Uppdatering julafton

Jag tänkte göra en vacker lista eller något i den stilen, som ska visa er mitt känslomässiga och fysiska tillstånd den senaste tiden.

23 dec.
kl  08.00 Vaknar... och mår sämst. Jag dog nästan. På riktigt. Jag hade feber (jag antar det, vågade inte se efter), hade svårt att äta och när jag väl satt vid matbordet för att tvinga i mig lite sallad för att kunna ta den där jävla iprenen började jag gråta. Extremt sorgligt. Men det var bedrövligt. Dagen innan julafton (det absolut BÄSTA på hela året) och jag är SJUK och det kommer antagligen att hålla i sig! Tårarna droppar ner i allt som kom i min väg och tillslut gav jag upp och gick och la mig igen. Där bad jag. Helt på riktigt knäppte jag mina händer och bad till en övre makt jag misstänker att jag inte tror på. Den var lite osammanhängande för först ville jag bara vara frisk nästa dag, men sedan kom jag på att julkänslan var viktigare och då bad jag för det och tja... min bönpoäng blev slutligen julkänsla OCH friskhet.
kl 15.00 Jag vaknar efter att efter min bön somnat. Och vet ni vad? Jag är MYCKET BÄTTRE. Helt mirakulöst. Jag hoppar lite glatt ur sängen och ner till köket för att äta lite, pratar med Malin och sjunger till julmusiken. Dock saknas fortfarande julkänslan.
kl 20.00 Bingolotto och granklädning. Vi har världens vackraste granutsmyckning som vanligt. Julkänslan är inte på topp men den är där lite i alla fall.

24 dec.
kl 05.00
Jag vaknar av ett sms. Jag orkar inte ens se efter eftersom jag i min förkylning sover dåligt.
kl 06.00 Jag går upp för att snyta mig, tittar på mobilen för att se att det var ett sms från Annika (orkade dock inte läsa) men går vidare till toaletten för att dricka, snyta mm. OCH UPPTÄCKER FÖLJANDE: jag är frisk! Eller frisk och frisk. Jag har inte feber och det är inget som hindrar mig att göra något. Jag går och lägger mig igen och sover dåligt med jättekonstiga drömmar om dåliga julaftnar mm.
kl 08.20 Pappa kommer med tomteluva och väcker mig och Malin. MYS. Sover i tio minuter till för att först se att det SNÖAR ute och sedan gå ner och upptäcka ett paket i min socka (mascara som är SUPER kan jag tala om!). Annikas sms läses och det var väldigt överlyckligt. Överjordiskt verkligen, massa lyckönskningar och glädjetjut (i smsform). Dagen fortsätter i helmysig stil och julkänslan är underbar och DÄR. Dock så missade jag lite med ett ickefungerande luktsinne. Mina favoriter på julbordet (julmust, senapssill och gravad lax) smakade bara läskigt.
kl. 14.45 I god tid för att se Lasse Kronér ha sin julvärdspremiär. Jag tyckte han skötte det bra, speciellt det med tändstickan och Arne Weise. Frågan kvarstår här om det var meningen eller inte. Dock tycker jag att studion borde vara lite juligare inredd.
kl 15.00 En av höjdpunkterna: Kalle Anka, med allt vad det innebär (vuxna som ALDRIG kan vara tysta trots att de tjatar om vilken tradition det är).
ca kl 16.00 Kan du vissla Johanna. Första gången på länge som jag sett slutet faktiskt. Tradition är att se en bit i alla fall!
ca. kl 17.30 Otåligheten är ENORM. Tillslut blir det julklappsutdelning. Irriterande nog lyckades inte far min fixa en tomte så han fick dela ut normalt istället. Alla ville att någon annan skulle ta åt sig uppgiften men jag envisades, pappa kan verkligen inte läsa i mörker och det drar ut på det underbara! Tillslut var i alla fall allt utdelat och öppningen var i gång. Jag drog ut på det med långa pauser och .... LYCKLIG. Helt underbara julklappar! Bland anant parfymen Coco mademoiselle, ett munspel, fin tröja, snygg mössa av Johan, DSspel av Malin och tillsammans med henne även PS2 och Singstar Disney och Abba!! Jag tror alla mina uppskattades. Speciellt mina rim. Alla trodde att pappas (Vi hade i alla fall tur med vädret) var en termometer.

25 dec.
NU. Malin njuter i fullt av sitt Quantum of solace till Wii (fick av mig) tillsammans med sin nya pistolkontroll. Pappa lyssnar på sin nya skiva medan han och mamma gör i ordning mat till hans födelsedagsfirande ikväll. Johan gör sig i ordning. Jag skriver här för att slippa göra det senare. Helt underbar julafton och underbar dag med för den delen. Jag har med min extremt hesa och dåliga röst försökt hålla rätt ton på singstar tillsammans med Johan och Malin. Circle of life är humor på hög nivå. Eftersom en måste sjunga den afrikanska delen låten igenom. Ni förstår nog. Imorgon blir det handla och 27e tjejkväll med Annika, Anna och Eddie! SINGSTAR SÄGER JAG BARA.

Vi hörs små vänner!


Dan före dan före dopparedan - och jag börjar ana oråd

Det hände igår något alldeles fruktansvärt. Jag fick tjockihalsenhosta. Det beror antagligen på att Malin och jag sov med fönstret öppet nästan hela natten (på grund av att pappa hade eldat i brasan så mycket att värmen var olidlig). Men det är faktiskt TVÅ DAGAR kvar till julafton - och jag FÅR INTE BLI SJUK. Och just nu är det inte bättre. Jag sov jättedåligt hela natten, jag har en lätt huvudvärk, lite värk överallt faktiskt och HOSTHOST. Jag har inte feber även om jag sov som det men... jag döööööör. Denna sjukdom måste försvinna - FORT. Plus att Malin och jag skulle ha den där överraskningen till mamma och pappa - som inkluderade sång från min sida. Tror ni att jag kan sjunga nu? NEJ. Herregud, någon där uppe måste hata mig just nu.

Första gången är alltid speciell - oavsett positivt eller negativt

Det är inte lätt att spamma er med inlägg när det händer så mycket annat - ni får väl se det som att jag har tagit lite semester härifrån. Men det betyder att allt återgår till det vanliga efteråt! I början av januari med andra ord, då skolan börjar.

Idag har jag gjort pepparkakshusdeg, och GUD säger jag bara. Sirapsblandningen skulle "kallna", och det tror man tar en liten stund bara. Men icke, jag tror det fick stå där i en och en halvtimme - och då var den inte helt färdigsvalnad än! Sedan skulle jag blanda i bikarbonat och lite av mjölet i smeten för att få den "lite fastare". Det blev mycket mer än lite mjöl, och ändå var det en rinnig smet jag hällde ut på bakbordet. Det tog säkert 45 min att få in allt mjöl i degen. Jag kommer att ha träningsvärk i fingrarna i morgon - det vill jag lova. Så otrooooligt seg. Jag vet inte om jag vågar försöka kavla ut degen imorgon, den kommer vara en stenklump. Något gick snett - och jag är ganska säker på att det var under tiden Eddie överförde receptet till mig via telefonen! Jag kommer aldrig orka göra färdigt huset. Eller jo det kommer jag, men det kommer verkligen att ta tid. 50 st runda pepparkakor för ett torn. Jag ska ha fyra torn. Och har just nu 25 pepparkakor. Effektivitet utlovas.

Nu ska jag släpa min syster till sängen (vi ska se 101 dalmatiner). Hon kan verkligen ALDRIG skynda sig. Hela familjen får flera sammanbrott i veckan på grund av hennes seghet.


