Valborg

Eftersom jag varit så grymt duktig på "man lever bara en gång"-grejen den här veckan tänkte jag fortsätta fullända den ikväll och i övermorgon (Annas födelsedag). Fast det säger jag nog bara, hehe. Vi får se. Jag hoppas i alla fall på en jävligt kul valborg precis som alla andra i Sverige!
Och nu kommer det folk. Puss.

Ledig

Igår levde jag bara en gång så det hette duga. Extremt pinsamt och dumt, men jag ångrar mig inte (än).

Igår tog jag båten hem och väl hemma i Åskebro/Västerås så sprang jag över till Isa för lite kvällste. Vi hade det mysigt, som vanligt. Ikväll är det valborg och det ska verkligen bli skoj. Jag har inte så mycket mer att säga. Nu ska jag hitta på något.


... och på det sjätte smäller det

Jävla John av Eva DozziInterneträkningen hade tydligen inte mina värdar betalat igår, så därför blev det inga inlägg här. Hade ju sovmorgon, men jag envisades att av mig själv vakna kvart i sex för att endast kunna somna om i 25 minuter. HM. Utan internet blev det faktiskt mycket tråkigt, men jag såg "Mannen som slutade röka" med en ung Gösta Ekman av Tage Danielsso. Inte världens bästa film, men ändå kul.

Tiden i skolan blev i det kortaste laget. Matte och sedan en förkortad svenskalektion där vi endast gick till Bokia och fick köpa varsin bok. Jag köpte denna på bilden, om ni inte redan listat ut det. Jag har inte kommit så långt men den verkar väldigt bra. Synd att den inte är verklighetsbaserad men sådant får man ta.

Idag slutar jag kvart i två och ska fram till kvart i fem underhålla mig själv i staden. Skolan och almedalen med andra ord.
Då har ni nu stenkoll på mitt liv igen efter förvirringen igår! Ska göra klart gröten, puss på er.

Äntligen säger jag bara

KLAAAAAAAAAR. Äntligen. Kl 23.33. Senast inlämningstid var 23.59 - lite stolt. Nu ska jag sova, börjar tolv imorgon. Förhoppningsvis är Sally jättefrisk så hon och Jesper kan pallra sig till skolan. Måste sova nu godnatt

PS. Kan någon förklara varför det luktar vitlökskrydda i mitt rum? Kan inte förstå var lukten kommer ifrån. Så fort jag försöker så försvinner den, hel cp. Kanske bara är spratt min stackars trötta hjärna spelar mig

Man lever bara en gång

Annie LeibovitzJag har nu funderat ytterligare på den saken sedan imorse och kommit fram till att jag bör leva mer efter det. Det kommer alltid någon och påpekar "ahmen är du RIKTIGT säker på att man bara lever en gång?", och jag tänker inte ta den diskussion. Så långt min kunskap räcker så gör vi det, och den enda som kan överbevisa oss är döden men det tar vi då. Så vad jag skulle säga: Det är så mycket man inte vågar här i livet som man ångrar efteråt. Och med att konstatera detta menar jag inte att jag ska hoppa av skolan, resa jorden runt och ta massor av droger för att få ut det yttersta av livet. Nej absolut inte. Jag ska anstränga mig i skolan och få bra betyg för att kunna ha så mycket valmöjligheter som möjligt resten av livet. Och jag tror inte att de lyckostunder ett drogmissbruk ger är värt besväret.

Jag är inte alls onöjd med mitt liv, jag är faktiskt mycket nöjd. Men jag är fortfarande en blyg person som lätt blir besvärad i ovana och obekväma situationer. Det finns mycket jag velat göra, men eftersom jag tänkt på saken allt för länge har ögonblicken försvunnit. Som i fredags: Jag var ensam med Kalle och en kille som jag inte känner i skåplängan. Jag ville säga att jag tycker att han är fasansfullt duktig på att sjunga, men tvekade så länge att han hann gå. Om jag bara hade sagt det hade inget hemskt hänt. Han hade antagligen bara blivit glad, och vad är det för fel med det?

Om jag sätter igång tanken "man lever bara en gång" varje gång jag möter en situation som jag tvekar i så tror jag det kan ge mig mycket. Om man vill något: Go for it! Så nu har jag bestämt mig för att gå till Musikalkompaniets audition nästa år. Det är dom som satte upp Curtains och de sätter upp en musikal varje år. Tanken på att ha grymt roligt med nya människor till bra musik låter underbart, även om bara tanken på att under audition dansa och spela teater med folk, plus att sjunga inför en jury gör mig livrädd. Men som sagt: Man lever bara en gång.

Det som egentligen satte igång mig på hela den här grejen är en sak jag funderar på att göra. Om jag kommer göra det kommer det garanterat bli stapplande och nervöst. Det är en stor risk i och med att jag kanske efteråt kommer vilja undvika en liten del av jordens yta för resten av mitt liv. Jag kan klassas som konstig. Men om jag gör det kan det även sluta med att jag blir mycket lycklig, och om jag inte gör det kommer jag garanterat ångra mig. Så frågan är om det är värt det. Jag repeterar åter och åter igen "man lever bara en gång" i mitt huvud men jag vet inte om det räcker. Jag tror det bästa vore att sluta fundera och bara överraska mig själv genom att ta tag i det senare. Som alltid: Den som lever får se.

Och bilden har egentligen inte ett skit med texten att göra. Det är bara en bra bild med en snygg person av en enormt skicklig fotograf. Lite med texten en då kanske eftersom Dorothy i Trollkarlen från Oz får vad hon drömmer om.

Coco avant Chanel

Ny fransk film med Audrey Tautou! "Coco before Chanel", tyvärr ingen engelsk/svensk text på trailern. Älskar dock henne och filmen verkar mysig.

Utan ett spår...

Enligt "dagens info" verkar det som om fotoläraren Kristina kommer att vara hemma med sjukt barn både idag och imorgon, och i så fall bör det betyda att jag har sovmorgon till kl 12 imorgon! Vilket också betyder att jag kan sitta uppe med historieuppsatsen längre utan att dö av ångest.

Just nu undrar jag var alla mina kompisar är. Sally och Jesper är ju aldrig på datakunskapen, men var är Carro och Victoria? Lämnade mobilen i skåpet så kan inte smsa och kolla... bajs. Har förresten bestämt mig för att sluta använda det ordet. Det hör inte till saken. Aja, får se om de dyker upp till svenskan (hoppas jag verkligen). Den som lever får se.


För mycket historia

Blogg.se gillade tydligen inte mig imorse, det gick inte att logga in. Nu sitter jag istället på datakunskapen och skriver dagens första blogginlägg. Jag kan konstatera att jag för optimistisk igår, jag har lite väl mycket att göra på historian ikväll. Men färdig kommer jag i alla fall bli. Igår gick jag som sagt ner till Almedalen och läste. Jag tröttnade jättefort och började bege mig hemmet, men då stötte jag på Jonatan och hans kompisar Hannes och Olof så jag umgicks med dom en stund. Dom var trevliga.

Har funderat över uttrycket "Man lever bara en gång". Hm.

Tänk, snart är det sommar (på riktigt)!

Det flyter på bra med faktaavsnittet i min historieuppsatsen nu! När jag är klar med den ska jag ut och jogga, sedan äta mat, fixa mig för att sedan ta en tur ned i Almedalen med en bok och en flaska vatten. Analysen i historian blir enkel, precis som källkritiken så det fixar jag när jag kommer hem igen. Jag är nog lite farligt optimistisk men bättre det än pessimistisk tycker jag. Jag har lust att ta med munspelet till Almedalen för att träna lite, men ska nog inte plåga alla stackare i min närvaro.

