Jungfru i nöd

Imorgon har jag engelska och ska skriva en krönika, har dock inte kommit fram till vad jag ska skriva om än. GE ROLIGA FÖRSLAG TACK. Snälla?


Påsklovsplaner

Jag har fortfarande inte diskat (blä). Men just nu orkar jag inte bry mig. Jag är glad, har varit duktig och joggat. Snartelisnart åker jag hem! Det är en positiv hemlängtan, ingen deprimerad utan jag bara är förväntansfull. Jag har massa trevliga planer för påsklovet:

- Spela The sims (obligatoriskt)
- Träffa folk jag inte träffat på länge
- Ha ett Barbiemaraton med Isa
- Umgås med mina närmaste vänner
- Fotografera Malin (vet hon inte om än visserligen men det hindrar mig inte)
- Klippa ihop lite gamla filmer
- Spela in en musikal med Anna, Eddie och Annika (finns risk för att Anna inte vet det, men i så fall så gör du det nu!)
- Skaffa mig en mobil
- Se till att för första gången på tre år inte vara osminkad, oduschad, ofixad och opåklädd när min bror tar hem sina kompisar
- Se Kenny begins med Anna, Eddie, Annika och antagligen också Jonte


Populära yrken i första klass!

Som jag tidigare har nämnt så hittar man mycket roligt när man sorterar! Senaste fyndet är en undersökning av gotländska förstaklassares "ska bli när de blir stora"-yrken. Det var under en rast under dokumentärkursen som jag hittade klassfoton av alla förstaklassare i en tidning och det stod även deras drömyrken! Jag tyckte det var kul att se vilka som var mest "inne". När jag gick i ettan var det delfinskötare som gällde, även om jag helt ensam ville bli konstnär. Det är tydligen fortfarande populärt att bli delfinskötare, fyra stycken ville bli det här på Gotland. Jag har alltid undrat var man får tanken på det yrket ifrån. Varför just delfiner? En tanke är också hur många procent som blir det tillslut (antagligen mycket få).

De absolut tre populäraste är tydligen ridlärare, polis och vetrinär. Andra roliga yrken (med få röster) var sjölejonskötare, däcktillverkare, taxichafför (varför?), miljonär (vem vill inte?), ridande polis (coolare variant av bara polis enligt mig), flyttgubbe (eh..) och glassbilsförare. Barn är så påhittiga!

Die Welle


Idag gick klassen
och såg filmen Die Welle. En tysk film som hade premiär här i Sverige 5 december förra året, och DVDn släpptes den här månaden. Det här är inte någon recension egentligen utan tänkte bara kortfattat säga vad jag tycker om den. Jag har sett den amerikanska orginalfilmen "The wave", som jag tyckte var intressant men filmiskt tilltalade den mig inte. Jättedåliga skådespelare, inte särskilt välgjord. Den här tyska versionen är däremot extremt välgjord. Den är snygg och har mycket duktiga skådespelare (Max Riemelt gör mig inte besviken!). Den känns också väldigt aktuell. Med aktuell menar att den här känns mera nära vår tid och verklighet. The waves budskap är detsamma men det är lättare att skjuta undan p g a det är en tid sedan den gjordes och att den är som redan nämnt mindre välgjord. Den tyska är också väldigt kraftfull speciellt om man jämför med den amerikanska! Det har ju gjorts lite justeringar i slutet, men det är bara till filmens fördel!

Måste också tillägga att jag har fått för mig att tyskar inte gör bra film, men jag tänker nu officiellt ta tillbaka det. Jag tror att jag tyckt alla tyska filmer jag sett varit bra. De kanske inte är så många men ändå! De borde verkligen fått göra Valkyria själva (för er som missat det så var dom jättearga på USA (eller engelsktalande land det nu var) för att dom gjorde filmen).

Man ska väl veta någonting

Inga inlägg här igår, mitt internet hade lagt av. Nu funkar det dock mirakulöst! Måste säga att det känns som om jag inte skrivit på en evighet vilket är lite sorgligt.

Idag blir det en dag med bara film. Fotografisk bild ska vi se en om en känd fotograf och efter lunch ska vi se Die Welle. Jag ser fram emot det! Min absoluta favorittysk Max Riemelt är med i den!

Jag har inte så mycket mer att säga tror jag. Jag ska göra mig klar och sedan fundera på att diska innan jag går till skolan (kommer inte hända). Vi hörs små barn!

Del 1 (+ beskrivning) Mina två perfekta dagar

CLARK GABLEEtt av alla roliga saker jag hittade när jag sorterade var "Mina två perfekta dagar". En grej och Carro och jag gjorde innan jullovet började. Det är vad det låter som: Vi beskrev på papper våra två perfekta dagar och läste sedan varandras. Vad som helst fick hända, från att bli bortrövad av ett rymdskepp (om man nu tycker det är kul) till att gå på Hogwarts. Jag valde att hålla mig till drömmar som kan vara kortfattade och inte Hogwarts (tar ju sju år och inte två dagar), bo i något slags sagoland och liknande. Jag valde att låta det hela vara mer sammanfattande också, inte hopp från land till land. Så det är två sorters pefekta dagar helt enkelt. Jag bestämde mig för att publicera det här som en serie. Ingen som kanske tycker det är kul, men det skiter jag i! Några förändringar från pappersversionen kommer att ske eftersom det var en väldigt hastig sammanfattning. Men till det bättre och såklart - perfektare! Och snälla, ta det hela med en nypa salt. Varsågoda, här har ni del 1:

"Jag vaknar och känner
att jag är utvilad. Jag gäspar och upptäcker PLÖTSLIGT att det är någon bredvid mig.. (damdamdam) Clark Gable! Då minns jag gårdagens äventyr och skrattar till - vilket Clark vaknar till av. Han sätter sig halvt upp, drar upp täcket över hans perfekta överkropp, kisar sömnigt och ler.
- Good morning, mumlar han.
Jag ler tillbaka och han böjer sig ned och kysser mig lätt på munnen.
- I have to go. The last day, you know, säger jag ursäktande och han nickar.
- Sure, I can leave. Will you call me? If not, I will call you.. ler han lekfullt.
Jag skrattar till och säger att det kanske jag gör. Clark reser sig och börjar klä på sig, samtidigt som jag går in i badrummet.

Jag är strålande vacker. Håret är perfekt rufsigt lockigt och allt i ansiktet lyser av perfektion. Jag ler mot min spegelbild och går mot min garderob. För att komma dit måste jag gå igenom mitt filmrum med min enorma hemmabio och filmsamling med ca 1500 titlar. I garderoben slänger jag på mig ett par jeans och en lössittande tröja. Jag äter en god frukost med kalla pannkakor, sylt, scones och tranbärsdryck. Vid dörren ser jag att Clark gått. Hans ytterkläder är borta och på dörrmattan har han lämnat en lapp med sitt telefonnummer. Jag tar upp den och stoppar den i min filofax som såklart är fylld med andra telefonnummer från viktiga personer. Sedan fortsätter jag ut genom dörren. Samma stund börjar tonerna av "I'm walking in sunshine" lyda från ingenstans. Jag fortsätter till min svarta amazon. Medan jag låser upp den ser jag att min gode vän Keira Knightley är ute på en morgonpromenad och hon vinkar åt mig. Lika så gör Barbie som leende joggar förbi."

Fortsättning följer...

Söndagsstädning

Eddies sända vykortNu har jag sorterat och slängt i min ENORMA pappershög! Jag har en kartong med massa brev som jag i framtiden kommer vara så glad över att jag sparade. De fyra vykorten på bilden är från Eddie. Jag har några högar på bordet fortfarande, men de är tack och lov sorterade. Jag ska plocka och fixa lite särskilt med de från filmperioderna och sen ska jag förvara allt åtskilt på olika ställen. Det blir nog bra. Även om jag hatar det egentligen så tror jag ändå på den här grejen med att städa. När man kommer igång kan ibland faktiskt vara rätt kul. Jag har hittat så mycket bortglömt.

Det enda måstet ikväll som är kvar är att jag ska diska. Sedan blir det bara lite kvällsmat, te och Bridget Jones resten av kvällen. Mysigt! Om ni inte gjort det än: GLÖM INTE ATT STÄLLA OM KLOCKAN TILL SOMMARTID. Jag tror inte jag är ensam om att ha mardrömmen att vara helt fel tidsmässigt.

Planerar "Earth hour" (?)

Visbyinnerstad under dygnets mörkare timmarJag mår lite konstigt, känner mig inte som vanligt. Det är med säkert något övergående så jag väljer att ignorera det. Om fyrtiofem minuter ska jag släcka strömmen här. Jag har fattat att det är för att visa att man bryr sig i en timme, men jag fattar inte vad det kom ifrån. Simon som "tipsade" mig i fredags (han berättade om det och sa att han skulle skita i det) när vi gjorde sällskap hem från skolan mot stan. Ironiskt nog har jag haft tusen stycken stearinljus sedan dag ett i mitt rum, men de lämnade mig förra söndagen så mamma tog dem hem för att "jag skulle ju inte använda dem" mot min protest. Tack så mycket! Det betyder att jag i beckmörkret har följande alternativ: a) jag sover, b) tänker (gör ingenting), c) undersöker livet som blind, d) går ut på en nattpromenad och blir mördad av Visbys knivgäng, e) lyssnar på musik eller f) spelar super mario. Gissar vad det blir? Hrm. Det lutar åt en kombination av e) och f).

Imorgon ska jag ha en duktig dag. Upp klockan åtta för en joggingtur och sedan städa och skriva. Eventuellt en eftermiddagspromenad. Ha en trevlig mörk kväll. åhh. kom just på! Jag ska förbereda en kanna te, myyysigt. Godnatt.


Simsabstinens

JAG MÅSTE FÅ SPELA SIMS.
Jag längtar verkligen till nr 3 kommer ut och en normal person skulle i mitt läge kunna sätta sig och tröstspela lite på nr 2. Men DET går ju inte. Bajs. På fredag åker jag i alla fall äntligen hem för ett underbart påsklov. Då ska jag bland annat lösa problemet med min (fördetta) perfekta familj som har fått problem i en ond form av Ella Sims. Jag ska göra dem perfekta igen. Om ni missade det spektaklet kan ni alltid läsa om det här.
Anågende trailern undrar jag lite över onlinegrejen dom "nämner". Något som vet något om det?

Känslor

Det här är en av de absolut starkaste sångerna som finns, men ändå så lyssnar jag nästan aldrig på den. Anledningen är att det p g a personliga skäl ligger enormt starka känslor i att göra det. För er som inte vet så är den från musikalen Kristina från Duvemåla (denna är dock från Rhapsody in rock men fortfarande såklart Helen Sjöholm som sjunger) av Björn och Benny som handlar om svenskar som utvandrade till Amerika. Guldet blev till sand ni vet framförd av Peter Jöback är också därifrån. Mamma och pappa såg den när jag var liten och jag har satt på sången någon gång ibland men mamma börjar alltid att gråta. Det på grund av att min kusins mamma som vi stod väldigt nära dog i cancer och hade det här som en av hennes favoritlåtar (om jag fattat det rätt). Vet inte varför jag berättar det här egentligen. Igår när jag hittade Så ska det låta-klippen så var den här länkad och jag kom och tänka på allt. Jag minns egentligen inte så mycket av henne och den tiden, men jag vet att jag tyckte att det var jobbigt på ett sätt jag inte riktigt förstod. Mot slutet var hon ju väldigt sjuk. Jag tror att jag känner något undermedvetet av den här låten som gör det svårt att lyssna på den. Men visst är den fantastiskt och stark och vacker? Helen Sjöholm är fantastisk. Jag vet efter egna erfarenheter att man sällan orkar lyssna på låtar som folk lägger upp, men den här är verkligen värt det så gör det.
(PS. Kanske ingen som bryr sig, men anledningen till att Kristina (karaktären) tvivlar på Gud är att hon förlorat sitt barn och måste åtskiljas från sin man)
.

