Emelies önskelista 2008

Äntligen. Jag tänker inte skriva exakt allt jag vill ha (på grund av att den önskelistan sitter på kylskåpet hemma i Åskebro), men det allra mesta.

Emelies önskelista julen 2008

- Playstation 2
- Lego frakttåg
- Singstar: Abba+micset, Svenska disney
- My sims Kingdom DS
- LEGO Batman DS
- The sims 2 Apartment pets DS
- Coco Mademoiselle
- i.d. bare minerals puder
- Primer från Make up Store
- Mascara: Chanel de exceptionnel (?)
- Barbie Prinsessbox
- Harry Potter 2 Advance (blocket)
- Georgia Nicholson, nyaste boken
- Gossip Girl: Älskar, älskar inte. och sen den senaste svarta som jag inte minns namnet på

Något roligt ni önskar er? Julklappstips är också väldigt välkomna i kommentarena.


You brought us snack

Och så var Twilight alltså utläst. Dags för filmen med andra ord. Boken var bra, men jag förväntade mig att bli mycket mer fast efter allt jämförande med Harry Potter. Twilight är ingenting jämfört med Harry Potter. Visst, den är läsvärd men jag fick så höga förväntningar på den. Jag förväntade mig att den skulle vara smartare - ibland kändes den lite oslipad. Men trots allt är det ju författaren Stephenie Meyers debutbok, så man kan väl inte begära allt för mycket.

But I've seen the movie

Anna lyssnar på Mr. Curiosity och här sitter jag med "O helga natt" - Tommy Körberg. Fruktansvärt vacker jullåt, speciellt då han sjunger den. Jävlar vilken röst den mannen har. Det är sådant som får mig att längta tillbaka till My fair lady!

Imorgon blir det hemkomst till Västerås för helgen. Det blir en lugn fredag hemma med familjen, och lördagen tänkte jag spendera på stan med Sara, Rasse, Jonte och eventuellt David. Jag och Rasse har bestämt oss för julklappsinköp. Så min plan är att lördag eftermiddag komma hem med kassar fulla av bra julklappar som jag lämnar på mitt rum, och sedan springer jag över till Isa för att se Barbie i en julsaga och spela sims.

Appropå den Barbiefilmen måste jag ju berätta en skön sak Carro sa idag. Det var engelska och vi läser ju böcker och vi skulle just då diskutera dem. Carro hade valt A christmas carol av Charles Dickens och berättade för oss hur extremt tråkig den var och den skulle ju sluta lyckligt ändå och blablabla. Jag rycker då till och frågar hur hon kan veta det? Hon har ju inte läst klart den. Carro svarar då:
 
- No, but I've seen Barbie in a christmas carol.

Hahha det lät så kul. Kanske inte ni tycker, men då får ni glädjas åt mig som uppmuntrades av det! Nej nu ska jag göra laxsallad och sedan läsa färdigt min Twilight som ska vara klar imorgon. PUSSELIKRAMIJULEGRAN.


Reality

Jag fick ett hett tips av Carro idag: Nämligen detta humorklipp från Fredag hela veckan. Det muntrar upp lite extra i mörkret!

Afrodite

Idag ska jag vara klar med mitt svenskaprojekt, vi har jobbat med antiken. Jag har tecknat och skrivit en tecknad serie om hur Afrodite kom till. Den blev inte lyckad, tycker jag. Jag planerade att ta till akvarell men jag hade dem och mina tecknarpennor hemma. LYCKAT. Det blev sugig stiftpenna och billiga f;rgpennor. Helt otroligt irriterande. Aja, det blir som det blir.


Hmm..

AMY DIAMOND - En Helt Ny JulEhh.... Är det bara jag som blir rädd för att Amy Diamond har släppt en julskiva? Hon skrämmer mig på något vis. Måste hon vara och kladda på jullåtarna nu också?

Les grandes Personnes: Svenskfranskt och intressant?

Det har väl varit ganska mycket snack om den svenskfranska filmen som Björn Gustafsson ska medverka i. Jag har bara sett en recension och då fick den inte så bra betyg (dock 7,1 på imdb, få röster men i alla fall), men jag är faktiskt ändå sugen på att se den. Nu är denna trailer utan text (tänkte att några kanske vill se honom agera) men handlingen är följande: Fransmän kommer till svenska skärgården och huset är dubbelbokat. Det blir alltså två familjer i ett hus och de driver väl varandra smått på nerverna. Den franska tonårstjejen Jeanne träffar den svenska killen Johan (Björn Gustafsson) och de blir förälskade (tycker i alla fall jag att de ser ut som!) och hennes pappa tycker inte att det är helt okej. Det ska väl vara på ett ungefär då - jag är inte helt insatt själv ärligt talat.
Andra svenska skådisar är Lia Boysen, Anastasios Soulis och Jakob Eklund.


Som sagt: Man ska vara nöjd med allt liver ger

När jag var liten gillade jag inte Djungelboken. Jag var en av de få - och det höll i sig länge. Ändå tills idag faktiskt. Jag har som tidigare nämnt köpt specialutgåvan (mitt mål är att ha alla klassiker från 97 och bakåt) och idag såg jag den. Jag kan inte hålla med om att den skulle vara den bästa Disneyfilmen som väldigt många hävdar - även om jag kan förstå varför de tycker det. Det är en spontan film samtidigt som den inte är ytlig och har ett viss djup, den är rolig och animationen och musiken är helt fantastisk. Se Kung Loi bara! Hur kroppen rör sig och viktförflyttningen är helt klockren. Nej, tiden är nu kommen att ta tillbaka allt dåligt jag sagt om Djungelboken - det är verkligen dags!


Det finns hopp?

Nu har äntligen kommit fram till att Lasse Kroner inte var den tjocka som blev jättesmal! Utan det var Ulf Larsson. Det gläder mig mycket eftersom självklart måste Lasse vara tjock, speciellt som julvärd. Men jag kommer nog aldrig sluta att hoppas att Arne kommer tillbaka till oss. Snyft.

Ett mirakel

Det är helt makalöst otroligt. Jag fick inte bara MVG på matteprovet - utan jag var också bäst i klassen. 49 av 52 poäng. Och jag är DÅLIG på matte. Jag har i hela mitt liv legat efter och haft problem, tillslut gick jag från G till svagt VG till starkt VG under högstadiet - och DET är verkligen en bedrigf Och vad är det här då! Antagligen var det bara en engångsgrej och Lennart/matteläraren kommer att bli jättebesviken på mina framtida prov. Usch jag vill inte ens tänka på dem.

Till och med Christer Sjögren gläder mig nu

Idag får jag reda på mitt matteprov. ÄNTLIGEN. Lennart envisades med att glömma dom hemma. Men han gottgjorde mig genom att ge mig hans recept på varm choklad. Igår misslyckades jag och Carro lite med den, men jag lovar att så fort jag lyckats få till den bra ska jag lägga upp ett recept på den här. Jag är övertygad om att det blir supergott om man gör den rätt!

Nu har jag i evigheter sagt att jag ska lägga upp min önskelista, men inget har hänt. Idag tänkte jag faktiskt se till att det händer. Vad önskar ni er i år?

Julfrukost

Jag har varit världssämst på att blogga de senaste dagarna - vilket känns mindre kul. Igår var anledningen att jag för en gångs skull var social. Jag satt hemma hos Carro med Victoria och Jannica och vi hade julmys med musik, glögg och pepparkakor. Väldigt trevligt. Idag har jag lite sovmorgon så det blir till att äta havregrynsgröten med glögg och julmusik. Jag vet att ni är avundsjuka!

Sunrise

Tack Anna, för att du påminde mig om att jag kan dricka te (automatiskt blir man på bättre humör då).