Ha en bra dag små solstrålar!

Sommarens filmer

13 maj, Änglar och demoner
Knepigt och svårlöst, låter bra. Jag kommer ignorera Ewan McGregor när jag sätter mig i biostolen för att istället njuta av Stellan Skarsgård och Tom Hanks närvaro!

3 juni, Terminator Salvation
Helt ärligt är jag inte det minsta intresserad av den här filmen. Jag misstänker att det är en dålig och löjlig actionfilm (snygga färger dock, om man ser trailern). MEN när både Christian Bale och Helena Bonham Carter medverkar är det ju faktiskt svårt att motstå den.

1 juli, Ice age 3
Den som säger att den inte tänker se den ljuger.

10 juli, Bruno
Jag vet inte helt säkert om jag ska se den än. Den är säkert jätterolig men antagligen för mycket som långfilm. Borat borde ju klippts ner till serie.

15 juli, Harry Potter och halvblodsprinsen
Sommarens storfavorit! Fast det känns som regissören David Yates kommer att göra mig besviken. Se trailern: Bör så många slutscener vara med i en trailer? Verkar filmen kretsa om något annat än Dumbledore, Malfoy och lilla Voldemort? Säger någonsin Dumbledore det där om Malfoy till Harry? Ska man få se Malfoy hålla på? Är Lavender Brown blond (ser ut som en ny karaktär!)? Tar Ginny någonsin Harrys hand? Bör filmen vara helt blå, grå och grön?
NEJ! Och vi gillar det inte. Plus att jag undrar varför Malfoy har en fläta i pannan på alla bilder? Kul ska det dock bli att se vad Tom Felton går för på riktigt.

24 juli, Public enemies
Johnny Depp, Christian Bale och Marion Cotillard. Mer behöver jag inte säga. MUMS.

31 juli, Sommaren med Göran
Vet inte varför den här filmen lockar. Den verkar halvtaskig. Men något gör att jag bara vill se den.

Meryl Streep som bäst

Såg nyss Djävulen bär Prada. Meryl Streep är en fantastiskt skådespelerska (och galet snygg!), och jag tror jag kan säga att hon är den bästa kvinnliga aktuella utan att ha fel. Så sjukt bra agerande, jag förstår inte varför hon inte vann oscarn det året. Helen Mirren som tog hem den var förstås också bra i The Queen men jag tycker ändå Streep slår henne med längder. Favoritscenen är helt klart i Paris när Andrea kommer in i hennes svit när hon sitter osminkad och berättar om sin skilsmässa mm. Mer äkta kan det inte bli. Karaktären och så naken och blottad att jag inte kan sätta ord för det. För er som inte sett filmen borde göra det för bara den scenen.

Ca tre timmar senare

Kväll nästan i sommarandaNu är allt mycket bättre, ifall någon på allvar blev orolig och behöver veta det. Hur som helst: Löjliga svängningar i humöret man kan få när man är ensam. Kan väl inte påstå att jag strålar av lycka men jag ser fram emot lite lördagsmys (och ignorerande av uppsats). Efter att ha pratat med mamma, pappa och Malin i telefon, Isa via sms (+tagit beslut), tagit enorma omvägar, köpt matvaror, blivit skålad med av ett gäng festande pojkar och haft en kortare diskussion med Jonatan om musik och alkohol (träffade honom vid Coop) märkte jag att allt inte var så dystert längre. Och vädert är ju trots allt strålande!

Bilden tagen på vägen hem.


PS.

Glömde förresten att nämna att när jag gick runt planlöst längs vattnet så dök historieläraren Sara upp, vilket kändes lite ironiskt för att jag verkligen borde gjort historian då.

snyft

Inga glada miner här. Jag känner mig fortfarande inte som mig själv och skulle lika gärna kunna drömma just nu. Och historieuppsatsen tyyyynger.

Dagen började runt åtta med en joggingtur (dagens enda plus) sedan åt jag frukost, duschade och plockade undan lite på golvet. Sedan bar det av in mot staden för att tvångsköpa en concealer. Men eftersom Visby suger materialistiskt i affärererna hade de förstås den inte. Jag gick då ner till Almedalen för att hålla på lite med historian och det gick väl sådär. Det var bara varmt och ensamt. Jag fick tillslut stort behov av vatten och är därför nu hemma. Efter ett antal händelser kom jag på vägen hem fram till kände jag mig som Eddie gjorde förra helgen - den sista människan på jorden. Mamma, hemmet eller Malin svarade inte i telefon. Isa la på (uppmuntrande). Från Almedalen till huset såg jag knappt en människa. En mycket deprimerande och kyrklig musik kom sedan från ingenstans och förhöjde ensamheten ytterligare ett snäpp. Buhu. Jag ska aldrig vara kvar på ön när alla andra är på fastlandet. 

Planen är nu att gå till coop för att handla mat. Sedan ska jag hem igen för att fortsätta med uppsatsen och se film. Lite lördagsmys måste jag ändå få ha efter dagens händelser. Ja, jag tycker synd om mig själv. Jag skulle vara mycket gladare om det regnade och jag inte kände mig tvungen att vara ute hela tiden. Borde gå till Almedalen igen men det får mig nog inte att må bättre så vi skiter i det. Puss.

Sol i Visbystad (sitter det ihop eller inte?)

Skola som vanligt idag. Enda skillnaden var det nationella provet i engelska. Jag vet inte riktigt hur det gick, men det får vara. Efter skolan gick jag och hämtade ut min jacka på posten och efter det var jag nere i almedalen i ca en timme och tjugo minuter. Jag satt nedanför ringmuren, pratade med Annika i telefon och njöt av solen.

Just nu känner jag mig inte riktigt som mig själv, men det går över. Det gör det alltid. Målet med helgen är att göra klart historieuppsatsen. Jag ska försöka göra så mycket som möjligt ikväll och imorgon blir det stan och om den inte är klar får jag skriva på den nere i almedalen. Om det är bra väder vill säga. Mamma har nog rätt i att jag kommer bli sjuk om jag inte umgås med någon under hela helgen. Vet inte riktigt vem i så fall. Alla är ju på fastlandet under helgen. Hoppas Mando diao inte spelar Give me fire för Sallyman och Jesper, bara för att de överger mig här på ön. Ont skratt.

Alla som bor eller på annat sätt vistar sin helg på Gotland, kan ju alltid höra av sig på valfritt sätt. (ingen kommer höra av sig, slöseri med utrymme!)


Curtains - Galet bra

Igår var jag alltså på musikalen Curtains. Curtains är skriven av samma som skrivit "Cabaret" och "Chicago" och har aldrig tidigare visats utanför broadway. En europapremiär med andra ord. På grund av detta finns det ingen godkänd svensk version av musikalen så alla sjunger och talar engelska!

Jag läste två recensioner av uppsättning förra veckan och det enda negativa jag mindes var att det var en del "svengelska" som gjorde det svårtytt. Jag tycker det var lite svårtyddhet så jag antar att det är något de på scen har tränat på!