Krull och skor

Krull
"Efterlängtade" bilder. Störande att krullet inte är krulligt på bilden ens. Det var mycket större i verkligheten bara så att ni vet! Jag ser väldigt läskig ut här. Typ "jag är så lycklig jag lovar" men egentligen så kommer snart alla i min närhet att dö. Det ser man speciellt på det högra ögat! Typ ormsmalt. Läskigt.
Skor
Mina nyinköpta gula converse! Inget speciellt alltså, men ändå fina och utstickande. Anna: Jag kan omöjligt ha tjatat om de i veckor eftersom jag hittade dem förra lördagen!

Krull

Nu ska jag gå och köpa mina skor. Jag fick lust att göra något annorlunda med håret idag så just nu är jag krullig. Eller egentligen kanske det bara är stort och krusigt. Menmen, lägger ut bild på både skor och hår senare. Ha det så bra.

Trumvirvel

Ohh.... nu ska jag göra något Annika jag 8 timmar av dygnet. SE PÅ TV. Finalen i Let's dance. Jag har inget att göra och det var pappa som tipsade mig så .. vem vet kanske blir kul. Det som är roligt med att aldrig se på tv är att reklamerna inte blir så hemskt tråkigt. Har ni sett den nya McDonalds-reklamen för Happy mealds tallriksmodell? Skitkul om ni frågar mig.

Jag hatar när folk i sådana här tävlingar tjatar om att det är "den bästa tiden i deras liv". SNARK.

Diktstund eller något

Vi håller på med lyrik på svenskan just nu. Låttexter, dikter och sånt alltså. Jag är verkligen ingen diktperson måste ja säga men Eddie skrev något om dikter i sin blogg och jag bestämde mig för att slänga upp två jag faktiskt tycker om:

"Du säger..."
av Ulrika Persson (verkligen min typ av ironisk sann dikt)


"Du säger att du älskar sommaren
ändå slår du varje mygga du ser

Du säger att du älskar hösten
ändå bränner du löven du har räfsat

Du säger att du älskar vintern
ändå hackar du sönder isen

Du säger att du älskar våren
ändå har du pollenallergi

Du måste förstå att jag blir
rädd när du säger att du älskar mig"

"Livet är kort"
av den geniale Tage Danielsson


"BB
GB TV
IQ AB Ba BC C TV
FF LP EP UKV LSD
SSU RFSU TV
vpl OP
SKF LO ABF TV
SKF PR TCO DN TV
SKF VD SAF SvD TV
ATP KDS TV
GB TV
TV
TV
STOP"


LYCKA

SHIT KOLLA VAD JAG HITTADE: En av världens bästa låtar PLUS Tommy Körberg och Helen Sjöholm?
Måste säga att jag faktiskt saknar Så ska det låta. Det är verkligen min barndoms fredagar. God mat med familjen som man inte åt för man ville ha godis och sen Så det ska låta som jag gillade fast jag inte kunde en enda låt. Nostalgi som kan få mig att gråta!

Skryt och busigt bananasbajs

Jag har sovit en timme, och precis som vanligt efter mina eftermiddagslurar så är min hjärna mos. När jag vaknade först trodde jag att jag var olycklig, efter någon yrvaken minut försökte jag förstå varför men kunde inte minnas. Jag har kom för fyra minuter fram till att jag inte är deprimerad någonstans utan faktiskt väldigt glad. Det låter logiskt eftersom jag var det innan jag somnade!

Ska åter igen skryta om ett MVG: Historieuppsatsen som jag lämnade in den 12 december! Jag hade inte förtjänat vänta på ett VG så länge tycker jag. Jag måste appropå ingenting göra någon nytta av att min hjärna är mos efter dagssömn! Det måste ju vara något roligt man kan göra av det. Skriva dagbok kanske? Man kanske får sådana där jättejätteroliga texter som man brukar få när man skriver halvt i sömnen. Nu svamlar jag. hhihi. Puss.

Morgontankar

KLAR. Gud vad skönt. Jag orkade inte göra klart den igår så jag gick upp extra plågsamt tidigt. Synd att den är jättejättedålig. Just nu bryr jag mig inte för jag är alldeles för lättad. Inte glad dock, jag kommer vara helt ensam och sorglig i skolan för Victoria som skulle vara den enda som inte åkt till fastlandet fick plötsligt för sig att följa med de andra. Menmen, inte mycket att göra åt. Efter skolan ska jag köpa mina skor. Imorgon ska jag gå till biblioteket för att hyra två filmer och sedan eventuellt för att köpa två feta boxer med Desperate Housewives som jag aldrig kommer att förtjäna. Eller nej det ska jag inte för jag ser nu att det blir 100 kronor billigare på discshop (tro mig jag behöver den hundringen). Fast funderar på att skita i det också för min hjärna kommer att bli skadad av så mycket skittv.

Uppmuntran

Hihi en bra sak i alla fall: Jag får ledigt på sista april trots att jag redan förbrukat mina dagar i vintras. Jag sa till pappa att det inte skulle gå men han ringde till Inga-lill och hon sa att det var okej. Så den 28 april är jag påväg hemåt! Ni där hemma tycker jag ska ta reda på vad som är det roligaste som händer. Puss på er. Nu SKA jag göra historiegrejen - men en kopp te.

Blöh

Jag har diskat nu. Och gått. Men inte gjort min historieuppgift. Den är verkligen en belastning. Jag har bara lust att sitta med en kopp te och mysa i sängen. GÅR INTE. Får inte.

I helgen kommer jag antagligen dö av tristess. Alla ska till fastlandet för att göra diverse onödiga saker. Jag har lust att dejta någon okänd person. Bara på skoj för att få lära känna någon ny. Hmm... Jag fick just en idé. Menmen, jag har världens lust att spela The sims men något sådant har jag ju förstås inte! Aja nu får jag sluta gnälla. Eller svida som man tydligen säger på gotländska. Folk som har roliga planer eller vill göra några kan höra av sig.

Slowly getting there

Jag ska ta mig ut på en promenad. Sedan ska jag diska, och efter det skriva uppgifter till historian. Efter det blir det valfritt - vilken lyx. Ni får gärna titta på inlägget om telefoner igen, för jag behöver alla tips jag kan få! Pussochkramingenjulegran.


MOBILYRA

Jag ska ha en ny mobil. Min har ett batteri som inte fungerar och inget minne (går inte att utöka). Jag vill helst ha Nokian men den är dyrast. Vansinnigt dyr faktiskt. Hm. Ska tala med min bror som ska ta hand om saken (jobbar på Stureplans trebutik). Kommer aldrig få den. Vilken tycker ni är snyggast?

NOKIA N96
Sony Ericsson W715

Hata rubriker

Idag ska vi p g a att estetisk verksamhet inte hamnat schemat än sluta kvart över elva. SKÖNT. Men detta Annika-schema kommer som sagt inte hålla i sig. Jag ska gå och köpa mina skor nu, ni får se dem sen. Jag kanske får med Carro och Victoria också vilket vore mysigt. Vi får se!

Jag fick en trevlig överraskning på här på morgonen av moviezine, en intervju med Bill Skarsgård! Se den här. Jag är inte så mycket för honom eftersom jag inte har sett honom i något, men vem vet: jag kanske blir. Fast antagligen inte. Han verkar väldigt löjligt tonårsaktigt omogen.

Robin Hood

Första scenen där är så himla sorglig. Hoppsans födelsedag. Den är mycket bättre på svenska, men fortfarande hemskt! Är det bara jag som tycker att Robin Hood är grymt sexig? Fast märker nu att han i den engelska versionen tappar mycket, det är svenska som gäller. När storasyster Kanin säger (utgår från svenska): "Åhh, vad han är stilig. Precis som på polisaffishen." så kan jag inte annat än hålla med! Om man stryker affishsnacket då. Hennes sätt att säga det prickar in mest rätt!

Studiedagarnas baksidor

Jag vill bada men har inget badkar. Jag älskar verkligen att vara ensam och dagens dos är helt självvald, men på grund av att ha gått upp väldigt tidigt så blir de sista timmarna en aning.. tråkiga. Men jag antar att om jag gått upp klockan tio så hade jag suckat över att jag vill ha mer tid på grund av att jag fortfarande njuter. Jag skulle ha skrivit manus men det har inte blivit mycket av det. Stort plus är i alla fall att jag joggat. Äsch, jag slutar tänka på tristessen, hoppar in i duschen och sätter mig sedan ned för att pyssla lite. Bara tanken gör mig gladare! Vi hörs.

Förtrollad

I förrgår hade jag ett visst antal tankegångar som gjorde att jag sökte mig fram till sångerna från Förtrollad på youtube och slutligen fick mig att se den idag. Jag har sett den en gång förut, men det var ett tag sedan. Den är inte perfekt men otroligt rolig och charmig. En underbar parodi då Disney driver med sig själva så långt som det går. Min favoritkaraktär är helt klart prins Edward, som James Marsden gör en fantastisk rolltolkning av. Edward är som en hysteriskt rolig parodi på prins Eric i Den lilla sjöjungfrun. Han är en blåst snygging som kryssar i alla prinspunkter galant.

Jag vet inte varför jag skriver det här inlägget egentligen, det inte är ens en recension! Jag kan väl uppmärksamma er som inte sett den, att om man bara vill bli lite glad sätta på Förtrollad.

Länkar:
That's how you know
True love's kiss
Köp den!
Happy Working song
Amy Adams sjunger på oscarsgalan 2008


Otäcka drömmar får mig lätt ur sängen

Det var meningen att jag skulle gå upp klockan åtta, men nu är klockan halv sju och jag är redan uppe. Anledningen är att jag sov oroligt i natt med jobbiga drömmar. Klockan halv fem vaknade jag först, sedan sex. Vid fem hade jag drömt en jättehemsk mardröm, och den återkom i en annan version efter sex och då valde jag att gå upp nu eftersom jag vaknade i skräck. Jag hade tänkt ta en joggingtur, men det är skumt vad drömmar kan göra med en. Jag har en jobbig onaturlig känsla som jag inte kan skaka av mig, men förhoppningsvis försvinner den allt eftersom. Och då kan jag ta mig ut för att jogga.

Nu ska jag börja titta på Sommaren med Monika. PUSS.

Ice age 3: Nedräkningen har startat på allvar!

Den här trailern lär väl alla ha sett vid det här laget. Vem längtar egentligen inte? 1 juli är det dags!

