I love you Philip Morris trailer

Antingen är den här filmen galet dålig, eller galet bra. Underhållande trailer oavsett!
 

"Shilly shally" hos Annika

Hemma i Västerås igen! Direkt från båten så åkte jag hem till Annika för att fira hennes artonårsdag tillsammans med mina närmaste vänner. En galet efterlängtad träff från min sida och det var mycket trevligt. Mycket god tårta och härligt prat.
Annika skrev en ny klassiker i vår historia. Isa kände sig lite yr så vi pratade om att sätta sig ner med huvudet mellan benen, som man brukar göra när man håller på att svimma. Annika gjorde då detta uttalande:
- Konstigt egentligen, det är väl knappast mer luft mellan benen?

Imorse så kollade vi på "Mumintrollen och hattifnattarnas ö". Mumintrollen är på väg för att upptäcka något, och jag längtar ihjäl mig till att de ska komma ombord på ön då jag väldigt gärna vill se hattifnattarna.
Någon ropar då:
- Kolla en ö!
- JAA! ropar jag glatt, men sen syns i bild två stenar med ett träd på: Meen den där är ju alldeles för liten.
Alla skrattar. Varav tre sekunder senare Mumin säger:
- Men den där är ju alldeles för liten!

Jag är nu hemma i Åskebro, nyklippt med fotoplaner och en ny film i handen (Kiss kiss bang bang). PUssekram!

Självpoträtt

Jag kom fram till något väldigt smart idag:
Jag är precis som Lakrisal. Traditionell och vägrar ändra på vem jag är. Lakrisal och jag är så himla bra precis som vi är och alltid varit.

Dessa överskattade tvättider

Jag har ju varit så himla duktig och bokat tvättid. Om fyrtio minuter närmare bestämt. Men så kom jag på nu: Vafan är poängen med att använda den? Jag ska åka hem imorgon och ta hem en del tvätt i alla fall. SÅÅÅ ovärt. Jag avbokar den där tiden. Jag gör en god sallad i stället.

Jag måste säga att jag längtar ihjäl mig till att få träffa alla mina bästa kompisar imorgon. Det känns som om jag har massa att berätta, men det är egentligen inte alls sant. Men det spelar ingen roll, supertrevligt kommer jag oavsett att ha.

Filmen Saknad: Bilder!

Nu vet jag faktiskt inte om jag kan länka facebookgrejer så att folk som inte är vän med facebookpersonen i fråga kan se bilderna, men det är värt ett försök!
http://www.facebook.com/home.php?#/photo.php?pid=3536924&id=727639140&fbid=272804729140
Först ut är vårt fina team. Resten är enskilda bilder på det fina teamet.
Ta da. Nu ska jag äta frukost.

Avatar ägd

Jag läste nyss på Moviezine att Avatar nu gått om Titanic i mest inkomstbringande film genom tiderna (1,858,562,198 dollar). Men att den däremot bara låg på plats 26 på listan över flest antalet biobesökare. Nr 1 var Borta med vinden. En inflikning av sidan var också följande:

"Skulle man räkna om så att "Borta med vindens" besökare betalade samma pris som Avatarpubliken gjorde för sina biljetter så skulle "Borta med vindens" siffra vara närmare $6,000,000,000. "Titanics" siffra skulle vara ca $2,500,000,000."

Jag visste väl att något inte stämde i allt det här. Där är haken! Borta med vinden fortfarande mycket bättre. Ägd!

Tvättider och franska kyssar

JAG KOM IHÅG ATT FIXA TVÄTTID. Wow, vilken bedrift, tänker ni säkert ironiskt då - men jag kan lova er att det är det! Jag skulle gjort det hela förra veckan men glömde bort det exakt hela tiden. När jag äntligen fixade en tid så kommer jag på precis när den är över att jag hade den. Hur lyckat är det? Men äntligen idag så fick jag till det.

Jag tänkte skriva att jag träffade någon jag kände i tvättstugan, men så kom jag på att det var en total lögn. Eller, det var en tjej som jag sett på skolan och en kille som jag sagt cirkus ett ord till. Och sen spillde han cirkus två deciliter rödvin på min favorittröja. Och det är väl inte direkt vad man kan kalla bästisar. Eller vem vet? Han la till mig på bilddagboken efter det. Varför skriver jag ens här om folk jag inte känner? Väärt.

Appropå bilddagboken. GUD vad jag hatar den sidan. Det är det internetställe jag tycker minst om, och bara för att göra det värre så är den helt omöjlig tekniskt på min dator. Varför slutar jag då inte använda det? För a) alla uppdaterar där och jag missar alltid något bilddagboksinternskämt då och b) alla minnen. Senast idag då fick jag minnet uppfräschat vad fransmannen sa till oss om vad en "french kiss" var:
- If you kiss a french, you fall in love for life!
Får avsluta med en bild från älskade Frankrike. Mest för att visa Caroline och Joanna den enooooorma tavlan inne på Louvren! Very cheerful. Tjoflöjt.


I can't take my eyes off you

Ouch.


Let's dolphine

Stellan Skarsgård var den person som hade huvudrollen i nattens dröm, men det fanns även en rad kända biroller: Viggo Mortensen, Östen i Östen med resten, Karl-Petter (från Bonde söker fru), Jay Baruchel och Tommy Körberg. Min föredetta matte- och svenskalärare var också med.
Första delen av drömmen bestod av att jag stod och diskade medan Stellan Skarsgård drack öl och berättade diverse saker. Inte så värst jämställt, men det är gärna ett pris jag betalar för närkontakt av tredje graden.

