vara det. Vad är mer helgult i skogen egentligen? Höstlöven? Hur mycket konkurrens har dom där svampjävlarna egentligen?
Nej trattkantarellerna är dom absolut godaste och röksvampen är det roligaste. Det finns inget skojigare än att trampa på röksvampar. Pffff - och sen är det ett lätt gråbrunt moln!

6. Fantastiska fynd
Det finns mycket roligt man kan använda sig av i skogen, men sanningen är att de roligaste fynden är de saker som inte direkt växer i skogen. En stövel, en potta, ett koskeletthuvud, en bil eller en toalettring. Jag har hittat alla nämnda och kan intyga på att det var mer spännande än den där pinnen med rolig form.

5. Luften
Det finns ingen bättre luft än skogsluft. Den är sval och fräsch och otroligt befriande när den fyller dina lungor. Jag skulle kunna gå ut och sätta mig i skogen bara för att andas.

4. Lek överlevare
Ta med en liten tevärmare, en barnstekpanna, stearinljus, tändstickor, vatten, salt, mjöl, lite smör och lite annan färdig proviant. Sätt dig i en koja och överlev sedan tillsammans med någon annan. Fiska i kärret och gegga sedan ihop mjöl, vatten och salt och stek det över tevärmaren. Det är faktiskt nästan lite gott till en början. Sedan blir det äckligt och du måste ta in dina riktiga överlevarinstinkter.
Sedan är klockan sex och föräldrarna ropar in er att äta. Överlevaräventyret över för den här gången.

3. Spännande äventyr
För några år sedan var jag och min vän Annika ute i skogen, och då hittade vi en grå torr klump i marken. "Wow vad är det där?" tänkte vi, och jag petade på grejen med en pinne. Det gick hål på den, och ur kröp en enorm bålgeting. Vi skrek och sprang sedan i 75 km i timmen hem.
Det var läskigt men väldigt spännande. Och de spännande händelserna är alltid roligast att minnas och tänka tillbaka på. Jag gillade inte precis den gången jag blev jagad av en ko eller när jag föll av en bro ner i en bäck, men det är alltid kul att berätta för folk. Det var också i skogen.

2. Utmaningar
Jag och Isa ägnade oss mycket åt äventyr och utmaningar som yngre. En favorit var att träna oss i "bergsklättring". Vi började först med en stor sten, men när den blev för lätt gick vi över till en mycket brantare. En brantare som hade en liten vass sten precis nedan som gjorde extremt ont att ramla på. Vi band fast ett rep uppe i ett träd och tog oss sedan med hjälp av repet upp för stenen. Det var ofta tungt och ibland skrapade man upp hela sig. Skitskoj tycker jag fortfarande. Försök ägna er åt sådant i en lekpark till exempel! Skogen rockar.

1. Fristad
Skogen ställer inga krav, i skogen får man vara sig själv. Ut och skrik om du känner för det, lek hur mycket du vill. I skogen kan alla vara älvor eller mystiska skogsväsen. När jag har haft ett större gräl med familjen försvinner jag alltid ut i skogen och är där tills mördarinstinkten försvunnit. Det är mer befriande än att låsa toalettdörren.

Vill du vara med och rädda skogen? Klicka här och sedan vidare varje dag!

This is Gavin, tweaking the nation's nipples

Eddie skickade mig ett trevligt spontant sms (favorit i repris so to speak):
"Ron              naken            ron         naken"
Jag svarade: "Are you doing something dirty?
Now it's just you and me, and I can look right up your skirt!"
Eddie: "So how bout it then?!"
Jag: "Open your knees and feel the breeze, because Gavin's back to stay!"

Vi kommer att ha en förbannat bra helg. The boat that rocked väntar i min bokhylla...

'Kärlek som en barnslig lek jag minns'

Ingen av dessa denna gång!Jag gillar mitt liv väldigt mycket just nu. Trots att pitchen i stället för att hållas torsdag nästa vecka (som Arvid informerade mig igår) ska äga rum imorgon.
Varför är jag då så nöjd? Jo, först och främst så närmar sig julen sig med stormsteg - och min ekonomi har visat sig tillåta mig att njuta julklappsköpen fullt ut. Imorgon kommer Eddie och vi ska ha det supermysigt hela helgen (The boat that rocked, annan bra film, höstpromenader, mysmatlagning och prat.. åhh).

Och jag är inte kär i Eddie som en person på facebook trodde. Rättare sagt: Jag skrev "Eddie ♥" (p g a ovanstående) och min mammas kompis (mycket trevlig, vacker och intelligent kvinna) kommenterade "aha, my lips are sealed, I wont tell mama ;-)". Hon misstog som så många andra att Eddie var en kille. Ganska skoj tycker jag. Och faktiskt så har jag en liten crush. Fast inte precis så att jag skulle skriva "ärintesäkerpåvadhanheter ♥" någonstans på den här jorden. Men han är äkta. HAN FINNS PÅ RIKTIGT! Eller ja, förstås: Rhys Ifans finns också på riktigt men är inte särskilt nåbar. Ni förstår vad jag jämför med?

Och för att jag lätt blir missförstådd när jag luftar sina känslor så ska jag förklara hur min skala ser ut: Crush = längtan att vara fysisk med personen ifråga | Förälskad = antingen jättelängtan att vara fysisk, eller både längtan att vara fysisk och att få lära känna personen i fråga | Kär = kär. Kär på det viset alla brukar tro när jag säger crush eller förälskad. Man bryr sig faktiskt om ifall personen dissar en. Blir LEDSEN. Vilket jag inte blir om jag personligen har crush eller är förälskad. Om möjligt lite förudmjukad eller irriterad.

Inte mycket röd tråd i det här inlägget! Blir till att skaffa det i min pitch i stället, så... jag lämnar er åt era öden. Tjingeling.

"Ever fired your gun in the air and yelled, 'Aaaaaaah?' "

Hot fuzz

Ta ett avsnitt av Morden i Midsomer, gör det lite blodigare, lägg till ett gäng sjukt bra skådisar, släng i 75 galet roliga repliker och sedan ett gäng skjutscener: Här har du världens roligaste actionkomedi.

London 2009: Sammanfattning bilder

DAG 1 (18/10)
Malin
På Arlanda där vi fikade medan vi väntade på att få gå igenom gaten. Malin poserar med kaffe och min supersnygga kalender. Bilden tog strax innan jag såg Stellan Skarsgård!
Brittisk toalett
Den brittiska toaletten som jag ville lägga upp i ett av de första inläggen, men TYVÄRR så funkade det ju inte då. Så här har ni den; Brittisk toalett på Heathrow airport. Undrar hur många britter som bajsat i den?

När vi kommit fram till hotellet (Mornington hotel) så åt vi på puben The Swan, och sedan tog vi en promenad i Hyde park. Malin och jag gick ensamma förutom här i början. Mamma på bilden, Malins handleder, händer och mobil i vänstra kanten.

Fortfarande Hyde Park; mamma i bakgrunden och jag och Malin längst fram.

Jag gillar den här bilden. Fortfarande Hyde Park.
Hotellet
Hotellet! Tagen innan vi gick ut och åt. Detta var ett sitt-rum precis bredvid lobbyn. Jag tycker det ser lite engelsk jaktaktigt ut.
Malin i lobbyn
Fortfarande innan vi skulle ut och äta. Malin i lobbyn.

Italiensk resturang. En av de godaste pizzorna jag ätit, dock så var jag inte så hungrig så jag åt ganska lite. Fotograf: Servitören (mycket ivrig att få ta en bild)

DAG 2 (19/10)


Malin och jag på morgonpromenad i Hyde park, jag i blött hår.

Malin tog en bild på en av de många ekorrarna där.

På väg ut på äventyr.

SHOPPING!! Fast för mer än bara tio pund.

Te från Harrods, 2x2 skivor för £10, 4 filmer för £20 och böckerna Enduring love och Harry Potter.

Vi åt på The Swan på kvällen. Här hade Malin berättat världens roligaste historia om när hon hade en minnesplats för Anna Lind som hon gick till varje dag, hahahaha. Fortfarande skitkul. På bilden "are we laughing our heads off". Tårar i ögonen.

Den svenska killen som jobbade där tog bilden. Malin, jag, mamma och pappa.

DAG 3 (20/10)

Åter Malin och jag i Hyde park. Nu på väg till Harrods igen.

Malin i CHRISTMAS WORLD på Harrods.

Lunch på Harrods. Sexig Malin till höger.