Våfflor, snöstormar och trevliga uppdateringar

Jag fick denna snöstormiga dag äntligen tillbaka mitt matteprov. MVG: 21 av 23 poäng. Det var något cp slarvfel som jag stör mig lite på, men jag orkar inte lägga någon större energi på det. Två fel är ju faktiskt grymt bra för någon som ska vara dålig på matte. Mer om dagen: Fotografisk bild blev inte så hemsk. Jag var nervös, men lyckades för första gången i mitt liv framkalla en film! DET NI. Om två veckor får jag se om mina bilder jag tog innan jul blev något bra.

Jag fick ett jättetrevligt och långt mejl från Felicia (/tjejen som var här på intagningsprov) om hennes dag på Filmgymnasiet. Mycket igenkännande. Hon hade berättat om hur hon hittat skolan och då nämnt mig och min blogg, och då hade Staffan tydligen skrattat och sagt att det var "typiskt mig". Det är ett mysterium varför, men å andra sidan så är ju hela Staffan ett stort mysterium!

Ledigt imorgon. Ska upp två timmar efter tuppen för att dra ut på dagen ordentligt. Ha det bra gott folk.

NYHETER

ZAC EFRONABSOLUT SENASTE FILMNYTT: Zac Efron som skulle spela huvudrollen i nyinspelning av Footloose (som 1984 axlades av en ung Kevin Bacon) har nu dragit sig ur projektet! Han ville tydligen finna variation i sin karriär. Lite synd är det, för jag hade gärna skrattat åt honom i Footloose också - men det verkar som jag får finna humor på annat håll. Vilket jag utan tvekan kommer att göra! (till exempel 17 again som kommer ut hyfsat snart)

24 mars

Malin och VisbyJust nu känner jag mig jävligt seg. Jag har ingen lust att gå till skolan alls, minst av allt ha fotografisk bild. Jag är alltid rädd att vi ska göra något extremt svårt som jag misslyckas med. Det är ju ändå första lektionen den här terminen, så det kanske blir mjukstart. Hoppashoppas.

Imorgon har vi studiedag, så det blir till att dra ut kvällen så mycket som möjligt. Jag ska äta våfflor med Carro mf och lär väl sedan gå hem och titta på film med mera. Jag planerar att påbörja morgondagen med en tidig joggingtur och under resten av tiden sortera lite bland anteckningar och skriva manus. Manuset SKA bli klart. Kan kanske bestämma mig för att minst skriva 35 sidor imorgon. Det lär gå. Jag uppdaterar imorgon kväll hur många det blev!

Bild: Malin och Visby

Start på Säve

Första dagen på Säve idag med kärnämnen idag. Helt okej. Om vi bortser från att sju månader med detta kommer att ta kol på mig. Jag fick inte ens tillbaka matteprovet eller historieuppsatsen idag. Det SUUGER. Däremot gjorde vi något intressant på historian: Vi fick se Forgotten silver av Peter Jackson. Jag blev grymt misstänksam om att jag som kallar mig hyfsat påläst om film (plus nyligen haft filmhistoria om första ljudfilmer m.m.) aldrig skulle hört talas om Colin McKenzie. Och varför jag aldrig hört talas om filmen och att alla skulle tycka att den var så bra. Eller hur han lyckades bygga staden så fort. MED MERA. Jag frågade Sara (historielärare) i pausen om det var meningen att filmen skulle anses som sann och hon sa bara att vi skulle se klart den och prata sen. Efter filmen så frågade hon alla vad vi tyckte och jag sa att jag var skeptisk. Tillslut så berättade hon att det var en falsk dokumentär (men den VAR av Peter Jackson). Intressant och jag är glad att jag inte var lättlurad. Poängen var att vi ska bli bättre på källkritik.

Jag skulle egentligen träffat en tjej som var på intagningsprov på skolan idag, men jag hade totalt missat att hon skulle åka hem med fyra-båten. Väldigt synd! Men jag tror att vi ska ta igen det vid ett senare tillfälle. PUSS.

Jag skickade ett mycket trevligt retsamt sms till Eddie som hon inte har svarat på. Bajs eftersom hon är den enda som förstår mig i det ämnet!

Mc. Steammmmmmmmmmmmy

Okej jag vet att jag har tittat för mycket på Grey's anatomy IGEN men jag skulle inte säga nej till Mark Sloan. Någon som sett minst tre avsnitt med honom och skulle det? På ett oseriöst och mycket slampigt stadium alltså. Jag tror inte dem som säger nej. Jag menar kolla kroppen och mustaschen. Och han vis att alltid vara förförande.

En helg

LILLASYSTEREn hel helg med mor och syster (mest syster). Det har varit väldigt trevligt trots några kommeralltidpåköpetgällandefamiljen-gräl. Ingen bio blev det men Malin och jag lär se Watchmen vid ett senare tillfälle.

Imorgon är första dagen på kärnämnesperioden. Jag får tillbaka matteprovet och historiauppsatsen (hoppas jag VERKLIGEN). Efter skolan ska jag eventuellt träffa en tjej som läser min blogg och är här på intagningsprov. Jag funderar på att köpa ett par gula skor. De skulle egentligen blivit köpta i lördags men jag ångrade mig. Inte för att jag inte ville ha dem men för att jag plötsligt fick någon jagorkarinte-känsla. Och nu orkar jag alltså. Vi får väl se!

Bilden föreställer lillasyster påväg hem. Så himla fin! Jag samlar på sådana här där hon inte ser fejkad ut, jag har just nu tre eller något.

"Hej på dig min bror"-film eller superhjältedrama?

Efter maten igår skulle ju jag och Malin se Watchmen klockan nio, men det hade blivit en så lång väntan i staden (plus att jag var dödligt trött) att vi ställde in det. Från början tänkte vi se den ikväll istället men nu lutar det åt "Pettson och Findus - Glömligheter". Jag vill se Watchmen men Malin håller på och envisas. Aja vi får se, annars blir det väl den vid ett senare tillfälle. Pettson&Findus har ju trots allt Patrik Strömdahl gjorde ljudet i!

Nu ska jag duscha och göra mig ltie snygg innan vi ska ut på staden. Puss.

HURRA HURRA

GARY OLDMAN
51 år idag! GUD vad jag älskar den mannen.

Ändrade beslut i Milleniumserien

Om någon lyckats missa det: SVT släpper nu de sista böckerna som filmer! De hade bestämt sig för att visa dem på tv men har nu ångrat sig. I höst återser vi alltså karaktärerna. I februari nästa år kommer det ändå att bli en tvserie, som filmen fast med mycket mycket mer att titta på! Låter bra i mina öron: Varför inte ge oss båda tv- och filmmediet?

Den sista dagen med film förgylldes i alla fall med bra betyg

(uppdaterar med bild) Just nu är jag väldigt nöjd! Malin följde ju med till skolan idag och alla tyckte att vi var JÄTTElika = felaktigt. Dagen började med en kort övning som Ville tyckte var viktig (typ vilka frågor man skulle ställa till någon om man verkligen ville lära känna dem) och sedan var det dags för redovisning. Vi satte oss runt det stora ovala bordet i biblioteket och började delge varandra fakta (han tittade bara på informationen vi hade och inte det muntliga framträdandet, kan man kanske förstå eftersom vi skulle sitta ner). Jag blev näst sist men det gick bra. Jag blev lite nervös såklart men inget farligt. Jag kunde mitt ämne riktigt bra (Disney 20-40) tycker jag själv i alla fall. Jag nämnde lite mer än jag hade tänkt bara för att det flöt på men jag oroar mig inte.

Efter det var det prov. Jag fick en löjlig hjärnsläpp på "Vilka var de fem största bolagen i Hollywood?" på 20th century fox vilket var SÅÅÅ irriterande. Jag lämnade den och gjorde klart resten. Sista frågan om varför realismen kom till USA under 30talet så visste jag att de var två grejer, men jag var så störd på Fox-grejen att jag bara skrev en och gick tillbaka utan återgå! SÅ DUMT. Lyckades efter någon minut få fram att det var Fox i alla fall. Ville visade proven för alla sedan och jag fick 21 av 22, så det var bara den lilla andra grejen som jag egentligen visste. Dumt som sagt, mycket dumt. Eller egentligen mest irriterande att jag kunde fått full pott men inte skaffade det. Jag störde mig mer på det innan men jag är lite nöjdare nu efter att Andrea berättade att det bara var en som hade mer än henne och det var jag. Hon hade 19 poäng (grattis Sallyman också!). Även om det var ett onödigt fel så blir man ju alltid glad över att vara bäst. Staffan hade tydligen varit och läst våra prov och han mitt mindes han tydligt för det var ju så "roligt", med skadeglad min. Hm, fick inte ur honom vad han menade.

Ville sa att de som ville ha samtal skulle få det, så jag var lite på honom om när. Han skrattade och jag sa att jag ju verkligen ville se mina uppsatser. Han sa att han skulle ordna upp en tid, men också att han var rätt säker på att jag på min första uppsats fått MVG (!!!!!!!!!!!!). Om jag inte missförstod honom om vilken uppsats det var alltså, men det var den som jag skrev i början av terminen då jag missat alla lektionerna. Den sög och var en av de sämre sakerna jag skrivit. Sedan sa han att han trodde det var MVG på resten men att han inte var säker och heller inte rättat senaste uppsatsen. MVG på lektionerna och det jag gjorde var det också och han trodde inte att jag fått mindre än VG+ på något! JIPPIE, fast jag förstår inte hur han tänker riktigt. Jag måste läsa den där första uppsatsen igen, får väl göra det på samtalet. Bara för det så har jag säkert dåliga betyg upptäcker han, att han bara inbillade sig det.

Malin håller på och steker ett "bröd" som jag tänkte smaka nu. Sedan ska jag sova en stund och sedan blir det italiensk resturang och efter det bio (Watchmen)! Puss små barn.


Morgon

Igår kom mamma och Malin, och Malin ska också följa med till skolan idag. Jag tror inte jag behöver oroa mig för provet eller redovisningen, det känns som jag kan allt rätt bra. Vi får se hur det blir med det. Vi hörs gott folk!

Dödsfall

Natasha Richardson dog igår vid 45 års ålder. Hon lät inte bekant för mig heller, men när jag kollade upp henne så är (var) hon gift med Liam Neeson och var Vanessa Redgraves dotter. Dessutom har jag (tydligen) sett två filmer med henne. Maid in Manhattan och mest nämnvärt Föräldrafällan. Hon spelade mamman där. Inte för att det är en fantastisk film, men jag tycker om den nu p g a att jag gjorde det när jag var liten.

Hon blev hjärndöd av en skidolycka. Sorgligt! Kommer vi få se mindre av Liam Neeson i framtiden? Det hoppas jag inte.

"Mr. Disney, what do you think we do every morning?"


Hihi det går jättebra med min fördjupning. Jag vet visserligen redan en del, men jag har hittat en del jättebra faktakällor! Det ni. Nu ska jag fortsätta. Jag ville bara skryta lite. PUSS

Mellan väggarna

En film som har intresserat mig länge. Jag fick för mig att den var bra när moviezine skrev en recension och blev väldigt glad när jag såg att den var nominerad till bästa utländska film (Frankrike). Den vann också Guldpalmen i Cannes, vilket gör den ännu mer lockande.