Apbajs, som Isa skulle sagt

Jag känner mig lite smått nere. Uschelibusch. Tog ingen promenad. Skälet nämnde jag nyss. Jag bara känner: JAG ORKAR INTE. Det jobbigaste är att jag inte ens vet vad jag inte orkar. Det är väl det som är problemet: Jag har inget att göra (förutom engelskaboken jag MÅSTE läsa). Jag brukar inte ha något att göra men det har aldrig stört mig förut. BAJS DÅ.

Ett vitt Visby.

Åh du ljuva serie

True blood är slut. I alla fall säsong ett. Skarsgård är med typ en minut och säger något på svenska igen!
- Åh du ljuva frihet!
Jag blev helt förvånad och tänkte "vafan är det där? Har jag lämnat något annat på?". Lite insider information sådär. Nu ska jag ta en trevlig promenad ute bland Visby mördare och sedan in och läsa. Jag tänkte publicera min önskelista senare, ikväll eller imorgon.


Sammanfattning

Tillbaka till Visby
, tillbaka till bloggen. Klassen hade många fyllehistorier att berätta, bland annat spritförgiftning med sjukhusbesök. Det är sånt som jag klarar mig utan faktiskt, själv var jag fruktansvärt lycklig hemma i Isas soffa med Barbie och Diamantslottet. Jag är väldigt glad över att också Isa erkänner det faktumet!

Här snöar det som bara den och det är SÅ mysigt. Lite störande är det att alla bloggar jag följer har ändrat till jultema, förutom Anna då. Men jag är sämst på html-koder och jag känner att jag inte orkar. Om någon kan för ni gärna göra det åt mig.

Julklappsinköp planeras och jag har avblåst min överraskning åt Malin. Tyvärr! Jag gottgör det istället STORT på julafton!

Nu har jag köpt Djungelboken och Törnrosa!!! Jag är SÅ lycklig. Plus att Pinocchio kommer att släppas igen! 70-års jubileum denna gång! Jag har ingen aning om när, men den kommer i alla fall och det är huvudsaken. Min törnrosafilm är nog världens vackraste för den delen. Förpackningen är jättefin! Nästan så att jag befaller er att köpa den bara för den sakens skull. PUSSKRAM.

.. och allt du önskar kan du få

Jag håller på och slipar på min önskelista och den blir SÅ bra och SÅ lång. För en gångs skull! Trodde de dagarna var förbi. Jag lägger väl upp den här när den är klar. Snart ska jag till skolan och förhoppningsvis får jag tillbaka matteprovet (med många rätt). Pusselikramijulegran.

Jahapp, då var det klart

Årets julvärd! Lasse Kronér blir bra, även om jag fortfarande sörjer att Arne Weise övergav oss. Det är synd bara att Lasse har blivit så smal (eller visst är det han som blivit det?) - mycket mysigare med tjock julvärd. Aja jag klarar mig nog.

Idag efter skolan ska jag ta båten hemåt mot Västerås. Jag längtar verkligen. Cp med att hinna till båten från gympan och så, men jag ska prata med Ulf/gympaläraren om jag inte kan gå tidigare. Hur som helst så blir det nog lite mindre bloggande i helgen, men det får ni stå ut med. Måndagmorgon är jag tillbaka igen som vanligt. Pusselikram.

Vissa ser bra filmer, vissa ska diska om tio minuter

BAJSELIBAJS. Jag vill också vara på Stockholms filmfestival. Om jag gått på högstadiet hade jag nog tagit ledigt för att kunna vara där dygnet runt. Eller i alla fall tagit tåget direkt efter skolan varje dag. Men nej här sitter jag, läser mailet från festivalen som glatt berättar för mig att den börjar idag (jaja som om jag inte visste det) och tittar på en video från premiären. Som sagt: BAJSELIBAJS. (delar generöst med mig av videon. Gustaf Skarsgård har rakat av sig sitt hår nu - var en tidsfråga egentligen. Men i alla fall)


Bered er

Isa Dahlberg (länk här bredvid) påpekade på sin blogg att MIN blogg innehöll alldeles för lite Klas-Jesus - deras påhittade gud. Jag tänker bara att säga att så fort jag kommer hem till Västerås (i helgen) ska jag skriva ett debattinlägg om denna förskräckliga anklagelse. Faktan jag behöver för inlägget minns i en bok där hemma och det är anledningen att ni måste vänta ett tag tills kriget bryter ut! På ett trevligt sätt alltså.

PS. Nej, Isa, du har inte mer liv än mig! :D Sims i helgen?

Uppdrag skola: Nä för ni har ju dambyxor

Jag verkar inte vara ensam om morgonens öde. Min gode vän Annika verkar ha råkat ut för samma sak! Vi båda försov oss imorse. Min klocka ringde 05.00 men självklart DRÖMMER jag att jag ställer om den (vilket jag absolut inte gör), vilket resulterar i att jag vaknar en minut över åtta. Och vi börjar åtta. Jag HATAR att komma försent. Andra gången i mitt liv, och uscuschsushch. Jag fick panik, satte igång mina superkrafter, borstadetänderna/kissade/sattepåeyeliner/ochmascara/skickadesmstillIngalill/badCarroattpratamedengelskaläraren och infann mig med cykel utanför skolan 08.30 varav jag är i klassrummet två minuter senare. Jacqueline (engelskaläraren) bara log när jag kom in och sa:
- Did you oversleep?

Jag hatade mig själv i cirka en timme från och med uppgång, men dagen blev bättre eftersom jag fick reda på att jag fick VG+ på engelskauppsatsen. Jag är faktiskt halvt tacksam för att inte ha fått ett MVG - nu slipper jag höga förväntningar så tidigt av kursen. Efter lunch var det matteprov (mindre kul egentligen), men det var mycket lättare än högstadiematten. Matteläraren/Lennart tittade på sista uppgiften (menat svåraste med flest poäng) när jag lämnade in provet, log och sa att det var rätt och jag fattat det där. Första gången jag har rätt på sista frågan i ett matteprov. TJOHO. Ahjuste. I början av veckan fick jag tillbaka min svenskanovell och betyget var MVG-. Mindre nöjd med bokstaven, men Ingalill gav massa beröm, sa att jag var en fantastiskt skribent och ville inte att jag skulle skriva om den. Novellen skulle ändå göra så lite för betyget i slutändan.

Nu blev det världens utläggning á la Annika, men ni har faktiskt inte fått särskilt mycket skolsnack på sistone. Så jaja. Nu ska jag göra världens godaste pannkakor ur min Filmkokbok (invigning gällande den!). Pussisochkramis ses senare.
Vackra lillasyster på bilden.


Nyskapande

Glad överraskning fick jag när jag loggade in på msn idag. Offline-meddelande från Jesper som innehöll denna länk. Det är hela Jurassic Park uppladdad på youtube! Jag vet att det kommer att bli så i framtiden, men jag tror inte att denna tillhör den kategorin. Så ni som inte sett den - SE! Den kan vara grymt irriterande ibland, men förövrigt väldigt bra.

En stjärna föds

Jag döööör! Min låtsaslillebror (typ i alla fall, Isas bror) Olle sjunger solo i denna låt. Det är någon grej för deras brottningsklubb. Han är det första barnet som sjunger och han är SÅ söt. Haha ärligt jag dör vad duktig han är.

Dom ser det snöar

Exakt ALLA har nu retsamt talat om för mig att det snöar hemma i Västerås. Isa skickade det mest retliga smset:

- Anna hälsar att hon har snö i håret och att renarna sjunger fint!

ORKA.


Hjälp

Jag har ett mycket viktigt uppdrag som behöver utföras, men själv känner jag att jag inte är rätt person att fullfölja det. Det handlar om en internetsida som behöver fixas om lite (det fungerar likadant att designa den sidan som en blogg). Någon som har tips, ideer eller gärna vill åta sig uppgiften får gärna höra av sig. Antingen här eller på [email protected].