Så vad handlar den om? Under premiärnatten till uppsättningen av "Robbin Hood" på en teater i Boston faller deras talanglösa och kvinnliga stjärna ner död. Polismannen Frank Cioffi (spelad av Fredrik Wahlgren - nej kan inte namnen utantill, har kollat upp dem) ska lösa gåtan och eftersom alla på teatern är misstänkta stänger han ner allt. Samtidigt som mordet ska nystas upp så måste de rädda föreställningen. (dålig förklaring av handling men vem bryr sig)

Jag såg My fair lady på Oscarsteatern i höstas och tyckte att den var bra, men den är inte i närheten som bra som denna. När liveorkestern sätter igång vet jag att följande timmarna kommer att fyllas med fruktansvärt bra musik - och visst har jag rätt. Curtains är en underbar musikalisk föreställning! Men musiken vore inte vad den vore utan den charmiga historien med skön humor - kryddat med alla fantastiska skådespelare. Och de är (nästan) alla unga. Två har jag fastnat särskilt för: Först Fredrik Wahlgren (som redan nämnt) spelar Frank Cioffi är en komisk talang som verkligen kan sjunga. Han har tur som fått alla de bästa skämten, och han spelar ut dem så charmigt som man kan.

Men mest av allt vill jag nämna personen som spelar kompositören Aaron Fox. Vilhelm Blomgren (också uppkollat. Kan tillägga att det är esteten som min svenskalärare tyckte jag skulle gå till om biljetterna). Jag har hört honom sjunga i cafeterian på min skola och jag har verkligenverkligen reagerat på hans makalösa röst. Jag såg fram emot hans framträdande i showen - och jag är ändå så mållös. Att han går på min skola är ofattbart. Han sjunger som en gud helt enkelt. Han är lika bra som Tommy Körberg, och det säger inte lite. Det är det bästa liveframträdandet jag sett någonsin (har väl inte sett så många men i alla fall). Jag är en tönt, men tårarna fanns i ögonen. Det går inte att hjälpa - jag tappar andan. "Hans" låt "I miss the music" (som jag antar att den heter) utför han så känslig och sensuellt. Hela hans framträdande i uppsättningen känns väldigt jordnära, vilket får ännu ett lyft av att hans karaktär har ett djup. Ni kan gå att se musikalen för bara hans skull.

Men för bara hans skull ska ni inte behöva. Se någon av de två kvarstående föreställningarna ikväll eller imorgon för att den är charmig och underbar helt enkelt! För att den imponerar ändå ut i fingerspetsarna.

Bilder: http://www.helagotland.se/ga/artikel.aspx?articleid=5094028

Rubrik

ScenografiJag överlevde dagens poesiworkshop. Inte sådär världens roligaste men det var inte så hemskt som jag förfarat (bilden på min grupps scenografi). Om fyrtio minuter blir det till att trava till skolan igen för musikalen Curtains. Det ser jag fram emot! Jag fick aldrig biljetterna billigare eftersom jag aldrig vågade gå fram till den där estetkillen, istället fick jag min gratis för att Ingalill pratade med vår filmlärare Ville. Hehe, skitbra tycker jag. Jag råkade ta fel på tiden med en timme, så jag fick lite extra tid här hemma. Den tiden borde jag använt till att diska, men jag är som jag är. Det blir alltså disk ikväll eller imorgon bitti. Jag använde faktiskt många minuter till att skriva en "några av världens bästa låtar någonsin"-lista men har bestämt mig för att inte publicera den. Musik är för personligt - jag gillar inte när folk tycker att ens musiksmak är dålig. Visst med ett youtubeklipp ibland här och där, men en lista blir för mycket!

Över till en helt annan sak: Inlägget imorse står med andra ord för att jag fick lägenheten vi budade på. Så om jag har tur så flyttar jag ur äckelstället här inom en månad för att bo i en etta vid Ica atterdags här på Gotland! Jag skulle vilja ha en inflyttningsfest men det är liksom lite litet för det. Jag får nöja mig med att bjuda hit Jonte, Sara, Rasse och David en helg för bl a inflyttningsmiddag.


LYCKA

HAHA HEJDÅ. Snart syns vi aldrig mer.

KEN
Jag älskar töntiga internetspel för barn.


Halvdant

Ännu en god morgon. Hoppas jag. Om cirka en halvtimme ska jag gå till skolan. Dagen börjar med 3 timmars engelska, inte så frestande. Jag har fortfarande ingen jacka, och det ser inte alls soligt ut.

Jag hittade några glada mail nyss i min inkorg. De var från mig själv med bifogade historieuppsatsfiler. Jag brukar alltid skriva snälla saker till mig själv i dem, och då blir man glad! Ganska löjligt men det funkar faktiskt. Nu ska jag läsa ur Billy Elliot. PÖSS

Skolarbete, monstertulpaner och våldtäkter

monstertulpanerMitt internet funkar igen efter ett dygns inaktivitet. Jag har skrivit färdigt mitt "Välkommen till Filmgymnasiet" som ska lämnas in i svenska, och snart ska jag göra mitt personpoträtt klart också. Sedan blir det mys med min engelska bok (kanske inte är utläst imorgon men har inte så mycket kvar). Imorgon slutar vi tidigt, kvart i två, och då ska jag först jogga och sedan ägna mer tid åt skolarbete.

På bilden ser ni monstertulpanerna som försöker tränga sig in i mitt hus. Jag kommer känna mig som en mördare när de slår ut! JUST JA! Jag har ju glömt att berätta om det fasansfulla som jag bevittnade påväg hem från båten i söndags. En gruppvåldtäkt av en and! En stackars hona som försökte fly undan cirka 10 stycken hanar i almedalen. De tryckte ned henne på gräset och hon försökte kämpa sig loss men varje gång så omringade de henne och fortsatte. USCH, jag ville gå emellan men det är ju faktiskt änder vi pratar om. Det är oavsett sjukt. Akta er för att gå ensamma genom Visby kvällstid, ni kanske blir ändernas nästa offer!

Nu ska jag bli klar, puss.


Inget ovanligt, men det kallas nog fortfarande tur

BOK"Min är större än din" - ett uttryck som alla hört. Den form av tävling är alltid som mest aktiv under läxperioder om någon märkt det. Speciellt om man ligger efter och tycker synd om sig själv. Som jag igår till exempel! Annika klagade på sina 60 sidor i idrottsboken till provet idag men jag tyckte jag slog henne med mina 120 sidor engelska och reading logs som jag inte fattade. Mamma sa att då hade vi det lika för hon skulle läsa ut en engelskspråkig bok om människokroppen (eller något annat som har med sjukgymnastik att göra) men jag högg snabbt tillbaka med att hon hade valt det och att min skulle vara utläst innan onsdag.

Bördan är nu bortförd från mina axlar. Jag mejlade engelskaläraren Jacqueline och frågade lite saker och då visade sig det att hon hade glömt att säga att hon skjutit på datumet en vecka. Hon trodde att klassen behövde den tiden. Ännu bättre är att jag inte behövde det, jag skulle kunnat läsa ut den idag efter all min sträckläsning på båten. Planerar faktiskt att göra det så att jag kan fokusera på "mini fördjupningen" på ca 20 sidor i historian.

Men två problem kvarstår. Jag glömde min jacka hemma = kallt att gå till skolan, och min gamla mobil har ökat ställen att cpa på. Nu funkar inte klockan vilket betyder att jag måste ha med min nya också. Den gamla ringer ju folk på, men det är ganska viktigt att veta hur mycket klockan är. Tack och lov för onsdag då nummerflytten sker!

Hjälp, snälla?

Jag börjar bli riktigt förbannad nu. Jag får verkligen inte tag i låten "Call me on your way back home" av Ryan Adams. Jag har lyssnat mycket på den på youtube, men har inte lyckats hitta  den så att jag har kunnat lyssna på den i iPoden m.m. Nu har jag dock abstinens men det är HELT omöjligt. Antingen så har sidor den inte eller så jävlas dom genom att vägra låta en skriva in att man bor i Sverige trots att dom har det som alternativ. Arrgh. Fast mest arg är jag nog på mig själv som inte sitter och läser i boken. Eller gör mig klar för avfärd mot Nynäshamn. Hm. Dags att ta tag i det nu. Hej svejs.