Detta (franska) lärardrama handlar franskaläraren Francois Marin och hans klass. Vi får lära känna honom och eleverna under två terminer. Vi får följa förändringarna som uppstår och även konflikterna och diskussionerna som dras i klassrummet. Eleverna är från Paris slumkvarter och har en negativ inställning till skolan - som har stora problem med dem.

Det är ingen film med en dramaturgisk kurva. Det är ett dokudrama, och jag kan ärligt säga att jag inte är jättesäker på vad ett sådant är men jag har mina misstankar (jag ska undersöka saken och bekräfta dem senare). Filmen är skriven av mannen som skrev den självupplevda boken och även spelar Francois (med andra ord sig själv): Francois Begaudeau. Filmen följer inget handlingsmönster alls, det bara händer saker. Den visar upp den franska skolan på ett ärligt sätt som inte döljer något. Trots att vi sympatiserar med Francois så har han sina brister som lärare och handlar inte alltid rätt. Rektorn är i min mening en aning cp med vad det verkar som artig disciplin högst på sin lista. Klassen är enormt bråkig som aldrig är tyst eller ägnar sig åt det den ska. En del är uppkäftiga och startar alltid en onödig diskussion. Jag får snabbt ett hatobjekt: Esmeralda. Hon är värst och det gör det ännu värre att hon med sin uppkäftighet inte ens kan prata ordentligt. Hon sluddrar och är ful, ytligt men  ni förstår om ni ser filmen.

Trots att den utspelar sig under de hela två timmarna innanför skolans väggar så är det en fantastisk film. Ett ärligare och uppriktigare drama får du leta efter.

Fucking Åmål: Hur kan man låta bli att hata den? (ingen recension, skulle då få en tvåa eller etta)

Helt ärligt: Vad är poängen med Fucking Åmål? Kan någon vettig själ förklara det för mig? Jag tycker att den är fruktansvärt dålig, och inte blir det bättre av att ALLA, precis ALLA (okej Isa, Malin och Eddie verkar inte överförtjusta, men annars menar jag alla), älskar den. VARFÖR? Det var en film som innan jag ens förstod mig på film det minsta kände igen namnet på. Jag trodde att den var skitbra eftersom alla sa det. Sedan så lånade jag den av Eddie som varnade mig. Jag brydde mig inte och Isa, jag och Malin satte på den en kväll. USCH, usch och usch. Det enda jag kan förstå är den lesbiska grejen som säkert var helt fantastiskt orginell på 90-talet men det är allt. Det var väl ett antal år sedan jag såg den, men jag tror inte jag skulle se den nu och se den som någon frälsning till jorden. Något som gör det hela ännu värre är att tjejen som spelar Agnes är min absoluta hatsvensk. Hon dök upp i Sunes jul som en fake-Sophie. Alla vet att Sophie är söt med blont hår och blå ögon INTE skitful med brunt hår och bruna ögon. Sedan trakasserade hon mig i Eva och Adam som den "snygga" tjejen. Och sedan som den skitirriterande Robin i Skärgårdsdoktorn (önskar hon dog i det avsnittet).

Det är ju inte precis så att jag upptäckt det här helt plötsligt, nej långt ifrån. Anledningen till att jag tar upp det är att min manus-/redigeringslärare Arvid förra veckan sa några alldeles för smickrande ord om den. Och när folk jag ser upp till och TROR har bra och imponerande filmsmak tycker att den är skitbra vill jag kräkas. Det gjorde jag inte, utan flämtade och fick ur mig:
- NEJ! Inte du också!
Minns inte ens hans svar, om jag fick något. Känslomässigt chocktillstånd. Om någon förstår varför den är bra, förklara. Men eftersom ni inte kommenterar så kommer det nog sluta med att jag söker mig till en högre postad person.


Jag imponerar, speciellt om man jämför

VÅR
Anna
lägger ju alltid ut så fina bilder på sin blogg och de senaste är vårbilder! Jag tänkte att jag skulle imponera på er alla med en fantastisk kvalitetsbild med ett vårtecken som slår Annas (snödropparna har funnits länge! ;)). PUSS

Jag är väl en av de få som klagar antar jag

Mycket slapp dag idag. Ville hörde av sig igår och berättade att det inte blev någon bio (vi handlade under för kort varsel) men att vi började en timme senare istället, 9.30. Jag är faktiskt inte så mycket för sovmorgnar. Man måste tänka om när man ska vakna och gå från huset m.m. Hellre slutar jag tidigare! Ville fick för sig att vi skulle göra något som inte hörde till undervisningen så det blev omröstning om film. Eller tja, han valde ut tre av de tio vi skulle rösta om så vi fick rösta om dem. Det blev Shallow grave (av Danny Boyle - Slumdog millionaire, Trainspotting). Bra film.

Sedan förklarade han uppgiften vi ska muntligt redovisa på fredag och efter det slutade vi - och klockan var bara tolv! Plus att vi som gjort idrottsprovet har hela dagen imorgon att hålla på med uppgiften/provet på valfri plats. Jag är INTE entuastisk (kan aldrig stava det ordet). Jag skulle vara det om det här inte var våran sista vecka på filmperioden, vi kommer inte ha film förrän i oktober nästa termin. Jag vill inte att den här sista tiden ska upplösas i ledighet! BAJS säger jag bara. Men det är bara att finna sig. Jag tänkte skriva klart nästan all fakta till min fördjupning (valde Disney!) och även renskriva anteckningarna till provet. Då blir det lite plugg imorgon. Jag ska till biblioteket klockan ett för att låna böcker tillsammans med Carro och Victoria, där vi också ska fika. Trevligt. Lite mer Disney-information alltså. Övrig tid tänkte jag få mitt rum att skina (Malin och mamma kommer imorgon vid tre, eller vid lämplig tid då jag pluggat klart) och sedan skriva på mitt manus.

Gud vilket tjat om vad jag gör. De inläggen blir så långa. Skittrist. Aja. Annika ska ringa snart så jag ska väl prata med henne. Just ja! Jag och Sally ska se Mellan väggarna ikväll, TREVLIGT. Jag har velat se den ett bra tag. Franskt dokudrama som var nominerat till bästa utländska film - låter underbart i mina öron. Kanskekanske blir en liten recension. PUSS.

Dags att ringa snart?

KING KONGTrevlig dag idag. Jag fick hjärnsläpp när jag skulle påminna klassen om vem regissören till Dracula (1990) var. Francis Ford Coppola. Klurade på den hela dagen.

Vi såg King kong, Dracula och Frankenstein idag på filmhistorian. Frankenstein blev min favorit, med King kong som tvåa. Dracula är väl egentligen bra men jag suckar åt att jag sett Nosferatu och den från 1990 vilket gör att jag kan historien utantill och gör det såååå tråkigt. King kong imponerar för att vara från 1933 i flera avseenden.

Just nu vill jag bara lägga mig ner under täcket med mitt DS och somna av mig själv men det kan jag inte. Eller kan och kan. Vår lärare Ville som har filmhistorian ska ringa (eller på annat lämpligt sätt höra av sig via telefon) till alla och berätta om morgondagen. Han var öppen för förslag så det blir antingen bio eller valfri film i klassrummet - verkar det som. Så jag har ingen aning om när vi börjar. Jag skulle alltså kunna sova med mobilen vid örat för att både få cancer och sedan tinitus och hjärtstillestånd då han ringer och väcker (skrämmer) mig. Men jag väljer att vänta eftersom jag inte gillar att prata i telefon hundra procent nyvaken. Jag gillar inte ens att prata i telefon hundra procent vaken. Så jag ska med andra ord med trevlig stämma svara i telefon helst inom tio minuter och sedan ta sällskap av Super Mario. Nu ska jag borsta tänderna. PUSS.

(Okej, vet att jag gör narr av orginalet med bilden med närbilderna på King kong då är ju faktiskt jätteroliga. Speciellt om man jämför med Peter Jacksons remake vilket jag nu har gjort. Måste understrykas att det endast under närbildarna han ser såhär cp ut)

Lätt virrigt såhär tidigt

CLARK GABLEI natt drömde jag om en pojke som jag egentligen inte känner men för ett väldigt bra tag sedan hade kontakt med. Jag tror Isa och jag pratade om honom nyligen, men jag förstår ändå inte varför han är och spökar i mina drömmar. Oavsett dröm eller inte - jag har alltid trott att vi skulle vara extremt lyckliga tillsammans. Nu vet ni det.

Idag ska vi se Frankenstein och King kong i skolan. HURRA, två extra bockar (bock = sett, ring = sett del/delar, kryss = äger den, hjärta = favoritfilm) i "1001 filmer du ska se innan du dör". Underbart. Igår fick jag också bocka två stycken filmer: Det hände en natt och Mr. Smith goes to Washington - båda av Frank Capra. Båda mycket bra! Det hände en natt är skitbra i sin genre, lättsam och underhållande. Min nya kärlek heter Clark Gable. Eller han har varit det ändå sedan förra lördagen då jag såg Borta med vinden. Manlig, lång, snygg, sexig och charmig - om jag får citera min mamma. Jag lägger till dödligt snygga armar. Jag hatar honom för att han är död sedan 1960. Ni kommer antagligen senare få ett långt desperat inlägg om denna man, förvarnar er på förväg.

Resten av denna sista vecka (snyft) kommer att innehålla någon mer film, ett eget fördjupningsarbete som vi ska munligt presentera för klassen (inget läskigt faktiskt. vi får sitta på våra platser och bara delge några meningar om vårt valda område), ett prov, privata små samtal med honom och avslutning. Låter skitbra i mina ögon, allt förutom avslutningen med scen då. Aja, jag får stå ut. Idag ska jag efter skolan handla och sedan gå hem och titta på mina anteckningar från filmhistorian. Nu ska jag äta gröt. PUSS.

Hurra hurra

Carro fyllde sjutton idag så jag, Victoria och Jannica firade henne med att äta kinamat. Mysigt. Jag köpte henne en fruktansvärt bögeklocka. Rosa och silvrig, fullproppad med hjärtan med en centrerande Zac Efron. Hon älskade den såklart!

Jag tänker nog släcka den snart, göra mig i ordning för att spela super mario (underbart nördigt) tills jag somnar tidigt.

Onödigt att inte ens kunna stå ut med sig själv

BRORIgår var det ingen bra dag. Jag var inte på något större solskenshumör precis. Visst att mina andra "hela världens lilla ovän"-humör brukar kunna vara värre. Så farligt var det egentligen inte alls, men när det är sista dagen hemma så är tiden så mycket dyrbarare. Jag har inte tid att sura över ingenting.

Huvudsaken jag från början blev sur över var att jag skulle krångla med att ta tåget till Stockholm C och sedan lista ut hur jag tog bussen till Nynäs och sedan vänta en längre stund än vanligt på färjeterminalen. Sedan fick jag allmän söndagskänsla och hade inget att göra. Planen var att spela sims hela dagen men jag blev så fruktansvärt sur på min simsgubbe (se förgående inlägg). Sedan fick jag någon form av trötthetskramp i benen (p g a en milsvandring från Sörsta och Annika) som höll i sig resten av dygnet.