Hela drömmens tema var "Let's dance", men i andra delen så var det inte dansa man skulle göra - utan sköta om delfiner! Varje omgång hade man olika delfiner, och givetvis skulle jag ha den hoppande. Den bröt sig ut ur sin bur, försökte rymma från hela anläggningen samtidigt som den hoppandes försökte bita mig. Viggo Mortensen i sin Aragorn utstyrsel satt tillsammans med Karl-Petter (som var jätteskillad på delfiner eftersom han varit med i Let's dance något år innan). De skrattade, och vägrade förstås trycka på nödknappen när jag skrek åt dem att göra det. Efter många om och men så reste sig Viggo/Aragorn för att hjälpa mig. Han skjöt ner delfinen i marken med någon form av spikpistol. Efter det så försökte han skjuta mig, precis som det var mitt fel att delfinen var skadad. Hardcore.
Lärdom: Handskas inte med delfiner.


Filmen Saknad: Fotografering

Jag och resten av teamet blev kallade till fotografering. Alla skulle ha varsin bild på sig själva. Lite "till nytta", men främst för att det är "en kul grej". Så hur gick då den roliga grejen? Bra! Och det var kul till och med. Jag gillar inte att bli fotograferad, och detta var ingen undantag - men en perfekt start för gruppens framtida samarbete skulle jag vill kalla det. Man fick lära känna och prata lite med varandra en aning. Då jag och Andrea precis kommit från gympan då vi dansat oss trötta så var vi båda en aning hyperaktiva på detta möte. Jag var nog lite för fnittrig för min egen smak, men å andra sidan var det lättare att prata med de andra i det tillståndet. Cheerful!


Guldbaggegalan 2010

Jag hade totalt glömt bort hur roliga svenska galor brukar vara. Det är faktiskt väldigt positivt. Något som bidrar till detta tror jag är att det inte görs lika mycket film i Sverige varje år. Varje titel som nämns känner man ju igen, det är ju lite skillnad på internationella galor.
Något som tappert försökte vara roligt var det där genustranformationskämtet: Men lite svårt att lyckas med Josephine Bornebusch. Varför anlita henne av alla människor?


Bäst på hela galan (enligt mig) var utan tvekan Pia Johansson och Dan Ekborgs passionerade kyss i Borta med vinden-tema. Helt otippat, och så jävla kul! Man kanske borde ha varit mer förberedd, då det faktiskt är Pia Johansson vi snackar om, men nä. Underbart.
Om Pia och Dan stod för kvällens roligaste, stod Mads Mikkelsen för snyggaste frisyren. Jag skulle kunna gifta mig med den mannen, med eller utan håret.

Till min stora glädje vann Kjell Bergqvist för bästa manliga biroll (kyssen med Dan Ekborg även där ganska skön) och höll nog kvällens bästa tal, eller har jag fel där? Jag minns inte alla på rak arm. Ett av de bästa åtminstone! Män som hatar kvinnor förtjänade också priset för bästa film, och de tog också hem Biopublikens pris. Jag har för mig att båda Arn-filmerna tog hem det priset dom två senaste åren, vilket i så fall betyder att det är tredje året i rad en dansk vann! Lite roligt tycker jag. Lyckad gala hur som helst, förhoppningsvis får Johan Glans hålla i den nästa år också, utan störiga avbrott från Josephine Bornebusch.
Alla vinnare finns att hitta här

 


Guldbaggegalan ikväll!

Jag hade helt glömt bort att Guldbaggegalan ikväll, vilken tur att man har en mobil som påminner mig. Jag måste erkänna att det inte känns lika spännande som förra året, nu när man har sett Golden globes delas ut. Men det blir nog roligt i alla fall. Någon annan som lär se galan lär väl vara Annika, dreglandes över Joel Kinnaman! Han är nominerad för bästa manliga biroll. Eftersom jag inte sett honom agera någon gång så hoppas jag att Kjell Bergqvist tar hem rollen. Men då jag inte heller sett Bröllopsfotografen blir det inget dreglande där för min del. I stället ska mitt saliv sparas till slutet av galan då priset för bästa film delas ut. Det är nämligen Stellan Skarsgård och Mads Mikkelsen som ska ta hand om den delen. Det ser jag verkligen fram emot. Andra intressanta prisutdelare under kvällen kommer vara Lena Endré, Johan Rheborg och Helena Bergström.

Dregla eller inte, men se galan kan du oavsett göra ikväll kl. 20.00 på ettan. Och om ni kan tänka er att vara uppe senare än klockan tio, så kan jag tipsa om den franska filmen "Barnet" som börjar direkt efteråt. En av mina franska favoritskådespelare medverkar i den: Jérémie Renier. Sevärd film (recensionen jag skrev för evigheter går att läsa här).

Mikkelsen, Kinnaman


Saknaden av Kalle

Åh vad jag önskar att jag hade en Kalle Ankatidning här. Eller jag har en. Men den fick jag ju i onsdags och har läst ut. Jag vill ha en jag inte läst eller en som jag inte läst på ett bra tag!
Menmen, det blir att sätta på kaffebryggaren och klara mig utan Kalle. Jag tror jag ska kolla lite på min förälskelse. Det var ju trots allt flera timmar sen sist.

Avatar

Igår såg jag alltså Avatar i 3D. Pocahontas med blå människor precis som Isa sa, fast ur John Smiths perspektiv då. Vissa saker känns lite överdrivna, men den är bra ja visst. Snygg, imponerande, effektpornografisk, cool, avancerad, dyr, häftig och stor. Men den är inte årets bästa film. Om man skulle ta bort effekterna skulle den vara rätt trist. Om man ska se en film med djup har man kommit fel. Ja, naturen är en fantastisk plats men det visste jag redan. Att påstå det gör ingen människa djupsinnig. Så, Avatar är helt enkelt en riktigt bra blockbusterfilm kort och gott. Den förtjänade inte den där Golden globen för bästa film, det är egentligen det enda som gör mig så sur. Och om den tar hem årets oscar så går det ju för långt ändå.
Så, detta är en film jag skulle vilja se igen om ett år på jätteduk. Hemma i soffan med normalstor skärm? Nä tack.