Den traditionella puben vi åt på den kvällen. Den hette Nag's head. Förstår dock inte varför det står Kevin Moran på markisen?

Jag såg en buss med Harry Potter-reklam på sig, RON! Dösexigt. Bussen stod jättelänge vid rödljus, men min mobil var avstängd och det tar en evighet att få på den. Precis när den var på och segade så började bussen åka iväg, men jag lyckades få en suddig bild i alla fall.


DAG 4 (21/10 - FÖDELSEDAG)
Liten födelsedagspresent av mamma och pappa från Fortnum & Mason. Litenliten kaka med marsipan. Kakan smakade jul, och var precis som jag tänker mig engelsk julkaka med russin, kanel och sånt.

Vi var på ett krigsmuseum, och där kunde man prova hjälmar och gasmasker från andra världskriget. Jag ville inte ens peta på dom, men pappa provade glatt en hjälm.

Malin och jag efter Oxford street, på väg hemåt. I våra nya jackor vi köpt dagen innan på Zara.

Dagens fynd. Hot fuzz (som jag sett förut, helt underbar. Malin och jag såg den när vi kommit hem till hotellet), Happiness, te från Fortnum & Mason och The boat that rocked soundtrack (finns grymt snygga bilder med!!).

Vi åt på The Swan igen (önskemål från pappa).

Jag blev trött på att alla skulle ta bilder hela tiden. Mamma och jag.

DAG 5 (22/10 - ÅKTE HEM)


Kort besök på Oxford innan vi var tvungna att ta tåget till Heathrow. Jag köpte Enduring love (filmen) för mina sista fem pund i plånboken. Sedan fikade vi på Starbucks. FÖR varmt kaffe. Jag blev galen. Dock mycket god philadelphia/lax-macka.'


Trots irriterande kaffe när man har bråttom, så hade Starbucks något mycket trevligt. EN JÄTTESTOR BILD PÅ BILL NIGHY (med en stekpanna!). Och massa andra tråkmånsar förstås. Jag såg en bok liggande som hade med bilderna att göra som hette "Inspirated by music" eller något. Bill Nighy valde Bob Dylans Things have changed (syns ju). Jag är inte förvånad att det är just Dylan, eftersom han tydligen är jättefan av honom.
Innan vi gick ut så gick brandlarmet. Men det slutade sedans så det var väl falskt alarm.

Det var allt jag hade i bildväg från London! Mycket trevlig resa, förhoppningsvis tar det inte allt för lång tid innan jag besöker staden igen.


'Who the hell stops drinking in the middle of a bloody war?'

Roger MooreKort skoldag idag också, dock den sista för imorgon ska vi ha manus och på fredag filmhistoria. Vi hade först samling, som avbröts väldigt hastigt av en Staffan (läraren) som tystnar mitt i en mening, stirrar på klockan på väggen och utropar:
- FUCK!
Och sedan rusar iväg med ett "Sätt igång! Jag måste vara hos tandläkaren om tre minuter!". Så jag var kvar en stund, gick hem och sedan tillbaka till klockan tolv för klassråd. Sedan hem igen och under eftermiddagen har jag varit så duktig att jag dammsög. Dock så förstår jag inte vart tiden har tagit vägen. Men det är ett mysterium som jag inte tänker ta mig tid att lösa. Nu ska jag nämligen göra mig i ordning för natten och sedan fortsätta läsa Roger Moores självbiografi. Faktiskt så är den rätt trevlig att läsa, trots att jag inte har något intresse av honom. Jag har inte sett tillräckligt mycket för att uttala mig om han är en bra skådespelare eller inte, men kommer inte direkt gå in för att ta reda på det.
Jag skrev igår att jag inte trodde att jag sett en Bondfilm med honom - men se det har jag visst det! Moonraker är den engelska titeln. Lustigt nog så hade jag, Bamse, Staffan och Arvid nämnt den på morgonen (Andrea skulle ta bort sin tandställning -> läskiga tandställningsskurken Jaws i den filmen).
Aja, nu ska jag borsta tänderna. PUSSELIKRAM

PS. Jag såg nyss Max Manus (rubriken är replik från filmen), skriver om den imorgon.

Pysselkalas

Ett av förra årets julkortJag har varit inne och kollat lite bland idéer och pysselmaterial på sidor på nätet, och ååh vad det kliar i fingrarna att pyssla. Speciellt julkort dock, men det får jag vänta med ett litet tag. Efter skolan idag så ska jag nog pyssla lite - efter att jag dammsugit.

Länkar:
Panduro Hobby
Pyssellyckan
CChobby (verkar vara både köp, länkar och tips - inte säker men gillar starkt!)

Scenografi uppgift 2 (manus)

Så otroligt skönt. Misslyckades lite med första betygsättningen vi fick inom manus, men nu kan jag glömma det. Det vore mycket värre om jag inte fått högsta betyg på denna.
Nu kan jag gå och lägga mig och läsa med lätt hjärta! Jag ska påbörja Roger Moores självbiografi som jag fick av min mormor i födelsedagspresent. Jag vet inte om jag ens sett en Bond-film med honom men det spelar ingen roll.
Godnatt!

BEWARE

Ond och elak

Min lillasyster är ett litet pubertetsmonster som svänger mellan att vara gullig liten bebis till scitzofren elak och sur tonåring. I natt drömde jag att hon var någon extrem form av det senare. Jag minns inte vad det var hon gjorde, men hon var verkligen hemsk. Ond helt enkelt. Jag var ledsen och frustrerad och ville bara slita henne i stycken, vilket jag försökte (/uttrycka min frustration tror jag det handlade om) - men det gick inte. Hon reagerade inte på när jag drog i hennes hår eller slog henne. På allt detta hade jag en hemsk känsla som inte riktigt går att förklara - typiskt drömmar alltså. Jag vaknade med ett ryck, fortfarande kvar i drömmen och ville bara gråta ögonen ur mig. Jag snyftade i några sekunder, men kom sedan sakta tillbaka till medvetandet. Då gick jag och drack vatten och kollade på klockan, sedan mycket ledsen kröp jag tillbaka till sängen.

Ett av de största och mest intressanta mysteriumen för mig är drömmar. Hur fungerar det egentligen? Det finns så himla mycket skumt inom det ämnet. Tack och lov så brukar jag inte drömma mardrömmar som ovan allt för ofta.


Kort dag

Det var ju en lång dag idag. Manus-/idésnack med Arvid tillsammans med Bamse, sedan kort renskrivning. Jag kunde gå hem redan då men valde att stanna kvar ett tag till. Halv tolv gick jag från skolan - som sista filmelev. Dock så är alla (förutom Bamse) hemma och jobbar med skolarbete, medan jag är FRI. Tralalaaa. Inga måsten. Gud så skönt.

I wish it could be Christmas everyday

Jul i Åskebro är det bästa som finns

Julen är något av det absolut bästa jag vet. Jag har längtat sedan augusti på att årets heliga högtid ska infinna sig. Och ja, lite fusk har det blivit p g a jag och lillasyster håller på med ett projekt som rör ämnet. Men för att jag inte ska sätta igång och drunkna i julmusik och pyssel redan nu har jag satt ett datum. Och tro mig, det behövs. Fredagen den 20e november smäller det. Då får jag se Sunes jul, Love actually, Barbie i en julsaga och Nötknäpparen hur många gånger jag vill. Jag får pyssla och lyssna på Wonderful Christmastime tills jag kräks om jag så får lust.
Nog för att jag inte har några förhoppningar på att få en endaste flinga snö, men julstämningen kan ingen ta ifrån mig.

Jag hjärta kaffebryggaren

Jag gillar verkligen att brygga kaffe. Jag har kunnat det i evighetersevigheter - först lärde jag mig det för att kunna göra kaffe åt mamma och pappa. Det är något fridfullt och hemtrevligt med kaffebryggare. Allra mest gillar jag den hemma i Åskebro, men min här i Visby funkar också. Denna morgon ville jag inte ha kaffe sådär jättemycket, men tanken att få brygga det livade upp stämningen. Så därför står min kaffebryggare och puttrar.
Stoppa i filtret, hälla i vatten i och se det bli lite brunt av det gamla kaffet, sedan föra över det till bryggaren. Känna doften av kaffearomen innan man tillsätter kaffet i bryggaren - aromen som luktar mycket godare än färdigt kaffe någonsin kommer att smaka. Sedan får jag trycka lätt på knappen - klick. Den börjar först lätt puttra, och sedan brygger den en kortare stund. Ljudet av en kaffebryggare är nog ett av världens bästa ljud. Sedan är det klart och står bara där och sprider en hemtrevlig doft.
Jag älskar att brygga kaffe.