En ljuspunkt var att jag efter ett års tjat fick se mammas Helmut Ernst och filmstjärne-/vaktmästarkompis. Både har hon skrytit om hur snygga de var. Jag blev dock extremt besviken. "Filmstjärnan" såg ut som en typiskt åttiotalstyp. Helmut Ernst var väl ganska söt antar jag men ingen arisk gud som hon påstod. Alldeles för mycket muskler för den delen!

Trots brist på ork så tog jag mig på bussen till Nynäshamn. Tack vare min helt underbara bror egentligen. Han jobbar och bor i Stockholm och hade varit hemma över helgen så han tog samma tåg som jag. Sedan bar han min väska överallt, köpte mig melon trots att jag sa att det inte behövdes, var extremt omtänksam, stod och väntade i en fyrtio minuter med mig tills bussen kom och lämnade mig inte förrän jag satt på bussen. Fem minuter senare ringde han och frågade om allt var som det skulle och därefter ville han att jag skulle höra av mig när jag var vid båten och allt grönt. Eftersom jag hade varit så snäsig mot alla hela dagen blev jag jättesentimental på bussen över hur snäll han var. Inte nyttigt. Jag älskar honom så himla mycket. Måste lära mig att sluta låta mitt dåliga humör gå ut över familjen. Bilden föreställer honom för den delen. Jag hade ingen på datorn så fick de sno den från facebook.

Nu ska jag fixa mitt hår och sedan ta mig till skolan. PUSS.

Tack och lov att mitt liv inte är lika dramatiskt

Igår hade jag ett hemskt problem på The sims. Jag gör en Anna och förklarar i detalj. Min simsgubbe (har glömt namnet) var sedan lång tid förlovad med en jättesnygg tjej. De tände fullt på varandra och bodde tillsammans i ett jättesnyggt hus. Han var klättrande upp i sitt drömyrke och de hade fem flickor tillsammans och en sjätte var på väg. Jag hade väntat med att låta dem gifta sig eftersom jag ville ha lust att ta dem på smekmånad. Jag hade sparat hans önskan om giftermål. Efter de fjärde och femte flickorna så gick de på dejt. Hon önskade att de skulle gifta sig och jag sparade hennes önskan.

Plötsligt så dyker en OÖNSKAD önskan upp hos honom. "Gifta sig med Ella Sims". ELLA SIMS? Nu kan ni ju tro att han har varit otrogen eller så och känner något för denna Ella Sims, men icke. Ella Sims är hans "bästa vänner förevigt"-vän som han "kilade stadigt" med under tonåren. Men inget kärleksmojs alls efter att de hade växt upp (tack och lov för det eftersom hon är skapad av sims och därmed skitful). De har inte träffat varandra sedan dess men däremot ringer hon och telefontrackar honom hela tiden för att de ska "åka till city" men jag har tackat nej. Genom detta så har de en stadigare relation på ca 60/80.

Varför dyker denna önskan upp under han och hans fästmös romantiska dejt? Ingen aning. Jag ignorerar den och låter dem äntligen gifta sig. Väl på semestern upptäcker jag något förfärligt. HAN ÅNGRAR SIG. Hennes minne är jättelyckligt men i hans så står det att han inte tyckte att det var en bra idé. Och han fortsätter fjanta runt om Ella. Jag låter den numera-frun bjuda in henne så jag kan se vad jag har missat. Vad gör de då? Jo de kysser varandra. De tänder bara två blixtar och BLÄ. Jag hade jobbat så himla länge på den familjen och nu har han förstört allt. Frun är jättearg och ledsen och alla deras barn hatar honom. Jag hatar honom. Frun har mutat Ella med 50 kronor för att hon ska lämna dem ifred vilket hon inte gör - inte ens efter fem slagsmål. Nu förstår ni. Jätteroligt inte alls.

(bilden är från google och ett uppenbart simsbröllop, inte mitt sims. Tack och lov för dessa är ju skitfula. Mina simmar är snygga, bara så att ni vet. Man får vara ytlig när man spelar sims)

GRATTIS GLUGGMALIN

Malin
Idag fyller min älskade lillasyster fjorton år.

This is love

Anna la upp en kärleksdikt på sin blogg och det fick mig att tänka på en jag skrev för ca två år sedan. Den är ironisk och "jag" skulle inte föreställa mig utan vem som helst i ett par. Och heller inget som kom 100 % från hjärtat precis eftersom det är ett rim.

Där i natten just efter du sagt att du älskade mig,
så sa jag att jag älskade dig.
Jag lovade att jag alltid skulle stanna,
och jag lovade att mina ord var sanna.
Jag lovade att jag alltid din skulle vara
och sen att om jag någonsin någonstans skulle fara,
så var det efter dig.
Jag sa att jag var vaken för att få se dig sova,
att ditt leende var det vackraste världen sett.
Och sedan när detta skett,
så log du och gav mig en kyss,
sedan somnade du som du aldrig gjort ett hyss.
Då slöt jag mina ögon för att göra likadant,
utan en tanke på att jag lovat att lova att jag velat se dig sova,

Kvarlevor

Skoldagen blev mycket bättre än förväntat. Jag skulle inte kalla den särskilt kul, men det funkade! Jag ser inte fram emot morgondagens workshop men jag vrider mig inte i kramper av att jag inte vill gå dit. Jag längtar till filmhistorian nästa vecka! Men sedan är det ju sista gången jag är på a7 på ett halvår.... SISTA VECKAN. Jag dör av sorg. Nästa termin så börjar ju ettorna att jobba med film, så vi får vackert vänta till oktober. Usch jag vet inte hur jag ska klara mig. Ett litet plus är att Arvid kommer att ha manus och dramaturgi en gång i veckan även under kärnämnesperioden. Förhoppningsvis håller han mig vid liv.

Ska göra min sallad nu och vänta på att Isa (som saknar och behöver mig så att hon dör! Det låter allvarligt) ska ringa. PUSS.

tolftemarstvåtusennio

God morgon! Vaken och klar att gå till skolan efter en underbar natt av 10 och en halv timmes ostörd sömn. Och så en halvtimme till som min mor väckte mig i. Jag trodde jag skulle vakna av mig själv, men det var min väckarklocka som gjorde det jobbet.

Imorgon ska jag ta båten hem. Min lillasyster fyller år så vi ska fira henne med god mat och sedan se Sinigin' in the rain - det ser jag fram emot! Resten av helgen tänker jag spendera med The sims och eventuellt några vänner. Längtar. Idag ska vi ha Workshop i skolan och det ser jag inte fram emot. Tyvärr. Jag vill ha filmhistoria mycket hellre. Workshopen innebär att vi ska (i alla fall idag) jobba med karaktärer tillsammans med scen, och eventuellt filma en scen som vi ska minipremiär för imorgon. Jag har ingen positiv inställning. Blä. Efter skolan ska jag handla presenter till min lillasyster. Jag vet redan vad det blir så det blir inga problem.

Nu ska jag göra 100 % klar. PUSS.

Betyget i animationskursen

Gör ett alldeles eget inlägg åt mitt exklusiva skryt. Under en rast gick jag in till Arvid och Villes arbetsrum för att övertala Arvid att ge mig mitt betyg. Lyckligtvis hade han faktiskt redan satt dem så jag slapp göra någon enorm övertalningsprocess av det hela. Han öppnade sin mapp på bordet... eller vid närmare eftertanke kanske han aldrig gjorde det. Det spelar ändå ingen roll. Först så skojade han om att jag skulle få ett speciellt Västerås-IG, inget ovanligt. Jag gick i alla fall fram till hans skrivbord:
A - Vad vill du ha då? (han har sitt speciella jätteglada sätt att prata och le under hela konversitionen)
J - Men vad tror du!
Han flinar.
A - Vad tror du att du får då?
J - Äsch, det står ju i min utvärdering.
(jag ogillar att säga betygen högt av okänd anledning. Det står VG+ i min utvärdering på grund av att jag inte var hundra på alla MVG-kriterier)
Han flinar lite till.
A - Ahmen det är ju MVG !   (kan ha blivit inklämt ett litet "såklart" men är inte säker)

Så nu var det klart! Jag är gladglad. 

Lugnet efter hjärnmos

Aldrig för att jag skulle få idéen att säga att jag var "nöjd" över mitt filmhistoriearbete, men vad jag förstod det så var jag inte dålig jämfört med någon annan. Vi får väl se hur det går.

På morgonen pratade vi först lite om Borta med vinden som vi såg i förrgår, sedan blev det snack om bolagen och efter det en dokumentär om Jack Warner. På eftermiddagnen såg vi Trollkarlen från Oz. Jag brukar inte använda ordet "bedårande" vardagligt precis, men jag tror att det är det mest passande adjektivet till den filmen. En film man bör se om man inte redan gjort det.

Jag var faktiskt förvånansvärt pigg under hela tiden. Jag kände ingen större trötthetskänsla, fast jag märkte själv att jag var trött eftersom jag var så himla cp och fnissig. Under filmen så var jag lite slumrig mot slutet, men det gick bra. Efter skolan såg jag, Carro och Johan Den lilla sjöjungfrun. Egentligen såg jag jättemycket fram emot att se den igen men jag slumrade till hur många gånger som helst. Jag kunde inte vara vaken utan var var femte minut tvungen att resa mig och gå runt lite. Jag var alldeles för trött för att få in den härliga slutet-effekten av filmen. Synd.

PS. Sallys hemlighet om hur man skriver tio sidor innan halv sju: Man ljuger! Hon hade bara skrivit 1,5. Bajsbarn!


Den sämsta och mest ironiska skit jag har hört

Någon högre makt är emot mig. För första gången i mitt liv har jag varit duktig i handlande om ett skolarbete. Förberedelsemässigt, alltså. I förrgår satte jag mig och samlade lite information om bolagen och filmer med mera för att inte få det så jobbigt. Igår så började jag med skolarbetet direkt efter samlingen på morgonen och satt och började gallra i all text. Sedan var det utvecklingssamtal, sedan packade jag ihop mina grejer, gick till coop och köpte mat för att överleva och sedan hem. Väl hemma åt jag och tog en lucnch på en timme, inget fel med det! Sedan sov jag fyrtofem minuter för att orka hålla mig vaken i natt. INGET FEL MED DET HELLER. Sedan gallrade jag lite till, sedan gick jag till biblioteket för att se om jag kunde hitta någon bok om bolagen. Sedan gick jag hem och skrev på uppsatsen nonstop. Var finns världens rättvisa i att det ska gå skit?

För första gången i mitt liv skjöt jag inte upp något, utan gjorde verkligen det ordentligt. KAN NI FÖRSTÅ VARFÖR JAG DÅ GICK OCH LA MIG HALV FYRA I NATT?!?!?!??!?!?!?!??! Jag är arg. SOM FAN. Jag är trött, har ont i huvudet, kommer att dö i skolan, jag måste diska, städa och jag tänker gå och lägga mig direkt efter skolan. Klockan tre tror jag var mitt rekord. Och då var jag oansvarig och kom inte igång förrän halv nio på kvällen - då jag insett stundens allvar och fått panik. Jag har slagit mitt rekord och jag har varit duktig och uppsatsen suger. Sally informerade mig halv sju att hon snart var klar med tio sidor!!! HALLÅ HJÄLP MIG NÅGON JAG DÖR. Jag har skrivit fem och en halv. Dom suger. Det suger verkligen. Jag vet att det låter mycket, men när det handlar om de FEM största bolagen under den tiden så borde uppsatsen bli minst tio. Min uppsats är ytlig. Faktan är ytlig, inga kopplingar eller paraleller eller detaljer. Jag försöker tänka att han faktiskt bara gav oss end ag. Jag ska skriva ut min uppsats, glömma den och under "delge varandra informationen vi fått"-timmen som Ville snackade om så tänker jag drabbas av hjärnmos. Dagen ska gå ut på att inte tänka på min uppsats, tänka "vad gör det om 100 år", försöka få Arvid att ge mig mitt animationsbetyg och sedan se på Den lilla sjöjungfrun. Jättelångt inlägg men jag är lite cp just nu gott folk. PUSS.