Någon mer som hatar tvångsläsning?

Jag har ångest över min bok i engelskan som jag borde läst klart vid det här laget - nervöst anfall snart. HATAR att läsa när jag måste. Jag får försöka varva ner lite först.
PS: Blåmesen bombar fortfarande husets alla rutor.


Inflyttningsmiddag hos Eddie

Inflyttningsmiddag igår då. ca 17 personer där om jag minns rätt. Annika och jag sov senare över, mysigt.
Jag har BILDER - ha! Jag älskar att ha en kamera, det är så blogganpassat. Tyvärr tror jag att det är Johanna Nyrén som har alla roliga och bra bilder för jag var bara aktiv fotograf under tiden alla droppade in - hon under hela kvällen. Kanske får jag tag i dem och kan lägga upp dem, men här har ni vad jag har att erbjuda!
Bordsplacering
Jag skötte den FANTASTISKA bordsplaceringen.
Jonte och Eddie
Jonte och Eddie förbereder middagen.
Hulkman
Precis som Anna - Hulkman!
Anna, Johan och Astrid
Hulkman, Johan och Astrid dansar till... tror det var Diggiloo Diggiley
Emma och Johanna
Fredriks bakhuvud, Eddie, Felicia och Annika
Johanna och Emma
Grym dans om ni frågar mig!

Mesigt!

Jag vaknade klockan sex imorse av att en blåmes attackerade mitt fönster. Hur normalt är det på en skala? Den har fortsatt med det hela morgonen, och mamma säger att den gör så på alla fönster. Den är tydligen "spegelgalen" - vilket enligt henne betyder att han ser sig själv i glaset, tror att det är en fiende och försöker komma åt den. En evighetsgrej med andra ord.

Nu ska jag åka till den urtrista teorilektionen, PUSS.

Trötter

JAG OCH MIN NYA SJALMin deprimerande ensamma tid i skolan ordnade upp sig. Blev riktigt trevligt faktiskt. Jag och Calle (med K egentligen men det går inte att ändra på i mitt huvud) gick in till innerstaden och gick runt där ett tag. Tjugo över tio var vi tillbaka i caféterian och satt där med Jonatan fram till historian. Jonatan var extremt exalterad eftersom någon vid namn "Grillkungen" skulle komma till skolan. Tydligen en tjock kille som var elak och kompis med några av Jonatans kompisar. Det var ett jävla tjat om honom och tillslut dog min hjärna. Efter historian fick vi alla se denne fantastiske människa som såg helt normal ut (på håll i alla fall). Jonatan sket typ ner sig, vrålade, tappade papprena och sprang sedan runt i hela skolan för att hitta honom igen - och få hans autograf! Jag ska lägga ut en bild på den senare.

Det blev inget av mitt biljettköp, jag var alldeles för feg. Jag får skaffa fler hjärnceller, eller hyra in någon som fattar ticnet. Idag när jag åkte båten dök Staffan upp och störde flaxande mitt dagdrömmande = MYCKET LÄSKIGT. Resten av båtresan satt jag på helspänn. Ungefär.

Fick ju min nya mobil också, här är en av de första bilderna tagen med den. WOW (några minuter gammal!!! ännu mer wow). Titta på den och njut av natten - själv ska jag sova för jag är dödligt trött. Imorgon blir det någon slags körningsteorilektion som kommer ta kol på mig (över tre timmar lång, jaaaaa.....) och sedan ska jag till Eddie. Glömde en speciell bh i Visby som kommer göra att jag inte kan ha min lila finaste klänning. Bajs på det. Godnatt på er allihopa.


Deprimerande

Datakunskap. Fyra elever här, mig inräknad. Det säger nog något om hur roliga dessa lektioner är. 9.20 slutar lektionen, och eftersom matten är inställd blir det inte förrän vid historian kl 12.00 som jag börjar igen. Victoria och Carro skolkar bort hela dagen p g a mattelektionen och har åkt hem, Sally och Jesper kommer halv elva-elva och jag kommer ha det SÅ deprimerande ensamt fram till tolv med andra ord. Jag bor inte tillräckligt nära skolan för att kunna gå hem heller, vilket alla andra verkar göra. Deprimerande var ordet.

06.54

Nu ska jag snart gå till skolan. Idag åker jag hem till Västerås = precis som vanligt oftast färre blogginlägg. Oavsett så är jag tillbaka på heltid på måndag! Ha en trevlig helg allihopa.

Svenska HM

Jag lämnade ju in min svenskalåtanalys ("Du måste finnas") i tisdags morse, och jag var väldigt onöjd med den. Jag tyckte verkligen att den var dålig, inte på det där "åhjagsägerattdenvardåligmentyckerdenärbra,såkomigensägdenärskitbra"-sättet utan faktiskt ur min synvinkel dålig! Men idag efter lektionen så sa Ingalill:
- Vilken fin analys av sången du gjorde, Emelie.
"WHAT?" Den reaktionen - ungefär. De saker jag faktiskt är nöjd med brukar hon inte bara beröma verbalt sådär utan vidare. Verkligen skumt.

Nu ska jag ut och jogga och fundera lite över andra av dagens upplevelser. PUSSss i era bakar.

Jag är en fegis

Vår svenskalärare Ingalill hade nämnt för klassen på tisdagens svenskalektion (jag kollade lägenheter) att hon hade fått billigare biljetter till musikalen Curtains. Curtains är en föreställning som spelas kvällstid i skolans aula med en del elever medverkandes. Jag pratade hur som helst med henne idag, men hon var inte riktigt säker om det gällde oss filmelever (eller nåt, hon sa en hel del) men hon föreslog att jag skulle gå till en musikestet vid namn Ville och prata med honom. Hon gav en beskrivning av honom och jag tror jag vet vem han är. Hon tyckte att jag skulle gå till deras samhällslektion som Sara hade i 34n. Lät mycket frestande att få billiga biljetter men det var extremt skrämmande. Hon envisades verkligen och pratade på hur snäll han var men det blev inget av det.

Plan B var ju förstås ticnet som alla andra människor, men tyvärr fattar jag inte alls vart jag ska hämta ut dem. Vilket betyder att jag antagligen får ta kontakt med människan imorgon, eller skaffa mig fler hjärnceller. Vi får se vilket det blir.

(dåligt humör imorse förresten, ursäktar för det)


Urk

Jag är så trött. Jag vill inte gå till skolan. Måste läsa ur boken Billy Elliott och hitta en "reading log" till engelskan innan jag går till skolan också. GUD. Vill inte. Bajsbajs. Och nu gnäller jag också. Jag ska vara tyst och så ses vi ikväll.

"Till mig själv"

OmslagJag har bestämt mig för att skriva ett form av brev till mig själv om fem år. Jag skrev ett för länge sedan, men det var inte färdigt så jag fuskade och tjuvkikade. Det ska inte hända denna gång. När dokumentet är färdigt ska jag köpa ett USB speciellt åt det och sedan lägga det i en igentejpad låda med en enorm "RÖR EJ"-skylt. Om ett år kommer det att behövas. Man är alldeles för nyfiken av sig! Det kommer verkligen ta emot när man har glömt vad man frågar sig själv. Idag om fem år kommer vara en väldigt spännande dag.

En etta vs. en låda

Nu har jag tittat på lägenheter, 2 av 3 var bra. Vi ska försöka få tag i nr 2 i ordningen, en etta. Några saker jag kan göra i den lägenheten och inte på stället jag bor nu:

- Baka
- Laga mat i ugn
- Ha fester (inte stora men kan kan jag alltid!)
- Ha kompisar sovandes som inte klagar på utrymmet
- Dansa breakdance
- Ha gula väggar
- Röra mig

Det låter väl härligt?