Avatar


Filmen Saknad: Planering, teamlista och manus

Ni kanske minns att jag blev tillfrågad av några treor om jag ville vara scripta i deras slutproduktion? Jag har precis fått manus, planering och teamlista för den filmen! Den heter Saknad och manuset är 15 sidor långt. Filmen handlar om en 19årig kille som vaknar upp en dag i Visby, alldeles ensam.
Lite nervös är jag inför allt det här. Rädd för att göra fel, rädd för att då bli mördad av personer som är äldre än jag (hehe). I teamlistan så finns det en beskrivning av alla medarbetare så att vi som inte vet vilka de andra är ska få ett litet hum och det. Jag finner beskrivningen av mig både smickrande och humoristisk:
Scripta & Scenografassistent Emelie Eriksson, 17 år gammal.
Ordningssam, punktlig och ambitiös är Emelies mellannamn. Hon är socialt aktiv jämt mot teammedlemmar och i synnerhet till regissören och fotografen. Hon har blivit varmt rekomenderad av hennes lärare och vi i ledningen har inte sett något som kan tyda på motsatsen. Studerar för tillfället andra året på Filmgymnasiet i Visby."
"Socialt aktiv"? Haha.

Ingen höjdare

Det blev inget Up in the air igår - Johan avbokade det. Som tur var har jag upptäckt att den går hemma i Västerås, så det blir till att se den nästa helg. Ikväll blir det i alla fall med säkerhet Avatar!

JOHNOSSI BACK ON TRACK

Nu är What's the point officiellt släppt! Visserligen har jag redan lyssnat sönder den sedan i somras, men det är kul att få höra den som färdig. Världens bästa band är tillbaka.


Beautiful. Borrowed. Beard.

Jag drömde förresten om den här vackra mannens skägg i natt. Som satt på min pojkvän som jag inte alls gillade. Men jag gillade givetvis hans skägg.

Jake Gyllenhaal


The australian way

Jag har enligt min engelska lärare en blandning av brittiskt och amerikanskt sätt att prata på. Så jag måste helt enkelt göra mig av med amerikanskan. Problemet är att det är den jag har lättats att anamma. Om jag ska ha helt brittiskt uttal förvandlas jag genast till en skotte. Cheerful.
Men så kom jag och tänka på en sak: Austrelisk accent! Den är mycket lättare att anamma. Fast man låter i för sig lite konstig. Och kanske är lite knäppt att ta efter den av alla sätt att prata på. Jag ska fråga min engelskalärare och hoppas på att hon inte skrattar åt mig. Fortsättning följer!


Somewhere only we know

Igår var så pass duktig att jag kopplade ihop min stereo (som garanterat behöver en skarvsladd). Nu kan jag alltså lyssna på alla mina skivor, även om de är ett litet antal så tycker jag väldigt mycket om dem. Eller, jag har en större hög hemma i Åskebro men jag vet inte om jag räknar "Hits for kids" som riktiga skivor.
Hur som helst så lyssnar jag just nu på en av mina Londonköpta sådana. Nämligen Keanes Hopes and fears! Tankarna för mig tillbaka till den underbara staden. Hyde park, hotellet, den lilla kaktårtan, HMV, Fortum & mason, planet, engelsmännen... Fina älskade London!


Keane live på Peace and love!


'Up in the air, way above the ground'

Imorgon tar jag båten till Stockholm för att hälsa på min älskade bror och se två filmer som inte finns tillgängliga på ön! Vi ska se Up in the air imorgon direkt efter jag anlänt. Egentligen hade jag ju planerat att se Solisten men tydligen har den REDAN slutat gå i Stockholm (är jag den enda på denna jord som vill se den?), så då var Up in the air andrahandsvalet. Mamma och pappa ska också till Stockholm för någon Arvergrej så då följer Malin med och sover hos Johan också. Så det blir han, jag, Malin och hans bästa vän Sara som går och ser Avatar på lördagen. Jag har inget intresse av Avatar som film, utan det är just den "fantastiska revolutionerande tekniken" som jag vill se. Alltså, vi ska se den i 3D. Sen så vill jag såklart vara lite uppdaterad om den film som vinner hur mycket som helst. Det ska bli spännande.
Nu ska jag sova. Gosinatt!

up in the air


Brothers

Otroligt stark film. Väldigt bra, och väldigt sevärd! Den är baserad på en dansk film från 2004 av Susanne Bier vid namn Brødre. Trailern ska man inte se, om det går att undvikas. Varför håller jag tyst om.
Den handlar om marinsoldaten Sam Cahill som lämnar sin fru Grace (Natalie Portman) och sina två döttrar för att åka ner till Afghanistan. Precis innan Sam åker ner så kommer brodern Tommy ut ur fängelset. Tommy har alltid varit den stökige brodern som ingen riktigt gillar, men när familjen får besked att Sam har dött i en helikopterolycka ställer han upp och hjälper Grace och barnen att läka. Sedan så visar det sig att Sam inte alls är död utan varit tillfångatagen, och när han kommer tillbaka blir allt mer än komplicerat då han är starkt påverkad av alla händelser som fånge.

Låten Winter av Bono och U2 blev nominerad till Golden globe för bästa sång i år, precis som Tobey Maguire blev nominerad för Bästa manliga huvudroll. Väldigt välförtjänt, då han är helt fantastisk i denna. Precis som Jake Gyllenhaal, Natalie Portman och förvånansvärt nog den tioåriga (okända) Bailee Madison. Alla vet ju att Natalie Portman är jättebra, men hon känns ju väldigt ung. Ja, hon är ung - men i denna så är hon verkligen en kvinna. Att hon skulle vara mamma till en åttaåring känns helt trovärdigt. Himla bra skådespelerska.
Men oavsett: SE!