Läs min blogg mer för att den är fin

Ahjustja, jag är
icke självmordsbelägen längre. Världens bästa Ingalill har gett mig ledigt!!!! Om någon i min klass går in på min blogg: SCHH. Hon ville att jag skulle ligga lite lågt med det så att inte alla stormade ut ur skolan en vecka tidigare - fast hon uttryckte det nog lite annorlunda.

Idag hade vi specialdag med lektion om självkänsla osv. Vi skulle ge varandra komplimanger och jag fick två som jag blev jätteglad. Joanna sa att jag hade en fin blogg, och sånt är jättekul att höra eftersom jag nu lägger mycket tid på den. Jag har ingen aning om hon menade textinnehållet eller designen men whatever. Sedan sa Lisa att jag var en bra regissör! TACK säger jag bara. Jag har tänkt på det där mycket, men om skådisarna tycker jag gör ett bra jobb är jag väldigt nöjd.
Nu blir det till att plugga matte och försöka ha en datafri dag resten av dagen. PUSSELIKRAM.

Väldigt gammalbild som beskriver min sinnesstämning ganska bra just nu.

Hello, is it me you're looking for?

Idag hade musikesteterna uppträdande i cafeterian under ungefär hela dagen. Vissa var fantastiskt duktiga. Jag blev helt enkelt kär. En blond kille som var en jävel på att trumma och två urduktiga artister. De hade verkligen starka och bra röster - speciellt han i orange tröja. Självklart är jag en mes och kollade upp dem i skolkatalogen så fort jag kom hem (kunde inte hjälpa det, skulle inte ni heller kunnat om ni varit där) - de hade världens coolaste namn hela bunten. PUSS PÅ DOM. Musikgossar: Om ni blint råkar av misstag famla in här på bloggen - jag är den mellanblonda och brunögda tjejen med röd halsduk (med den informationen är det meningen att ni ska kontakta mig/rätt person).

Jag försökte verkligen hitta en ursnygg bild till denna text, men det är helt omöjligt. Förlåt.

Att skriva upp på er kom ihåg-lista

Idag släpps Törnrosa Platinum Edition ut på dubbel-DVD! Jag ska köpa den i helgen då jag beger mig hemåt. Jag har nämligen ett presentkort på akadamibokhandeln och de råkar ha lite film. Tänkte bara meddela er detta, väldigt viktig information enligt mig.

Nu ska jag skriva ett inlägg om mina nya kärlekar, och det kan bli väldigt intressant för jag är VERKLIGEN förälskad.

I sann Joakim von Anka-anda

Jag har faktiskt börjat att inse hur mycket jag tycker om min blogg. Lite synd är det att alla andra inte verkar gilla den lika mycket, men sådant kan jag leva med!

Jag har bestämt mig för att ta itu med min ekonomi ikväll. Den rör alla inköp som mamma och pappa betalar, så att de kan ge mig pengarna som jag lagt ut. Det ska bli skönt att få det gjort - efter det kommer jag ha koll på hur det ser ut julklappsmässigt. Jag har en ny vision gällande min överraskning som jag behöver pengar för att kunna sätta i verket. Men vi får se hur det blir med det. I värsta fall får jag jobba lite extra.
Pusskram, nu ska jag duscha!

Bild här bredvid med mig och Eddie från helgen vid Pippi-trappan.

Det fixar vi med kakor och choklad

Idag på Foto A så ville både jag och Bamse lägga beslag på Disney Prinsessorna-nålhålskameran, men Bamse vann dessvärre slaget. Men självklart har jag ett ess i rockärmen. Min älskade chokladkalender som jag har glömt att visa upp här på bloggen för den delen. Jag har fått den av Carina (Isas mamma) och Isa har också en. Nu är ni allt bra avundsjuka va!

ÄNTLIGEN!!!!!!!!! Ögon- och öronorgasm så det heter duga

YES. En en Harry Potter-trailer som verkligen säger någonting! Den verkar påminna lite om femman i uppbyggnaden - olik boken men ändå fettbra. Jag längtar så att jag kan döööööööö

Nu hoppas jag verkligen inte att ni redan sett den för jag har VERKLIGEN ansträngt mig för att vara först med att berätta detta för er. Så det så.

Någon mer än jag som får mersmak?

VI GILLAR. Speciellt slutet. Det är ju hur mycket som helst sånt här i Parlamentet nu för tiden, tjoho! Antagligen har alla redan sett detta före mig menmen - grattis till er och varsegod att se det en gång till.

Destination Gotland

Här kommer lite bilder från helgen då mina kompisar var och hälsade på här i Visby. Jag har inte alla än, men det kommer ut på min bilddagbok imorgon eller så. Alla bilder är tagna av Anna Backman. Här är i alla fall några för er ivriga läsare.


Visbys vackra kyrka. Till vänster ser man även mig och Eddie. Vi är alla på väg till Öster- och Söderport för att handla.

Jag gillar verkligen Eddies min på denna bild! Hon ser ut som något slags fantastikattdjur.
Även här vid Visby domkyrka.

I större format är detta en väldigt häftigt bild på Isa med ögat i fokus. Men här på bloggen vill jag bara att man ska se hur söt staden är ovanifrån med taken.

Alla förutom Anna som fotar (alla bilder är i detta inlägg tagna av henne).
Isa, Annika, Eddie (snyggast) och jag vid den sk "Pippi-trappan". Delar av Pippi Långstrump har spelats in där.

Lyxig lunch på McDonald's.
Annika äter.

Jättefin klänning som jag hittade på MQ. Jag hatar när folk täcker sina ansikten och jag ursäktar att jag gör det själv. Men jag visste inte att Anna fotade så jag gör en ful min samtidigt som jag pratar och jag ser alltså fruktansvärt ful ut och skäms. Ja, så tyvärr.

Testingtesting

I en ruta i höger kan ni se en liten omröstning. Det är en skitfråga som jag visserligen råkar vara ganska engagerad i, men poängen är den att jag bara ville se hur funktionen fungerade. Men svara gärna, för jag skulle gärna vilja säga till alla fans som jag känner hur faktan av mina bloggläsare ser ut.

I Bolimonvärlden är i alla fall allt som vanligt

Jag har alltidalltid trott att Ash i Pokémon hette Ash Ketchup. Idag spräckte de legitimerade Pokémonexperterna Bamse och Simon denna vision. MIN BARNVISION. Han heter tydligen Ketchum och blir mobbad för att det liknar Ketchup. Och sedan så var det tydligen så att figuren Snorlax uttalas [snåårlääx] och grejen med detta är att jag alltid uttalat det svenskt och även trott att det inte finns någon logik i namnet. Logiken är alltså engelsk och kopplingen är snor = snarka = han sover hela tiden. Och jag antar också att jag har stavat hans namn fel också och att han heter Snorelax bara för det. Och bajs vad jag inte orkar att jag har haft fel i hela mitt liv.


Jag har ingen fantasti gällande rubriker längre

Idag planerar jag världens hälsodag med en joggingtur och sallad efter skolan. Och om jag är duktig ska jag också belöna mig själv med lite Bambi. Förstår inte varför jag skriver ett inlägg och envisas berätta detta - det förlorar jag bara besökare i - men jag ska stänga ner datorn om en minut så jaja. Puss.


Vad gjorde du de senaste tolv timmarna?

Jag är inte på mitt bästa humor direkt. Jag gick och la på klockan sju (helt sjukt, jag vet) och sov otroligt dåligt med drömmar och uppvakningar hela tiden. Klockan var ställd på fem och självklart somnar jag om till tio i sju. Jag har alltså nästan sovit tolv timmar och det gör mig inte det minsta gladare. Tur att vi har sovmorgon idag, annars hade jag varit otroligt försenad. Nej nu vill jag bara hem till lillasyster och familj.