Tre dagar före dopparedan

Jag kom på nu i efterhand att det rimmet som står på Annikas julklapp inte är det samma som jag har lagt ut här. Det är en aning förbättrat där faktiskt, men äsch. Det var något liknande

Idag blir det superjulmys med PEPPARKAKOR. Mamma och pappa är borta så Malin och jag måste jobba på våran överraskning också. Jag skulle gått upp åtta men på grund av extremt mysig dröm stannade jag i sängen och sov ut till halv tio. Men jag bryr mig inte. Min dröm var egentligen jättecp. Kortfattat: Jag gick på en film och skulle besvara en fråga för att vinna en orginalbiljett från något särskilt år. Det började med att det var en scen där människorna i filmen skulle anpassa sig efter vampyrer, men snart spårade min dröm ur så att jag och andra var tvungna att utföra sjuka saker för att vinna biljetten. Det var hemska slagsmål, äckliga drycker, läskiga vampyrer osv. Sedan övergick det otäcka i att vi skulle tävla i längdskidsåkning - vilket jag var rätt överlägsen i. Fast slutade tvåa i sista loppet. Sedan var jag och hon "ledaren" för det hela i en kö och jag höll i boken "Sune och familjen Anderssons sjuka jul". Först var det i en skidkö men plötsligt var det i skolan. En vacker pojke stod bredvid mig och ledaren skrattade plötsligt åt min bok, pojken såg på mig med sina vackra ögon och log och helt plötsligt började han röra min nacke. Jag har ingen aning hur det gick till men sedan började vi dansa. Jag visste vad han hette men han presenterade sig som Jonas vilket jag höjde på ögonbrynet åt, och konstigt nog visste han mitt namn. Tillslut kom någon krullig estet (tror jag) och avslöjade hans fejkade namn. Sedan tror jag det inte tog lång tid innan jag vaknade. Det där kanske inte blev så kortfattat. Äsch. Pusskram små barn, eller god jul kanske jag borde säga!

Världens mysigaste julklappsbyte

Japp, jag har lovat er. Ni ska få mina vackra julrim till tre julklappar. Dock orkade jag inte fotografera vad jag fick för idag har jag varit julig och inte ambitiös! Det blev julgransletning, julbord och filmen "Nötknäpparen och Muskungen". Malin och jag ska se färdigt den snart. Egentligen borde jag gjort min pepparkakshusdeg idag men jag var för lat. Imorgon bitti blir det ett måste, plus lite andra pepparkakor! MYSIGT. Men nu ska ni få vad jag inbillar er att ni längtat efter!

1. Anna. Av Anna fick jag en trosa och ett "Made by Anna"-armband. Det var jättefint, men tyvärr så måste jag meddela att jag inte får på mig det!
Anna kallas internt av oss nära vänner "The Hulkman", jag tror ingen riktigt minns varför men väldigt kul i alla fall. Under mitt höstlov så skulle jag på Skarsgård-teatern i Stockholm men innan tåget gick smet jag in på HM och hittade... VÄRLDENS MEST PASSADE T-SHIRT. Den var lite dyrare än vårat utsatta pris (100 kr) men det var det helt klart värt. En tshirt med Hulken på blev alltså hennes julklapp (finns att se här). Rimmet är kanske lite väl långsökt, men i alla fall! (Fredrik är någon hon alltid klagar på som går henne på nerverna!)

Dags att för världen visa ditt sanna jag?

Jag med detta hjälper dig att i dina problem ta tag!

Nu behöver du inte bli arg på Fredrik för att honom bekämpa

Han kommer se hur han ska bete sig för att din nåd lämpa

God jul och gott nytt år!

Hoppas Fredrik får ont i sina tår!

2. Annika. Hon visste redan att hon skulle få knästrumpor, eftersom hon själv valde ut dom. Så det är väl inte sådär jättemycket att säga. Av henne fick jag Pongo och de 101 dalmatinerna (även den utvald).

Du får nog världens tråkigaste rim

Det blir inget tjim

När du redan vet vad du kommer att få

Äsch: Klara, färdiga, gå!

RIV

Innan du får HIV  

3. Eddie. Av Eddie fick jag en alldeles underbar sopptunna. Den är mycket välbehövd nere i Visby, och Bamse och Carro lär bli SÅ avundsjuka eftersom det är Disneys prinsessor som står modeller! Eddie fick av mig en gratis biobiljett, och det är menat att hon ska använda den när vi ska se Kenny Begins i mars. Och vi planerar även att se den i Visby.


Med detta jag ett trevligt besök i Visby hoppas få

Ja faktiskt, komikern en del djuriska lustar hos mig kan så...

Det är lätt att få dig i extas

Ge dig lite rymden och din hjärna går i kras!


Genialt, fullkomligt genialt!

Anna har fått tag i min favoritbild av en kille ever. Se bild. Den hittade jag i en tidning och har haft på väggen i ett år och den är SÅ humor. Om jag inte har helt fel är det samme som gör den kåta xider-reklamen. Härlig människa säger jag bara!

Orkar inte skriva tillbaka i förra inlägget så säger till er alla här: Tack så mycket! Och ja tydligen, Annika, Bella vann också!

Allsmäktigt

Det har varit en trevlig, men dock för kort, kväll hos David tillsammans med Rasse och Sara. Det var vääldigt länge sedan jag träffade David - och oj vilket långt hår han har fått! Skönt nog var det ingen konstig stämning eller så. Inte för att jag trodde det, men i alla fall. Vi såg på Bruce den allsmäktige och hade det allmänt mysigt med lite popcorn och glögg. Imorgon får ni höra mina fina julklappsrim till Eddie, Annika och Anna - och även se fina bilder på vad de gav mig. Godnatt!


Sann glädje!

Ursäkta den dåliga uppdateringen idag, men nu kommer jag med en väldigt glad nyhet! Jag ska få en extra julklapp i år, nämligen en filmaffish! Läs själva nedan. Jag är med i Patrik 1,5;s fangrupp på Facebook och tja.. Så kan det gå! Vilken lycka, slå det om du kan, SALLYMAN!



I’m not that chained up little person still in love with you?

Jahapp, då var säsongens sista Bonde söker fru över. Om vi bortser från nästa vecka då det blir ett sånt där "vad hände sedan"-avsnitt. Jag missade gårdagens då de valde eftersom farfar fyllde och det sög väl. De som jag verkligenverkligen var intresserade av var Peter-bonden mf och jag ville VERKLIGEN inte att han skulle välja Wille. JAG VILLE HA PETER. Så otroligt vacker, blyg, snäll och gullig människa! Min blivande pojkvän förhoppningvis, eller rättare sagt: En kopia som inte är homosexuell.

Alltså jag mår verkligen inte bra av att kolla på sånt där. Jag får ett ruskigt sug efter att bli kär i någon som är kär i en tillbaka. Som bonden Magnus och hans Emma. SÅÅ kära i varandra. Jag vill bara... jag vet inte vad jag vill. Jag vill ha någon av dessa pojkar nedan (och det finns bara en bild på Jérémie Renier där man ser hur snygg han är men den hittade jag självklart inte så ni får en med hans häftigaste tshirt istället) och någon av dessa personliga egenskaper: Eller innan ni läser det nedan så ska ni veta att det är dessa jag vill ha som POJKVÄNNER. De MYSIGA killarna, inte sexgudarna á la Christian Bale.

POJKVISVÄNNER

1. Spela ett instrument
(jag inbillade mig alltid förut att jag inte föll för det, men nu har jag kommit ut)
2. Ha ett jättecharmigt leende
3. Vara jättecharmig
4. Ha mysiga stickade tröjor utan knappar på vintern
5. Inte lyssna på hårdrock
6. Inte vara jättetanig
(inte för att det är något fel i sig, men jag ser så enorm ut bredvid sådana)
7. Ha jättesnyggt och mysigt skägg
(och klä i det också)
8. Snyggt krull, speciellt badkrull!
9. Ge en jagärsåförälskadidigattjagsnartupphör-blickar när man ser på varandra på avstånd
10. Ge mig kyssar som i mina "2 perfekta dagar"-texten.
11. Ha parfymen Lacoste Essential på sig.

Som sagt, alla lurande små friare: Inga måsten någonstans, utan bara några plus ni kan ha! Jag råkar vara väldigt öppen för förslag.

Yes man!

Denna MÅSTE ses! Enda trailern med godkänd kvalite att lägga ut på denna blogg hittade jag endast på den officiella sidan. Så:

http://yesisthenewno.warnerbros.com/

Ett ord (och det är inte ja) och det är JIM CARREY. Plus att bilden är så himla söt.