Soon means future, wherever it is

Jag har den senaste tiden haft så sjukt mycket tankar i huvudet om min framtid. Skrämmande sak det där, framtiden. Var är jag om tio år? Jag vet VAR jag vill vara om tio år, men problemet är hur jag ska komma dit. Kämpa hårt som fan står givetvis på listan, men jag vet inte vart jag ska börja. Söka till DI kommer jag väl att göra, men frågan är om jag inte vill söka till en skola i USA eller England. New York film school låter förstås himla bra men jag behöver mer information. Jag vill ha det bästa möjliga, det är jag helt säker på. Bli bättre på engelska är väl till att börja med. Lära mig så många engelska filmtermer som möjligt? Göra glosor av ett engelskalexikon? Läsa hur många engelskspråkiga som helst?
"Varsegod, börja."

Joe Wright in action

 

 


Jude Law in the middle of the night

Jag vaknade i natt och trodde att Jude Law var i mitt badrum. Eller, jag trodde givetvis inte det, utan min dröm hängde kvar och gjorde att jag trodde det. Typ. Lite som när man vaknar ur en mardröm. Fast att ha Jude Law i mitt badrum vore givetvis ingen mardröm.
Men som sagt, ingen Jude Law i mitt badrum. Jag ropade, men ingen svarade. Så jag tände lampan och det visade sig att Judes huvud var blomkrukan+blomman i mitt kök. Wierd one.
Cheerful. Nu ska jag gå till skolan.

Emelie och Strykjärnsmannen

En av de många tecken på att jag sovit alldeles för lite i natt är att jag glömde smöret framme. Det har jag inte gjort förut. Så när jag nu kom hem efter skolan var det bara att slänga. Cheerful.
De få timmar jag faktiskt sov så var det mycket lätt sömn, men jag lyckades faktiskt klämma in en dröm mellan mina uppvakningar...


Jag befann mig i ett enormt kongresshus, i den största salen. Huset var av glasväggar och i salen fanns det flera runda bord framför en mindre talarscen. Det var osannolikt högt i tak och jag var där tillsammans med en mindre samling folk jag inte kände, och vi var ledda av ingen mindre än Robert Downey Jr. som Iron man. Om jag förstår min dröm rätt var det inte Tony Stark utanför dräkten utan faktiskt Robert Downey Jr. men i Starks form. Alltså så var Robert Downey Jr. Iron man, och det första jag fick se av honom var när han halvt hade sin dräkt av. Jag höll på att smälla av och blev stenseriöst kär i denna människa. Men jag visste ju att han aldrig skulle falla för mig - han var en väldigt populär man.

Bredvid denna stora kongressal så fanns det ett ganska ödsligt rum som saknade glasväggar. Jag, Robert och samlingen folk var där inne - jag en bit ifrån dem. Robert höll på och förklarade något för gruppen men jag kunde inte annat än tänka på hur sexig han var. Jag tror att jag råkade säga något, varav jag fick allas uppmärksamhet:
- Va? sa han (av någon konstigt anledning talade han flytande svenska).
Jag blev väldigt obekväm (jag har en känsla av att vad var jag sa inte vad var jag ville säga) och stammade fram några "eh, öh" innan jag slutligen nämnde något om hans hatt. Uppenbarligen så hade han tillfälligt på sig en hatt (inte ALLS fått från videon jag såg igår med honom och de andra oscarsnominerade 2009). Innan samtalet var avslutat så blev vi plötsligt attackerade av onda robotar, och vi var nu ute i kongressalen. Robert sköt iväg som Iron man för att motarbeta robotarna, och jag antar att de andra också gjorde det. Jag hade nu också en Iron man-liknande dräkt som dock inte täckte hela min kropp, utan bara ben och armar. Vi var i en Matrix-liknande värld som gjorde att man kunde frambringa vad man än ville om man verkligen fokuserade.
Jag testade min Iron man-dräkt och sköt upp mot det höga taket. Det var en häftig men samtidigt lite osäker känsla att kunna flyga, osäker för att jag inte riktigt kunde hantera dräkten till tusen. Robotarna anföll mig nu.
- Gud, tänkte jag stressat. Jag behöver vapen! Vapen!
Jag ansträngde mig hårt för att fokusera fram ett par vapen, och vips så satt det två enorma gevär på mina armar. Jag testade dem mot robotarna och de visade sig mycket effektiva. Jag var den enda i min samling som lyckades förinta en robot helt! Mycket stolt över min prestation var jag, speciellt då inte ens mr Iron man själv lyckats med det.

Vi landade och allt var nu frid och fröjd. Innan vi skulle komma tillbaka till den "vanliga" världen så var vi tvungna att få av oss dräkterna. Jag var ensam i rummet bredvid kongressalen och tänkte stuva undan min dräkt där någonstans då plötsligt mitt livs (dröms) kärlek kom in i rummet. Jag reste mig genast upp och blev stum av hans totala sexighet. I drömmen var det någon form av medvetenhet över honom. Han visste att han var attraktiv och att alla andra tyckte det, samtidigt som han var en väldigt trevlig person som aldrig var dum mot någon. Fast han hade ändå sååååå mycket högre status än jag. Men när han kom in i rummet hälsade han men ägnade inte så mycket mer tid åt mig, utan var redan på väg ut igen. Jag fick ifrån mig något ljud och han vände sig frågande till mig.
- Eh, jo, jag tänkte lägga undan grejerna här om det går bra.
- Jaja! Absolut.
Sen gick han och jag gömde grejerna där.