MGM och dess vänner

Bläää, jag har varit på biblioteket och hittade en bok om MGM, men inte mer. Alltså det går väl bra på MGM-delen av uppsatsen men tanken på att det är fem gånger mer arbete kvar att göra är svindlande. Det är alldeles för mycket att skriva om!

Jag försöker tänka att han tydligen förväntar sig jättekorta uppsatser, så jag behöver inte skriva massa detaljer och vara så himla nog. Det går inte så bra att tänka så. Bajs. Klockan är redan snart sex. Ska fortsätta nu. Håll tummarna.

Hjärnmos och utvecklingssamtal

Jag tog en tupplur för att orka vara uppe längre ikväll. Jag vet inte om det var så smart för min hjärna är alldeles mosig och cp och jag vet inte om jag kan skriva en fantastisk uppsats om de fem största filmbolagen i det här tillståndet. Men jag har förstås inget val. Efter det här inlägget ska jag anstränga mig till det yttersta, och runt fyra tänkte jag pallra mig ner till biblioteket för att se om de har några trevliga böcker med bra info i. Förhoppningsvis väcker promenaden min hjärna lite.

Idag var det utvecklingssamtal. Staffan sa att han trodde att han visste vad mitt betyg skulle bli, men han ville inte säga något eftersom Arvid satte dem. Det rörde sig om VG eller MVG. Mer än så ville han inte säga, men han sa att både han och jag skulle se till att vara lite på honom så han fick ändan ur vagnen så att säga.

Samtalet gick bra. Han sa att jag var på, ville verkligen lära mig och utvecklas, rätt attityd, var bra på att ta kritik (ta in den, omarbeta mitt sätt att tänka och ändra) m.m. Det enda negativa bad jag honom att säga, och då sa han att några i gruppen under dokumentären hade skrivit i deras utvärderingar att jag var lite gnällig. Men han sa att jag skulle ta det med en nypa salt. När man hade en ledarroll ska vara pushig/kan vara pushig och har en eller flera nivåer högre ambition än de andra så kan man uppfattas som gnällig. Jag förstår vad han menar, de i gruppen som bara satt ner och vägrade arbeta fick jag ju tjata på till slut. Han sa att det var en grej man kunde tänka på i framtiden som ledarroll bara, hur man ska pusha och få fram de andra i gruppen på rätt sätt. Något jag kommer ta åt mig, fast jag kommer ju inte få någon ledarroll igen. Så jaja. Inget som påverkade betyget.

Nu ska jag skriva en fantastiskt bra uppsats. Hrm, hoppas jag verkligen. Puss.

DEN ÄR HÄR

Nu börjar det verkligen närma sig! Min favoritfilmsida moviezine.se har sagt sitt:

http://www.moviezine.se/film/kenny-begins

Jag talar om Kenny begins. 25 mars är den här, vilket betyder att jag så fort som möjligt under påsklovet kommer att tillsammans med Eddie (och frivilliga anhängare) ta mig till Västerås biograf Filmstaden för att njuta. Äntligen säger jag bara.

Även om moviezine tydligen saknar dr. Deo så kommer det inte röra mig ryggen, jag har ingen koll på de gamla tvavsnitten utan tänker gå dit och skapa mig en egen uppfattning. Läskigt nog så spelar tydligen Sveriges läskigaste person skurken i dramat - nämligen Per Ragnar. Han skrämmer mig, hoppas inte allt för mycket.

PUSS.

Uthärda!

(Nu kommer ni hata mig.. ) Men så himla vackert. Jag såg Pocahontas igår (därav John-mustaschbilden) och Alan Menkens musik är oslagbar, speciellt det här stycket. SPECIELLT sista delen!

Dagens dos information

Jag skulle så gärna lägga mig ner i sängen och sova. Fast jag ligger ju redan i sängen, men fårsova-faktorn är låg. Jag ska inte sova. Det är inte värt det. Jag måste fixa mig och diska och sedan söka information om filmbolagen. Bajs. Utvecklingssamtal idag också, jag tänker haffa Staffan på morgonen och kräva att jag får en tidig tid. Antagligen får det motsatt effekt och det slutar med att jag sitter till fyra och väntar på att få gå in.

Jag hoppas att jag får mitt animationsbetyg också. Jag har drömt en hel drömmar om animerad film och betyg den senaste tiden, så det vore grymt att hålla mig väntandes längre. Men som alla vet kan Staffan vara ganska grym. I värsta fall så får jag och gå tigga hos Arvid. Nu ska jag sminka mig. Ha en bra dag.

Förbereder mig

Jag håller på och förbereder för en filmhistorieuppsats som ska skrivas klart imorgon, lämnas in i övermorgon. Handlar om de fem största filmbolagen 1930-40. Jag hoppas det inte blir allt för jobbigt imorgon kväll. Ville gav mig en lagom trevlig pik idag när han förklarade vad uppgiften gick ut på. Först på misstolkade han min skakning på huvudet totalt, eller rättare sagt: Han måste glömt bort vad han frågade ("Är det någon som inte förstår?" skakar man inte på huvudet då?). Sedan så pratade han om längd och sa att det fick bli så långt som det behövdes. Kunde man få in info på en a4 så sket han i det. Men sen tittar han på mig och frågar:
- Behöver du maxlängd?
Jag - Va? Nej!

Jag fattade först ingenting men sedan så sa han till klassen att han visste att jag brukade skriva långt. Förstår inte hur han kan förstå det. Det enda han fått av mig som är långt är min stumfilmsutvärdering. Han kanske är synsk. Vem vet. Han sa att det inte skulle vara någon maxlängd men att han kunde göra en för mig. Så generöst. hrm. 
Nu ska jag anteckna klart. GODNATT.

PS. Utvecklingssamtal imorgon. Håll tummarna.

Mustasch-John

John Smith
Är det inte det jag säger? De flesta män blir mycket sexigare med mustasch!!

En dröm ger åt tanken vingar

Vet att jag spammar er med filminlägg nu, men måste bara posta denna. Det är en av mina absoluta favoritscener bland filmer. Jag såg alltid Askungen när jag var sjuk som liten. Jag såg den väldigt ofta, ser den fortfarande då och då (har dock tappat bort DVDn grrrr). När Askungen börjar sjunga här så är det som om inget spelar någon roll längre. Som om jag fortfarande är liten och allt är bekymmerslöst (inte för att jag lever något bekymmersamt liv nu men ändå).

Mina mest minnesvärda bioupplevelser

Dessa filmer är kanske inte i alla avseenden de bästa jag sett, men biobesöken är i alla fall de jag minns mest!

Pirates of the Caribbean 3

Jag, Isa, Anna, Annika och Eddie var och såg denna storfilm någon vecka efter den haft premiär. Vi hade allihopa sett fram emot den jättemycket, men alla såg dessvärre inte klart den... När det var kanske trettio (?) minuter kvar börjar Anna (som sitter närmast utgången av oss) skruva på sig. Hon hade druckit upp sin stora cola alldeles för tidigt och var enormt kissnödig. Hon sitter bredvid Annika och berättar det för henne, som viskar vidare det till mig. Jag skrattar lite och säger "jaha", vad kunde jag göra åt det? Annika verkade dock vilja att jag skulle ta med Anna på mina axlar och flyga med henne till toaletterna för hon fortsatte allt mer irriterat att påpeka hur krisigt Annas läge var. Efter kanske tio minuter tvingas Anna gå till dörren vi kom in i från - men kommer inte ut. Slutligen fick hon överge salongen med utgången mot vägen - för att aldrig komma tillbaka in! Från och med den episoden dricker jag inte upp min dricka förrän jag vet att filmen ganska snart är slut.

Glasblåsarns barn
Jag var sex år och mamma, Isa och Carina var i Västerås och skulle se denna film. Min (vad jag antar) första Skarsgård-upplevelse skrevs in i min historia, men inte på det sättet man kanske kan tro. Jag minns inget av herr Skarsgård, men desto mer av hur hemskt det var att se filmen. Jag tyckte att den var förskräckligt läskig. Isa sov lugnt i sin stol, men jag våndades i min. Jag skrämdes något förskräckligt. Det var Carinas bil vi hade åkt in med, så mamma kunde inte ta mig därifrån. Det var som en och en halv timmes tortyr, jag var verkligen instängd! När vi väl kom hem minns jag att jag mådde jättedåligt och mamma satte på Lilla djungelboken trots att jag borde sova. Jag försökte se filmen flera år senare men en obehaglig känsla fyllde mig under de fem minutrarna jag utstod så jag stängde av. I julas, tio år senare, bestämde jag mig för ett nytt försök p g a Stellan Skarsgård - och det gick bra.

Spiderman 3
Denna film hade jag sett något enormt fram emot. Isa, Malin och David var mitt sällskap. Vi kom in i reklamen, salongen var ganska tom och vi hade platser ganska långt bak. De började genast gnälla och envisades med att vi skulle ta platser längst fram. Jag vägrade men när de satte sig där utan mig kunde jag inte annat än flytta efter. Självklart kommer en läskig man med familj fem minuter in i filmen och ska sitta på hela den raden. Jobbigt och pinsamt. Men tack och lov har de aldrig kommit med sådana irriterande förslag om platsflyttning igen.

Patrik 1,5
Min första fredag i Visby förra terminen så gick jag och mamma på premiären av Patrik 1,5. Visbys (nu föredetta) biograf Röda kvarn har endast en salong. Den är väldigt stor, mysig och gammaldags. Jag trivdes. Reklamen går igång, och när de bör vara slut kommer ingen film. En kvinna kommer in och berättar att p g a deras uråldriga projektor har rullen gått av och vi måste vänta tills de har fixat det. Filmen går tillslut igång, men halvvägs går den av - igen. Ja, bio är bäst utan avbrott vet jag nu.

Harry Potter och fenixorden
Jag, Isa och Patric var i Ystad och skulle såklart se Harry Potter. Först och främst så hade biografens datorer gått sönder så det var flera dubbelbokningar som gjorde att folk fick sitta i gången. Dock ändå en ovanligt rolig bioupplevelse. Det var några killar i mitten närmast utgången som gav den en guldkant. Precis innan Cho och Harrys kyss sa någon av dem "naaaaaaw" jättehögt vilket fick hela salongen att brista ut i skratt. Under ett av de seriösaste stunderna då hela publiken lyssnar spänt rapar någon av dem - jättehögt och länge. Det värsta jag hört. Asgarv igen, och jag missade lite av poängen i den scenen. Ännu roligare var att jag la märke till Isas döende i skrattsalvor och viskade till Patric:
- Isa dör!
Han började verkligen ASGARVA, vilket också fick mig att skratta. Men när han hållit på i en minut blev jag lite förundrad, det visade sig att han trott att jag sa "det var Isa!" vilket följdes av ytterligare skrattattacker. Kul kan man ha!