Din blondhet är din gloria

Fruktansvärt rastlös dag idag, men det brukar bli så när man är den enda i hela Sverige som är ledig. Inte för att jag klagar så värst. Imorgon blir det inhandling av pepparkakshusingredienser, förhoppningsvis lite julklappsbyte sedan också. Jag ska försöka stämma av en träff/kväll med Rasse, Sara, David och (alltid eventuellt) Jonte. Vi får väl se, jag är öppen för förslag.

Nu ska jag ut och springa innan jag dör av tristess och dåligt samvete. Kvällen ska spenderas med att sätta rätt rim på rätt julklapp och sedan ska jag tvinga lillasyster att titta på Nötknäpparen och Muskungen - den mysigaste nostalgifilm som finns!

Jag hittade förresten alldeles underbara skivor inne på Skivbörsen igår. Jag tänker tvinga farmor&farfar att köpa dem i år, i stället för pengar som jag brukar få! PUSS.

Han som har mest saker när han dör vinner

Jag var nyss inneAnnikas blogg och påmindes lite om våra roliga stunder i Västerås. Så just därför tänkte jag föreviga min elakaste, bara för att det är kul att ha sedan (min dagbok är gömd hemma hos Isa har jag kommit på, och än vågar jag inte göra inbrott med nyckel ifall de har installerat något nytt läskigt larm inför Afrikaresan).

Annikas hår var ovanligt platt och rakt idag p g a hårspraysbrist. Och faktiskt syns det ovanligt mycket skillnad på Annikas än det gör hos vanliga människor. Fast det är absolut inte fult, även om min kommentar pekar väldigt klart på det! Hur som helst:
Vi möter Anna och Annika utropar överlyckligt:
- Anna! Du har också rakt hår!
Då en elak (men ack så rolig) tanke slår mig och jag vänder mig skrattandes till Annika:
- Jag tänkte säga: "Men hennes är ju snyggt", men jag insåg hur taskigt det skulle vara!
Sådana är vi. Vi tänker elaka saker som vi skrattande ångrar och två sekunder senare erkänner. Allt blir så mycket roligare då! I alla fall i våran värld. Godnatt VERKLIGENVERKLIGEN på riktigt små tråkmånsar!

Torr rimmar på porr

KLAR. Vissa julklappsrim kanske kan behöva finslipas, men ändå. Jag har en grund att stå på, om vi säger så! Jag är så FRUKTANSVÄRT stolt över Malins julklappsrim! Ibland kan jag ju vara riktig fyndig. Mammas funkar bra det också, mest för att kopplingarna är snygga till julklappen. Jag brukar först försöka komma på vad jag vill få fram, och sedan komma på ett ord att rimma på och ibland väldigt osammanhängande väva in det i meningen. Det är himla kul faktiskt, speciellt när det blir bra! För er som inte orkar hitta på egna personliga rim, besök länken nedan. Den är faktiskt praktisk och bra, det är bara att söka och man får napp på det mesta. Till och med avancerade grejer. Fast nu har jag ju som sagt skrivit egna, men i alla fall! Nu blir det godnatt på riktigt, det är en dag i morgon också. PUSSKRAM.

http://www.rimstugan.se/

- Åh, ett marsvin, precis vad jag alltid önskat mig!

Dagens början hade ingen större inverkan på fortsättningen. Jag och Annika tog halv två bussen till Västerås och förhandlade lite (därav bilden, vi åt cheeseburgare - denna dock tagen i Visby)  innan vi mötte Eddie och Anna klockan tre. Nu har jag bara två julklappar kvar! En till pappa och en till Johan. Jag ska bara kolla lite med mamma innan jag inhandlar pappas och Johans skulle pappa&mamma fixa när de ska in. Sedan ska jag köpa ramar till farmor&farfar/mormor&morfar - det blir ego med inramad bild på mig! Så allt är frid och fröjd. Jag är nöjd med de flesta, även om det blev lite stress. Köpte alla förutom Anna och Malins idag. Absolut nöjdast är jag med Malins julklapp, efter det är det Anna och Eddie - så ni måste alltså bli glada! Jag tänkte efter detta inlägg skriva lite julklappsrim innan jag ska sova. På fredag blir det eventuellt julklappsbyte tillsammans med Eddie, Annika och Anna - så jag kan väl lägga ut deras rim då. Jag kanske kan göra något kul av det, vi får se!

Farfar fyllde 80 idag också, för den delen. Helt okej kväll hos honom och farmor med andra ord. Jag fick se Janne i Hillstas nya bebis. Den heter Gunnar (hihi) och är SÅÅÅÅ söt. Bara några månader gammal.

Äsch nu ska jag inte uppehålla mig själv mer. Sov gott små barn!


Det var då själva...

Usch jag hade en så jobbig dröm i natt. Dålig start på dagen med andra ord. Nu ska jag ut och springa! Sedan blir det frukost, dusch och fundering över vilken buss jag ska ta till Västerås.

Puss

Tihi kolla vad jag hittade. Från Entourage (som jag förövrigt aldrig sett ett avsnitt av)! Jag trodde aldrig jag skulle få se det.

Jag föredrar min positivare sida

Förlåt mitt tidiga dåliga humör! Nu, ca 10 minuter senare, är jag glad igen! Jag hittade nämligen massa roliga filmer. Mary Poppins, Gentlemen prefer blondes, Stolhet&fördom, The dark knight och I'm not there. Det borde bli I'm not there eller Gentlemen prefer blondes eftersom jag inte sett någon av dem... men tjaa jag vet inte. Stolthet och fördom är ju himla mysig. Fruktansvärt fint foto och scenografi, och Keira Knightley är super (nu fick jag se Försoning också, men så ska vi inte tänka eftersom den är i Visby). Men om jag ser den ganska jag blir lite sorglig över deras kärlek. Fast vid närmare tanke inte eftersom de inte ens kysser varandra!! Inte för att det märks. Jag tänkte aldrig på det förrän den makalösa regissören Joe Wright berättade det i kommentarerna. På något magiskt vis skulle man kunna gå ifrån filmen och tro att de rålegat med varandra. Jag känner att jag bara pratar massa strunt, med det är ganska trevligt! Mycket trevligare än tjurskallesnacket tidigare.

Jag förstår inte varför jag måste diskutera fram filmen här, det blir bara svamligt. Äsch. Jag stryker nog I'm not there - kan se den imorgon istället. Trots att Heath Ledger, Christian Bale och Cate Blanchett är samlade - supergrymma och snygga skådisar för övrigt - så orkar jag inte riktigt. Den är lite för seriös för mig just  nu. .............

NU VILL JAG DÖDA NÅGON. Alltså. Jag har ju Gary Oldman-sug som ni vet, och jag kollade upp lite filmer på imdb som jag alltid gör. Jag famlade in på Romeo is bleeding, och till min stora förtjusning var det den jag sett lite av hos Jesper - filmen då både Lena Olin, Robert Shaw och Juliette honsomärmediGilbertGrape medverkade. Så jag gick in på youtube automatiskt och kollade runt bland klippen, OCH DÅ AVSLÖJADE NÅGOT CP I KOMMENTARERNA EN JÄTTEVIKTIG DETALJ I FILMEN. Alltså USCH på såna! VARFÖR kan man inte hålla sig?!??!?! Vart sitter problemet?

Nu avbröt jag mig själv väldigt ohyfsat. Äsch det får bli Gentlemen Prefer Blondes, jag såg trailern och den verkade väldigt charmig. Om ni är snälla kan ni få en gullig liten recension (och då får jag testa min nya betygsfunktion!!) senare. Puss på er småbarn!

Typiskt

Jag känner att det håller på att bli alltför många bittra inlägg. Anledningen är att när jag är bitter så skriver jag. Men just nu är jag bara så sur för att jag upptäcker mer och mer att när man är den enda lediga personen i hela Sverige så behöver man egen underhållning när alla sover. Och eftersom jag är filmintresserad låter ju film bra. Dumt nog så tänkte jag inte på det innan så alla mina bästa filmer (och de som jag får lust att se) är självklart kvar i Visby. James Dean-filmerna, Harry Potter ... Jag vill verkligen se Öster om eden, och Harry Potter för att jag fick världens Gary Oldman-sug (Sirius Black, för er som inte vet). Jag måste rota lite i min filmhylla. Och i framtiden ska jag försöka vara lite positiv.