Jag var i kongressalen igen och satt vid ett av de runda borden. På min högra sida satt Robert Downey Jrs syster (som förmodligen inte finns på riktigt). Hon var mycket yngre än honom, kanske 25 år. Plötsligt kom Robert gående genom rummet mot bordet, precis i mitten av mitt synfältet. Genast så satte mina kärleksvibbar igång och jag förvandlades så gott som till sten. Han kom fram och pratade med någon mitt emot mig, och skulle plötsligt gå igen då han vände sig till mig.
- Du, vad var det du ville förut?
- Eh, vadå förut? (varförvarförvarför kan man aldrig ha en cool personlighet i drömmar? Sådär uppenbart mesig är jag ju inte ens på riktigt)
- Ja, det där med hatten.
Jag känner allas blickar vändas mot mig och blir ubernervös, speciellt med tanke på att jag aldrig egentligen haft avsikt att säga något om hans hatt.
- Eh, jo, öh... Jag tyckte bara att den var snygg på dig.
Jag rodnar.
- Jaha okej, säger han och lägger inte märke till mitt generade tillstånd. Sedan går han.
Jag ger hans ryggtavla en kärleksfull längtande blick, och upptäcker plötsligt att hans syster tittar på mig. Hon flinar lätt med ögonbrynet höjt.
- EH, nej alltså inte så! ursäktar jag mig, vilket givetvis i vilket verkligt tillfälle som helst skulle vara att avslöja sig själv. Men hon svalde det med hull och hår.
Hon suckade och slutade se på mig.
- Jaa... Det kommer.
Det svaret fick mig att inse exakt hur stor chans det var att hans skulle gilla mig, om det var så att alla andra kvinnor på jorden förr eller senare gjorde det.

Golden globe awards 2010

Meryl Streep, Mo'nique, Robert Downey Jr. och Jason Reitman

Det kändes väldigt knepigt att längta efter något när det kändes som det skulle ske samma dag, när du sedan måste gå och lägga dig och det sen inte känns som nästa dag. Weeeird. Eftersom att jag visste att det skulle kännas som att somna och sedan vakna så sov jag väldigt lätt. Vaknade hela tiden till och hade en ung Kjell Bergqvist i huvudet (berodde på det senaste inlägget om hans skäggväxt). Men till slut så ringde klockan, jag satte på te och möblerade om soffan för att få det bekvämare och för några minuter så önskade jag nästan att kanal 9 inte alls skulle sända det så jag kunde få gå och lägga mig. Men sen så började allt och jag såg 75 kända/begåvade/intelligenta/intressanta personer i samma bild. Och jag ville inte missa en sekund. Speciellt inte när Robert Downey Jrs underbara ansikte dök upp i en närmare bild. Mitt hjärta flög upp i halsgropen - mycket p g a att jag för en kvart sedan drömt en fantastisk dröm där jag höll på att bli kär i honom och inte kunde få nog av hur sexig han var (men den historien får ni i ett annat inlägg).

Nattens gala innehöll galet mycket reklam. Jag tror nog att det var reklam varje kvart, om inte mer. Mycket kort reklampaus dock. Men helt ärligt gjorde det mig inte så mycket för a) jag kunde göra mer te, b) jag kunde gå på toaletten och c) anteckna om galan och nattens dröm i min dagbok. Om man inte hade lust att göra något av ovanstående så förstår jag om man bara blir irriterad av dessa reklamsnuttar. Men om man är tillräckligt intresserad överlever man nog även det.

Till min stora glädje vann Meryl Streep för bästa kvinnliga huvudroll i komedi eller musikal (Julie & Julia). Hon var som vanligt otroligt vacker och höll ett fantastiskt tal (se nedan). Appropå tal så höll nog Drew Barrymore kvällens sötaste (bästa kvinnliga huvudroll i miniserie eller tvfilm - Grey gardens). Hon var så nervös och flaxade med både ord och händer.
Ingen var förvånad när Upp tog hem priset för bästa musik (Walt Disney regerar fortfarande filmmusiken) och animerade film, och inte heller Det vita bandet för bästa utländska. Christopher Waltz fick mycket välförtjänt sin statyett för bästa manliga biroll i Inglourious basterds. Mindre välförtjänt (om jag fattat det rätt) var kanske att Up in the air bara tog hem ett ynka pris (bästa manus). Dock så tjurade jag mer över att Avatar vann både bästa regi och film (drama). Men det värme fortfarande i hjärtat efter att hela publiken rest sig då Sophia Loren kom för att dela ut ett pris.

En sak som jag fortfarande verkligen inte kan förstå: Vem släppte in Taylor Lautner?!?!??!

Efter många prisutdelningar och reklamsnuttar kom äntligen det jag hade väntat på. Bästa manliga huvudroll i en komedi eller musikal. Joseph Gordon-Levitt, Michael Stuhlbarg, Daniel Day-Lewis, Matt Damon och Robert Downey Jr. Och såklart var det den sistnämnda jag hoppades på. Nominerad för sin fantastiska tolkning av Sherlock Holmes. Det brukar vara så att när jag verkligenverkligen vill att något eller någon ska vinna så vinner den aldrig. Det är nästan en allmän lag. Så jag satt där och trodde verkligen att namnet som skulle ropas ut skulle vara Daniel Day-Lewis eller Matt Damon (om det vore något annat skulle jag blivit väldigt chockad). Men för en gångs skull så segrade rättvisan! Robert Downey Jr. log och skyndade upp på scen och sa:
- First I'd like to thank mrs Downey for telling me that Matt Damon was going to win so don't bother prepare a speech. That was about 10 am.
Resten av talet går ut på att inte tacka någon, utan tala om för alla hur mycket de behövde honom. Hahhha. Utan tvekan ett av kvällens bästa tal. Tveklöst det roligaste (se klippet nedan). Fantastisk man. Begåvad och helt underbar. Och charmig. Och rolig. Nu är det bara att vänta tills oscarsgalan nomineringar ges ut och hoppas på att han är nämnd även där, och sedan att han går och vinner den. För det är han verkligenverkligen värd.