Uppdaterar

Eftersom alla andra som besöker mig här har lånat datorn och skrivit blogginlägg måste väl jag göra det. Men jag tänker egentligen bara säga att det blir bilder imorgon. Visby innerstad är fantastiskt vackert och ni ska självklart få se stadens bästa sida (med oss i bild)!

Jag tänkte stå med en såndär lapp

JAG ÄR FÄRDIG MED MIN UPPSATS. Jag tror till och med att jag är nöjd med den! Om inte Jacqueline (engelskaläraren) säger att den är för kort såklart - då blir jag argsig. Jag får helt enkelt ha koll på tjelvar-mailen (skolans mailsystem) under helgen.

Nu är det bara en kvart kvar tills jag ska hämta mina guldgossar (/mina tjejkompisar) på färjeterminalen. Sedan går vi hem hit igen, då de får avnjuta mitt städade rum. Kan ju säga till nu på förhand att det antagligen inte blir något bloggande i helgen. Om något överhuvudtaget, så väldigt lite. Men på söndagkväll är jag tillbaka igen och berättar om helgens äventyr. Vad ni längtar.

(Bild från upprop på mellanstadiet, som man hade i början av varje läsår. Jag längst fram med det årets sommaruppgift - att göra en flagga. Åskebro-flaggan i detta fall. Isa står och ser ond ut i bakgrunden med en... banan? Inte ovanligt i så fall. Killen med pottfrillan längst bak är David, min käre kusin)

Stoltare stunder

Jag har städat. På riktigt! Hela golvet, duschen, toaletten, handfatet, dörrmattan och skrivbordet skiner! Fattar ni hur lång tid det tog för mig att få det där gjort? Extra plus är att jag har gjort ett fint litet välkomsaltare innehållande chips, choklad och Alexander Skarsgård. Jag är så fantastiskt nöjd med mig själv!
Visserligen är det fortfarande odiskat, men Eddie som kommer ikväll ville ju så gärna göra det åt mig. Jag ville egentligen inte alltså ta emot hennes tjänster, men jag måste hinna skriva färdigt engelskauppsatsen och maila över den också. Det står i första rum nu. Jag kanske hinner börja lite smått senare, vem vet. Men nu små gossepojkar så ska jag skriva färdigt den där engelskagrejen. Hejdå eller som Bagheera hade sagt:

Här krävs list och styrka.

Très interesant

Gud vad jag är trött. Efter skolan blir det till att sova några timmar, sedan måste jag städa/diska innan jag hämtar upp kompisarna vid båten. Jag vill bara sluta mina svidade ögon och sova tills det är dax att ta sig till skolan. Det är dock inte långt kvar alls och jag vet ju att jag kommer vara tröttare då nu när jag faktiskt har börjat vakna och inte är döende längre.

Jag har på mig min Batman-tröja idag!

Glöm aldrig att adjö ej är för alltid

Det känns så skönt att bara få vara ledsen ibland. Och med den här videon får jag alltid ut allt ordentligt så att jag kan gå vidare och vara glad igen ganska snabbt senare. Här på gotland ensam utan familj och vänner så känns det jobbigt ofta faktiskt. Även om jag mår jättebra här och så, men hemma är ju ändå bäst. Jag saknar verkligen allting. Det känns att så fort jag säger att jag vill stanna kvar efter en helg hemma till exempel, så får alla bilden (speciellt oroliga föräldrar) att man inte trivs och så men det är ju inte alls så. Det är så himla knepigt det där. Jag kan inte förklara själv. Det är väl bara Isa som skulle förstå mig.


Spinner vidare på modebloggsgrejen

Jag har nog kommit fram till vad jag vill ha för ny mascara. Exceptionnel de Chanel. Men det får stå på önskelistan till jul för nu har jag inte råd med tanke på alla julklappar som ska inhandlas. Jag köpte ju en ny mascara nyss men den SÖÖÖG. Så om någon är sugen på en L'Oréal Paris Extra-volume collagen (reklamen med Eva Longoria som vi matas sönder med, men jag köpte den innan jag sett någon reklam!), så säg till! Kostar 160 i affär, men betydligt billigare hos mig.

Ni trogna läsare vet att jag i något av gårdagens inlägg sa att jag antagligen skulle skjuta upp allting jag bestämt mig för att göra. Det är gjort nu. Har bestämt mig för en sen kväll, så jag fixar alla skolgrejer ikväll och så imorgon blir det sova, städ och disk innan jag möter kompisarna vid båten.  

Exklusiv förhandstitt, eller inte


Hopprafsade på ca 4 minuter i paint, men de får duga fint så länge. Jag är faktiskt ingen webbdesigner. Jultema just nu alltså, det kommer något mer åretrunt senare. Jag tror jag ska göra dem mindre också, men orkar inte nu. Tanken är alltså att jag ska ge filmer allt från en etta till en femma. Och lite halvor här och där.

Jaja meningen är väl att man ska le

Idag var det alltså enskilt poträttfoto. Två unga, duktiga pojkfotografer. Den ena tog även klassfotot tidigare. Hur som helst fick jag den "nya" fotografen. Det var bara jag, Sally, Carro och Vivvi från klassen (förutom scen som fotade tidigare) och vi var ensamma i rummet så gott som hela tiden. Det är skönt! Dom var mesar allihopa så jag fick börja. Jag hade tänkt le på hälften och se lite normal ut på resten, problemet var bara att fotografen hade VÄRLDENS charmigaste okända dialekt. Ja hela han var charmig och snygg. Supersexigt skägg och gud vad chaaaarmig. Allt detta resulterade i att jag log på alla bilder. Jag vägrade ta porrbilder mot väggen, så det blev en oporrig variant och en sittandes mot stol. Han tyckade tydligen att jag var SÅ vacker på stolen så det blev den. Synd att det är fotografers jobb att vara jättegenerösa med komplimanger. Det måste vara väldigt trevligt för den delen, då går man hem med känslan över att ha gjort människor glada. Super helt enkelt.

Sally fick nog den finaste bilden. Hon var urgullig (JA, urgullig) med världens naturligaste leende. Victoria och Carro blev också bra, men Carros fotograf blev tvungen att redigera bort hennes "gravidmage" i photoshop. Hahah seriöst verkligen, hon fick fnatt över den. Han sa att det egentligen var mot hans moral eller något, men att han inte orkade ta nya bilder som hon skulle vara onöjd över. Håller med pojken där.

Vart är världen på väg?

Jag avlider nog nu.  Dör du med mig, Jesper? Musiken i the Dark knight har blivit DISKVALIFICERAD av oscarsakadamin. Det betyder att de inte kommer att få vara med och ens nomineras till ett pris. Jag tror inte det är sant!!!! MIN FAVORITMUSIK. Kompositörerna Hans Zimmer och James Newton Howard hade tydligen hyrt in lite kompositörer men de stod ju ändå för mer än 70 % av musiken! DÖÖÖÖ. Akademin hade tydligen röstat och bvlablabla. Säkert något personligt. GRRR. ALLTSÅ DET GÅR INTE. Sådan bra musik måstemåstemåste tas med i galan. Det är SÅ SKAMLIGT. USCH OCH FY

Godmorgon småprinsar

Enskilt klassfoto idag. Jag är inte precis på humör, men vi får se hur det blir. Självklart berättar jag mer om det sedan. Jag har massa att göra efter skolan; lite läxor, läsning, diska, städa, fixa tills imorgon och sedan kommer en elgubbe och ska kolla på min spis... Och så tänkte jag börja designa på mina filmbetyg. Antagligen kommer jag skjuta upp hälften av det tråkiga. Suck.