Imorgon blir det stan och julklappsinhandling, ett tag ensam och sedan kommer Anna, Annika och Eddie. Jag vet inte riktigt vilken tid jag ska ta mig in än, men planerar än liten joggingvända på morgonen. Farfar fyller år, så kvällen kommer att ägnas hos honom och farmor.

Buller&skak

Jordbävning i Skåne, Småland och Danmark. Jag hoppas mina Ystad-/Sjöbovänner mår bra, men om jag inte har helt fel så verkar de oskadda. Fast jag är mest orolig för vår värld är påväg. Antagligen så har det varit en tsunami på Gotland i samband med detta - det skulle verkligen inte förvåna mig (okej det skulle det, men ni fattar). För er intresserade och omeddelade: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4004352.ab

Prioteringar

Jag tror jag går och lägger mig nu. Något säger mig att mitt psyke inte klarar av att vara vaket. Plus att jag kan vakna av mig själv, tidigt. Och det behöver jag verkligen med tanke på att jag ska städa typ hela dagen. Usch vad tråkigt.

Stroppigt

Jag fick reda på provresultatet i data idag, 37 av 38. MVG med andra ord. Men det rör mig inte så mycket eftersom alla lär ha fått något liknande eftersom det var jättelätt och man fick söka fram svaren på internet. Jag känner att jag tjatar väldigt mycket om mina betyg just nu, men ni får stå ut. Det är bara några grejer, matteprovet och svenskasaker.

PRECIS

I samband med att jag kom hem fick jag två trevliga överraskningar.

Massa mysig snö!

Och ett julkort från Isa med familj. Mycket trevligt eftersom Olle (Isas lillebror) är otroligt snygg på denna bild. Han blir faktiskt de på alla bilder, speciellt de tagna av Isa. Inte för att han är ful i verkligheten precis, men han ser så vuxen och mogen ut på dessa för att vara 9 år.

Skolfoto

Det här är årets enskilda skolfoto, för er som är intresserade!

Favorit i repris: Livet som stygg pojke

22/7 i år publicerade jag ett av mina absoluta bästa inlägg, enligt mig själv. I samband med att jag och Carro skrev våra "två perfekta dagar" influerades mina av detta inlägg, och resulterade i att jag letade fram det. Väldigt humoristiskt - och hett - om ni frågar mig. Speciellt min dåliga engelska och alla ironiska detaljer. Det ska vara helt orginal om man bortser från att ena bilden är borttagen. Och tja, ni får väl läsa om ni vill.

"Eller snarare sorglig pojke. Jag är ledsen men jag KAN INTE låta bli. Och jag lovarlovar att aldrig ta upp detta ämne igen om jag inte gör en recension eller liknande. Okej? Men det går inte att undvika; Christian Bale är så otroligt äckelhet.
Idag fick jag reda på genom msn.se att han tydligen har misshandlat sin syster och mor och blivit anmäld av dem (och frisläppt mot borgen). Han är tydligen en mycket våldsam person som för tillfället är deprimerad efter Heath Ledgers död. Han och hans fru Äckelpottans äktenskap (idag fick jag reda på att de har en dotter usch&blä) är tydligen mycket dåligt för tillfället. Vet ni vad jag tänker? Nej det vet ni inte eftersom jag inte har gjort det officiellt, men tyvärr tänker göra de det: Istället för att tänka; "Åhnej han är våldsam!!!" och sedan springa iväg och gömma mig tänker jag; "Haha! Hoppas han är elak mot sin fru också så att hon dumpar honom!".

För er som inte kan tyda detta betyder det att jag är en sorglig liten fjant (ja förlåt Eddie att jag säger att jag är det) som inte bryr mig ett dugg om att han påstås vara våldsam utan vill ha honom lika mycket för det. Detta fick mig att tänka på David Döragrips tankar om att tjejer alltid gillar "Bad boys" och så är inte alls fallet. Jag vill att han ska vara mycket snäll mot mig, men inte andra. Jag sätter dock inte detta i första rum p g a a) han är en av världens sexigaste och attraktivaste män, b) jag är en mespropp som gör vad som helst för att ligga med honom och c) det finns inget c. Jag gillar i alla fall inte såkallade bad boys.

Isa påpekade så vänligt att jag inte bryr mig om att han har barn och fru, och sant; nej. Jag bryr mig lika mycket som kossor bryr sig om att få mineralvatten på flaska. Visserligen vet jag inte om kossor vill ha mineralvatten på flaska, men vi antar att svaret är; De skiter fullkomligt i mineralvatten på flaska. Hur som helst; Vill ni höra min plan? Nej ni vill inte höra min plan, för a) ni har hört tillräckligt och b) den är sorglig. Men nu vill ni höra min plan, bara för att få höra mig förudmjuka mig själv ännu mer. Min plan går ut på följande:

Jag skapar om fem år min första film som ej ännu har ett namn så vi kallar den Odjuret. Jag gör Odjuret, blir uppmärksammad i USA och England och åker till USA för att göra Married Men. Huvudrollsinnehavaren blir Christian Bale, och han får sällskap av Gary Oldman som spelar hans arbetskamrat, Maggie Gyllenhaal som hans fru och Gary Sinise eller Johnny Depp som den försupne mannen på puben. Under inspelningarna försöker jag behärska mig (i alla fall officiellt, för egentligen är det min plan att se behärskad ut) och inte tänka på hur otroooooligt mycket jag avgudar Bale eftersom han har fru och barn, det skulle ju vara hemskt om jag var hans älskarinna (ehh jag hör själv hur dåligt det låter, men såklart; det är svårt att höra något eftersom jag skriver och tänker). En dag får jag höra av min fjantiga kollega Berit (uttalas Bejrut eftersom det är USA) att han och hans fru har separerat skiljt sig och ungen som någon sida på internet för tusen år sedan påstod vara hans dotter var bara hans brorsdotter. Efter dessa nyheter går jag omtumlad in i min regissörstrailer (?) och jag börjar koka nudlar. Plötsligt knackar det på dörren, jag öppnar och DÄR står han. Christian Bale, livs levande med en svag antydan till hår i öronen men kanske jag inbillar mig för jag är så chockad att han kommit till just MIG för att dricka te. Han kommer in och vi står och ser på varandra en lång stund, plötsligt tar han ett steg närmare mig och jag ser in i hans ögon och inser att vi har något gemensamt; Vi har båda bajsgröna ögon.
- I watched you for a long time, säger han med beslöjad röst.
- I know.. öh, I mean; I hoped so, svarar jag tafatt. I've heard you're divorced.
- I know, I'm the one who told [Bejrut] to tell you.
- Why? undrar jag förvirrat.
- I knew you didn't knew it.
Tystnad. Han kommer nära mig, och jag närmar min mun hans, men han stannar mig.
- If you kiss me now I'm yours for ever. (detta är en replik ur filmen vi gör)
Jag ler, och kysser honom. Sedan har vi hett sex mot min diskbänk. Slut.

Egentligen så var min plan inte alls såhär fjantig och romantisk. Orginalversionen hade inte med någon dialog, utan det var bara att han kom in i min husvagn och vi hade hett sex mot min diskbänk. Mycket orginellt. Nu när jag läser detta kan jag inte annat än skratta åt mig själv. Jag kan vara mycket underhållande ibland, p g a mina fjantiga tankar och min livliga fantasi. Jag hoppas ingen kommenterar detta inlägg för ni skulle bara skriva elaka saker. Vilken tur att ingen kommenterar mina inlägg. Eller jo, de gånger jag skriver något om Zac Efron. HA. Jag skrev just något om Zac Efron. Livet har tydligen en ljus sida i alla fall! Godnatt."

The dark knight DVD

För några dagar sedan kom The dark knight ut på DVD, och vad jag har längtat. Dock upptäckte jag att jag inte hade råd att köpa den, vilket var synd. Men en glad överraskning var att när jag kom hem i lördags hade min syster Malin inhandlat den åt sig själv - vilket betyder att jag kan låna den innan jag fixar en egen!