Veckans lista: Män med skäggväxt

Jag är väldigt svag för män med snygga mustascher, rätt skäggväxt och stubb så det var väl helt enkelt dags att göra en lista baserad på skäggväxt! Denna lista är väl som alla andra inte direkt perfekt. Jag utgick från min "Film, skådespelare"-mapp på datorn som innehåller ett stort utbud av bilder och har försökt komma på andra skäggsnyggingar. Med andra ord så saknas nog ett par stycken.
Att tillägga är också att det är just män med skäggväxt som listas, inte skäggväxter i sig. Alltså en blandning av hur snygga de är i sina skäggväxter och hur snygg skäggväxten de har är i kombo med föregående. Lite svårt att förklara, men om man läser texterna till varje person lär det gå bra.
Eh, åh så lär jag ju slå rekord med antalet bilder i ett inlägg, men vem bryr sig - även om jag hatar när inlägg ser så himla långa ut. Aja, ENJOY.

10. Clark Gable

Clark Gable är den perfekta gentlemannen, och har givetvis en riktig "gentlemannamustasch". Eller "kryp som har lagt sig och sovit ovanför överläppen", som jag oftast brukar kalla den. Clark Gable är en av de få som verkligen kan bära upp detta lilla djur med värdighet. Och stilighet!


9. Walt Disney
Walt Disney är precis som Gable en gentleman, och har också en "gentlemannamustasch" även om den inte är den lika klassiska sorten. Ingen vidare mustasch till utseendet tycker jag, men Walt är supersnygg i den. Och vem vore för den delen han utan den?


8. Christian Bale
Jag tänker alltid att Christan Bale är supersnygg i supersnygg skäggväxt. Men sen brukar jag tänka igen och få för mig att jag har helt fel. Men nu har jag ju tänkt två olika saker, vilket gör mig osäker - så vad gör då? Jo eftersom det är 2000talet så googlar jag det. Ta da. Påstående nr två felaktigt.


7. Billy Crudup
Egentligen vill jag säga hans karaktär Russell Hammond i Almost famous då jag faktiskt inte sett honom i något annat. Och definitivt inte då i mustasch. Men om jag har fel så kan jag ju inte göra det. Så alltså: Den här mustaschen (plus den tillhörande fläcken på hakan) är så sjukt mycket sjuttiotal. Och sjuttiotalsmustascher är väl coola, men på snygghetsskalan inte riktigt min grej. Jag tänker bara på min pappas gamla 70talsbilder. Alla hade mustasch. Till och med han. Och den var asful, liksom kamoflerad i hyn på grund av att den var blond. Ingen höjdare. Men Billy Crudups Russell-mustasch är verkligen en höjdare. TO DIE FOR.


6. Daniel Craig
Daniel Craig känns verkligen som den där ständigt slätrakade mannen. Han klär verkligen i det, och det är inte ofta men ser honom i skäggväxt. Men i Guldkompassen så har han skägg. Och det ser förbannat jävla bra ut.


5. Eric Dane
Alla som har sett Grey's anatomy vet vem McSteamy/Mark Sloan är. Mindre känt är att han spelas av skådepelaren Eric Dane. Personligen så måste jag erkänna att varje gång han dyker upp i bild så tänker jag på hans mustasch/skägg. Han har lyckats skapa den perfekta skäggväxten i sig, men också för sig själv.


4. Jude Law
Alla tycker att Jude Law är sådär barnsligt förbjudet snygg. Personligen så tycker jag att hans utseende är ganska överskattad även om han givetvis ser bra ut. Poängen är hur som helst att nästan alla "kändissnyggingar" nästan alltid är slätrakad, och därför är Jude Law inte den som förknippas med skägg och mustascher. Och om jag skulle föreställa mig honom i skägg så känns det inte riktigt som om det skulle passa. Men sen så såg jag Sherlock Holmes och där har han den typiska "gubbmustaschen". Den med bara skäggväxt ovanför munnen. Den mustasch jag brukar finna ganska oattraktiv. Men gud vad bra han klär i den! Han bär upp den som ingen annan. Och just därför ligger han skyhögt på denna lista. Inte för att han är snyggast i mustasch, utan för att han kan göra den omöjligt fula riktigt snygg.

3. Kjell Bergqvist som Harald
I nästan en hel dag fick Kjell Bergqvist i sina unga år ligga överst på den här listan. Det stod här att jag förmodligen var för partisk för att skriva listan då jag precis upptäckt hans skäggväxt i filmen Jack (från 1979, efter Ulf Lundells bok) och var nykär. Men sen så såg jag ju Golden globe i natt och Robert Downey Jr. sågs i ännu ett av sina många skägg. Och han ser ju helt galet bra ut i alla dessa möjliga skäggväxter. Så jag tog mitt förnuft till fånga och degraderade Bergqvist. Trots att jag är väääldigt förälskad i detta utseende. Mustaschen, skägget och så förstås håret. Jag är såld.


2. Johnny Depp
Är det någon som kan bära upp en mustasch så är det Johnny Depp. Frågan är om han någonsin kommer kunna toppa sin Jack Sparrow-stil. Mustaschen, skägget, pärlorna. Skabbigare eller sexigare finns inte.


1. Robert Downey Jr.
Jag har försökt att inte ha honom så högt upp. Inte därför att jag inte känt att han har förtjänat det, utan jag har varit rädd för att vara partisk. Vad slutade det i? Jo, att jag satte Kjell Bergqvist högst upp endast av partiska själ. Men som tur var så såg jag som nämnt Golden globe och insåg att det är på denna plats mr Downey hör hemma. Bergqvist är bra, men han är faktiskt några strån vassare när det gäller skägg och mustascher. Och hår. Fast nu är det ju inte en "Män med hår"-lista.


Bubblare: Gary Oldman, Heath Ledger, Leonardo DiCaprio.


Golden globe 2010 i natt!