Ekologiskt

Det tar verkligen en eeevighet att renskriva handskrivna papper till datorn. Välbehövt rykande nybryggt ekologiskt kaffe ska snart landa i min fina mugg. Den med blommor på, inte Eddies gästvariant (på fredag får hon se den!).
Tillbaka till arbetet.


En rivande start

Första tiden på filmperioden började ju bra. Eh. Vi (eller rättare sagt de som inte är klara) fick skäll för att ha så mycket rester. Dom här första dagarna kommer att ägnas åt att låta de som inte är klara med kärnämnensgrejer bli klara med dem. Det är första gången sedan skolan startade för femton år sedan som dagar från filmtiden givits till kärnämnen. Då förstår ni hur ambitiösa mina klasskompisar är. Yey.

VÄRLDENS UNDERBARASTE NYHET

Keira Knightley


För ett bra tag sedan fick jag höra om att en remake av My fair lady skulle göras. Ännu bättre var att Keira Knightley skulle bära huvudrollen som Eliza Doolittle (hon kan sjunga, ifall någon undrar). Idag fick jag det bekräftat att hon har rollen. Och det absolut bästa jag hört på länge.
Joe Wright ska regissera den. MIN FAVORITREGISSÖR. Helt otroligt! Det här gjorde min dag!

Att inte kunna krypa ner i sängen

Hallå i stugan. Nu har jag inte skrivit sedan min egen födelsedag, men det gråter ingen över.
Jag känner mig så himla slut just nu. Jag åkte med båten hit till Visby igen, och det betyder väldigt lite sömn. Och nu fryser jag även om fötterna. Usch. I kväll kommer i alla fall allt skolarbete vara klart, så sedan har jag en tid av lugn. Dock kanske ingen längre sådan - idag börjar filmperioden. Det betyder att jag inte har svenska, matte osv på ett tag, men en filmproduktion där kan vara väldigt ansträngande. Sena kvällar och otroligt mycket att tänka på.
Hur som helst så kommer Eddie nu på fredag och det är enooooormt efterlängtat. The boat that rocked, höstpromenader och allmänt mys.

Nu blir det att ägna tankarna åt pedagogiskt ledarskap (ind. val direkt på morgonen). Pusshej.

London 2009: Ovanlig och enormt fantastisk födelsedagspresent

Min resa till London har varit kändistät. Först Stellan Skarsgård, och sedan Helena Bergström och Colin Nutley.

Jag har bara skämtat om allt som har med London och Rupert Grint att göra. Alla "Ron naken Ron naken" har bara varit skojiga inteensdrömmar. Nej, jag har inte träffat Rupert Grint. Och jag trodde aldrig att jag skulle få göra det heller. Men inte någon annan person heller för den delen. Och VERKLIGEN inte någon från Harry Potter.

Gissa vem som jag gick förbi idag? En lång och gänglig ung man, fortfarande rödhårig (=inspelningarna inte avslutade). Oliver eller James Phelps. Alltså; Någon av de som spelar Fred och George Weasley. Helt otroligt. Helt MAKALÖST. Jag blev helt stum, kände en mystisk värme spridats i bröstet, en exalterad känsla smyga ner mot tårna och drog upp mobilen för att skicka ett sms till Eddie. Sedan höll jag på det ett tag innan jag berättade för Malin, och senare mamma och pappa.

Och jag vill understryka; Det kunde inte ha varit någon som var lik, eller något annat kanskeaktigt. Det var någon av dem. PÅ RIKTIGT. Utan destinerande lilla tvivlandet i sikte.
Wow.


London 2009: Födelsedag

Jahapp. 21 oktober och jag fyller 17. I London, första gången jag inte är hemma på min födelsedag. Inget särskilt med det. Jag och familjen har bestämt att jag inte firar förrän på lördag. Mamma och pappa ville dock ge mig något idag i alla fall så jag fick en litenliten hjärtformard bakelse från Fortnum & Mason som vi har varit inne på här i London. Jag ska bara fixa mitt hår och sedan går jag ner till frukosten och äter den.
PUSS.

London 2009: Rupie, pubar och walesare

Det hände inget sensationellt idag precis. Vi var på the Science museum, som faktiskt var ganska trist. Mest bara saker att titta på, men inträdet var gratis så det var lugnt. Vi såg en 3D-film som hette Deep sea med Johnny Depp och Kate Winslet som berättarröster med musik av Danny Elfman. Film om havet på jätteduk, det var skoj.

Innan Science museum så var vi inne på Harrods en sväng igen eftersom mamma ville det. Vi tappade bort Malin. Det var det roligaste som hände där inne. Sedan hade dom ett "Christmas world" som var, eh juligt. Jag köpte en jacka från Zara som ligger bredvid Harrods. Lite förvånad själv faktiskt, jag har jättesvårt att hitta kläder och SPECIELLT jackor.

JAG HAR TRÄFFAT PÅ VÄRSTA WALESAREN. En taxichafför och jag hörde inte så mycket men åååååh. Jag bytte omedelbart ut honom till Rhys Ifans. Det var helt underbart.
Vi åt kvällsmat på en riktig gammal pub i Kensington. Irländsk musik, världens brittiskaste människor och såg ut som en klassisk bypub. Efter det så var vi nere på The Swan nedanför hotellet igen och hälsade på vår svensk.
OCH så körde en doubledecker förbi OCH den hade RUPERT GRINT på sig. Reklam för Harry Potter som är lite eftersläntrad antar jag. Jag fick en extremt suddig bild, men jag är nöjd. Appropå Harry Potter så försökte jag komma på om det verkligen var Emma Watson på Burberrys affisher och har kollat upp det nu - det var det!

Imorgon (min födelsedag) blir det Oxford street lite igen för Malin ska till Primark (suuuuuuuperbillig klädaffär) och HMV (hon ska köpa Twilight-boken på engelska), sedan ska vi till ett krigsmuseum som ska vara otroligt bra och gripande. På min lista står också Trafalgar square, ett armband, movieum och bio. Känner att något måste tas bort om tiden ska räcka till. I filmval lutar det åt The Imaginarium Of Doctor Parnassus!

London 2009: Robert Pattinson in my dreams

Igår när Malin och jag var inne på HMV (film-och muiskaffären) så fanns det OTROLIGT mycket Twilight-grejer. Allt med Robert Pattinson i fokus. Spel, olika filmutgåvor, kalendrar, böcker m.m. Flera böcker om bara Robert Pattinson.

Vad blev resultatet av det? Jo, att jag drömde om honom. Men inte särskilt speglat av mina "usch", "blä" och "men herregud" åt alla produkter. Nej, vi kysste varandra (upp och ner). Jag har ingen aning om hur det kom sig, men irriterande nog var det väldigt trevligt. Han var jättebra på att kyssas, och jag minns att jag tänkte "wow, han är ju bra, det måste jag berätta för mina kompisar". Han var faktiskt ganska sexig, blä. Och hans hår var inte alls otvättad och flottigt som det är i verkligheten.
(jag lyckades inte hitta någon bild som speglade min dröm"Rob" (han kallas tydligen det, enligt lillasyster som är jättekär i honom). Skönt. Jag var nästan lite rädd att jag hade joinat the dark side)

Tillägg: Lillasyster Malin berättade att hon också tidigare drömt om Robert Pattinson. I en datasal då de hade börjat något form av förspel. Men sen kom Eddie (!!) och han sa:
- Nej nu får du gå, nu ska jag ha sex med Eddie - det är hennes tur.
Ganska skoj tyckte jag.

London 2009: Potty patty

- This is Malin Eriksson, sending from London ... live.
(lillasyster "sänder" med sin mobil som bara tar typ 15 sekunder per film, vilket betyder MÅNGA filmer)

Jag åt med familj nere på puben The Swan som ligger nära hotellet. En servitör som gett oss maten kom plötsligt fram medan vi åt och sa:
- Allt bra?
Alla fick en mindre chock och började skratta. Killen var svensk och han jobbade och bodde här sedan några månader. Han tipsade oss om marknaden i Camden till min stora glädje. Det är nämligen så att jag i min kalender har en halv sida men grejer om London skrivet huller om buller - saker jag ska köpa, ställen jag ska besöka osv. Det står bl a "Camden" och jag kunde inte för mitt liv minnas varför det stod det. Men killen friskade upp mitt minne. Joanna var i London för ett år sedan och hade tipsat mig om lite grejer jag skrivit ner, utan mer ingående beskrivning dumt nog.