Information á la Viktig-Petter

Jag vet att det finns vissa som besöker min blogg ibland på grund av filmsnacket, och ni människor har väl inte missat att jag har två kategorier? Varav en heter "Film" alltså. Där ligger recensioner och filmsnack. Vissa har jag glömt att kategorisera men jag brukar gå in och fixa det senare. Grejen med detta inlägg är att ni som nu inte vet det och vill ha koll på filminläggen och märker att de senaste har försvunnit från startsidan, så kan ni alltid trycka på kategorin "Film" så att ni får upp de senaste. Nu visste ni säkert de allihop redan, men man vet ju faktiskt aldrig.
Dags för Bonde söker fru, där finns det bögar och det är världens samhällsutveckling!

PS. Jag funderar på att börja sätta betyg på filmer, vad säger ni om det? (ingenting antagligen eftersom alla suger på att kommentera)


Modeblogg utan moderna kläder?

Nu känner jag mig lite fjantig som tänker lägga upp bilder på kläder som jag köpt idag, men jag är faktiskt väldigt nöjd och det är inga moderna pälskappor direkt á la Blondinbella. Jag har ett par röda mysiga strumpbyxor som jag väldigt gärna vill kunna använda i skolan men har inget långt kläderplagg till. Idag var jag alltså på jakt efter något luddigt/stickat och långt som skulle täcka min rumpestump. Inget luddigt vill täcka den, men då hittade jag denna helt fantastiskt snygga ostickade Batman-tshirt. Den täcker och är jättemysig! NÖJDNÖJD.

Jag måste väl erkänna att den ganska precis täcker rumpan och den är LITE för kort för min smak men bättre det än normallånga t-shirtar i alla fall. Jag måste ju få använda min strumpbyxor offentligt!

Dagens i-landsproblem

Ni vet såna där presentations-lekar som man ALLTID gör? Man säger sitt namn och sedan något man tycker om. Sedan finns det massa varianter men principen är den samma. Jag vill alltid säga något orginellt och personligt, men lyckas ALDRIG. Idag hade vi en sådan. Grejen är den att man alltid blir superstressad och så viner det massa ideer i huvudet. Och då blir man sådär galen att man pratar med sig själv i skallen.

Tankekonversation med mig själv: (jag har för vana att bli en fjortis-bitch mot mig själv i huvudet)
Jag  - Hej jag heter Emelie och gillar... Stellan Skarsgård?
Jag - Men hallå det låter skumt. Typ som om du är värsta 50årigamänliggar-flickan. 
Jag - Alexander Skarsgård då?
Jag - Du är medveten om att du låter som en liten fjant som gillar Zac Efron men tagit ett steg längre?
Jag - MEN JAG KAN INTE KOMMA PÅ NÅGOT. bajsbajsbajs bråttom. Det är Sallys tur nu.. Tchaikovsky då?
Jag - a) du kan inte uttala hans namn ens, b) du sa det förut och du ÄR faktiskt medveten om att man låter som om man försöker mer djup och mogen än de andra men det slutar bara med att alla tycker att man är mobbad.
Jag - Barbie!
Jag - Du har inget vettigt eller normalt argument.
Jag - Skriva då?
Jag - Så orginellt..

Ni fattar. Det slutade med att jag sa att jag tyckte om min lillasyster. Och alla sa 'aaaaaw'. Så gulligt. Jag ska skriva en lista. Det kan hända att ni får se den. Nästa gång ska jag vara orginellast och inte Andrea med sina tyska nudister. PUSSHEJ.

Götgatsbacken var forna adressen för Skarsgård-land

En ny dag med nya äventyr. Sista lektionen på matten kom Simon fram till Sallys och min bänk för att visa en tidning som han hittat. Och designat framsidan på. "Frihet" hette den, och jag såg ganska snabbt att den håriga mannen med L i pannan och bävertänder var Alexander Skarsgård. Jag tog tidningen och räddade den fallne riddaren med suddet - sedan gick jag fram till matteläraren Lennart och frågade om jag fick ta med min prins hem. Det fick jag. Sorgligt nog var artikeln inte så jätteintressant eftersom jag redan läst om allt det där tusen gånger innan.


Del av bilden som fanns i artikeln. I sin helhet ser man hur underbart lång han är. Tagen med min enda och dåliga (mobil)kamera.

Claras magiska julnatt

Okej, här kommer världens längsta inlägg. Det är min svenskanovell och jag vill jättegärna ha kritik på den innan jag lämnar in den för gott. Vad tycker ni om slutet? Blir det för hastigt? Och namnet skulle jag också gärna finslipa, förslag tack. Viktigt: VAR ÄRLIGA.

Claras magiska julnatt

•-         Ja må hon leva, ja må hon leva...

Det var en vacker julaftonsmorgon och inne på Londons sjukhus barnavdelning låg en blond liten flicka i en säng. Hon andades rosslande i sömnen och det var hennes föräldrar som sjöng för henne. Hon öppnade långsamt hennes blå trötta ögon. Flickan hette Clara och var åtta år. Hon log sömnigt mot sin mor och far. De hade med sig en tårta med ljus i.

•-         Var glad att de andra barnen har åkt hem över julhelgen, annars hade vi nog inte kunnat sjunga för dig. Då hade alla vaknat! sade Claras far så muntert han kunde.

Clara suckade lätt. För några dagar sedan hade rummet varit fyllt av andra sjuka barn, men de hade alla fått åka hem tillfälligt över julhelgen. Men inte hon. Hon var enligt doktorn alldeles för sjuk. För två månader sedan fick hon en lugn inflammation. Inte för att den var särskilt lugn. Hon hade svårt att andas och hostade mycket. Doktorn sa att det hon hade inte hette "lugn inflammation", men när han sa det rätta ordet kunde hon inte höra någon skillnad.


Egentligen saknade hon inte de andra barnen särskilt mycket - utan det var Eric i sängen bredvid, han hade varit hennes enda vän. Han hade också haft en lugn inflammation, men precis som hennes var den inte det minsta lugn. Hans var till och med värre. Men nu skulle hon nog aldrig få se Eric igen. När hon vaknade dagen alla åkte hem så var Erics säng redan tom. På eftermiddagen när hon var ensam i salen frågade hon en sjuksköterska vid namn Mrs Smith om alla som åkt hem skulle komma tillbaka.

•-         Javisst, kära du, hade hon svarat. De kommer tillbaka annandag jul. Allihopa.

•-         Även Eric? frågade Clara hoppfullt.

Mrs Smith - som bäddade sängar - stannade plötsligt upp i en rörelse.

•-         Nej... sade hon osäkert. Eric for tidigare än de andra - han åkte inte hem.

•-         Åh... sade Clara besviket. Vart skulle han?

Mrs Smith var åter tyst innan hon svarade.

•-         Eric åkte till Nordpolen med Tomten.

Clara blev häpen. Hon hade aldrig hört något liknande.

•-         På riktigt? undrade hon andlöst.

•-         Javisst! Och hos Tomten är det så roligt att han nog aldrig kommer tillbaka. Han har det bra där.

Clara nickade tyst, men var inte säker om hon verkligen trodde på det hon hört.


•-         Clara? Vad tänker du på?

Det var hennes mor.

•-         Jag undrar bara varför det är ljus i tårtan, ljög Clara för hon ville inte att mor och far skulle få veta att hon saknade Eric. De skulle bara oroa sig.

•-         Jo, svarade mor. Vi har ju alltid varit hemma på julafton, och då har vi haft ljus i granen. Men nu när vi inte har någon gran har vi satt ljusen i tårtan istället! Och... faktiskt råkar det vara så att om du kan blåsa ut alla åt ljus i ett enda andetag så får du tyst önska mig vad du vill!