Morgondepression

Jag hatar det här. Vill inte vara på ön. Jag vill vara hemma med mina älskade vänner, umgås obegränsat och ha jätteroligt. Precis som under påsklovet. Jag önskar jag vore sjuk men det är jag tyvärr inte, så det får bli skola för mig oavsett hur mycket jag inte vill. Däremot så ska jag iväg och titta på lägenhet idag, och det måste bli på skoltid innan mamma och pappa åker hem vilket betyder lite ledighet i alla fall. Vet att den här depressionen kommer att gå över. Jag kommer bli glad när jag får träffa dem i skolan och sedan kommer allt antagligen inte vara så farligt. Men ändå, just nu orkar jag inte.

Jag längtar ihjäl mig till valborg också. Tredje torsdagen ifrån nu! Jag ska infinna mig i Kolbäck med de närmaste plus alla andra, dock så kommer Eddie att saknas då hon är i Stockholm på My fair lady. Något kommer att saknas. Bläää. ska äta min gröt nu och vara allmänt sur över att jag måste gå till skolan. Bajs. Puss.


A cup of tea

Dödligt trött. Jag cyklade hem från Eddie klockan sju, för att jag idag ska ta mig tillbaka till Gotland = måste packa m.m. Igår så hade jag, Eddie, Anna, Annika och Isa tekväll. Vi drack massor av te och satt och pratade. Mycket roligt och trevligt. Vi (Eddie och jag, + Anna tydligen) somnade inte förrän fyra, men sömnbesväret var utan tvekan kvällen värd.

På båten ska jag renskriva svenskalåtanalysen, skriva en grej klart och fundera mer över min bordsplacering. Det är inflyttningsmiddag hos Eddie nästa lördag och jag har fått den roliga uppgiften att placera ut alla nitton personer! Ska nog smygstarta nu, har inget bättre för mig (orkar inte göra mig klar för avfärden). Puss.

MENTALI

Det var ordet. Nu tänker jag aldrig glömma det!

Solsken

JAG HAR SOLBRÄNNA. Nåja, kanske inte så mycket men alltid något. Tillbringat hela dagen sedan senaste inlägget ute på verandan i strålande sol med molnfri himmel. Jag har läst en halv Kalle Anka-tidning, druckit en kopp kaffe, tre glas vatten och gjort ett och två halvor armband tillsammans med Malin. UNDERBART. Nu har jag duschat och ska fixa mig medan jag varvar sims.

För er som ska vara med ikväll: Alla tar med sig alla tesorter de har, hos vem det blir hos återkommer jag med. PUSS.

"Hej det är jag - Barbie!"

Isa och jag såg "Barbie som Öprinsessan" igår. Underbar film. Barbie är som vanligt fruktansvärt rolig. Öprinsessan handlar om flickan Ro som liten blir skeppsbruten på en ö med förlorat minne. Hon lever med djuren där och kan tala med dem. En dag kommer prins Antonio och tar med henne till hans kungariket för att hon ska kunna finna sin familj. Men de blir kära i varandra och Antonio måste gifta sig med en annan prinsessa - vars mor har onda planer. En lycklig musikal. Man kan översätta handlingen till: En vacker men fullständigt sinnessjuk flicka som talar och sjunger med djuren. När hon kommer till civilsationen blir hon mycket deprimerad när hon "gör bort sig", men inte det minsta upprörd över när folk ser henne hoppa runt bland träden med en apa. Mycket homoristisk när prinsen säger åt henne att "följa sin instinkt" när de ska dansa och hon säger att hon inte kan. Realistiskt vore att hon börja klättra i gardiner! Tyvärr gjorde hon inte det. Värdelöst inlägg men vem bryr sig.
PS. Ni närmaste vänner borde suga i er inspiration av trailern, för Isa och jag planerar någon form av Barbietillställning i framtiden!

Livet leker

Klockan är halv tio i skrivande stund. Tio i sju gick jag och Isa upp imorse, åt lite frukost och satte oss och kollade på Tummelisa. Nu har jag kommit hem och sitter på våran veranda. Malin äter frukost och jag dricker vatten i solskenet. Det kommer att bli en underbar dag. Jag tänker spendera så mycket tid som möjligt här med filtar, kaffe, Kalle Anka-tidningar, dagboken, datorn och kanske lite pyssel. UNDERBART. Jag har faktiskt även planer på att göra mig lite snygg. Det ni. Anledningen heter sorgligt nog Johan och hans kompisar. Min bror brukar alltid lyckas att ta hem sina snygga pojkar när jag är som ofräschast, men det har inte inträffat hittills = borde ske idag. Om det inte gör det så kommer han inte göra det.

Ikväll blir det myskväll med Anna, Annika, Eddie och Isa. Jag ska försöka få en plats bestämd och föreslå tekväll. Alla tar med alla tesorter de har! Myyysigt. Jag längtar redan. Älskar er alla! puusspusselipuss

Isas långa väg hem

Isa tar en jääääääävla tid på sig måste jag säga. Först skulle hon komma klockan två, och sedan ångrade hon sig till klockan tre. Vid två skulle hon bara byta om klockan tre och sedan komma över. Fem minuter i halv fyra så ber jag henne skynda sig och DÅ får jag meddelandet om att hon kommer senare än hon trodde eftersom hon är kvar i Stockholm. SUCK om vi säger så. Längtar ihjäl mig.

Nu är hon tydligen i Västerås. Ca en fyrtio minuters väntan till antar jag då hon ska byta om. Bläääh. Jag går nog ut och sätter mig på trappan i solen igen och skriver dagbok. Puss små barn.

Mobiler och nakenfisar

Måste bara länka till mitt favoritinlägg på Annas blogg just nu: http://nitton9tre.blogspot.com/2009/04/ojra.html
Hahah helt oförglömligt sms om vi säger så!

Appropå sms, får min nya mobil på fredag. Det blev den billigare (svart såklart!). Idag var jag och pappa inne på mediamarkt för att få känna på mobilernas innehåll, vilket man inte får i så många butiker. Även om Nokian är snyggare så fattade jag inte så mycket av den, kändes begränsat! Givetvis var den inte det eftersom den är avancerad osv, men i alla fall. Nu kommer jag kunna ta bra bilder att lägga här på bloggen för att det både är jättebra kamera OCH det finns minne. Ooohh.

Nu ska jag spela sims. PUSS

Glad påsk i gropen

Kul men lite oavslutad kväll igår! Jag, Eddie, Anna och Annika begav oss till gropen för fest med bland annat Jonte och en stor hög andra människor. Jag har nog inte så jättemycket att säga, haha.

Klockan tre kommer Isa hem i alla fall! LÄNGTAR. Nu ska jag nörda lite. Borde skicka in min svenskalåtanalys men ooorkar inte så det löser sig. Puss alla små barn. Glad påsk! (fick inget påskägg, men däremot hundra kronor av farmor och farfar)

Fotografering

Fotograferade och stylade min lillasyster igår. För att se alla bilder, besök min bilddagbok.
Fotografering

KENNY BEGINS

Igår såg jag Kenny Begins. SKITKUL FILM. Bara så att ni vet. Orkar inte göra någon recension, men kanske fyra av fem? Som komedi alltså. 3,7 typ. Grymma insatser av dessa personer; Johan Rheborg, Johan Glans, Björn Gustafsson, Brasse Brännström och (läskigaste svensken i hela världen) Per Ragnar.