Nej nu ska jag läsa Harry Potter och övertala lillebajset att gå och göra sig i ordning.
See you tomorrow!


London 2009: Materialist

Ren shoppingdag idag. Helt underbart. Jag har bara några saker kvar på min måste-köpalista. Så vad har jag då inhandlat?
- English breakfast tea från Harrod's (tillhörande fin burk)
- Harry Potter and the prisoner of Azkaban, också från Harrod's. Det är ett projekt jag har påbörjat: En Harry Potter-bok på engelska varje gång jag är i London. Detta är nummer ett då, och jag tog min favoritHarry.
- Enduring love av Ian McEwan från Europas största bokhandel Waterstone's. Jag såg filmen nyligen och ville läsa boken också. Den manliga engelsmannen som tog betalt informerade mig följande: "I read it, and it's absolutely brilliant".

Sedan så var jag inne på HMV som Joanna tipsade om billig musik. Enorm affär med film, musik och lite annat elektroniskt. Jag blev kär. Planen var att köpa en film som inte släppts i Sverige men det var alldeles för mycket bra för att det skulle funka.

Inhandlade filmer (4 för £20):
- Max Manus
- The Duchess (med Ralph Fiennes och Keira Knightley, velat se jättelänge)
- Flashbacks of a fool (med Daniel Craig. Har aldrig hört talas om den förr, men Daniel Craig var sexig på framsidan)
- The Edge of love (också med Keira Knightley och också velat se jättelänge)

Musik (2 för £10):
- The last shadow puppets, The age of understatement
- Keane, Hopes and fears
- White lies, To lose my life
- Arctic monkeys, Whatever people say I am, that's what I'm not

MYCKET nöjd.
PS. HMV sålde Kent! (eller rättare sagt; HADE sålt, skivorna var slut) DS.

London 2009: I'M IN LONDON

Efter den fantastiska starten med Stellan Skarsgård så har det väl inte hänt något som slagit det här i London. Engelsk kille som såg typiskt engelsk ut med helt underbar röst flirtade jag lite med på tåget till Paddington station. Jag har sett världens minsta hund (lika liten som ett marsvin).
Jag skulle lägga ut bilder på Malin på Arlanda, en brittisk toalett, mig själv i Hyde park och minihunden men det funkar inte att få upp "ladda upp bilder"-grejen. TYVÄRR. Så jag får skämma bort er med bilder när jag kommer hem i stället. Nu ska jag sova, titta lite på brittisk tv och göra mig klar för utgång.

PS. Halloweenfest hos Eddie i november och vi har alla fått en hemlig sak/person att klä ut oss till. MIN ROCKAR. Jag ser verkligen fram emot det. Tjoho!
(Och Eddie, skulle du inte bjuda in Rasse och David? Såg inte deras namn på facebookutskicket)

STELLAN IN REALITY

Stellan SkarsgårdMin Londonresa kunde inte få en bättre start. Gissa vem jag såg på Arlanda? STELLAN SKARSGÅRD. Han betalade för något i tax freen i en mörkt blå rock och ljusare scarf. Han är verkligen lång. 
Helt otroligt oavsett. Ännu mer otroligt var att jag inte flippade ur. Han är ju faktiskt en av mina absoluta favoritskådespelare. Men jag bara gled förbi och njöt.

Sedan så åkte vi samma plan och tåg som Helena Bergström och Colin Nutley. Kändistätt!







Veckans lista: Personer man vill ha sex med

Sex är en aning tabubelagt. Man pratar inte om sex hur som helst, inte med vem som helst  eller när som helst. De som gör det är antagligen jävligt dryga eller kan uppfattas som smått... vulgära? Modiga? Oavsett så ger jag er här en lista över de personer man (jag) helst vill ha sex med - just nu. Det går inte att göra en fullständig lista över något sådant här ämne. Jag kommer att ha en annan redan nästa vecka. Hur som helst så är det en lista utan hyschpysch eller censurer. Just nu orkar jag inte anpassa mig efter alla med kristet tankesätt. Jag vill skriva om sex och då tänker jag faktiskt göra det.


10. Rupert Grint
Behövs mer än "Ron naken Ron naken"?

9. Nick Frost
Jag erkänner att det finns bubblare nedan som jag hellre vill ha sex med, men jag måste få förklara det här. Listan är ändå inte perfekt.
När min första instinkt att vilja ha sex med Nick Frost kom så trängde jag undan den. Den var ju totalt felaktig. Varför skulle jag vilja ha det? Han är inte lång, hans kroppsbyggnad tilltalar mig inte och hans ansikte är det inget särskilt med. Men tanken lämnar mig inte i fred. Och jag vet att jag i parantesen under censurerade sextexten "Samveteskval under middagsbjudningen hos mr Curtis" skrev att jag inte visste varför jag hade sex med honom, bara "typ för att jag kan". Men jag trodde det var därför. Men det är inte därför. Jag vill ha sex med honom, hur många gånger som helst på den där stolen faktiskt. Han kanske i teorin är osexig, men i så fall så pass att han blir sexig. Han är i alla fall kul, det kan ingen säga något om.

8. Johnny Depp
Vem i Jesu-Sandra namn vill INTE ha sex med Johnny Depp?

7. Balettdansörer
Dom ser ut som grekiska statyer. Jag hatar när folk försöker bära mig, men en balettdansör skulle faktiskt få det. Jag ser en blond och lång ung man iförd rock framför mig. En som jag följer med upp till hans lilla ryska kryp in. Vi säger inte ett ord till varandra, han tar av sig sin rock och en grekisk staty står framför mig. Som under hela natten är min min min.

6. Jérémie Renier
En av världens vackraste och min absoluta favoritfransman. Han är en sådanman vaknar upp till bredvid en tidig morgon, då solljuset ligger som ett gyllene dis i rummet. Han är en sådan som man ligger och ler mot, utan att bry sig om hur man ser ut. För när han ser på en så känner man sig vacker i själen. Han är en sådan som kysser en i nacken och som man varsamt rör vid med fingertopparna.

5. James McAvoy
James McAvoy är en såndär glåmig britt som inte är särskilt lång eller har snygg kropp. Ändå har fler än jag fallit för honom. Jag tycker att han har ett otroligt uttrycksfullt och vackert ansikte och han är en otroligt duktig skådespelare. Duktig på att agera är världens sexigaste talang. Det måste vara därför, för den här glåmiga britten gör man vad som helst för att bli påsatt i ett bibliotek av.

4. Johnossi
Ja jag vet att det är två personer men som musikalisk duo är de en.
Jag har aldrig i hela mitt liv tänt av tanken på trekant. När jag såg dem live ville jag inget annat än rusa upp på scen och ha sex med båda två på en gång. Hårt och våldsamt sex till "Santa monica bay".

3. James Dean
James Dean pratas det ständigt om. Det finns inte en posteraffär som inte har något med James Dean på. Varför alla säger att de pratar om honom: "Han dog dramatiskt ung", "Han var en fantastisk skådespelare som revolutionerade", "Han var en rebell", "Han hade snygg bil". Allt ovanför stämmer förutom att han var en rebell. Han var en mycket väldigt underlig och mystisk person som drack mycket kaffe och gillade bilar, ingen rebell. Han är en av mina favoritskådespelare och ÄR helt fantastisk och revolutionerade skådespeleriet. Men få vet det och därför dyker dåliga ursäkter för att älska honom upp. Ingen vågar säga: "James Dean är så sjukt jävla sexig, jag vet nästan ingenting om honom men jag vill ha sex med honom överallt hela tiden." Det är faktiskt så enkelt.

2. Daniel Craig
Han är brittisk, han är lång, han har sjukt snygg kropp, han vet hur man låter häftig när man säger "Bond. James Bond" i stället för att låta som en som försöker låta häftig. Allt detta bilar den bästa summan inom matematiken, nämligen sex.

1. Rhys Ifans
Mycket nytillkommen i min sexiga värld som klättrat väldigt högt upp på listan över världens sexigaste män. Och det må kanske vara tillfälligt men just nu vill jag ha sex med honom mest på hela jorden.
Motiveringen är enkel. Du ser The boat that rocked. Rhys Ifans viskar "Are you doing something dirty?". Du får en orgasm. Du vill att han ska ge dig den i verkligheten.