Claras ögon blev runda och hon såg andlöst på sin mor.

•-         Är det verkligen sant?

•-         Jajamän, och vet du vad?

Clara skakade på huvudet.

•-         På julafton är önskningar extra mycket värda.

Clara log brett och lyckligt. Föräldrarna höll fram tårtan och hon tog ett djupt andetag som värkte i hennes stackars lungor - ett som nästan var så stort att all luft i hela rummet tog slut, trodde hon - och blåste. Alla ljusen slocknade och far klappade i händerna. Clara knep ihop ögonen och önskade.

Jag önskar mig en riktig julafton, tänkte Clara. En julafton med paket, gran, tomte och alla dofter som hör till.


Hon slog upp ögonen och trodde sig få se allt det där, men möttes av en besvikelse - allt var precis som innan.

•-         Önskningen slog inte in, viskade hon sorgset.

Hennes mor kramade om henne.

•-         Det kan ta ett tag, käraste.

Clara fick en hostattack och föräldrarna såg olyckligt på varandra.

•-         Sov nu igen, älskling. Vi kommer tillbaka senare och om du fortfarande sover så ses vi imorgon. Vi tar med tårtan och din julstrumpa - du har säkert fått paket då!

Clara nickade sömnigt. Hon kramade dem båda adjö och la åter huvudet mot kudden. Hon hörde dem viska på vägen ut, men hon uppfattade ej vad de sa. Hon visste att de var oroliga för henne, men de kunde vara lugna. Hon trivdes ganska bra på sjukhuset även utan Eric. Hon sov ju ändå nästan jämt. Hon var alltid trött och kunde sova halva dygn och gå orkade hennes små ben inte längre. Det gjorde alltför ont. Det var det som var jobbigaste - att tvingas ligga i den hårda sängen hela dagarna. Men hon tänkte inte mer på det utan föll snabbt i sömn.


Clara öppnade sakta sina små ögon. Det var natt, men ljuset var inte det vanliga kolsvarta. Ett orange varmt sken spred sig över rummet. Hon vred sakta på huvudet och trodde inte sina egna ögon. Hon gned dem och satte sig långsamt upp. En stor och ståtlig julgran stod en bit ifrån hennes säng. I den satt säkert hundra levande ljus och den var klädd med julkulor i grönt, rött och guld. Det fanns rosetter, änglar och högst upp i toppen satt en vacker strålande stjärna. Rummet var också fyllt av julens alla dofter - kanel, saffran, nejlika, lussekatter och pepparkakor. Nedanför granen var det ett stort fat med allt julgodis hon kunnat drömma om - knäck, kola, dadlar, apelsiner, nötter och choklad. Och bäst av allt fanns också där ett paket... Ett rektangulärt crèmefärgat paket. Hon blev så ivrig att få röra och känna om allt var verkligt att hon slängde benen över sängkanten utan att tänka sig för. Hon blev förskräckt och beredde sig på den vanliga smärtan - men den kom aldrig. Försiktigt satte hon ner ena foten på golvet och la hela sin tyngd på den. Sedan satte hon ner den andra, reste sig försiktigt och tog ett steg framåt. Hon kunde gå igen! Och i och med detta märkte hon också att det inte längre gjorde ont att andas. Det var inte svårt och rosslandet var över, Ingen kunde ha varit lyckligare än Clara när hon sprang fram till julens alla härligheter. Hon smakade av godiset och satte sig på huk vid paketet: "God jul Clara" stod det på det. Hon drog försiktigt av snöret och pappret och ... det var en docka - en vacker porslinsdocka i kartong med svarta lockar, röd liten mun och en rosa drömklänning. Hon tog ut den ur förpackningen och lekte med den ändå tills fönstret plötsligt slog upp. Hon hoppade skrämt och frös av den kalla vindpusten i sitt tunna nattlinne. Men hennes rädsla försvann när hon såg att det var ...

•-         Eric! ropade hon lyckligt.

Ja, det var Eric livs levande, underligt, svävande utanför fönstret. Han såg på henne och log stort.

•-         God jul, Clara!

•-         Mrs Smith sa att du aldrig skulle komma tillbaka!

•-         Jag är bara här tillfälligt. Tomten delar ut julklappar och jag väntar bara här i släden så länge.

Vid dessa ord tassade Clara långsamt fram till fönstret, ställde sig på tå och såg ut... Mycket riktigt. Eric satt i en röd lackad släde, fylld med säckar, fastbänd vid tio ståtliga renar.

•-         Hon talade sanning... viskade Clara för sig själv.

Eric log, var tyst en stund och sa sedan:

•-         Vill du följa med?

•-         Vart då? undra Clara förvirrat.

•-         Till Nordpolen såklart! strålade han.

Clara var tyst en stund, såg från sin hårda säng till den vackra släden.

•-         Om jag följer med, slipper jag den lugna inflammationen för alltid då? viskade hon.

Eric nickade.

Hon stod stilla en stund innan hon tillsammans med sin docka klättrade ut genom fönstret och tog plats i släden bredvid Eric.

•-         Vi ska möta Tomten något kvarter bort. Renarna flyger oss dit.

Clara nickade tyst. Eric tog hennes hand och kramade den, sedan viskade han i hennes öra:

•-         Du behöver inte vara rädd, Clara.

Hon log mot honom samtidigt som en liten tår föll från hennes vänstra öga. Hon kände att hon skulle bli lycklig. De här var mer än hon någonsin drömt om. Och med ett ryck satte släden fart och försvann ut i julaftonsnatten.


Det var en vacker juldagsmorgon och inne på Londons sjukhus barnavdelning låg en blond liten flicka i en säng. Hon andades inte och ett litet leende klädde hennes små läppar.


Make him the cutest

Nattens timmar börjar närma sig och spänningen tätnar... för många. Själv tänkte jag tvätta av mig sminket nu och sedan sova. Ska man upp imorgon så ska man. Jag tänkte skänka er min svenskanovell imorgon efter skolan. Det är en liten julsaga som ska finslipas, så ni får läsa ett tidigt utkast. Godnatt små barn i julegran


Humor på hög nivå

Ursäkta spammandet. Jag hittade en väldigt rolig video på youtube. McDonalds-reklam (går inte att gissa) som Jesper Salén (vacker frisyr som han inte klär i) och Hanna Alström medverkar i! Tjejen känner jag inte igen vid namnet men hon medverkar i ett av mina favoritavsnitt av Skärgårdsdoktorn! Det gör herr Salén också för den delen! Jag vet nu varför vi inte har hört av honom på senaste tiden. Han har tagit en paus som skådespelare och jobbar för att börja plugga till läkare. Det låter väldigt roligt, klokt och trevligt i mina öron. Även om jag kommer att sakna honom på Vita duken.


The bluff och båg

HAHA JAG DÖR. Jag är så otroligt blåst. Av mig själv. Jag har nu börjat titta på Strandvaskaren som jag velat se i evigheters evigheter. På grund av att Gustaf Skarsgård är med i den. För det första blir jag sur över att han inte är med i förtexterna och tänker att de utnyttjar hans namn nu när han är känd och sätter hans ansikte på framsidan av filmaffischen. Jag tänkte kolla upp någon tjej på imdb eftersom jag fick damp på att jag inte kom på vad hon var med i (visade sig vara Den osynlige). Då märker jag att herr Skarsgårds namn inte står med i rollistan. Någonstans. Och det betyder att mannen på bilden jag så blint trodde var Gustaf Skarsgård fick mig att inbilla mig att jag läst överallt att han var med i filmen.