Jag utgår från att ni vill se den JÄTTEGÄRNA! (jag ska nog köpa DVDn med alla avsnitt)

Naast est très fantastique

Tröstar mig med detta grymma franska band. Jag köpte deras platta i Paris förra året, men vet ni vad? Jag har förpackningen, men innehållit (skivan) verkar MYSTISKT ha försvunnit. Jag sörjer.


Peace and love

Jag är nästan hundra procent säker nu: Jag ska till Peace and love. Eddie, Anna, Jonte och en hög andra vet jag ska dit hittills. Jag måste erkänna att det är få artister jag känner igen som ska dit men dessa ska jag i alla fall se:

AHHHHHHHHHHHHHHHHHH JAG DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR
JOHNOSSI SKA JU INTE ALLS SPELA, VEM HAR LJUGIT FÖR MIG?!"?!??!?!?!??!?!?? MÖRDA. Chanser att jag åker till Peace and love sjönk nu drastiskt.
Dom ska i alla fall inte till Hultsfred heller. HA. Där fick ni, alla som ska dit.

Eftersom jag ändå redan hade gjort en enorm lista så kan jag lika gärna publicera den. OM jag ska dit, dessa artister ska jag då se:
Mando diao
Pete Doherty
Slagsmålsklubben (himla bra med dom som inte har texter men bra musik! Man slipper låtsas att man kan texten)

Sedan är det ju dom jag har hört en låt av var, men som säkert är bra ändå (sorgligt att den här listan är mycket längre:
Anna Ternheim
Erik Hassle
Håkan Hellström
Lars Winnerbäck
Miss Li
Sugarplum fairy
The kooks
The sounds
Timbuktu
Thomas di Leva (för humorens skull!)

Bajsa Johnossi. Får åka och se dom någon annanstans. Puss.
Fler som ska till Peace and love i sommar?

Världens bästa dröm = mardröm i verkligheten

Jag känner mig en aning jättedeprimerad just nu. Jag är nyvaken och har precis drömt en av de bästa drömmar någonsin. Och sådana känner jag att jag faktiskt kan klara mig utan, för desto lyckligare man är i drömmen desto olyckligare blir man när man vaknar/inser att det är en dröm. Som nyvaken är det alltid också värst, eftersom man är kvar lite i känslan. Gud bajs säger jag bara. Varför kan inte mitt liv få några inslag av drömmen?

Nu ska jag i alla fall bada med ljus. Sedan blir det upp för att se hur håret ser ut med det här vattnet, jag har kommit fram till att jag inte gillar det. Det är en skum kort frisyr som gör att jag ser tråkigt vuxen äldre ut på ett deprimerande sätt. Jag ska till stan halv två med Anna, Annika och Eddie. Vi ska titta lite på kläder, äta kvällsmat och sedan se Kenny begins. Puss.

Japp

Jag har här med klippt mig (ni får nog bilder senare). Inte riktigt säker om jag är nöjd då det är nyklippt, tillfälligt blött och massa konstiga stylingrejer i. Min korta frisyr hade ju växt ut till kilometer lång och nu känns det väldigt ovant att ha den som den ska vara. Men det löser sig. Eller växer ut.

Just nu är jag på lite dåligt humör och det är ju tråkigt. Mycket roligare att vara glad. Jag tror inte det beror på hårfunderingarna, men säker är man ju förstås aldrig. 

 Meddelande till Anna, Annika och Eddie: Jag hade inte Chocolat i Visby, så vad sägs om att se den på torsdag?

Pizzor och bryggor

Efter en enorm tristess igår hörde jag av mig till Anna som tipsade att jag skulle ta mig till Kolbäck för att träffa henne, Eddie och Fredrik. Det gjorde jag och vi njöt av solen någon timme. Sedan gick vi hem till Anna där vi fick idéen om att äta pizza på bryggan tillsammans med ett antal andra. Vi blev dock pizzaätandes själva, men Annika, David D, Linus och Mattsson kom dit lite senare (varav dom tre sista jag inte träffat på länge!). Jonte mötte vi också upp i Kolbäck i cirka tio minuter. En mysig men kall kväll. När kylan blev allt för påträngande gick vi hem till Anna, plus att jag och Annika sov kvar.

Jag märker att mina påsklovsinlägg blir extremt tråkiga och opersonligt sammanfattade. Men jag låter bloggen gå på auto bara egentligen så mer kan man inte förvänta sig. Tillbaka på tisdag som sagt. Idag ska jag klippa mig. Hoppas det blir fint. PUSS.

Sen kväll hos (F)Rasse

Mycket trevlig kväll hos Rasse igår. Sara och hennes pojkvän skulle komma lite senare så jag, Rasse, Jonte och David satte oss och spelade rock band. Premiär för min del! Trummor är väldigt roligt, även om jag suger när det inte är solo. Sedan när de anlände vid åtta så fortsatte vi lite med det och övergick senare att titta på Motorsågsmassakern trots mina stora protester eftersom jag skulle cykla långt hem mitt i natten. Jonte skulle iväg så han lämnade oss tidigt, men vi ska ses senare i veckan. Sara och Matte gick kanske vid halv ett? Inte riktigt säker, hur som helst så stannade jag och David till halv fem. Jag var hemma tio äver och var i säng halv sex. Jätteskumt eftersom jag brukar göra mig i ordning till skolan vid den tiden, plus att mamma och pappa gick upp innan jag somnat. Skönt med lov!

Nu fick ni en snabb sammanfattning, men äsch. Vi hade i alla fall mycket trevligt. Många skämt om gotland och får, Christian Bale och attjagskamördasavnågonläskigtyppåväghem. Idag ska jag fota Malin lite, bilder hamnar här sedan. Puss!

JAGHARETTLIV (egentligen)

Jag vet ju hur FANTASTISKT intresserade ni är av mitt efterlängtade The sims-spelande så jag tänkte återge lite till er. Om ni har missat "del 1" så har ni den här!

Jag har nu kommit på vad mannen i familjen hette: Carl Gustav III Revaldino. När jag började spela så bestämde jag mig för att förlåta honom (han var ju ändå så snygg). Familjen återgick förvånansvärt snabbt i ett stadigt och normalt förhållande. Frun Mia födde ett tvillingpar; en pojke och en flicka (alla deras barn är rödhåriga vilket är konstigt eftersom Carl Gustav är brunett och Mia blondin). Det var deras första pojke och jag får sällan pojkar i Sims så jag tänkte att jag skulle spela vidare på sonen, vilket jag också gjorde. Sonen vid namn Vincent hade romantisk ambition och hans livsmål var att ha 20 förhållande samtidigt vilket jag personligen aldrig lyckats med förut, men som jag faktiskt gjorde med den här gången!
Drama!
Vincents första förhållande blev Aurora (som min lillasyster skapat). Dock var hon väldigt psykotisk av sig efter att ha upptäckt mig att vara otrogen med Mia Simsson (vilket bilden återger). Efter att ha blivit rasande, så lappade jag snabbt ihop deras förhållande med koder men hon började att smyga runt på min tomt fem gånger om dagen, sparka ner min sopptunna (sålde den tillslut, blev så mycket kackelackor), kom hem till mig utan inbjudan oavbrutet och kom på mig med att vara otrogen totalt fyra gånger. Läskig. När jag kommit upp i tjugo förhållanden bestämde jag mig för att han inte skulle dö ensam, utan behövde fortplanta sig - en så snygg sim måste sprida sina "talanger".
Frieri
Jag tänkte att han ändå inte ville ha något förhållande egentligen så jag lät en väldigt attraktiv (fulltändande) varsnamnjagverkligeninteminnsjustnu flytta in och de skaffade ett barn tillsammans - eller enligt plan så skaffade hon ett åt honom. Eventuellt skulle hon flytta ut och låta honom vara ensam pappa. Men sedan blev barnet bådas ögonsten och de ville plötsligt gifta sig med varandra och så blev det. Just nu i spelet är de gamla, har firat guldbröllop, har tre döttrar (Melody, Jennifer och Saga) och har aldrig varit otrogna mot varandra. Den ena dottern ska gifta sig, den andra läser på universitet och den tredje är för liten för något av det. Mycket söta allihopa, ovanligt.