Bubblare: Brad Pitt, Keira Knightley (enda kvinnan jag vill ha sex med. Och möjligtvis tjejen på Peace and love som jag aldrig vågade ragga upp förstås), Clive Owen, Heath Ledger, Skarsgårdarna, Christian Bale, Hugh Grant, Ralph Fiennes, Clark Gable, Jesper Salén, Max Riemelt, Leslie Howard, Eric i Barbie i Nötknäpparen (vem som helst som hör honom viska "Clara" i den känner det kittla mellan benen), Disneys Robin Hood, Eric i Den lilla sjöjungfrun, Guillaume Canet.

Mysterium: Otroligt högt på listan över världens sexigaste män ligger Gary Oldman, men ändå så är han inte med på listan. Varför? Jag vill inte ha sex med honom längre började jag att inse för ett tag sedan. Anledningen är nog för att jag beundrar honom något så sjukt som skådespelare att jag mycketmycket hellre sitter och pratar med honom i timtal. Och efter det så går vi och lägger oss - var för sig. Det skulle få mitt hjärta (och ego) att svälla mycket mer än om jag skulle följa med honom hem.

 


LONDON IN THE MORNING BABY

London


1, röd. Hotellet.
2, svart. Hyde Park
3, grön. UNDERBAR STAD.

Mums

Förträffligt trevlig frukost med Eddie, Anna och Annika. Vi åt gott bröd, snackade skit och jag lyckades hitta min framtida man.
Nu ska jag dricka kaffe och läsa Kalle Anka. Få saker slår det.

Oövervinnlig

Igår så blev jag klar med historieuppsatsen. ROCK N ROLL. Två minuter i deadlinen. Och då var det ändå inte så mycket att göra. Men jag åkte såklart båt och då dog datorn och sen var jag inte hemma förrän kvart över nio. Dock så känns det som om den inte är så jättebra eftersom det stressades lite på slutet. Jag har säkert glömt något jätteviktigt. Plus att jag drömde massa drömmar om allt jag kunde göra bättre, även om de inte riktigt stämmer. Men vem bryr sig. Nu är jag fri och imorgon åker jag till London. Nu ska jag till Eddie och äta frukost tillsammans med mina närmaste vänner. Minus Isa tror jag.
Nu ska jag sätta fart på familjen så att jag kan komma till Eddie i tid. TJOSVEJS.

Radiodebut

Jahapp, då har man gjort sin debut i radio. Dock så hann man inte intervjua mig, MEN jag fick svara på vilken min favoritfilm var. Och jag svarade förstås ett helt otroligt svar: "Försoning". Och efter att ha lyssnat på programmet sa jag tydligen "ja" efter det också. Det har jag inget minne av. Förhoppningsvis så är det inget tics jag har, att säga "ja" omedvetandes hela tiden.
Programmet hette Maries café och var faktiskt som ett café. Gratis fika (jättegott) med små bord där folk satt. Ett gäng pensionärer som bara lyssnade, ett gäng kettlebellsare (idrottare) och sex från min skola (2 ettor, 2 tvår och 2 treor). Sedan så var det fyra musiker som bildade ett band som hette Oktober som spelade/sjöng/intervjuades emellanåt. Så ja, ganska förståeligt att jag inte hann bli intervjuad. MEN det gör mig inget.

Vill ni höra hela programmet och mina klasskompisar prata om film- och scengymnasiet m.m. ska ni trycka på de två länkarna: Del 1 och del 2.

Här är delen jag är med i, och jag säger mitt i typ tre minuter innan programmet är slut.

NYTT PÅ MOVIEZINE

Över natten har det hänt grejer på moviezine.se! Ens eget profilsystem är helt nytt och det är såååå roligt. Festade till det hela med att lägga upp en annan profilbild (den gamla hade försvunnit och med förändringen) som är i sann filmanda. Tagen för två år sedan, extremt redigerad. Glamorös och trevlig.


Mys tills you pys

Det verkar inte som om jag är den enda som haft en hård natt. Både Anna och Eddie verkar ha lidit sig igenom dagens första timmar. Min planering gick inte hela vägen, så nej jag är inte klar med min uppsats. Det var mycket ångest och några snyftattacker under natten. Frågeställning var det huvudsakliga problemet, och efter att ha fått "snilleblixtar" som sedan visade sig vara skit så blev det lite för mycket. Men tillslut fick jag en riktigt snilleblixt och nu har jag ett rakt spår till de sista raderna. Dock måste jag när jag är klar höra av mig till min lärare för jag har en del frågor angående fotnoter (bl a). Sängdags klockan tre, upp klockan åtta för att jogga. Nu ska jag dricka upp kaffet, skriva lite till och sedan bege mig till bibblan för att låna en bok som verkar bra.
Jag har skapat en låtlista vid namn "Mys till you pys" som ska hjälpa mig genom de hårda timmarna. Lugna och mysiga låtar helt enkelt. Målet med dagen är att hinna se mina två lovefilm-filmer (de måste skickas tillbaka innan brevlådan töms igår).
PÖSS

PS. Jag fick ett litet roligt sms av min pappa nyss. Det innehåller på raken ":) :) :) :) :) :D". Funkar om man vill uttrycka sig själv extra tydligt.

JUNGFRUSKÄNDAREN

På fredag ska jag göra min debut i radio. WOOOOW. Mitt första steg inom kändisskapet.
Jag blev tillfrågad av Jacqueline idag tillsammans med några andra från klassen. Så det blir vi och några från trean också som ska prata om programmet. Det lär väl hamna på webben så att jag kan länka det här. Jag har ingen aning om jag kommer säga något, men jag kan väl säga "mm" för att få höras lite.

Nu gör jag historia och det suger. Men jag går inte och lägger mig förrän jag är klar. Vilket kan betyda att jag aldrig går och lägger mig. Jag ska knarka kaffe men inte så att jag får hjärtklappning (har hänt, mycket obehagligt). Om tröttheten smyger sig på allt för mycket så går jag ut och joggar, med risk för att bli knivhuggen eller något annat förskräckligt.
Back to business.


My trip to London

LondonDet här är inte ens en a4 med 12 punkter i word, och innan nedskärningen var det en och en halv. Puh. Irriterande nog är det sämre. Bra att nämna är väl att den inte är i närheten av att vara språkligt perfekt, men finslipningen får väl äga rum imorgon. Gud vad trött jag kommer vara. Behöver gå upp tidigare för att träna på det här. Men det går nog bra - i slutändan. ENJOY:

I wanted to tell everybody about my trip to London, but sadly I haven’t been in London yet – I’m going on Sunday. So we’re going to pretend I’d already been there:

SO as you all know I was in London last week. And I’m going to tell you about my trip.

I went to London with my parents and my little sister. After arriving in Heathrow we went to the hotel and there wasn’t a single broadloom in sight!


The next day after breakfast I took my English book “Saturday” and went to Hyde Park. It was a beautiful autumn day. The leaves had the colour of red, green and orange. I love Hyde Park.


The third day I visited the famous Oxford Street and I went to this great store called H (AGE) M (normal) V (Vee) which sold lots of CDs.
When I was thinking which Arctic monkeys-record I should buy an unexpected adviser showed up. You may not believe this: But in front of me stood the actor Rupert Grint (the one who plays Ron Weasley in the Harry Potter-movies)! We had an inspiring conversation about music and we actually spent the rest of the afternoon talking and walking. When we said goodbye that night he took my phone number.


I spent the rest of the voyage with my family. We visited these typical tourist attractions: London eye, Big Ben, Trafalgar square etcetera.
The penultimate day I got a phone call from Rupert when I was in Notting hill. He told me he was going to a big dinner party at Richard Curtis’s place and he wondered if I wanted to come. Of course I wanted! He picked me up later and Richard Curtis’s house was absolutely stunning! And you should have seen all the people. Alan Rickman, Rhys Ifans, Emma Thompson, Gary Oldman, Bill Nighy and Philip Seymour Hoffman just to mention a few. I had the best night of my life. I learned so much by talking with this intelligent and professional people. Best of all was my long chats with Gary Oldman and Rhys Ifans. Gary Oldman told me about previous projects Harry Potter and Leon, and about his view on the future. Rhys Ifans took my phone number.

As you can guess: I couldn’t sleep much that night. But it didn’t matter because we were traveling home the next day. Me and the family waved goodbye to the lovely city, promising we should return some day.
No one would after my experiences refuse to go back to London, because I had the best time of my life.


