Allt ni någonsin velat veta om engelsmän

Imorgon bär det av till Gotland, Visby för min del. Jag ska göra intagningsprov till Filmgymnasiet där på måndagen.
Det betyder dock att alla inlämningsuppgifter som ska in på måndagen måste vara färdiga idag. Jippie.
Jag försöker att behålla mitt lugn och försöker flyta in i någon form av brittisk andlighet genom att dricka osockrat te. Som om jag någonsin tyckt om det utan ett halvt kilo socker.
Ni vet det man brukar säga om att engelsmän dricker massor av te? Jag kan tala om för er att det faktiskt är sant. Eftersom jag råkar ha en förtjusande liten engelsk mailvän. Han dricker te oavsett om det innehåller socker eller inte. Jag undrar om han funderar på att skapa en ny image. 'Jag är alltid full'-stilen kanske inte var något för honom. Och jag tror att 'Söt svärmorsdröm som alltid dricker te'-imagen passar honom betydligt bättre.

Men nu ska jag återgå till min brittiska area! Godnatt.


Filmtitlar åt alla!

image3
Idag gott folk så
har vi faktiskt tre hela filmer att se fram emot på vita duken (enligt mig alltså);

- Arn - Riket vid vägens slut 22 augusti
Enligt mig var första filmen dödligt underhållande på grund av Arns vattniga ögon, mesiga sätt och oskuld och det vi har att se fram emot under nästa är Arnis äckliga skägg och Cecilias "Jag väntar på dig" med djup såkallade romantisk röst. Och ja, vad vi väntar på denna film.

- Mamma Mia 11 juli
Med Stellan Skarsgård, Colin Firth och Meryl Streep som lockar kommer jag inte kunna låta bli att se den. Jag menar; Vem kommer det egentligen?

- Harry Potter och halvblodsprinsen 21 november
Jag är ett stort fan och både film och bok och jag kan knappt bärga mig! Synd att Gary Oldman nu är struken ur rollistan (han är en av mina favoritskådisar) men jag hoppas att Harry har hemskt sorgliga drömmar där vi kan få återse honom.


Sedan har förstås filmåret 2008 förvånat mig trots att det bara är mars. Och jag som trodde att de riktigt bra filmernas tid var förbi! Dessa får du inte missa:
- Försoning
- Juno
- Sweeney Todd

Själv ska jag se There will be blood, No country for old men och 'Lust, caution'. Tjoho!

Tilllåt mig att drömma

Detta är mitt fjärde inlägg idag, om jag räknat rätt, och det beror inte på att jag inte har ett liv utan det beror på att jag undviker den ernorma hög av läxor jag har för tillfället. Som om ni skulle bry er!

Igår såg jag filmen To Catch a Thief med Grace Kelly som är sagolikt vacker. I den filmen bär hon tre överdrivet vackra klänningar som jag verkligen avgudar (se en av dem nedan). Det är en sådan jag drömmer om att bära på mitt bröllop eller en studentbal.
När jag var i London för första och enda gången såg jag en underbar klänning på Harrods. Jag kommer inte ens ihåg hur den såg ut förutom att den var rosa och att tyget såg ut som något ur en dröm. Inte för att jag hade råd med något i det varuhuset!

Nej nu ska jag faktiskt ägna mig åt min engelskauppsats.

image2


KRIS; Kossornas Rätt I Samhället

Egoism framträder i många former. Det kan vara självförtroende, smink eller den omvända offerviljan (duvet när man puttar ner sin kompis från ett stup för att själv överleva).
Den egoism jag lever med är miljöegoismen som jag så vackert kallar den. Om jag får en miljon kronor skulle jag skänka en hel del till välgörenhet; Inte de stackars barnen i Afrika, inte de fridlysta fåglarna utan miljövälgörenhet. Jag förstår om vissa tänker; Men åhh, det är väl bra?
Ja visst, det är bra för vår jord men också för mig själv. Grejen är den att jag vill inte dö och jag vill helt klart uppleva snö på julen igen.
                                                    image1

Men SNÄLLA MÄNNISKOR; Vakna. En del tror verkligen att det är kossorna som är problemet! Kossorna släpper ut avgaser och blabla. Men vilka är så giriga och vill äta dubbelt så mycket kött som de behöver och vilka har framställt alla dessa djur? VIlka är det som förstår vår jord med avgaser? Vi, vi och vi. Det är vi som ska äta mindre kött så produktionen ökar istället för att luta sig tillbaka och skriva elaka artiklar mot de stackars djuren på våra ickemiljlövänliga datorer.
Galna kosjukan kanske var nutidens version av Noaks ark och Guds bestraffning? Det kanske var meningen att djuren skulle dö och även vi. Synd att han inte lyckades överlista vetenskapsmännen. 


Vi har alla våra hemliga begär

Kommer ni ihåg när man var liten och var kär i ungefär hundra killar?
När jag var liten skapade jag en antiklubb mot alla de där läckerbitarna alla avgudade. Det vill säga; Johnny Depp, Orlando Bloom, David Beckham och Ashton Kutcher. Jag trodde aldrig att jag en dag skulle dregla för deras skull!
Ashton Kutcher avskyr jag dock fortfarande. Han är slibbig och är en dålig skådis.

Men jag försöker lägga resten bakom mig. Jag tror faktiskt alla försöker det för dagens snackispojkar råkar vara Zac Efron och Björn Gustafsson. Mitt problem råkar vara; Jag tycker inte om att tycka om saker som exakt alla andra avgudar. Faktum är;
- Björn Gustafsson är rolig
- Han är söt
- Till och med hans frisyr passar honom trots att den inte borde göra det. Killen jag var kär i i femman hade en exakt kopia av den och passade honom alldeles utmärkt, men Björn råkar faktiskt vara 21 ?! Mysterierna tätnar, han kanske egentligen är min miniföredetting som är sänd till framtiden. Jag är öppen för förslag.

Den dagen jag sörplar te

Jag har den senaste tiden tjatat på mina älskade föräldrar att vi ska åka till London, och nu (äntligen, äntligen!) har de svarat på mina böner.
I mitten av juni bär det av och jag har redan börjat planerat. Jag tänker vara supersofistikerad med solglasögon och jag kommer att sitta i Hyde Park och läsa den engelska utgåvan av Försoning. Är ni inte avundsjuka?
Men jag lovar; När jag står utanför Harrods ska jag skänka er stackare i Sverige en liten tanke!

Jag har också för avsikt att träffa min engelske mailvän George. Egentligen bor han på sydkusten men som jag uppfattar det praktiserar han på ett hotell i London under min vistelse. Dessvärre liknar han inte den där ursnygge killen som motsvarar Gucci i Synsams solglasögonreklam, (och inte ens sötisen James McAvoy!) utan han ser snarare ut som en typiskt trist engelsman.
Jag får känslan av att han är en tönt också eftersom han dricker typ hela tiden och verkar tycka han är astuff för det, men jag ska inte vara nedlåtande. Alla har vi ju våra handikapp. Men mer om mina senare!

RSS 2.0