I natt klockan 02.00 börjar Golden globe-galan sändas live på Kanal 9. Jobbigt att gå upp mitt i natten sådär, men det är helt klart värt det. Jag ska hålla tummarna för Robert Downey Jr. Och givetvis Meryl Streep som borde få allt som viftas framför hennes näsa.
Om man vill se alla nomineringarna så finns dom att läsa här.


Intressanta typer

Jag har väldigt många roliga typer på min skola. Intressanta sådana. Jag kom och tänka på det när jag såg en av dem idag på väg hem från min joggingtur. Han har alltid skinnjacka och springer runt i tygskor och jeans som är uppvikta. Halva vaderna är nakna. Dom lär ju frysa ihjäl! Varför inte ha en normal byxlängd?

Men min favorit bland dessa typer är ändå... Jag kallar honom faktiskt inget speciellt. Jag kallar honom vid förnamn, för vi har faktiskt presenterats för varandra. Han är sådär ruskigt snygg på det där estetiga viset. Men det absolut bästa med honom är att han ALLTID ser ut som om han precis har haft sex inne på en toalett. Han ler ständigt hemlighetsfullt och har något sexigt mättat hungrigt i blicken. Egentligen är det väl också det sämsta, eftersom har tittar på en och har den där blicken vilket gör att man ALLTID tappar fokus. Om jag pratar med någon slutar jag prata eller säger "öhhh". Pratar någon annan lyssnar jag inte.
Hans flickvän är nog skolans lyckligaste.

Tropic thunder - THE KOMMENTARSPÅR

Jag har som sagt fått nya filmer, fyra av de sju beställda. Leon, Zodiac, Herkules och Tropic thunder! Leon är en av mina favoritfilmer men har den bara på VHS då det inte funnits någon DVDutgåva att köpa. Men nu har jag den äntligen i en kvalité som inte är gulaktig!
Zodiac har jag velat se länge och bestämde mig för att köpa den när jag skulle göra Downey Jr-räden. Jag såg den igår, om någon inte sett den så borde de. Jättebra!
Herkules har jag inte men har sett tusen ggr. Nr 35 i min ej fullbordade Disney klassikersamling!

Tropic Thunder har jag sett två och en halv gång under jullovet och hade egentligen inget intresse av att äga (vi har den inspelad på digitalboxen), men någon nämnde att kommentarspåret nästan var roligare än filmen. a) jag älskar kommentarspår, b) det var ett kommentarspår innehållande Robert Downey Jr. (och Jack Black och Ben Stiller) och c) ett roligt kommentarspår älskar jag mer än ett vanligt sådant! Med andra ord: Självklart var jag tvungen att köpa filmen och ha detta kommentarspår. Så, nu har jag sett detta och allt annat extra material. Bra extra material, men ännu bättre kommentarspår.

Precis som tipset sa så var det väldigt roligt. När jag började kolla så tänkte jag "What a fuck?" samtidigt som jag skrattade ihjäl mig - Robert Downey Jr. körde hela sin karaktär Kirk Lazerus som Sgt. Osiris (visst heter han så?). Vad i helvete håller han på med? tänkte jag. Han spelade fullt ut med svordomarna, sättet att prata och vara mot de andra. Hahah, helt otroligt. Sen så förstod jag vad det hela handlade om (vilket typ gjorde det ännu roligare) - en av mina favoritrepliker i filmen:
Tugg Speedman: Then why are you still in character? Hm?
Kirk Lazarus: (paus) I know but I don't have to tell you...
Tugg Speedman: You don't know.
Kirk Lazarus: Man, I don't drop character 'till I done the DVD commentary.
Alltså, det hela handlade om den kommentaren. Hahha. Herregud.
I själva filmen så har jag sörjt att jag nästan inte får höra Downey Jr. med sin austraeliska accent alls, så jag var mer än glad när han i kommentarspåret efter Kirk Lazarus "förvandling" till sig själv började köra på den. Helt uuuunderbart. Vid hans sista framträdande i filmen kom han tillbaka till sin egna amerikanska. Ännu mer underbart. Men då för att det är han. Jag är kär. Eller. Jag konstaterar att jag kommer fortsätta att vara kär ännu ett tag. Ett låååångt tag.

Och detta är från extra materialet, helt galet jävla roligt. Många skämt redan i kommentarspårdet om Iron man och Kung fu panda (Jack Black har rösten till den om ni inte visste det). Typ saker som "Wow, Spider man and Iron man in the same scene.
- Yeah, man, I tried to ride Tobey but he didn't want to."

Jag tänkte säga att det skulle få avsluta detta glada inlägg, men sen kom jag på en sak jag inte sagt: Ben Stiller är faktiskt smart. Och Jack Black också faktiskt. Jag har alltid tänkt att Ben Stiller typ kör på sin egen industri av kändiskomedi, speciellt med tanke på Madagaskartrailern när han sitter och pratar (blä). Men han är inte alls sån. Han har mycket huvud. Jag lyfter på hatten för honom.

Januaribilder

Bra morgon. Jag vaknade av mig själv klockan sju och såg först en halvtimme/tjugo minuter av Bridget Jones innan jag bestämde mig för att Sound of music var det rätta att se på. Så det blev Sound of music i tio minuter innan jag sov mig igenom halva till och från. Mitt te jag gjorde - mitt engelska "Lighter afternoon tea" - drog alldeles för länge uppenbarligen. Det blev vääldigt beskt. Så inget te för mig. Jag har stängt av Sound of music, klockan är lite över nio och jag sitter här och skriver.
Här är några bilder från i tisdags och fotot: Oregigerade - såklart eftersom jag inte har något redigeringsprogram på den här datorn.

frostfönster
Dom här "frysa en rörelse"-snöbilderna misslyckades jag så brutalt med. Jag har omkring tjugo men ingen är bra. Hopplöst.


Fast det var ju i alla fall ganska kul att se Caroline sparka snö utan anledning i en kvart.