Hur kan man tycka att två minuter är lång tid?

Jag fattar inte hur jag en gång i tiden hade svårt att skriva långa tal. Hur kunde jag tycka i nian att två minuter var lång tid? HELT SJUKT JU. Fem minuter är ju minimum. Hälften av all tid med mitt engelskatal har upptagits av att korta ner det hela tiden. Jag fick lov att ta bort när jag träffade Rhys Ifans i Hyde Park. Hur sorgligt är inte det? Jag klippte in honom på ett annat ställe i stället, men det är inte alls lika bra. Huh. Publicerar texten här snart.

Kursivt = vad man ska tänka på i allt det svåra

AnnaVår lilla flicka har blivit stor och skaffat pojkvän!

Övrigt: Jag har brutit kontakten med jordklotets största idiot. Tack och lov.
Jag har en jobbig historieuppsats som tynger en aning. Imorgon är det ett miniengelskatal som ska hållas och måste skrivas klart.
Det är svinkallt här på Gotland. Riktigt ordentligt plågsamt kallt. Och jag ska nu ut och jogga i kylan. Överväger att ta på vantarna.






MAC

Blogg.se och en hel del andra internetsidor vägrade att fungera för mig denna morgon, = inget blogginlägg.
Nu sitter jag på fotot med en macbook och bränner mina bilder till en DVD. Macdatorer suger verkligen. Som min bror som säljer en hög macprodukter säger: Folk köper bara det för att vara inne. Nästan ingen vet vad det egentligen innebär. Sen är det många mediatyper som ska ha för att alla andra har det och då drar slutsatsen att det är bra. Allt media jag har på skolan har mac, men är det någon som kan förklara för mig VARFÖR vi ska ha mac och det ska vara så mycket bättre? Nej.

Jag arbetade flitigt på veckans lista igår (personer man vill ha sex med), men det tog väldigt lång tid. Så den kommer upp senare. Nu ska jag göra en kontaktkarta över mina digitala bilder. Hej svej.

Toy story 3 trailer

http://www.movie-list.com/trailers.php?id=toystory3
Toy story 3-trailer
Enligt moviezine så släpps förmodligen alltså trailern ikväll, men enligt en kommentar så var den redan släppt. RÄTT. Jag vet inte vad jag tycker, men här är den i alla fall:
http://www.movie-list.com/trailers.php?id=toystory3


Lillasyster

"Du ska sova bredvid mig sen på kvällen och vi ska hålla gosig hand"

Operation Kärlek

I söndags så satte jag mig ned och tillverkade små lappar till mina fyra närmaste vänner. Fyra lappar med fyra olika sätt att säga Jag älskar dig på. Och det är något vi alla borde bli bättre på.
För att se den jag skickade till Anna, klicka HÄR. Den nedan var till Eddie (fint redigerad också. Jag var tvungen att använda blixt för att texten skulle synas något i alla fall. Ursäktar lässvårigheten).

love Eddie


Think of me when you come

Topp tre bästa grejerna som hänt på facebook skulle jag tro. Eddie hade taggat en bild av mig (och sig själv) och det råkade vara Rhys Ifans som Gavin! REALLY NICE. Nu kan jag säga "Think of me when you come" och faktiskt mena mig själv - inte citera honom.


Musik och gymnasiemässa

Jag sitter och lyssnar på massa bra musiktips från Micke. Last shadow puppets, Damien Rice, The shins med flera. Jag älskar att upptäcka nya artister att lyssna på.
Appropå musik så ska jag och min bror förmodligen se Kent live i vår. Biljetterna släpps på måndag. Men vi ska prata om det imorgon när vi åker från Stockholm hem tillsammans.

Gymnasiemässan gick bra idag. Det var inget särskilt. Jag pratade med några nior, men mest var det snack med dem från samma program. Det var väl det.

... och alldeles alldeles underbar

Jag såg något helt fantastiskt igår. Jag trodde verkligen aldrig att det skulle hända förrän det faktiskt hände.
Två av de sexigaste männen NÅGONSIN kysser varandra. Det ni. Säger inte mer (i så fall: SPOILER).

Gymnasiemässa imorgon

Ännu en dag över. Imorgon ska jag på Gotlands gymnasiemässa klockan nio med Ville (filmlärare) för att svara på frågor från nior och åttor. Tror jag. Vi lär väl ha en Filmgymnasiet-hörna eller liknande och så går folk förbi. Så var det i alla fall på min gymnasiemässa i nian. MEN vem bryr sig.

Dagens gulligaste

Ur en artikel av Sydsvenskan om barns mardrömmar
"Olivia ser allvarlig ut när hon berättar om lejonet som åt upp en person som Olivia känner. Fotografen frågar Olivia vem det var som blev uppäten. Motvilligt svarar Olivia att det var hennes lillasyster Martina.
-  Men det var bara en dröm, skyndar hon sig att understryka. Jag vaknade och då såg jag Martina.
Olivia och Martina sover i samma rum, och när Olivia vaknar efter att ha drömt något otäckt brukar hon titta på Martina.
– Min syster drömmer bara fina drömmar. Efter att jag har tittat på henne så drömmer jag också fina drömmar."

Höjden av självkontroll

Imorse nådde jag toppen av självkontroll (eller vad det nu heter). Jag hade fått en mejl från lovefilm.se. Rubriken sade att de skickat ut mina nästa filmer, MEN stark som jag var läste jag det inte för att låta det bli en överaskning - trots att jag inget annat ville än att klicka sönder mejlet med musen.
Nu har de anlänt. Enduring love och Änglagård. OTROLIGT JÄVLA BRA. Nu ska jag se Enduring love, äta kvällsmat, börja se Änglagård, jogga och sova. Underbart.


A whiter shade of pale

Den här låten är förbannat jävla bra. Utan tvekan en av de bästa någonsin.


Rubrik överflödig

Mycket nyligen när jag rotade bland The boat that rocked-klipp på youtube fann jag detta. Det är Nick Frost som introducerar trailern till filmen. Jag kan inte se sönder det. Jag vet inte varför jag tycker det är så himla kul, jag bara gör det. Det är nog hela kombinationen av hans sätt att säga "Hi" som om tittarna är utvecklingsstörda, och säga ett seriöst faktum och sedan snärta av med "then fuck you" med världens lyckligaste leende.
Hysteriskt kul säger jag bara.


18e oktober

Den 18e oktober är en stor dag.
Det är tre dagar tills Emelie fyller år.
Lukas har namnsdag.
Det datumet 1917 föddes Kjell Stensson (han som lurade svenskarna att sätta nylonstrumpa över tvn för att få färg ni vet).
1967 hade Djungelboken premiär.
2009 åker Emelie till London.


Samveteskval under middagsbjudningen hos mr Curtis

Rätt där Nick, han får ju ändå inte reda på någotI natt kunde jag verkligen inte sova. Det kan ha berott på min tupplur efter frukosten på morgonen, men oavsett så var det ganska retligt. Jag låg över tre timmar och vred på mig.
Nu kan jag helt öppet och ärligt erkänna att ibland när jag ska sova så ligger jag och finurlar ihop små fantasier. Dagdrömmar - men inte direkt eftersom det är kväll. Igår kokade jag ihop en trevlig "dagdröm" (detta har lite med inlägget under om dåligt samvete att göra). Rhys Ifans hade bjudit in mig på middag hos Richard Curtis där Nick Frost, Tom Sturridge, Philip Seymour Hoffman och Bill Nighy medverkade. Mycket trevligt. Vi åt kyckling som inte var en brittisk specialité och vi diskuterade bland annat den gången Nick Frost slängde sig ut ur en bil. Rhys Ifans drar lite retligt foten upp längs mitt ben. Jag frågar efter toaletten (den ligger på ovanvåningen). När jag kommit upp och ser mig omkring efter den så dyker Nick Frost upp när jag kikar in Mr Curtis prisrum. Vi har snabbt lite trevligt på en stol (vet ej varför, typ för att jag kan). Sedan går han ner och jag struntar i att gå på toaletten.