Anledningen till att jag verkligen längtat är inte bara för att kunna se den grymma filmen om och om igen - obegränsat. Det är en dubbel disc specialutgåva, vilket sätter upp vissa krav i mina värld. En DVD fylld med extra material är min förväntning, och jag verkligen antog utan tvivel att man skulle kunna se filmen med kommentarspår av bl a Christopher Nolan (regissör). SÅ FEL MAN KAN HA.

Bara utseendet på DVDn var en besvikelse. Den ser helt enkelt billig ut, men det är något jag kan ha överseende med eftersom den kommer att innehålla SÅ mycket bra - trodde jag. Jag tänkte se filmen med kommentarspår direkt, men möts genast av att det inte FINNS någon kommentarspår. SUR SOM FAN NÅGON? Jag sätter in den andra skivan och det är extreeeemt lite att titta på för att vara en tvådisc-film. Det finns ingen "till minne av Heath Ledger", vilket jag trodde var självklart. Det finns inga riktiga intervjuer heller, nästan allt är pålagt på andra klipp. Det är någon cp låtsasnyhetsgrej som jag stör ihjäl mig på. Sedan känns menydesignerna dåliga också och tja... inget lever riktigt upp till den kvaliten jag förväntade mig. Sedan är ju inte allt fruktansvärt. Christopher Nolan är med mycket, vilket är bra (nästan inget med skådisarna dock, grr). Hans Zimmers inslag om musiken var intressant. Ja, det som finns dokumentärmässigt funkar väl. Jag blir halvt snurrig eftersom jag vet hur mycket man måste tänka på som regissör, och ett sådant jätteprojekt... JISSES.

Hur som helst, avslutandes: DVD ska endast köpas för att man ska se filmen, inget annat.


Jag känner mig så populär

Jesper har skapat en egen blogg nu, mycket underhållande om ni frågar mig! Den kan vara värd att följa.

http://kenta.blogg.se/

SÅ NÖJD

Om ni inte visste det så har moviezine.se sökt efter filmbloggare den senaste tiden och ville att man skulle skicka in ett mejl om man var intresserad - vilket jag självklart gjorde för.. ca 2 veckor sedan? NU HAR JAG FÅTT SVAR. Inte för att jag fick vara med., men i alla fall så himla nöjd!

"Hej Emelie!

Tack för ditt svar! Vi gillar verkligen bloggen. Men jobbar för närvarande på att utveckla ett bloggverktyg för MovieZine, och först då får vi se hur många bloggare vi ska ha på sajten. Så att jag får helt enkelt spara ditt mail och höra av mig igen. Ha det bra så länge :)

Mvh
Alexander
moviezine.se"

Jag hoppas verkligen att de hör av sig. Jag dör av lycka om de hör av sig! Eller egentligen hoppas jag mest att han var ärlig, gillade bloggen och inte skrev sådär till alla, men äsch. Nu ska jag ut och springa, pusselikram små barn.

Get dead or die trying

Jag önskar verkligen att jag kunde läsa tankar just nu. Och att allt blev som jag ville. Tänk vad glad jag skulle vara då! Men man ska inte tänka så för då går man över gränsen och det slutar med att man blir deprimerad. Så istället ska jag snart börja göra julkort, sedan titta på min julklappsekonomi och senare idag ta en lång joggingtur med Johnossi. Jag bjuder på lite bilder från klassfilmen i nian. Även om de suger i stillbildsformat ser jag nu.




En cykeltur på Gotland

Inatt drömde jag bland annat att jag, Sally och Kalle var ute och cyklade. Vi stannade vid en mack för att låta en bil köra ut på vägen, men när jag drog ett dåligt skämt lyckades en bil krocka och Kalle ramla rakt ner på en bensinpump. Först skrattade vi ihjäl oss, men sedan visade det sig att Kalle var allvarligt skadad. Han flämtade och bad mig att ringa en ambulans. Jag fick total panik och sa att jag redan gjort det, fast jag hade egentligen enorma problem med att trycka på rätt siffror. När jag väl lyckades få in numret så ställs jag i telefonkö där en dålig låt spelas. Gotland hade alltså så dåligt med ambulans- och 112resurser att jag fick vänta. Det resulterade att jag blev galen och slängde på luren. Jag kommer inte riktigt ihåg hur det slutade, men helt cp dröm i alla fall.


Driving home for Christmas

Passar perfekt just nu.
Emelie är nu hemma i sitt Västerås och Åskebro.

In Bruges

Jag vill verkligenverkligen se denna. Favoritskådisen Ralph Fiennes medverkar och även den franska älsklingen Jérémie Rénier. Puss på dom.


Luciamorgon

Det visade sig vara smart att gå upp klockan fyra eftersom jag sparade urtvättning av kylskåp, disk, dammsugning, soporna och sista packet till idag. Visserligen mår jag inte sådär jättebra eftersom huvudet är segt och dunkande. Men jag är glad ändå, och försöker skapa lite luciastämning med denna mysiga video.

Låt inte detta ta till klockan fyra på morgonen

Nu är jag äntligen färdig med hemprovet. Jag trodde inte jag skulle hinna skicka in den innan tolv, men lyckades. Ibland är jag bara för bra. Om vi bortser att den råkade bli lite för lång, varför ens sätta en maxlängd på en uppsats för den delen?

Jag vill se Coldplay i Stockholm i sommar. Jag är väl inget jättestort fan precis, men de har en del riktigt bra låtar. Anna och Bella har redan köpt biljetter utan mig, de små bajsen. Antagligen är alla slut vid det här laget, men jag ska i alla fall höra med min bror om han vill gå med mig. Han råkar vara en inbiten Coldplay-människa.

Just nu har jag ingen större lust att ta ut sopporna, städa ur kylskåpet/frysen, damma, dammsuga, diska och storpacka - men det måste göras oavsett tid på dygnet. Båten går klockan fem över sju imorgon bitti, eller idag rättare sagt. Robert ska hämta upp mig klockan tjugo över sex.. vilket betyder att jag måste gå upp för att äta frukost, plocka ner lakan mm, fixa mig, duscha och stänga väskan klockan..fyra säger vi. OJ. Fast jag kanske inte hinner annars. Det blir mycket sömn i natt, vilken lycka. Aja, jag sover på båten och i bilen hem till Västerås och Åskebro. Jag märker på min text att jag skriver precis det jag tänker, vad trevligt för er. Nu är det dags för lite trevlig nattstädning! PUSSOCHKRAMIJULEGRAN.

Ni måste våndas

Efter gårdagens misslyckande så hade jag en väldigt äcklig känsla under hela dagen. Jag var inte alls mig själv och mitt huvud var fyllt med massa konstiga tankar. Det kändes som en dröm - och ja jag låter helt sinnessjuk, men det var också helt sinnessjukt.

Jag kände mig smått gråtfärdig på morgonen (frågan är varför?) men det blev bättre mot dagen. Sedan vid lunch när jag trodde det hade gått över så sitter jag och Carro mf i cafeterian och jag säger jättelycklig:
- Åhh, Johan kommer hem den 23e!
(för er som har missat den så är Johan min 23-åriga bror som bor i Sthlm)
Carro ler och frågar om det var länge sedan som jag träffade honom sist. Jag minns inte ens vad som hände där, eller vad jag svarade men helt plötsligt satt jag med ögonen fyllda med tårar och jag fick VERKLIGEN kämpa för att inte börja tjuta ordentligt.

ALLTSÅ CP VERKLIGEN. Hur pinsam kan man bli? Det är verkligen inte jag. Såklart att jag älskar min bror och saknar honom mycket men jag är van vid att inte se honom så ofta. Sedan han gjorde lumpen har han alltid varit långt borta länge på något vis, och det är inget jag haft ett problem med. Vi har ju alltid funnits kvar för varandra och jag har aldrig någonsin så lite som fått en tår i ögat - förrän idag. Jag blir bara glad att se honom när vi väl träffas, men det är inte så mycket mer med det. Varför detta sammanbrott? PLUS att jag nästan ALDRIG gråter offentligt (det vill säga: inför människor som inte är föräldrar, syskon eller nära kompisar). Jag kan räkna gångerna:

1. Jag gick i lekis och det var valborgsmässoafton och familjen hade fest. Jag ramlade från en sten och gjorde en ofrivillig volt - och fick ett rätt rejält sår på knät. Jag försökte hålla mig men sedan grät jag och sprang in till mamma.
2. Tunboshowens avslutning i nian. Min svenskalärare Frida kom fram till mig och sa hur mycket snällt som helst och att hon skulle sakna mig osv. Då insåg jag hur hemskt det skulle vara att lämna henne och allt och då började jag gråta.
3. Nians skolavslutning. Alla grät. Och då menar jag VERKLIGEN alla.