Sommaren med Monika
Det här är inte ens en bioupplevelse. Jag blev överlycklig förra sommaren då jag såg att sf;s "Smultronstället" skulle visa en rad Ingmar Bergman-filmer. En enorm chans med andra ord! Jag blev lycklig, bokade Smultronstället och Sommaren med Monika - men upptäckte ironiskt nog att den var från femton år. Jag blev vansinnig, hörde av mig till sf vilket ledde till kontakt med de som sätter åldersgränserna. Den sattes tydligen för länge sedan och det fanns inget att göra. Biodrömmen slog bara nästan in.

The dark knight
Det fanns ingen film jag längtade mer till förra året. Jag såg denna fyra gånger, men första var den bästa upplevelsen. Det var jag och Annika på smygpremiär. Jag var så exalterad. Känslan då jag såg den första gången går inte att återuppleva vilket verkligen är synd. Spänningen och de förvånande ögonblicken var underbara! Annikas och min gemensamma sorg över en viss persons död var humoristisk (går inte att återge i ord) och under biovisningen var det första gången jag sa "hora" till någon. Maggie Gyllenhaal i detta fall. Jag kände grannens blickar. Mer inlevelse får man leta efter.

Män som hatar kvinnor

Det finns väl ingen som missat den omåttligt populära boktriologin av Stieg Larsson? Antagligen också få som missat denna efterlängtade första film som nu går på bio (de två senare kommer att sändas på tv). Trots att jag endast läst ca 40 sidor i boken så hade jag ändå stora förväntningar. Förklarligt efter några bra lästa recensioner och bekanta som säger att det är en av de bästa svenska filmer de sett.

Journalisten Mikael Blomkvist (Mikael Nyqvist) ska om ett halvår avtjäna sitt tre månader långa fängelsestraff när finansmannen Henrik Vanger (Sven-Bertil Taube) kontaktar honom. Han vill ha hjälp med ett 40-årigt mord och försvinnande på sin 16-åriga brorsdotter Harriet. Mikael sätter igång med en hel hög av information och får senare under sitt sökande efter svar kontakt och hjälp av den emohackern Lisbeth Salander (Noomi Rapace).

Detta är riktigt välgjord svensk film. På grund av den stora budgeten har den blivit välsignad med fantastisk orkestermusik. Så även om man inte gillar filmen så har man alltid grym musik att lyssna till under den! Men nu råkar det faktiskt vara så att jag gillar den. Välgjord som sagt, bra musik, foto och snyggt klippt. Skådespelarna gör också ett riktigt bra jobb. Jag vet inte hur karaktärerna i boken var, men vad jag hört så har även bokfansen gillat filmens personligheter. Mikael Nyqvist gillar jag verkligen här, han tillför en skön ironisk humör som lättar upp stämningen på flertal ställen. Rollbesättning är bra i avseenden tycker jag, speciellt smart tänkt i herr Skyldigs fall.

Historien är bra och smart, men dock tror jag har matats med allt för många kriminal-/mordutredningsserier vilket gör att jag inte dras med lika mycket som jag skulle kunna gjort. Inget förvånar en riktigt ordentligt! Det är väl ett litet minus. Den andra negativa saken jag egentligen har att säga är att den sista tredjedelen känns lite rörigt. Inte berättelsemässigt egentligen, utan jag tror att det är slut tre gånger innan det ens är det.

Ett extra plus (inte betygsavgörande dock) är att det inte är några "täck"-censurer. Då menar jag inte de som är redigerade i datorn, utan när skådespelarna ligger i sängen på morgonen nakna och täcket ligger PERFEKT så att man inte ska råka se något hela tiden. Den grejen har Sverige tydligen ÄNTLIGEN kommit över och bröstvårtor skymtas hit och dit. Plus!

En kul grej som jag aldrig upptäckt på biograf förut: Ni vet när den elaka typen får igen? Inget konstigt med att hela publiken tycker att det är rätt, men jag har då aldrig varit med om att alla i biografen skrattat skadeglatt! Väldigt kul tyckte jag, men jag antar att karaktären verkligenverkligen förtjänade vad som hände (hihi).

I alla fall en film som ni bör se. När det väl kommer ut en svensk bra film tycker jag man ska se den.

Rubrik

Jag kom precis hem från biografen och lovar att slänga upp en recension av Män som hatar kvinnor - ska bara komma fram till vilket betyg det ska bli först.

Nu blir det ärtsoppa och kanske en film efter det, jag får se! Puss så länge.

Barnet - Egentligen riktigt bra, men lämnar mer att önska

Franska "Barnet" (eller "L'enfant" som den såklart heter i orginal) är en film som fått mycket god kritik. Bra betyg och den vann Guldpalmen i Cannes 2005, men den är ändå relativt okänd. Anledningen till att jag känner till den och kom mig för att se den heter huvudrollsinnehavaren Jérémie Renier. Som soldaten Luc i Försoning trollband han mig genom att vara den första vackra mannen jag sett och även en fantastisk skådespelare. Några klick inne på imdb och jag är framme vid denna film.


Sonia (Déborah François)
och Bruno (Jérémie Renier) är ett ungt par som lever i samhällets utkant. De är unga men har varken utbildning eller jobb och lever på Sonias a-kassa samt de pengar som Bruno lyckats stjäla eller tigga ihop. I filmens inledning har Sonia precis kommit hem från sjukhuset med parets nyfödda barn (spelad av 21 olika bebisar under filmens gång). Men Bruno låter inte denna händelse förändra något utan fortsätter att leva sitt, i sina ögon, sorglösa liv i vilket han inte behöver ta ansvar. Sin son lägger han knappt märke till, utan det är först när en affärsbekant (inom häleribranschen) nämner att man kan lämna bort barn till adoption på den illegala marknaden och få en större summa pengar i ersättning som Bruno visar intresse för sin avkomma. Och han säljer barnet. Men då Sonia inte reagerar på det sätt han trott utan blir förtvivlad, försöker Bruno, utan att ha förstått vad han egentligen gjort för fel, trösta henne genom att leta reda på barnet.

Det första som slår mig är filmens realism. Det är få filmer som når upp till denna nivå, men dessa filmer brukar också oftast äga en speciell känsla - "Barnet" är ingen undantag. I många filmer så får vi en viss bakgrundsfakta om karaktärerna tydligt skriven framför näsan på oss. Så är det inte i det här fallet, man har valt att låta karaktärerna agera ut som de gör och vi får anta. Det funkar bra. Vi ser att Bruno och hans mammas relation inte är den närmaste, men vi snuddar inte ens vid problemet. Det bara är så, jag sväljer och är nöjd.

Något som bidrar ännu mer till realismen är skådespelarna och fotot. Det skulle nästan kunna vara en dokumentär. Det känns inte som skådespelarna har fått några repliker, så naturligt känns det. Fotot innehåller inte många inställningar. Dock bidrar det till att sänka betyget av den anledningen att vi ibland missar karaktärernas reaktioner. Filmen fångar inte upp alla känslor. Ibland väntar jag på en närbild efter exempelvis ett gräl, jag väntar på att få reda på vad personen känner mig exakt.

Det är en väldigt bra film, men i vissa avseenden känns den lite blek. Det är som den håller allt på ett och samma plan, lyfter inte fram något särskilt. Men ändå en bra film som sagt. Bruno är mycket intressant. Någon mer ansvarslös får du leta efter. Man märker fort att han och Sonia inte är särskilt lämpade föräldrar, även om Sonia ändå slår Bruno med hästlängder. Frågan är om titeln till filmen pekar på deras barn, eller Bruno själv? En fråga jag antagligen inte lär få svar på.


I dessa provtider

Hahaha alltså jag tyckte bara att den här var för skön. Hittade den på tjuvlyssnat.se.

Två killar i gymnasieåldern diskuterar senaste matteprovet.
Kille 1: Hur gick det på matteprovet?
Kille 2: Jag gjorde det inte, hur gick det för dig?
Kille 1: Jag fick IG.
Kille 2: Var det svårt?
Kille 1: Nä.

Lördag

Lite dåligt med uppdateringar men det beror på att internet hade gått i strejk. Nu funkar det fint, hoppas jag. Imorgon ska jag se Män som hatar kvinnor med Sally och jag tänker skriva en recension efteråt. Jag har haft lite filmhelg i allmänhet med Barnet och Trainspotting och vi får väl se vad jag gör med det.

Denna kväll spenderade jag hos Robert med familj. Mycket trevligt som vanligt med god mat, te och lek med barnen Saga och Frode. Just nu är jag grymt trött. Jobbigt. Puss.

Krossade planer

Jag skulle köpa lite grejer för att få riktig god mat ikväll och sedan gå och hyra två filmer. Självklart upptäcker jag inne på coop (inte i kassan tack och lov) att jag inte har plånboken med mig! Så det blev till att trava hem utan mat och film. Fast jag funderar på att nu ta mig ut. Tvekar lite eftersom det är lite kallt. Fast annars blir jag ju utan film. OCH god mat. Det skulle ju vara trevligare med det faktiskt. Jag får fundera i några minuter till. Vi ses, puss.


Helgplaner!

Ännu mer filmhistoria idag. Plus lite idrott. Vi börjar en halvtimme senare än vanligt för att vi stannade ett tag igår för att se klart Vredens druvor. Vi ska jobba med Howard Hawks och se någon av hans filmer (om jag minns rätt), och det ska bli kul! Hela helgen är jag kvar här på Gotland så jag tänkte hyra två filmer idag för att lyxa till det lite. Så det vet jag i alla fall att jag ska göra i helgen. Jag planerar även att göra mitt premiärbesök på Visbys nya biograf Biostaden och köpa lite födelsedagspresenter åt min älskade lillasyster som fyller nästa fredag.

Nu ska jag mysa lite innan jag går till skolan. PUSS.

Min John Wayne-premiär

Filmhistoria igår igen, denna gång handlade det om regissören John Ford. Vi såg Vredens druvor och Diligensen. Två väldigt bra filmer faktiskt. Diligensen tror jag är en film som passar alla, mycket lättsam och ganska typiskt ytlig westernfilm. Väldigt roliga karaktärer och skön humor! Enligt mig imponerande eftersom den faktiskt är från 1939. Det är den första John Wayne filmen jag har sett, och det var ju kul. Han är som ung inte sådär kolossalt snygg som jag trodde men jag förstår ändå vad folk menar. Han är VÄLDIGT lång (1.93!!!) och i denna roll även charmig. Där ser man.