Vad meningen då är med att berätta denna historia kan man undra. Jo, detta enkla men ooootroligt irriterande faktum: Jag får dåligt samvete. Jag klarar inte av att i min EGEN fantasi fortsätta umgås med Rhys Ifans utan att han vet att jag varit "otrogen"/gjort något moraliskt fel (?) med Nick Frost. Och det är så hopplöst. För visst om det här varit en sovdröm och jag känt som jag gör på riktigt och helt ärligt tror att jag är på middag hos Richard Curtis. Men det är jag inte så därför är det faktiskt helt okej att ha sex med ALLA på middagen om jag så vill. Samtidigt, baklänges, ovanpå taket. Ingen bryr sig.
Förutom jag förstås, som tycker att det är elakt. Vad är poängen om man inte ens i sina egna dagdrömmar kan vara befriad från ens eget samvete?

Veckans lista: Sämsta orsaker till att få dåligt samvete

Buhu vem klarar av det här?Dåligt samvete suger verkligen. Samvete är något vi normala människor har för att veta om vi gjort något fel. Vi ska få dåligt samvete över att ha mördat, misshandlat, våldtagit eller på annat sätt skadat någon. Dock så är det så att om du inte gör något fel så verkar det som om samvetet skaffar sig nya saker att må dåligt över. Vissa är alldeles rätt att få ångest av (skolarbetet som snart ska lämnas in t ex), men det är så många saker som det är SÅ onödigt att ha dåligt samvete över.

10. Att du kommer för sent
Jag mår både fysiskt och psykiskt dåligt över att komma försent. Jag tycker att man ska komma i tid, och mitt dåliga samvete är egentligen inte onödigt. Det som är så onödigt är att mina ytterst få förseningar aldrig är självvållade, plus att jag har så god närvaro förövrigt att det inte gör något. De som kommer för sent till varje lektion har inte dåligt samvete över det, så varför ska jag ha det över sådana smågrejer som lärarna inte ens bryr sig om att markera?

9. Att ha skrattat när man fick höra att Patrick Swayze fått cancer
På våren i nian under en tekniklektion så berättade min tekniklärare att ovanstående hade fått cancer. Jag skrattade som om det varit Zac Efrons flickvän som gjort slut med honom. Sen kom jag på att han var i dödsfara och det inte var kul alls. Jag har ibland kommit och tänka på det där. Senast några dagar innan hans död. Sen dog han och jag funderar för ofta. Det är inte så att jag mår dåligt över det egentligen, men det sitter ändå kvar. Skratta inte åt cancer säger jag bara. Du menar inget ont men det förföljer dig!

8. Att du är feg
I fredags när jag cyklade in på min gård så trampade jag förbi några människor som var samlade runt en gammal tant som tycktes ha ramlat omkull och skadat sig. Jag parkerar cykeln, går till ICA, på ICA hör jag sirener och när jag går tillbaka har folksamlingen skingrats och ersatts av brandmän (vet ej varför det inte var sjukhuspersonal). När jag en kvart tidigare cyklade förbi tänkte jag att jag borde stannat och frågat om det var något jag kunde göra, men det gjorde jag inte. Jag var för feg. Dom hade säkert gjort allt dom kunde, och mitt dåliga samvete handlar egentligen om att jag inte visade omtanke. Och det ska jag ha dåligt samvete över. Men onödigt är ångesten över att jag är så feg. Sluta vara feg. Träna på att göra saker du inte vågar istället, det sparar dig dåligt samvete.

7. Att du inte har dåligt samvete
Förrförra veckan så gjorde en person jag verkligen hatar en sak mot mig (säger inte vad ifall personen mot förmodan skulle ta sig in här och fatta att det är honom/henne jag hatar) som gjorde att jag sa något. Jag menade det verkligen, men tyckte inte att det borde uppfattats som seriöst. Dagen efter så säger personen något som antyder att personen tog åt sig. SÅ: Nej, jag har inte dåligt samvete, men jag borde ha. Jag bryr mig inte, jag bryr mig inte, jag bryr mig inte. Jag mår väl egentligen inte ens dåligt över att inte må dåligt, men ni förstår principen. Man vill nästan ha dåligt samvete, trots att man inte bryr sig ett piss. Kanske ifall folk skulle tro att jag är elak. Det skulle faktiskt vara lite synd.

6. Du orkar inte bry dig
Vi har en "Mot våld för medmänsklighet"-kampanj i skolan nu i höst och eleverna uppmanas att ställa upp. Helt ärligt så fattar jag knappt vad det är, men oavsett så känner jag på mig att jag inte kommer att anstränga mig om jag visste. Så jag kommer att ta några bilder i temat på fotot - det är nog kul. Sedan ska jag ställa ut dem - orkar inte, men kommer att göra ändå. Annars så är man ju för våldet. Vilket jag inte är. Men det känns ändå så himla hopplöst för den där elaka pappan kommer inte att strunta i att misshandla sin fru och barn bara för att han kollat på mina bilder. Samtidigt så är det så himla negativt att säga så, och jag är inte säker på att det är så jag tycker. Knepig situation det där.

5. Barnen i Afrika
Jag får inte dåligt samvete över det här längre (jag har helt enkelt fått höra det för många gånger och blivit immun), men många blir och hur många gånger har föräldrar inte sagt "Ät upp, tänk på barnen i Afrika". Detta gäller ju då alltså främst barn. Och barn kan göra minst i hela världen åt att barnen i Afrika svälter.

4. Saker du inte kan göra något åt
När jag handlat mina saker på ICA igår och kom ut från affärer satt det två hundar fastkopplade utanför. De skakade av köld och tittade på mig med ledsna ögon när jag gick förbi, de reste sig lätt på bakbenen mot mig och hela dem snyftade "Snälla hjälp oss!". Buhu. Jag började nästan gråta. Men vad kunde jag gjort? Gått fram och klappat dem och väntat på ägaren kunde jag ju inte göra. Förmodligen så skulle ägaren varit någon arg tant som blivit vansinnig över att jag rörde hennes hundar. Det gör fortfarande ont i hjärtat över att jag inte gjorde något, även om det inte fanns en sak i världen jag kunde gjort.

3. Att du ljög
Jag ljuger väldigt sällan. När jag väl ljuger tycker jag oftast bara inte om det - det är små nödlögner ingen kommer att bry sig om. Oftast är det väl egentligen omvänt: Du säger "nej jag ska inte säga till någon", men har senare egentligen ljugit när du berättar för din bästa vän. Vadå, det kommer ändå inte komma ut.
Det händer dock någon gång ibland att jag ljuger så att jag får dåligt samvete. Kommer inte på någon gång just nu förstås. Jag ger då istället exempel på en nära vän till mig. Hon ljög för mig och en annan nära vän för att hon lovat någon att inte säga något (ingen inklusive jag tycker att hon gjorde något fel förresten, de enda idioterna som bryr sig om situationen i fråga anklagar mig). När det kom fram att hon ljugit hade hon så dåligt samvete att hon grät.
Den andra nära vännen sa dagen efter: "Jag förstår inte varför hon fick så dåligt samvete över det där. När jag ljuger så bryr jag mig inte." Jag antar att det handlar om balans.

2. Att du inte motionerat
Näst vanligaste, näst onödigaste. Sluta tänk "Åhnej jag har inte rört på mig idag!". Gör som min lillasyster: När våra föräldrar säger åt henne att röra på sig sätter hon sig i skogen, skriver ett brev till mig, går in fyrtio minuter senare och säger till dem att hon varit ute på en promenad. I brevet till mig skriver hon: "Egentligen skulle jag ha gått rundan med stavar, men vem orkar det varje dag?".

1. Att du ätit något onyttigt
Förmodligen vanligaste, och helt klart onödigaste. Man blir ju helt galen! Ett litet tips: Den klassiska varianten att köpa onyttigt är att man ska "tröstäta". Jag tröstäter inte. Man får sämst samvete då. Ät onyttigt när du är glad, då kommer du inte bry dig.
Det finns inget som heter "jag förtjänar" i onyttighetsväg! Det heter "mitt samvete klarar av". Hur mycket du talar om för dig att du förtjänar detta så kommer du inte komma undan förrän ditt psyke slutar bry sig.

Söndag

Jag älskar den här dagen. Jag har vaknat tidigt av mig själv, joggat, ätit kanelbulle, druckit kaffe, spillt ut kaffe över hela sängen, läst, suttit hur länge som helst vid datorn och lyssnat på vinden och regnet utanför. Jag har inte fått dåligt samvete över någonting. Jag tycker det är fånigt att få dåligt samvete över fåniga saker, men man kan inte rå för sig själv.
Det enda som saknas idag är ett badkar när det börjar mörkna. Då skulle jag tända femton ljus och bara vara. Dyka ner och känna dendär feberkänslan när vattnet är så pass varmare än huvudet. Försöka läsa en bok men inte orka hålla upp den så att den inte bli blöt. Lägga undan boken för jag blir störd på saken. Gå upp för att jag knappt kan andas för att har alldeles för varmt vatten. Lämna det och hoppa ner igen senare. MYYYS.