En natt i Kolbäck

Som ni säkert redan har listat ut kommer det att bli dåligt med uppdateringar här. Men på tisdagen efter påsklovet är jag tillbaka!

Igår så var jag på Kolbäck med en hel hög med folk. Jag träffade Jonte vilket var några veckor sedan! Annika skröt mycket om Marcus som hon kände, wow. haha. Eddie, Annika, jag och Anna åkte efter en hel del vandrande och en stunds paus hos familjen Berglund så cyklade vi hem till henne. Mycket mys med te! Vi pratade bland annat om festen hos Jonte för några veckor sedan som alla hade olika roliga upplevelser att vädra. Särskilt Anna.

Klockan sju ikväll ska jag infinna mig hos Rasse (eller "Frasse" som mamma alltid säger, tydligen för svårt att lära sig rätt namn!) tillsammans med David, Sara och eventuellt Jonte vilket jag verkligen ser fram emot! Mer har jag inte säga om nuläget, sköt om er gott folk!

Women's aid

Bra kampanj mot kvinnovåld i hemmet med Keira Knightley.

Den långa vägen hem - och lite till

Sally sover - inte den här gångenNu sitter jag hemma i Åskebro, i min mjuka säng efter en dags äventyr. Det skedde ett mirakel innan gympan idag. Den blonda Christian Bale som jag aldrig trodde jag skulle få se igen dök upp med en kompis för att vistas i en av gympasalarna. Jag blev fruktansvärt chockad, inte helt utan anledning! Betyder säkert att vi är menade för varandra, hrm.

Hur som helst efter det: Jag och Sally åkte båt och hade jättetrevligt enligt mig. Hon ska till Berlin på påsklovet den lyckosten (varför heter det så? Jag menar varför just ordet OST?). Jag fick ett mycket trevligt sms av Rasse där han frågade om filmkväll någon gång i veckan hos honom. Självklart är jag på, det blir första gången jag är hemma hos honom! Lite sorgligt faktiskt eftersom vi varit kompisar ett tag.

Pappa hämtade mig och jag spydde för första gången i mitt liv av åksjuka. Helskumt. Det brukar ALLTID gå över och inte bli så farligt. Jag tänkte "jaja, jag kommer ändå inte spy. Det har jag aldrig gjort och kommer aldrig göra". Antagligen därför jag gjorde det. Plus att jag sa det också. Jag nämnde för pappa att jag var lite åksjuk och han sa att jag skulle säga till om jag behövde stanna vilket jag svarade:
- Neej då, så illa är det inte. Jag har ju aldrig spytt av det förut så varför skulle jag göra det nu?
Dom orden fick jag äta upp. Eller snarare kräkas upp. Tre minuter senare var det som om någon tryckt på en knapp, jag fick upp massa saliv i munnen och blev akut illamående. Pappa stannade, jag gick ur bilen i strumplästen, tänkte att det nog skulle gå över, spottade fem ton saliv. Sedan "klickade" det igen i magen, och sedan var man där. Inte alls farligt. Andra gången jag spytt sedan jag var typ fem år (senast på annandagen). Jag har fått för mig att det är så himla hemskt att kräkas - det är det inte. I julas var det lite jobbigt, men den här gången rann det bara ur en på något vis. Sedan mådde jag skitbra, satte mig i bilen och sov. Jag antar att det här var lite för mycket information men vem bryr sig.

Sedan kom jag hem, träffade mamma och åt mat (Malin var på någon volleybollmojs) och åkte sedan till Isa där jag, hon, Eddie, Anna och Annika skulle träffas. Först så anländer jag till ett tomt hus där jag vistas en stund. Sedan visade det sig att Carina (mor i huset) nattade Olle (lillebror). Isa var i alla fall inte där. Hon var tydligen på väg från Västerås och skulle snart komma. Jag satte mig och tittade på tv, Carina frågade om jag träffat Johan (Isas nya pojkvän) och jag sa nej men att jag skulle träffa honom om två veckor.
- Men jag tror att han ska med ikväll, säger hon då.
Jag misstänker att hon uppfattat allt fel, men tre minuter senare kommer Isa hem med honom. Men det var bara kul. Han är en trevlig ung man (och Skarsgårdlång!). Resten kom och under nattens gång så pratade och discodansade vi.

Extremt långt inlägg (främst p g a kräkepisoden) men jag visste inte riktigt hur jag skulle dela in det i delar utan att ljuga och säga att jag "glömde" vissa saker som måste tilläggas. Imorgon ska jag i alla fall antagligen hem till Eddie vid halv tre för att även träffa Robin. Först nekade hon mig den rättigheten totalt (på ett mycket snäsigt vis). Hon tror nämligen att jag ska mörda honom, sedan hacka honom i bitar för att sedan fritera dem och stoppa in dem i ett pyttepannaFinduspåse. Det måste i alla fall vara något sådant det rör sig om eftersom det inte finns någon vettig förklaring till varför jag inte får träffa honom! Mitt bud var att komma dit och jobba med dem under hela deras arbetstid men det fick kompromissas. Annika och Anna kommer i alla fall senare och då ska vi se på film, äta god mat och sedan sova över. Väldigt mysigt. Men innan jag åker någonstans ska jag förstås återförenas med mitt älskade Sims! Jag vet fortfarande inte vad jag ska göra till den oduglige elake tölpen till man men det löser sig.

PUSS. (om ni läste det, annars - ingen puss)

Bild: Lånade den av Kalle, han tog den under en av våra vackra båtresor tillsammans. Helt underbart rolig tycker jag. PS. Jag hade fel Sally, han hade INTE lagt ut den på facebook (men någon borde göra). Det var en annan bild av dig och honom tillsammans

Historielektion

Om tre timmar sitter jag på båten!


Datakunskap

Gud, var HUNDRA procent övertygad om att jag skulle komma för sent idag. Men det gjorde jag inte! Var en av de fyra som kom i tid. Jag går alltid sju, men kom inte iväg p g a flera antal problem tio över. Plus att det går långsammare med all packning. Försökte tigga skjuts av hyresvärden eller vad det nu heter men han gnällde bara med dåliga ursäkter. Gubbjävel.

Gymeligymgym

Glömde ju att berätta om mina fantastiska gymupplevelser: Vi var där en mycket kort stund, men det var fint så vi ska köpa ett 10-kort. Irriterande nog så var han som jobbade där alldeles för snygg, men sådant kan man ju inte göra något åt. Mer än så finns det faktiskt inte att säga om gym!

Båttime

EXALTERAD. Jag orkar inte vänta. Jag vill sluta skolan nunununu, så att jag kan åka med båten nununu. Jag undrar vilka mer i klassen som ska till Nynäs idag. Hrm. Jag och Sallyman ska i alla fall det! Jag tänkte skriva färdig min låtanalys sedan jobba lite med ett manus. Vi får se som alltid.