Detta är ett mycket pinsamt och sorgligt inlägg. Och mycket långt, i sann Annika-anda. Jag hoppas ni inte dömer mig alltför hårt eftersom jag inte brukar vara såhär.. störd? Det hände också en jätteskum sak idag, fast positiv för ovanlighetens skull (och det var inte att Joanna höll på att svimma, det var negativt för er som inte förstår det). Hur som helst så är jag glad nu trots historieuppsatsen som jag SNART ska skriva. Jag sov i en timme eller så, och det mådde jag bra av. Plus att Isa var väldigt förstående, hon hade också varit galen idag och började också nästan gråta. Jag tror verkligen på det att vi har telepatiska tankar och sinnesstämningar.

Bilden: från Tunboshowen "Scene before ?" - Let the good times roll. Denna scen med Oliver som hippie som träffar på Beatles (Rasse, mig, Thomas och David). Så snygg kommer jag nog aldrig att vara igen.

I love the sound of you walking away

Franz Ferdinand - Walk away: Otroligt bra låt som jag verkligenverkligen ville publicera musikvideon till. Videon är så OTROLIGT genial - verkligen! Tyvärr så har varenda en som är utlagd på youtube "inbäddning inaktiverad på begäran". Tryck här så får ni se den i alla fall, ser inte lika snyggt ut men alltid något.


Ja, och så kan det ju gå

Jag tror att mina inneboendevärdar är lite smått störda. De har ju som alla vet den äckligaste hunden genom tiderna, men nu har de också besök. Inget konstigt i det, men saken är den att jag tydligt hör genom väggen att de är svensktalande. Men nu har plötsligt börjat att prata engelska med varandra. HUR NORMALT ÄR DET PÅ EN SKALA.

17 mycket tydliga anledningar till varför jag aldrig mer går på en Sävefest

1. Musiken är jättedålig.
2. Jag hatade att dansa där.
3. En kille blev nerslagen och svimmade.
4. Ingen kunde stå upp och så alla ramlade över en...
5. .. och jag fick en smäll rakt på munnen av en tjej...
6. .. och en annan spetsade mig med sin stilettklack.
7. Inga mysiga trevliga människor var där (nästan).
8. Man får jätteont i fötterna.
9. Det kostar 100 kr insläpp.
10. Och 20-30 kr om du vill ha dina kläder i garderoben.
11. Jag kunde inte gå när jag ville eftersom min mobil låg i Victorias väska, i garderoben.
12. En jätteläskig typ såg ut som han äckel i Strandvaskaren och Sandor/slash/Ida.
13. Man måste prata med sig själv eftersom ingen hör en.
14. Runt halv ett kom på exakt hur mycket hellre jag hade varit hemma med Sallyman och tittat på Sunes jul.
15. Jag fick gå helt ensam längs vattnet i regnet i otroligt svullna fötter (resulterade i stapplande och haltande gång) och det måste varit den mest sorgliga synen någonsin. Om någon sett mig där ute i kylan hade personen känt medlidande så det räckt för resten av dens liv.
16. Jag fick en cp känsla som gjorde mig deprimerad och inte gick att få bort.
17. Jag kom hem klockan två och sov endast 3 timmar och en kvart.

Nu är jag ju väldigt negativ så jag ska faktiskt säga inte bara två, utan också TRE bra saker med igår!
1. Jag fick höra en väldigt fin förklaring om varför Hemse var SÅ mycket bättre än När (?) av en väldigt krullig kille. Jag tror att han var den enda normala människan där. Om jag inte fattade det fel var När ett äckligt litet hål där värsta sortens inavel och incest ägde rum för alla som kom därifrån hette Karlsson eller Larsson i efternamn.
2. När Carro och en snigelpojke stod på dansgolvet (när de tänt alla lampor och alla skulle gå) och hade lite kul så går en kille förbi. Han stannar och tittar på dem, rynkar ihop hela ansiktet, skakar på huvudet och ser allmänt äcklad ut. Sedan går han vidare. HAHA.
3. Man fick gratis vatten och tillgång till toaletter. (jag ansträngde mig verkligen med denna punkt)

Egentligen finns det en fjärde (mycket söt "bartender" - de som håller upp vatten i plastmuggar kan omöjligt kallas för det) men den punkten mosades i slutet av kvällen (han hade flickvän).

Debattera mera

Idag var jag med i den sämsta debatten någonsin - och då är jag helt seriös. Den andra sidan mådde säkert bra, men min sida.. eller snarare jag - ingen annan verkade så engagerad i att öppna munnen! Läget var följande:

Det var engelska och vi skulle diskutera (på engelska, såklart) om bögar har rätt att kyrkligt gifta sig. Vi delades upp, för och emot. Jag, Sally, Jannica, Victoria, Carro och Denise var på en sida (för). Det kanske inte säger er någonting (ni som inte går i min klass i alla fall) men vi är ganska tysta av oss. Och vi hade klassens stortalare emot oss. Visserligen var det lite humoristiskt eftersom ungefär hälften på den sidan är bisexuella, men men. Debatten startar/Linnea attackerar. Det gick inte så bra för att a) jag var den enda som pratade (okej Jannica lite då), b) Jonatan hade sämst argument, c) de gick över på fel ämne hela tiden, d) det är så jävla självklart varför bögar ska få gifta sig som de vill att argument försvinner och e) Carro (MIN MEDLEM. Och ursäkta om jag säger "min" som det var mitt eget parti eller något men jag tycker fan det eftersom jag var den enda som var lite engagerad!) GICK ÖVER TILL DEN ANDRA SIDAN.

Jacqueline (/engelskalärare/debattledare) frågade Carro om hon hade något att säga och då eh-ar sig hon lite innan hon säger:
- Jag tror att jag byter sida..
HALLÅ! Svikare, verkligen! Haha, nu märker jag att det låter som jag är arg på riktigt och jätteupprörd av den här minigrejen. Inte precis. Det är sådär lite småkul och misslyckat!

Långt inlägg, men ni får väl läsa som ni vill. Pusselikram småbarn.


Bra kombinationer

Matteprov och dataprov idag, mindre roligt. Det gick bäst på matteprovet men det var ändå jättekonstigt, plus att en vikarierande tant var jättesur, arg och läskig. Sedan fick jag tillbaka engelskarecensionen av Twilight! MVG TJOHO. Hon skrev att min engelska var "excellent". Det är inte sant, även om jag bara hade tre fel. Det är ibland allt för lätt att överträffa sig själv (med senaste matteprovet i åtanke).

Sally och jag har haft ett mycket givande samtal om Sunes jul/Johnossi. Jag hittade Sunes jul i väskan och blev överlycklig, det tyckte Sally var läskigt - och tog upp sin DVD ur sin väska! De ska komma lite senare innan Sävegrejen (och när jag senast skrev att den var alkoholfri - enligt lagen - menade jag att man INTE FÅR ha det, men att ALLA HAR DET ÄNDÅ. Så nu är alla frågetecken uträtade, JESPER!)  så vi sjunger Singstar, äter jultallrik (vissa av oss) och har allmänt kul - hoppas jag.

12 december är Johnossi är Örebro -retligt


Stönanden från trevliga caféen i Visbystad

Coldplay till Sverige? Något jag skulle vilja gå på faktiskt, men säkert asdyrt. Anna vad säger du?