En av de bästa replikerna någonsin om du frågar mig

- I'm just going to the kitchen to get some food, then I'm gonna tell you a story that will make your balls shrink to the size of raisins.

The listfenomen

Jag har funderat över mitt listfenomen och jag har kommit fram följande: Jag får skriva hur många filmlistor jag vill, men bara en vanlig lista per vecka. Varför? Jag kommer vilja skriva många filmlistor, men eftersom varje inlägg jag skriver BARA kan placeras i en kategori kommer jag att få ångest. "Film" eller "Listor"? Skriv många filmlistor och stoppa dem i "film", skriv andra listor och försök göra en per vecka (annars kommer jag bara bajsa ut dåliga listor hela tiden) och stoppa de i "listor". ENKELT.

Kanelbullens dag

Jag vaknade tidigt idag med (kvart över sju), joggade och åt sedan frukost i sängen medan jag läste. Läste lite till och hade såå svårt att hålla ögonen öppna. Inget ovanligt fenomen bland människor precis. Efter att ha kämpat emot länge så somnade jag ofrivilligt och fördes till drömmarnas land. Jag vaknade upp lite halvt men aldrig tillräckligt för att inse att jag inte ville sova. Nio minuter över elva fick jag ett (intressant) sms av Anna och det väckte mig tillräckligt för att kasta mig upp ur sängen.

Nu är jag sådär typiskt förvirrad som när man sovit mitt på dagen. Hjärnmos fenomenet helt enkelt - men inte av den värsta sorten tack och lov.
Jag upptäckte att det är kanelbullens dag idag och den firar 10 år. Jag funderade på att baka bullar men det blev nedröstat av följande: a) massa ingredienser som måste köpas, b) det tar evigheter och c) mycket bullar är inte nyttigt att ha hemma. Men för att inte dö ut av tanken på en nybakt bullens uuuuunderbara doft så ska jag nog handla en medan jag köper bladspenat. Det var allt från mig. Hej svej leverpastej.

FILMFEST

MementoJag har ägnat mycket tid sedan fredag eftermiddag att se film. Fem stycken jag aldrig sett tidigare. Bland annat Memento. Den har jag verkligen velat se länge. Med all rätt - skitbra verkligen. Drama av Christopher Nolan med Guy Pearce. Oscarsnominerad för bästa adapterade manus (Chris + hans bror Jonathan) och klippning. Klippningen är helt enkelt genial, men annars skulle nog inte filmen hålla. Man upplever hur mycket som helst i filmen baklänges. Det är supersmart. De flesta filmer brukar inte lyckas hålla undan länge för mig vem som är The bad guy. När det var kanske en halvtimme (?) kvar så började jag fundera lite; "Vänta ett tag, det här borde inte stämma. Det är för enkelt. Har jag blivit lurad nu?". Anledningen till att det tog så pass lång tid innan jag började fundera är förmodligen att huvudkaraktärens egna motiv är så otroligt starka och att man måste tänka hela tiden för att hänga med. Allt går ju som sagt baklänges, men ska registera om det är innan eller efter det man nyss såg. Fast oavsett när jag börjar tänka om över vem som är The bad guy så hade jag inte lyckats kan jag ju säga, utan att säga för mycket!

De andra filmerna jag sett är Sommarminnen. Bra film, typisk fransk verkligen. Dock lite seg emellanåt. Jag hade förväntat mig mer sommarminnen och mindre möbler. Sen Klockorna i St Mary. Den var mysig, men som ofta med äldre filmer så kommer historien inte alltid framåt så effektivt som man kan hoppas. Men ändå sevärd. Ingrid Bergman strålar som vanligt. Imorse såg jag Varg. Helt okej. Fint foto av Jörgen Persson (weei) och Peter Stormare är som vanligt mycket duktig. Den andra huvudrollen (eller han kanske är huvudrollen egentligen) är en ung kille, som spelas av Robin Lundberg. Hans första och hittills enda. Det märks för han är osäker och känns inte så trovärdig. Efter Varg blev det Rent. Bläää säger jag bara. Joanna i min klass lånade ut den till mig - hon ville verkligen att jag skulle se den för att den var SÅÅÅÅÅ bra. Usch fy blä. Tråkig. Fjantig. Ingen vidare musik. Tunn. Skådespelarna är så... konstiga kanske. KAN bero på att de flesta tydliga har hängt med från Broadway uppsättningen. Oavsett: Se inte.

Och nu efter Memento så tror jag att jag ska se Match Point kl fem över nio. Jag började kolla på den för många år sedan. Min bror hyrde den och familjen kollade men jag gick därifrån efter ett tag. Jag skulle väl sova. Minns inte riktigt, det är inte särskilt väsentligt. Hur som helst så tänkte låta den få en chans till


'Nothing's worrying me'

lycklig Emelie -07Sådär, nu har jag höstpromenerat! Mitt förra inlägg var gay men det blir så när jag blir impulsglad (=bilden).
Hur som helst så var promenaden jättemysig. Jag pratade först med mamma och pappa i telefon, dom hade tänt brasan för första gången i år. Jag är verkligen avundsjuk på det, men jag är hemma nästa helg och förhoppningsvis är det bra brasväder då också.
När jag skuttade genom Visby innerstad med 60talsmusik i öronen så cyklade olyckligtvis skolans snyggaste kille förbi mig. Men inte ens det kunde förstöra min glädje. Trots att jag uppenbart inte var världens vackraste osminkad, i mjukisbyxor, gympaskor och en stor regnjacka med huven slickad mot pannan. Men när han tittade på mig så tänkte han säkert bara: "Åh hon går ju på min skola! Hon är väldigt fin osminkad, och det plus kläderna i det här vädret måste tyda på att hon är en naturnära, oegostisk, oytlig och sympatisk person." Utan tvekan!

Nu ska jag sjunga och dansa till The boat that rocked soundtracket (inget ovanligt musikval) medan jag gör pastaröra (bacon och creme fraiche tomat/basilika) - muuums. Jag skulle uppskatta lite sällskap, men klarar mig bra på egen hand. PUSS
PS. Om bildvalet: Jag hittade massa bilder på mig själv och andra som jag inte sett på åratal/inte minns. Denna är tagen för två år sedan. Varför den är här: JAG ÄR GLAD, som jag nämnt.

Singin' in the rain, almost.

Jag är sååååååååå glad. Tihi. Det regnar. Jag ska gå ut och bli blöt! KRAM


So much time, sooo little to do...

Jag vaknade av mig själv tjugo över sju idag. Tog en joggingtur, var glad. Nu är jag uttråkad. Jag önskar jag var hemma i Åskebro så att jag kunde spela in film med lillasyster och gå en lång härlig höstpromenad med Isa.
Aja jag får nöja mig med mitt te. Senare när det börjar bli mörkt ska jag ta en promenad, myyysigt. Sedan får jag väl in och värma mig. Mycket lättare att inte ha något att göra på kvällen!


Fin bild Isa tog under en höstpromenad för två-tre år sedan.


FILMPOST

Två filmer jag har velat se länge är på väg att anlända i min brevlåda: Sommarminnen och Klockorna i St Mary. Filmer med Jérémie Renier, Juliette Binoche och Ingrid Bergman och Bing Crosby. Jag är testmedlem hos Lovefilm för tillfället, än så länge verkar det kalasbra!


Disneyklassiker

Snövit och Oliver & gänget inköpta idag!
Fin blixt på bilden. Jag har tillsammans med flera familjemedlemmar fler klassiker (Lady och Lufsen, Aladdin t ex) men de har en tendens att inte vara märkta med nummret på ryggen. Tyvärr!


Upp och hoppa

Imorse vaknade jag av mig SJÄLV halv sju. Ut och jogga blev det och nu sitter jag med en kopp te och ska skriva klart mitt manus. Jag är ju som alltid under den här kärnämnesperioden på torsdagar UNDERVISNINGSFRI (lärarna blir irriterade om man säger ledig). Så jag kunde sova fortfarande, om jag inte vaknat av mig själv lycklig och utvilad så tidigt. Livet är bra härligt ibland. (Bilden har förstås inget med det här att göra. Jag tog den på fotot i tisdags)


RSS 2.0