Fan, klockan är redan mycket. Har inte diskat än! Bajsbajs, vi ses

Så jävla typiskt

Jag höll på och snackade om att det skulle bli SÅÅ trevligt när blir jättefint väder och det är massa folk ute i Visby. Jag tar tillbaka det. Alltihop. I mitten av maj kommer turisterna, nu är det april och hela gotlands befolkning börjar visa sig ute! Nu tror väl ni att det är något jättepositivt, men nej - för saken är den att jag inte kan gå runt och vara ful. Jag kom på denna eftermiddag jag glömt att lämna tillbaka min MGM-bok till bibblan och det är för sent efter påsklovet. Så jag var alltså tvungen att lämna tillbaka den.

Jag slänger upp håret i en slarvig knut, skiter i att sminket typ ramlat ner och drar på mig min fulaste jacka för att det är ju ÄNDÅ ALDRIG NÅGON UTE. Det är soligt och jag går längs havet och märker att det är folk ute. Massa killar som spelar fotboll, äldre som tar promenader, familjer som leker i gräset, pojkar som spelar instrument vid ringmuren, par som älskar varandra (eller snarare en kille och två tjejer, såg inga normala par). Jag tänker att jag ändå bara ska in på bibblan, lämna över boken och smita hem igen. Men självklart i mitt absolut finaste dagdrömmande så ser jag HONOM det lilla apbajset. Plus självklart hans snyggaste krulligaste kompis. Trots förstört dagdrömmande som inte går att fortsätta på så fortsätter jag ful och tapper in på bibblan och ställer mig i kö. Vad ser jag då? En blond Christian Bale-kopia. Jag misstänkte till och med ett tag att det faktiskt var han som blonderat sig och åkt till Sverige för att vara ifred (eller så). Men jag undersökte honom noggrannare och upptäckte att han var svensk, hade försenade böcker (då måste han varit här längre än en månad, och mina senaste amerikanska nyheter om honom är yngre än så) och saknade Bales lilla fläck vid näsan.

Så i fortsättning lär jag inte gå ful utanför mitt "hus" (låda) förrän i mitten av september. Tack och hej. Leverpastej.

Filmer!

Nya filmerÅhh vad nöjd jag är. Jag har köpt TRE nya filmer idag. Absolut viktigast Aristocats specialutgåva. Jag har bara två utkomna Disneyfilmer kvar att köpa (som går att komma åt alltså): Svärdet i stenen och Peter Pan.

De två andra nykomlingarna i min samling är (som ni ser) Barbiefilmerna Öprinsessan och Tummelisa. Isa och jag ska ju ha maraton! Det finns inget klyschigare och lyckligare än Barbiefilmerna. Det är så självklart att de på Öprinsessans baksida står: "Med sitt lyckliga slut visar Barbie som Öprinsessan att mirakel kan vara närmare än man tror, när man låter kärleken styra.". HAHA. Helt underbart!

Uppoffring

Muskligt?Idag slutar jag kvart över elva (fortfarande ingen estetisk verksamhet) och ska då till gymmet. Jag ska till ett gym. Kan ni fatta? Alla som känner mig någorlunda vet att jag aldrig skulle göra något sådant. Och sanningen är faktiskt inte så okomplicerad. Det är inte: Åh jag borde faktiskt träna på ett gym! Inte ens för att min mor tycker det.

Carro och Vivvi funderar på att hoppa av filmgymnasiet och flytta tillbaka till Oskarshamn och jag hade länge letat efter en snilleblixt som skulle få dem att stanna. Förrförra helgen var som känt min systet och mor här - och träningsgalen som mamma är så testade hon alla gym här i Visby.
M - Du borde gå och gymma! Det är jätteroligt, du skulle gilla det.
J - Nej, och åter NEJ.
M - Jooo. Men gå inte till Form fitness, ta Nautulus som ligger på adelsgatan. Där finns det MASSOR av unga killar!

Och där var min snilleblixt. Jag tar Carro och Vivvi till ett gym överflödat av ariska muskliga gudar så får de varsin pojkvän och stannar här för alltid! Nu lutar de åt att stanna ändå, men jag tar inga risker. Så nu vid halv tolv ska vi vara där några nödvändiga minuter för att inviga apparaterna (eller vad som nu finns där) och ge mig själv lite förståelse vad jag ger mig in på. Sedan ska vi efter påsk dit en kväll när pojkar är där. Förhoppningsvis behövs bara en gång men vi får se. Jag planerar INTE att bli lika musklig som på bilden. Hur som helst så ska jag efter gymmandet ta mig till Rocks och köpa några filmer. Eller det kanske jag gör innan vid närmare eftertanke. Vi får se! Ha det så bra små barn.

Aprilskämt?

APRILSKÄMT
Ja jag blev först mycket upprörd, men kom sedan på att det är första april. För det måste vara ett aprilskämt? Väldigt dumt att komma med sjuka nyheter det här datumet i så fall. Ingen gör en uppföljare på den. Imorgon ska jag ta reda på sanningen. "Källor" och bild: SF bio

Glasögonorm

Jag har bestämt mig för att gå till en optiker för att kolla min syn. Först blir det hälsoundersökning efter lovet och tänkte be om att få den kollad där, och senare beroende på vad hon säger gå vidare till en optiker. Om det blir glasögon av något slag vill jag ha sådana som ser lite snyggt nördiga ut. Om ni förstår vad jag menar!

Jag känner att jag spammar bloggen med inlägg nu för att inte säga något speciellt egentligen. Vem bryr sig? Jag ska plocka upp resten av sakerna på golvet, dammsuga och sedan mysa lite innan jag börjar med disken (hrm). Pusssss

Diggiloo diggiley

Jag kom idag att tänka på att man alla tittar på ens fötter när man har färgglada skor. Jättemånga tittar på mina vackra gula fötter. Ungefär samma som i åttan när jag hade gröna skor med gula skosnören. Eller en grön och en gul sko. Isa och jag köpte varsin färg bytte sedan varsin sko. Det var fint. Då stirrade verkligen folk. Nu är det mer lagom uppmärksamhet åt mina blygsamma små fossingar.

Alla tittar på mig, där jag går i mina gyllene skor
Så sant som det är sagt! En av världens bästa låtar, VERKLIGEN.

HI HI

Jag är på jättebra humör! Älskar allt och alla! (OBS! Inget aprilskämt) Bara för det tänkte jag länka till Sallymans blogg som är ganska nyskapad. Jag tycker att den är mysig: http://fjaellbrynt.blogg.se/

fniss. Nu ska jag städa.


Sur

Jag trodde jag hittat skitrolig filmpraktik i Karlstad som sommarjobb. Man skulle göra dokumentärfilm och fick ca 5600 kr i lön och bla bla. Nu upptäckte jag att man MÅSTE bo i Värmland. Hur mycket suger inte det? Nu måste jag börja leta på nytt igen. koooooooooorv.

Det här är en rubrik

UtsiktInga förslag ser jag, ni är allt för snåla. Efter skolan idag hade jag egentligen tänkt gå till A7 för att köpa de animerade filmerna (för att posta till ovetandes små själar), men jag kom på att jag kommer vara där efter två och att de alltid har något möte då på onsdagar. Det får bli imorgon.

Jag började sortera bland alla filmpapper, och nu har jag sju olika högar liggandes på golvet över hela rummet. Animation, dokumentär A, stumfilm, övningar, filmhistoria, ljud, AVID, kamera. Jag kliver på dem HELA tiden. Planen var egentligen bara att ha dem var för sig, men nu har jag fått en alldeles för ambitiös idé som jag hemlighetshåller för att inte bli mobbad. Aja, först så ska jag försöka hitta någonstans att lägga dem så att jag kan gå och även ska kunna städa i eftermiddag. Även diska! Men vi får som alltid se hur det blir med den saken.

Bild: Utsikt över Visby som kanske inte direkt har med inlägget att göra.

RSS 2.0