Min planering sprack idag. Såklart. Det blev världens längsta stanstund på grund av fika och att resterande skulle fixa foton och bla bla. Men jag har nu en halternecktopp och ett par lägre klackskor tills imorgon kväll(/natt). Sävefest om jag inte nämnt det. Det innebär (som jag förstått det) att alla gymnasielever får gå på samma fest och dansa. Utan alkohol, säger lagen. Det är nere på Hamnplan, någon krog här i Visby. Jag är inte så insatt menmen. Det blir så när man inte gillar att dansa.

She took your bicycle

Jag kan aldrig komma fram till om jag tycker att Carson Parker är snygg eller inte. På vissa bilder tycker jag att han sådär och har fula läppar, på vissa är man grymt snygg och cool. På denna bild är han dock en gud, det kan väl alla hålla med om?

Dagen är planerad. Skola, Österport för att kolla på skor och kläder (till imorgon), hem, jogga, plugga matte och datakunskap. Antagligen kommer jag inte lyckas hålla mig borta från datorn men i alla fall. Jag måste verkligen lära mig att stå emot.

Jonas Gardells bok Ett ufo gör entre är för den delen utläst om ca... väldigt få sidor. Bra, för vi har svenska första lektionen. Nu är det skolavslutning i boken och det får mig att tänka på när vi slutade nian. Mycket sorgligt. Jag saknar dem, även om jag har det bra nu. Men sådant får man alltid räkna med faktiskt. Nu skriver jag bara för att fylla ut, så att inte bilden blir sådär cp igen. Äsch det får bli som det blir. Puss.

Annorlunda men förhoppningsvis bra

Kort dag i skolan. 12 till två. Fast bara en timmes lektion eftersom Lennart/matteläraren satt och v'äntade på oss i fel sal. Resten av tiden har varit fylld av skamliga förslag (från Calle) och strippning (Simon). Lite ovanligt, men ganska hyfsat trevligt ändå. Jag har fått insändaren, intervjun och oron över antiken-betyget (MVG) ur världen - vilket är skönt. Fast sedan har Lennart tydligen ändrat sig om matteprovet, nu ska det hållas på torsdag. JIPPIE. Samma dag som datakunskapsprovet


Calle är bara helt oemotståndlig med sin diskborste?

En extremt liten parantes

Jag tror faktiskt att Torgfia är något från Västerås, eller från trakten i alla fall! För ingen jag hittills pratat med har hört talas om det. Jag har pratat med fyra smålänningar och de såg ut som frågetecken, så japp! Där ser man.

Överglänsd

Johan Glans ska vara värd på guldbaggegalan! LYCKA.


Lucka 9

Den här versionen är SÅ mycket bättre än Mariah Careys, enligt mig i alla fall. Plus att jag måste passa på att påpeka att Liam Neeson är mycket sexig i den här filmen, och lååååång.

VÄRLDENS GODASTE TORGFIA

Nu ska jag lägga ut receptet på Torgfia här, mest för min egen del för att ha det tillgängligt senare. Det är så otroligt julgott, men det tycker tydligen inte internet (det märkte jag redan förra året). Jag tror faktiskt att det är någon Västeråsgrej, att någon gammal tant stod på ett tog och sålde chokladen. Menmen, vem vet. Annikas recept för den delen, och jag tog det från Anna Backmans blogg.

Torgfias Choklad
Blanda i en kastrull:
Drygt 60g kokosfett
Drygt 3/4 dl vatten
2dl socker
Koka upp allt så att det blandas ordentligt.

Blanda i en bunke:
2 1/4 dl vetemjöl
2 dl florsocker
1/2 dl kakao

Blanda de uppkokta ingredienserna med de torra i bunken
Rör om ordentligt
Bred ut massan på ett bakplåtspapper
Låt massan stelna
Skär massan i fyrkanter
Ät.

Hrm

Fotografisk bild (som det så vackert heter) är inställd imorgon, så vi börjar klockan tolv.

Jag har bitit jättemycket på mina naglar ikväll. Bajs, dom som höll på att bli så "långa" och fina. Vad håller jag på med? INSÄNDAREN MÅSTE SKRIVAS.


Jag lovar, jag är snäll

Egentligen har jag varit dålig och inte gjort klart insändaren och intervjun eller läst massa i boken, MEN: jag har joggat långt, och jag tror det var till Snäck. Helt säker är jag faktiskt inte, men det är i alla fall en strand och ett stort snett gammalt hotell där. Jag stannade inte en enda gång, jag hade ett bra tempo och när jag väl var hemma flåsade jag knappt. Läskigt! Jag borde vara arg på mig själv oftare innan jag drar ut och joggar.

Nu ska jag skriva färdigt svenskauppsatserna och sedan skicka in dem till Ingalill (/klassföreståndare/svenskalärare) så att hon kan kolla på dem lite. Mitt bok problem har jag löst. Jag struntar i Låt den rätte komma in och läser Ett ufo gör entre. Vi får väl se hur det går tidsmässigt.


Ett inlägg som skrämmer bort läsare

Jag tror att jag håller på att bli sinnessjuk. Jag har aldrig varit det förut, så helt säker är jag förstås inte. Nu ska jag ut och jogga. Helst långtlångtlångt bort. Jag kanske får se vad som finns på andra sidan Snäck. Men eftersom jag aldrig i hela mitt liv klarat av att jogga så långt så är chansen liten. JAG HAR INTE TID ATT BLI GALEN. Jag har FRUKTANSVÄRT mycket att göra. Två uppsatser ska vara färdiga imorgon och boken måste läsas klart och

Jag ska vara tyst nu.

Take me out

Musikmorgon; Måste säga att jag älskar sådana, när man får världens ryck och börjar lyssna på massa bra musik som man inte lyssnar på så ofta. Idag är det Mike Scott, Franz Ferdinand och Johnossi (inget ovanligt med Johnossi kanske, men jag har faktiskt inte satt på dem på länge). Om tio minuter går jag tillskolan, så att alla vet.

"Emelie! Nu tänker din hjärna igen!"

Godmorgon! Båtresan igår vågade inte det minsta, vilket var jätteskönt. Jag och Carro ska skriva våra "två perfekta dagar" och jag blev klar med mina under resan. Elva och en halv sida lång - hoppsan. De innehåller många trevliga stunder med bland annat oscarsgala, filminspelning, Grace Kellys klänning och en hög med Skarsgårdare. Mina drömdagar landar väldigt bekvämt i Skarsgård-land, och tyder på att jag kunnat stanna där för evigt - men jag bestämde mig för att gå vidare! Nu fattar ni inte ett skit, men DET gör inte så mycket!

SÅDÄR JA

Äntligen färdig med redigeringen av Carros, Victorias, Jannicas och Sallys bilder! Det tog mycket längre tid än jag trodde men i alla fall. FRI. (om vi bortser från intervjun med farfar senare)

Lägger ut en på Sally här då, även fast den knappt är redigerad. Jag är helt kär i den.

Störigt

Jag tänkte ta en vacker bild på min gitarr nu när jag är hemma, MEN NEJ. Det ska ju inte gå! Pappa har ju investerat en dyr systemkamera, men istället för att köpa en av de bästa så köper han en dålig. VARFÖR. NIkon och Canon utklassar vår kamera så att det dånar om det. Herregud säger jag bara. Varför kunde han inte prata med mig innan istället för att göra det till en överraskning när jag kom hem för typ en-två månader sen? Usch och blä.


Faktum

Denna morgon har jag lite att göra så det blir inga långa redogörelser, men på måndag får ni historien om filmen Låt den rätte komma in. Jag ska ju hem i helgen igen, och det brukar inte bli så mycket bloggande då. Vi ses på måndag!

Maskulint värre

Dagen har varit halvt cp. Jag har inte varit mitt naturligaste jag. Men vi fick i alla fall bilder som vi tagit på DESAM. Väldigt vackra bilder. Ni får ett smakprov nedan. Jag har Calles bilder också, men dom får ni inte se. Då kanske han blir arg!

Manligt, kvinnligt. Jag i mina vackra diskhandskar. Dom ÄR manliga oavsett vad Carro och Victoria säger!

Morgonpoesi

God morgon gott folk. Idag är jag riktigt trött och det lär inte bli bättre av att jag inte kommer att få sova ut inatt. Klassen och jag ska se Låt den rätte komma in, men jag kommer att vara hemma tidigast elva. Jobbigt med tanke på att jag imorgon helst ska vara utvilad - jag ska hem till Västerås över helgen igen och då vill jag inte vara döende på fredagskvällen.
Pussochkram alla trevliga.