Men visst är det likt på framsidan? Den sanna mannen är förresten killen som spelar Idas pojkvän Lucas i Sandor/slash/Ida. Äsch, filmen blir inte mindre sevärd (åtminstone inte så mycket). Mikael Håfström som regissör, Jesper Salén, Anders Ekborg mf och sedan verkar musiken asbra! Ni kan få en recension om ni är snälla.

Babyrosa gratulationer

Ahjustja! Min gamla svenskalärare Frida fick sin lilla bebis för några dagar sedan! En flicka enligt Malin. Anledningen till att jag lägger ut det här är nog bara för att jag tycker om Frida så himla mycket. Hon är en av världens sötaste och snällaste människor - som en perfekt Ingrid Bergman.

Inte bara hudvårdare som gillar

För fem sekunder sedan kom min inneboendemänniska Kerstin in och gav mig lite - hör och häpna - bröd! En hel antagligen hembakad limpa! Det var väldigt snällt. Appropå mat så köpte jag min första yoghurt på flera veckor idag. Jag är världens yoghurt-människa, men har förbjudit mig själv till att köpa yoghurt i en evighet. När man gillar det så är det lätt att det blir för mycket. Anledningen till att jag köpte en var för att jag hittade en ny när jag följde med några fårakompisar till Coop. Det är inte så att jag kan alla smaker utantill (jag provar bara det som verkar gott), utan jag såg bara att Skånemejeriet hade några nya specialvaniljsmaker. Vaniljen var från olika ställen i världen beroende på smak, och jag hittade en med ÄPPLE. Yoghurtar med äpple- och ananasbitar i är så fruktansvärt goda, och har aldrig hittat sådana i stora förpackningar. Så nu dog jag av lycka och firade den positiva utvecklingen genom att köpa en. (Bilden är också ett tips!)

Jag har förresten börjat med mitt hemliga överraskningsprojekt! Sånt är ju alltid roligt, men jag kan inte berätta något mer om det. Någon gång i december berättar jag - hoppas det blir bra.

Bara så att ni vet

Jag har inte uppdaterat här på ett tag - ber så hemskt mycket om ursäkt för det. Inläggsbristen i helgen berodde på att jag har varit hemma i mitt Åskebro och hälsat på familj och cykelhjälmsfria Isa. Hon fick en nostalgi teburk av mig och valfritt Make Up store-nagellack i julklapp. Min fantastiska födelsedagspresent får hon i jul.

Det måste ha varit den där jävla filmen

Det känns som jag glömt något - igen. De senaste två gångerna jag kände så hade jag rätt. Gud vilken irriterande och hemsk känsla. Vad jag vet är det lite matte och engelskabok tills fredag? Imorgon ska vi bara ha något sexualgrejs med de övriga esteterna! Jag kan omöjligt ha glömt bort något. Bajsbajs. Nu måste jag diska. Jag hatar att diska.

Den osynlige

Nicklas går sista året på gymnasiet. Han är intelligent och har goda förutsättningar i framtiden. Han har aldrig gjort något olagligt i hela sitt liv. Trots detta mördas han av den jämnåriga problemfyllda Annelie. Men något är fel. Han kan gå runt - men ingen ser honom, ingen hör honom.

Jag har svårt att beskriva handlingen - jag har svårt att sätta gränsen var jag berättar för mycket och för lite. Det är bättre att bara se filmen, för den är helt klart sevärd. Gustaf Skarsgård gör ett fint poträtt av den frustrerade Nicklas. Historien övertygar mig. Jag har nu börjat funderat över min syn på dödshjälp. I åttan hade jag ett debattal om varför dödshjälp borde vara olagligt - nu funderar jag över om det verkligen bör vara det.

Filmen fungerar nästan fint helt i genom med specialeffekter och smink. Det lilla misslyckandet kan jag ha överseende med, men jag stör mig något enormt på slutet. Jag tycker att det orealistiska i historien borde ha stannat utanför de andra inblandade. På så vis hade det inte känts smått... löjligt? Tova Novotny övertygar inte helt i rollen som Annelie. Det är lite Andreas Wilson-problem där. Är hon okej eller dålig? Hon känns precis som Anna och jag gör i DC - inte särskilt bra. Men sedan när man ska peka ut felen står man och velar. Vad saknar hon? Jag har ingen aning.

Dålig och kort recension som beror på att det är svårt att skriva något om den utan att avslöja för mycket. Som sagt: Sevärd i alla fall. Det får väl duga.

Bråkmakargatan


Den här videon påmninner så gulligt om när min lillasyster Malin blir arg!

Ondskan

Jag har sett Ondskan två gånger förut. Båda gångerna i åttan. Jag tyckte att den var bra då, men jag märker nu att jag ser den på ett helt annat sätt än tidigare.

När Jan Guillous succéroman blev film blev det ett himla liv i Sverige 2003. Den kritiserades, hyllades och den blev nominerad till en oscar. Hans Gunnarsson och regissören Mikael Håfström lyckades tydligen överföra boken till ett bra manus. Det finns förändringar, men handlingen är den samma. Det handlar om Erik Ponti som går sista året på högstadiet när han religeras från sin skola. Alla brott han gjort sig skyldig till gör det omöjligt för honom att börja om på ett allmänt läroverk, så hans mor får in honom på ett internat - Stjärnsberg. Han lovar henne och sig själv att klara det sista året, men det blir mycket svårare än han först trodde.

Vi glider snabbt in i den gamla tiden med hjälp av kläderna, frisyrerna, åsikterna, musiken och filmerna (jag håller INTE med Pierre och Erik i deras diskussion vilken som är den bästa James Dean-scenen, de stirrar sig blinda på Ung rebell!). Scenografin, sminket och kostymen är helt klart bra. Det är inte det enda som är bra. Fotot är väldigt fint och diskret. Håfström har gjort ett superbra jobb som regissör. Skådespelarna är fantastiska - de som påstår att svensk film och svenska skådisar inte är bra har sååå fel. Vi kan väl ta de flesta. Marie Richardson - ett berörande poträtt av en sorgsen moder som försöker få kontakt med sitt barn. Jesper Salén - trovärdig som den maktgalne vresige unge mannen som nästan ingen vågar säga emot. Henrik Lundström - perfekt som "tönten" som under många års tystnad tillslut vågar resa sig och säga sin sak. Och så självklart den bäste av dem alla - Gustaf Skarsgård. Han är spektakulär i denna film. Han gör Silverhjelm så bra som man kan göra honom. En ung man som gömmer sig bakom sin titel i samhället och skolan. En som när han inte får sin förväntade gratisrespekt tappar sin fasad, bryter ihop och visar den rädde och förvirrade inom sig. Han tappar kontrollen. När Silverhjelm provoceras i matsalen och agerar ut sin frustration till fullo, när han trycks ned i marken i skogen med mera. Min absoluta favorit är när Erik ligger fastbunden i gräset, alla går därifrån, någon säger något i stil med att de inte kan lämna honom och då Silverhjelm vrålar "HÅLL KÄFTEN!". Jag vet inte hur han gör den repliken så fantastiskt gripande och bra. Jag vet inte ens vad som är så spektakulört i den. Det är fullkomligt vansinnigt - ett sånt där ögonblick då du tappar andan och sitter med munnen och öppen och flämtar hur gudomlig han är. Han blev nominerad till guldbagge men vann den inte, den gick till Ingvar Hirdwall. Jag vet inte ens hur denna okända Hirdwall var i filmen, men jag tvivlar på att han lyckades bättre med sitt poträtt, sina rörelser, gester och ögonspel än Gustaf Skarsgård. 