En tanke om Pinocchio

Igår kväll såg jag Pinocchio, Walt Disneys andra långdfilmsmästerverk. Jag älskar den verkligen, även om den inte ligger som en av de många absoluta favoriterna. Underbara teckningar, fantastiska karaktärer och magisk musik. Jag vet inte hur många gånger jag sett den men det är inte Askungen-många (jag har sett den miljontals gånger). Jag har ett svagt minne av att ha sett den som liten då jag tyckte att den var läskig. För ca 1 och ett halv år sedan (?) såg jag den igen med Isa och tyckte även då att den var läskig. Den åsikten kvarstår även idag. Läskig och hemskt sorglig. När Pinocchios "kompis" Lampis förvandlas till en åsna är så skräckinjagande och synd om Pinocchio att jag gråter (ja jag vet att jag är en tönt men det är faktiskt hemskt). Skillnaden igår från de andra gångerna jag sett filmen var att jag kom på en ganska tänkvärd sak. Pinocchio föds som en pojke, han är som en vanlig människa med skillnaden är att han är av trä. Han kan gå, röra sig och tala precis som vi. Något som jag vet många upplever jobbigt med honom (inklusive mig själv) är att han ska göra tvärtemot vad han borde hela tiden, och filmen handlar ju om för att han ska bli en riktig pojke visa ärlighet, mod och osjälviskhet. Han får Benjamin som samvete. Han har alltså inget samvete. Det är ingen hemlighet av det.

Det intressanta som jag insåg igår är att Pinocchio är precis som om en människa skulle vara om den föddes med talet och konsten att gå (och de andra naturligaste rörelserna). En sådan människa skulle inte ha någon moral, den vet absolut ingenting. Den är ett tomt oskyldigt skal. Nu förstår ni väl inte min poäng, vi vet ju redan att Pinocchio är helt borta i huvudet. Men saken är den att jag själv i alla fall aldrig tänkt på att det är så realistiskt. Det är så det skulle vara om en människa kom med tal m.m. till världen. Ingen moral, ingen aning om gott eller ont, inget samvete, ingen uppfostran. Han vet ingenting om det farliga, inget om människor. Intressant, om jag får säga det själv!


Ny design

Jag funderar på att byta utseende här på bloggen. Vad säger ni om detta? Lite mer filminspirerat än det jag har nu.

UPP

Jag LOVAR att det här är en film i (speciellt) Annas smak. Har sett trailers förut, men nu en längre och mer handlingsbaserad version. Kommer till Sverige i höst.

Skarsgårdfrosseri hos Skavlan

Idag blev jag sur. Igår blev jag också sur då jag såg att både Anna, Eddie och Annika hade sett programmet Skavlan på 1an där för kvällen Stellan Skarsgård gästade - OCH INGEN TALADE OM DET FÖR MIG. Idag i skolan så visade sig att alla vänner i klassen hade sett det också. Ironiskt? Tydligen. Så jag satte mig framför datorn, klickade mig fram till SVT play och sökte på "Skavlan Skarsgård". Till min lycka märkte jag att programmet med Stellan även gästades av Mads Mikkelsen! Jag gillar honom väldigt mycket som skådis men vet inte så mycket om honom som person. Han verkar till synes (ur mina ögon) vara en mycket smart, rolig, sexig och intressant man. Hela programmet var faktiskt väldigt intressant. Stellan är fantastiskt intelligent och underbar att lyssna till. Och väldigt rolig.

När jag sökte på "Skavlan Skarsgård" fann jag även att unge herr Gustaf Skarsgård hade gästat i ett tidigare program! Det var nästan lika intressant. Han sa mycket som var värt att veta (i min värld) plus att det alltid är roligt att se sina favoritskådisar som sig själva. Det var en diskussion om otrohet då en författarina hade skrivit en bok om det då hon hela livet varit den "andra kvinnan". Gustaf erkände då att han en gång varit "den andra mannen", men han ville inte gå in på det. Intressant som sagt. Tredje fyndet jag gjorde var då Lars von Trier pratade om Stellan Skarsgård. Och även Stellan en del om Trier.

Länkar:
Skavlan - Gustaf Skarsgård
Skavlan - Stellan Skarsgård
Trier om Stellan Skarsgård


Gissa vad jag har köpt?

Pinocchio DVD

Repet

Igår var det mycket film på filmhistorian. Vi såg tre Hitchcockfilmer. Repet (bild), Blackmail/Utpressning och De 39e stegen. Jag tyckte att Repet var bäst. Den är mycket intressant då Hitchcock försökte göra filmen i en enda tagning, dock var det inte möjligt p g a att rullarna endast rymde 10 minuter. Så det är så långa klippen är. Det är mycket genomtänkt och det känns som om man sitter i en karusell. Ni vet Blå tåget på Gröna lund, eller Astrid Lindgrens tåg på Junibacken i Stockholm. Historien utspelar sig före och efter en fest och det blir aldrig några tidshopp. Vi är med karaktärerna hela tiden och kameran för oss från samtal och personerna. Mycket intressant! James Stewart älskar jag i denna roll. Jag har sett honom i två filmer tidigare (En studie i brott och Fönstret åt gården, båda av Hitchcock) och jag blev förvånad denna gång. Han spelade en helt annan typ av roll. Sånt är kul! De två andra filmerna då: De 39 stegen var bra, men Utpressningen så där. Den var lite tunn.

Vad skulle vi göra utan Disney?

Idag släpps Pinocchio på DVD! 70-års jubileum. Jag måste se över min ekonomi innan jag köper den så vi får se om det blir idag eller senare i veckan. Jag funderar på att köpa den i blu-ray, men är väldigt osäker.

Senare i mars, mer exakt den 25e, så släpps även Svärdet i stenen. Och senare i år ska Snövit och de sju dvärgarna komma. Vi har den förra specialutgåvan hemma, fast på vhs - så det blir en bra investering. En film jag är fundersam om jag ska köpa är Mary Poppins (kommer i slutet av april), jag köpte den på dubbeldisc förrförra kristihimmelfärd nere i Ystad och jag tror inte jag behöver en till precis. Däremot så är den kommande mycketmycket finare förpackad. Jag ska nog senare se över hur extra materialet ser ut, om det är någon värd skillnad (och om min ekonomi har råd) så slår jag till!

Just det: (ej Disneyrelaterat) Låt den rätte komma in har också DVD-release idag. Jag tänkte köpa den fast senare då, jag är inte lika angelägen att äga den.

Länkar:
Kommande Disney-filmer
Köp Låt den rätte komma in
Köp Pinocchio


Som jag förutspådde

Så, nu är jag på bra humör igen! I TOLD YOU. Jag har varit duktig och diskat och jag har fått en idé till ett manus som jag ska testa nu. Idag blir det Patrik 1,5 efter skolan och det ser jag verkligen fram emot! PUSS SMÅ BARN.

I-landsproblemskaparen har en åsikt

Just nu har jag under mer än ett dygn varit en i-landsproblemsskapare. Jag har tittat för mycket på Grey's anatomy är min slutsats. Det kommer att gå över, men just nu är det SÅ OTROLIGT irriterande. Jag hittar på saker som jag inte ens tror att jag skulle bry mig om annars. Jag skapar fjantiga dramatiska problem. Grannkillen är fortfarande blond och lång men antagligen inte snygg. Jag har fått för mig att jag vill ligga med en trevlig kombinationsidiot. Och jag hoppas för guds skull att detta plötsliga fenomen inte kommer att kvarstå. Tiden går alldeles för snabbt. Jag har ingen förmåga att låta trevlig när jag pratar med mina föräldrar i telefon fast jag egentligen vill vara det. Jag har råkat köpa ett muslipaket till. Min mobils batteri är cp så fort någon ringer mig. Jag avundas (och unnar verkligen) min vän Isa som träffade en snygg lika-lång-som-Gustaf Skarsgård-kille som hon har jättemycket gemensamt med som hon smyger med den perfekta informationen om (notera att i vårat förhållande är smyga att dra på något till senare i ett samtal, alltså inte undanhålla).

Jag vill härmed att ni ignorerar detta. Imorgon kommer jag att se fram emot filmhistorian, gå till skolan medan jag andas in vårluften och tittar på alla gröna skott som tittar upp ur marken och skratta åt mig själv. Vilket jag visserligen redan gör så jag har halva inne med andra ord! Nu ska jag äta en sen kvällsmat och sedan ha roligt. Nu ringer min mamma. Hejdå.

PS. Bajs, jag råkade lägga på när jag svarade. Vad lyckat.

Plus i kanten

Kan uppdatera mitt tidigare inlägg med en bild på filmen och även min signerade bild jag nyss fick!


Patrik 1,5 DVD

Har ju inte hunnit skryta än: Jag har köpt Patrik 1,5! Skulle egentligen köpt den redan i onsdags då den släpptes, men att jag var i Sälen gjorde inte detta möjligt. Imorgon kommer jag och några villiga vänner att se denna fantastiska film. Ett plus är att den innehåller en digital kopia vilket gör att man kan föra över den till datorn och senare till vilken önskad bärbar enhet som helst!


FLER SNYGGA MUSTASCHER ÅT FOLKET

MUSTASCHERJag blir SÅ TRÖTT på att man ska behöva förklara för folk vad en snygg mustasch är!! Jag berättar om en person och säger; "mums han hade en snygg mustasch". Och när folk ger mig en konstig blick börjar sedan skratta och påpeka att bara gamla gubbar har mustascher blir jag knäckt. Man ser inte alltid gammal ut med mustasch. När jag pratar mustasch snackar vi inte om en larv på en moppepojkes överläpp, inte skoborste utan DETTA. Ska man behöva göra ett kollage av snygga mustascher för att folk ska förstå? Lite under näsan, en fläck under munnen och lite mer på hakan. Klart. Det här ska vara överflödig informationen men samhället är vilse.


Jontes födelsedagsfest

Tjolahopp tjolahej. Nu är jag tillbaka. Igår hade Jonte sin födelsedagsfest och det var mycket trevligt. Jag anlände med Anna och Eddie, tyvärr saknades Annika och Isa från vår grupp men sådant får man stå ut med. Jag träffade massa folk från nian och Tunboskolan - kul! Dock verkar knappt någon veta att jag flyttat till Gotland. Gräjt, jag känner mig så populär. Fast jag är rätt säker på att det beror på att jag började på Kopparlundsgymnasiet först och sedan bytte. Bara för att de slutat se mig i Västerås kanske de inte klarar av att koppla att jag flyttat till en blåsig ö. Ingen klarar nog av det.

Ett av de glada ansiktena jag fick återse var David Döragrips. Han var i alla fall glad att se mig, plus att han faktiskt visste att jag flyttat. Visst han var onykter men det skadar inte att någon skriker ens namn i falsett och rusar fram och kramar en.

Isa lyckades nog bättre den här kvällen än jag. Jag fokuserade för mycket på fel sak och det slutade med att det gick ut på att fokusera på det istället för att göra något åt det. Nästa gång vet jag i alla fall vem jag umgås med. Nu ska jag bryta mig in i Isas hus för att hitta min iPod, sedan ska jag åka till Nynäshamn för att ta färjan därifrån. Sedan måste jag släpa massa tung packning till mitt hus för att efter det handla mat. Sedan ska jag lyxa mig med Grey's anatomy, Harry Potter, mitt DS och Oscarsgalan. Jag är bitter för att jag fokuserat på fel sak och för att jag inte kan spela sims. Jag som har värsta fina tvillingparen med vackra namn. Men bitterhet är alltid tillfällig i min värld. Ni kan förresten få en vacker sammanfattning av mitt sportlov senare. PUSS.

RSS 2.0