Lucka 4


Fast jag inte har tid

Någon mer än jag som kollar på Bonde söker fru? Min favorit av bonden Peters gäster är helt klart Peter. Han är JÄTTEvacker verkligen och verkar så himla mysig, trevlig och snäll. Synd att han är homosexuell.

Kärt återseende eller inte

Jahapp och så satt man här igen med extremt lite gjort. Golvet är nästan helt undanplockat, jag har joggat, duschat men resterande... HM. Bra jobbat som vanligt. Imorgon innan jag drar till Carro får jag stressa med packa och diska. Fredagmorgon får bli tiden då jag dammsuger. Isa ringde och tog upp 45 av mina dyrbara måstegöramassasaker-minuter. Jag tvivlar dock inte på att minuterna var trevligare i hennes sällskap. Men nej nu måste jag göra färdigt engelskauppsatsen under Bonde söker fru. PUSS.

Sorg och elände

NEEEEEEEEEEEEJ det kan inte vara sant! Eddie bered dig på en hjärtattack: Dom har skjutit upp premiären av Kenny Begins till 25 mars. Enligt moviezine.se är anledningen följande:
"Anledningen till förseningen uppges vara att regissören vill få in mer specialeffekter i filmen. Två svenskar, Tor-Björn Olsson och Mathias Larserud, leder arbetet med specialeffekterna i "Kenny Begins". När de är färdiga med det ska de arbeta med James Camerons kommande film "Avatar" tillsammans med företaget Weta, som bland annat gjort effekter till "Sagan om ringen"."

Gud vad hemskt. Som en liten parantes måste jag påpeka att Ville (min filmlärare) berättade om någon elev som gått på Filmgymnasiet och sedan varit med och gjort specialeffekterna till Sagan om ringen - det kan ju vara en slump med dessa ovannämnda män, men ändå!

The good side

Det blev en snuskigt onyttig frukost imorse men jag tänkte gottgöra det genom att jogga i eftermiddag. Hela jag är snuskig för den delen, jag orkade verkligen inte tvätta håret så det är äääckel. Det syns inte, men det KÄNNS - så min plan är "RÖR EJ".

Carro och Victoria kommer att få damp på mig idag. Vi har bokat fotostudion och en systemkamera för att kunna ta lite julbilder på varandra, men jag känner att jag avgår idag och skjuter upp det. Anledningarna är följande: a) mitt hår är som sagt äckligt, b) det enda juliga jag äger är mina strumpbyxor, c) idag är sista chansen att diska/städa upp all skit är hemma, d) jag ska jogga, e) och se julkalendern och slutligen f) jag måste läsa fasligt mycket i Låt den rätte komma in. De kommer helt klart bli sura men jag kan locka dem lite med att jag kan spela in julmusikalen om de är nådiga.


Lucka 3


Lucka 2


Du finns i mina drömmar... osv

MIN SINGSTAROSKULD ÄR TAGEN. Jag gjorde min debut i eftermiddags hemma hos Carro med Singstar Schlager. Jag och Jannica körde "Tusen och en natt" med Charlotte Perelli (fd Nilsson) och jag fick betyget "Superstar"! Inte illa för första försöket enligt mig. Jag var rätt stolt i den stunden.

Och inte ens drömmar som slår in existerar i min värld

Ingen morgoninlägg imorse, ledsen för det alla pigga. Inte mitt fel dock, utan blogg.se vägrade att logga in mig. Sådant är livet! Det jag tänkte berätta om imorse var min alldeles perfekta och supermysiga (njaa nästan i alla fall) dröm om en väldigt fin pojke. Några detaljer får ni inte - det är alldeles för pinsamt. Det slutade i alla fall med att en klasskompis till mig sa;
- Åhh han är så kär i dig! Det är så himla gulligt (typ),
och att min väckarklocka ringde. Gissa om jag blev arg? Jag drömmer ALDRIG något romantiskt och när jag  för en gångs skull..... GRR säger jag bara.

Månadens bioettor?

Första december är inte bara den stora invigningen till julen, utan är också (precis som alla andra första datum i månader) då man börjar fundera över kommande filmer. Kommer det att gå någon bra på bio, är det någon jag verkligen vill se? Istället för att berätta vilka jag vill se, tippar jag istället på vilka som kommer att dra mest publik eller kommer att bli mest omtalade/granskade.

Les grandes personnes, 5 dec

Verkar som en mysig film. Drar många besökare på grund av Björn Gustafsson?

Vi hade i alla fall tur med vädret - igen, 5 dec
Väldigt många svenskar avgudar den första. En uppföljare tycker säkert många blir intressant.

Pojken i randig pyjamas, 19 dec

Den bästasäljande boken är nu film. Ett vanligt tema men i ny tappning kanske lockar?

The duchess, 19 dec
Verkar som ett storslaget kostymdrama med de fantastiska skådespelarna Keira Knightley och Ralph Fiennes. Dessa filmer brukar inte alltid komma till sin rätt, men Keira intresserar många (även de som inte bryr sig om bra skådespelare i allmänhet, ja såklart är hon alltid galet snygg).

Yes man, 19 dec

Jim Carrey är tillbaka - vilket säger allt.

Australia, 25 dec
Det har snackats om en ny Casablanca. Personligen är jag tveksam, men folk tror ju vad de vill (och i sin tur går och ser den).


?

Isas favoritversion av Colin Firth? (om man bortser från pärlörhänget)


För er som är lite efter

Detta inlägg tillägnas er som inte vet så mycket om julkalendern. Jag gör visserligen inte det heller, men jag tänkte ge er den bakgrundsfakta jag har.

Årets julkalender 2008 heter Skägget i brevlådan och handlar om följande (beskrivning av första avsnittet): Renée och Lage driver en ingenjörsfirma. Renée gör själva uppfinningarna och Lage hjälper till med att gå och gnola. Samma dag som deras vän Klas flyttar in blir Lage äntligen färdig med önskelistan till Tomten. Nu är det bara att posta den. Men någonting går snett - mycket snett. Han råkar istället posta inköpslistan.

De som medverkar är Anders Johansson och Måns Nilsson från komediparet "Anders och Måns". Låter inte bekant? Lite halvdålig humor som kan vara väldigt rolig. Se klippet nedan (valt med omsorg! Extra juligt eftersom det handlar om Lasse Kronér - årets julvärd!), och missa inte första avsnittet 18.45 ikväll!


Jag har börjat bli sämst på rubriker

Jag är helt dödligt trött verkligen. Somnade till lite ofrivilligt ett kort tag och för att förhindra att det händer igen har jag suttit mig upp. Jag planerar SNART gå ut och jogga en halvtimme, sedan in och städa undan. Sedan blir det lite Shakespeare in love, julkalendern+julpyssel, kvällsmat+diska och klockan ..... BAJS. Jag glömde köpa tvkalendern idag kom jag nyss på. Jag VISSTE att det var något. USCHELIBAJS. Jag får göra det imorgon för jag orkar verkligen inte ta mig in till Österport.

Vart var jag innan jag så bryskt avbröt mig själv? Just ja, klockan nio är det något julsånggrej på fyran som jag tänkte se. Jag borde egentligen sova då, men om det är bra kan jag offra mig. Alltså... Det är någon extremt läskig och hög hornliknande signal som tjuter inte långt ifrån mig. Så att det hörs över hela Visby minst. GUD vad läskig. Säkert varnar den för tsunamis. Eller så är den värsta fallens tinitus. Aja, om jag dör vet ni varför.

Sann fakta

Barbie i En julsaga ÄR en underbar film, oavsett vad alla känsloförstoppade töntar säger.


Äntligen

Nu är jag tillbaka efter en skön adventshelg hemma i Västerås. OCH NU ÄR DET FÖRSTA ADVENT. Jag är så glad! Jag har öppnat mina två papperskalendrar, och det är snart dags för min choklad. Ikväll blir det tvkalendern - jag längtar om någon.

Lucka 1


RSS 2.0