Andreas Wilson blev också nominerade till guldbagge. Jag måste säga att jag har VÄLDIGT svårt att avgöra om jag tycker att han agerar bra, helt okej eller dåligt. Ibland får han fram Eriks känslolösa utsida väldigt bra, men ibland undrar jag om den inte blir för kall - att han aldrig riktigt får fram vad Erik känner inom sig. Han använder också en tönlös klang i rösten som säkert vissa skulle kunna beskriva som bra i rollen, men mig ger det bara känslan av ovana. Som den där makalöst dåliga skådepspelerskan i Anita - En tonårsflickas dagbok - hon har en replik och jag har aldrig sett någon agera så katastrofalt i hela mitt liv. Men jag vet inte med Wilson som sagt.

Något jag däremot vet är att Ondskan är en jävligt bra film. Den ger en otrolig mersmak att få reda på vad som händer efteråt, med inte bara Erik och Pierre utan också de andra från skolan. Inte för att dessa historier behövs i filmen - absolut inte. Den är bra som den är. En film som kanske i framtiden kan räknas som en riktig svensk klassiker.


The boy in the striped pyjamas


Jag letade efter trailern till Pojken i randig pyjamas i evigheter, men glömde bort den ett tag. Idag blev jag påmind och tja... jag kommer må sämst efter att ha sett filmen. Boken var ju hur hemsk som helst.

Karuseller, vilket fult ord egentligen

Japp, ANNIKA, nästan rätt. Det var framlyse som saknades. Men han var helt cp för han började tjafsa om att min mamma inte brydde sig om mig eller något. Just nu orkar jag inte redogöra allting i detalj för jag har massa bra film att se, plus denna underbara julkalender. Annika, du kan ringa mig imorgon när du vill för jag råkar vara ledig hela dagen. Hör av dig vilken tid det blir så att jag kan boka in min promenad just då!


När karusellerna sover - en av de bästa julkalendrarna! Hans 'Hasse' Alfredsons manus är ju briljant, och han är även helt klockren som Tomtegubben. Claes Malmberg är också en av favoriterna i sitt långa blonda hår, sin underbara personlighet och spontana sätt att i nästan varja avsnitt brista ut i sång. Helmysigt!

Farbror blå, ja men vadå?

Annika påstod att hon kände sig lite kriminell idag! Jag slår vad på (citerad av Malin Eriksson, 9 år eller något) att jag kände mig mer kriminell när jag blev stannad av polisen idag på mitt tydligen extremt farliga fordon. Hehehhe nu fick ni allt något att fundera över.

I wanna do bad things with you

Varje gång jag ser ett avsnitt av True blood där Alexander Skarsgård medverkar blir jag HELT galen. Han är så FRUKTANSVÄRT genial! Det måste ses! Hans sätt att använda blicken, ögonbrynen och ja exakt varenda liten kroppsdel för den delen, gör att hans agerande tas till höjderna. Jag måste faktiskt påpeka att visa saker i serien är sådana scener som jag skulle avskytt pågrund av att de är så brutalt snuskiga, men i dessa fall kan jag inte låta bli att tycka att det är läckert. Det är det enda rätt ordvalet av någon anledning. Nu ska jag krypa tidigt i säng, efter att ha läst och kommenterat en novell. Godnatt.

I den onda cirkelns kliande area

Jag är hungrig. Jag vill ha frukost nu. Problemet är att jag inte orkar göra någon mat. Eller alltså jag skulle orkat om jag hade orkat handla igår, det enda som erbjuds är havregrynsgröt. Inget fel med det - jag äter det varje morgon - men problemet är att eftersom jag inte diskat så har jag inget decilitermått. Och eftersom jag inte kan ögonmåtta så jättebra blir gröten en tjock degig klump. Något som militärerna erbjöds på 40-talet skulle jag tro. Så nu förstår ni varför onda cirklar är så dåliga - och varför jag tänker städa, diska och dammsuga efter skolan. Herregud.

Svag antydan till något underhållande

Jag känner mig lite halvt nostalgisk! Jag har läst igenom halva min blogg och deprimerande nog tycker jag att den var mycket roligare förr. Men då hade jag 0-3 läsare varje dag, så jag vet inte. Jag känner ett stort behov av att lägga ut bilder från showen/avslutningen från nian. Jag var tvungen att överraska Rasse med ett HEJSAN ÄLSKLING, men det uppskattades tydligen inte för han ignonerade det! Fast nu bad han mig att råda honom med solbrillor (fast vad ska han ha dem till nu?) eftersom jag var en TJEJ. Och sådant är ju alltid trevligt. Att folk minns att man är en tjej alltså.


Jag som mexikan i showen. Jag hatade den rollen för jag tyckte att jag gjorde den så dåligt. Plus att det var helt omöjligt att sjunga bredvid alla pojkar som brölade med sina basröster.

Hahhahah alltså helt ärligt är det nog den bästa present jag någonsin fått. Min klasskamrat Oliver ritade penisar på matten istället för att räkna, och han ville alltid att jag skulle säga att jag attraherades av dem. Till avslutningen så gjorde han en extra stor och speciell med avskedsord och som nästan alla killar i nian signerat. Hans seriösaste projekt under alla dessa år?

Emil, Johan, jag, Gabbi, Sara och Thomas sittandes.

Viktig fråga

Min vän Annika ringde idag och vi pratade länge. Hon undrade oroligt om jag blivit kärleksfull på senaste tiden. Om det är någon mer som frågat sig det, så kan jag svara att jag inte blivit det! Jag är lika orättvist ärlig som vanligt, skillnaden är att jag nu insett att man måste säga att man tycker om de man håller kärt. Sådant är viktigt här på avstånd!

Fåramys

Jag vet att jag i förra inlägget skrev att jag måste sluta skriva vad jag gjort och inte gjort. Tyvärr är jag superduperglad just nu så jag måste helt enkelt. Eftermiddagen spenderades med Jesper och Sallyfråntheträsk i Visbystad. Jag inhandlade TVÅ julklappar/födelsedagspresenter och även två välförtjänta filmer/serier. Snapphanar (med Gustaf Skarsgård!) och Rapport till himlen (med Stellan Skarsgård!). Jag hade aldrig hört talas om den sistnämnda men hans namn stod ju på den så det var bara att köpa. Han är verkligen grym i den för övrigt.

Jag har infört en stor förändring i mitt liv. Jag har nu förevigt lovat mig själv att sluta läsa baksidor av filmer. De avslöjar alltid för mycket. Som Rapport till himlen. Jag vet ju halva slutet på grund av den där jävla baksidan. Bajselibajsbajs. Men jag sörjer inte allt för mycket för det. Jag tillbringade en jättetrevlig kväll hos Robert med familj. Jag åt god mat, lekte med deras två barn, när de somnat tittade vi lite på tv, drack te, spelade kort, tittade på tv. De är HUR trevliga som helst och det är alltid jättemysigt att vara där. Jag fick lära känna Vonnas dotter Emma lite bättre också, som jag träffat lite snabbt innan. Väldigt snäll tjej!

Bilden har ingenting med inlägget att göra, men jag saknar er alla plus Annika väldigt mycket. PUSSELIKRAMGRAN


Tråkigare kan ingen vara

Jag har just hört senaste nytt från Ystad. Gud vad jag önskade att jag var där. Bajs med hur vårat höstlov låg i tidsplanen. Det är verkligen orättvist! Jag vill också träffa äckliga människor och dansa med snygga pojkar samtidigt som man utför ännu roligare aktiviteter tillsammans med dem. Istället spenderade jag gårdagen tittandes på idol med Jesper, Simon och Sally. Inget fel med det, men hemmakvällar får gärna utbytas mot utekvällar då och då. Jag är i stor abstinens av en just nu. I brist på sådana ska jag till Robert ikväll och äta middag. Det ska bli mysigt och kanske kan få mig på bättre tankar. Jag måste sluta skriva vad jag gör och ska göra varje dag, det är fruktansvärt ointressant.

RSS 2.0