Fin dag i alla fall!


La vie en rose

Jag lyssnar på Bach, har en supergod dyrare Lindt-choklad bredvid mig, talet om balett var på SEKUNDEN två minuter långt, jag fick ett värmande sms idag, har fyra nya filmer att se och några osedda Grey's anatomyavsnitt. Livet är bra trevligt ibland. Det enda som saknas är den franska cocosdrickyoughurten!


Knasimpuls

Varför har jag lust att se "Alfons och pappa Åberg" på bio i helgen? Inte logiskt.

Creepy

Jag tror att jag håller på att förvandlas till min mamma. Jag sa nyss högt till mig själv:
- SLUTA BIT!

Balett och adjektiv går inte ihop

Vi ska imorgon under två minuter på svenskan tala om vad vi vill. Jag tänkte först något med film, sedan i andra hand min lillasyster. Men jag hittade inget jag klickade direkt med i filmämnet och att prata om Malin skulle bli för personligt (och förmodligen sluta med mig tårögd inför hela klassen). Så i stället blev det balett. Min första balett med Isa, varför Nötknäpparens första pas de deux är det vackraste i hela världen. Ja vi får se. Frågan är bara hur jag ska kunna finna ord för hur vackert balett är. Balett är inte musik, inte ens livsstil och egentligen inte heller någon konstform. Det bara är.


Brad Pitt och hans vänner

Jag har haft en såndär som har känts evighetslång. Jag la klockan kvart i nio, och sedan vaknade jag och tyckte jag sovit snart hela natten. Så jag kollade på klockan, som visade 22.00. Bara att somna om! Sedan vaknade jag av mig själv igen och var "pigg". Utvilad och vid medvetande. Jag trodde jag hade försovit mig, men tydligen så vaknade jag tjugo minuter innan klockan skulle ringa. Wierd. Jag gick på toa och funderade om jag skulle somna om i tjugo minuter eller gå upp. Det smartaste är alltid att gå upp eftersom de extra minutrarna bara gör en tröttare. Jag brukar alltid välja det osmarta. Men inte den här gången! Men i stället för att göra mig i ordning så hoppade jag ner i sängen och spelade Mario Kart på mitt DS. Jag tror min hjärna är skapad för spel den tiden på morgonen - jag upptäckte en ny funktion!


Innan jag av mig själv slog upp ögonen imorse så hade jag en rätt kul dröm. En lång också. Först var det massa knäppt om att Isa skulle gifta sig högre upp i Sverige. Sen åkte vi hem med min och hennes pappa och de tjafsade massa om vemvetvad. Sen så var jag hemma och det var någon detektiv som ville med hjälp av mammas gamla grejer och foton finna något som drog samband till min moster och något skumt som hänt... Jag drack Guttsta källas julmust light och ljög om att mamma inte sparade någonting alls. Allt var kastat.
Sen så skiftade drömmen lite och jag flydde till någon annan värld. Därefter slutade jag vara mig själv. I den andra världen började jag att vara Brad Pitt där jag tog hand om en svart liten kanin. Jag skulle ta hand om den så att de här spanardetektiverna som försökte fånga oss (mig och mina kamrater, inte mig och kaninen) inte såg den. Men mina kamrater var så otorligt dryga och otaktiska och typ bara sprang runt. De råkade tända eld på en skjorta och fick panik över det och kunde inte släcka den. Så det fick jag göra.

Problemen blev nu större då spanarna hade upptäckt oss. Vi var tvungna att fly - fort! Som tur var hade jag/Brad Pitt en kamrat där som var väldigt tjenis med fåglar. Så en ENORM stor flock av måsar kom till vår undsättning! Jag blev Ben Stiller och grappade tag i en av måsarna som flög mig bort från spanarna. Jag tittade bakåt och såg att Robert Downey Jr. i sin roll som Kirk Lazerus som Steve Coogans roll i Tropic Thunder (helknasigt) var lämnad kvar.
Jag fortsatte nu som Brad Pitt att vara på flykt med måsarna. De släppte av oss vid vedukten hemma hos mig i Åskebro. Vi gömde oss där och hörde plötsligt ett väldigt konstigt ljud. Jag kände igen det som tennisljud till slut, och det var spanarna som spelade badminton vid mitt hus!
- Ja, vi spelar också badminton! sa den mest korkade av mina kamrater.
- Är du helt dum i huvudet? Då hör dom ju oss, och sedan ser oss! fräste jag.
Vi spelade aldrig badminton, och helt plötsligt spelade spanarna ovanför oss på tågrälsen. Jag visste att de visste att vi var där, att de bara låtsades vara vanliga för att kunna överraska oss med en attack. Så jag försökte fly eftersom mina korkade kamrater vägrade fatta att det var dags för det. Robert Downey Jr.-etc som vi lämnat bakom kom nu tillbaka som en vanlig kille. På en rostig gammal hoppstylta. Vi lyckades tillslut fly allihopa. Vi snodde spanarnas vespa och åkte till en av killarnas hem.
Nu var vi ett gäng förrymda pojkar (antar jag) på 40/50-talet. Jag hette Erik och var blond och gänglig. En man som jag misstänker var min/Eriks (elaka) pappa kom. Han vrålade efter Erik och jag gömde mig bakom en dörr i rummet intill och lät de andra pojkarna ta hand om saken. Mannen påstod att jag inte hade skalat tillräckligt med majs. Det kunde jag tänka mig var helt sant då jag inte kunde minnas någonsin ha skalat majs, men pojkarna sa emot. De visade vete som jag tydligen också skalat. Så duktig av mig. Tillslut gick den här mannen, fast han var fortfarande förbannad.
Snipp snapp slut.

Fröken populär, del 2

tumme uppHär kommer alltså fortsättningen på den FRUKTANSVÄRT spännande historien om jobberbjudandet (går att läsa här).
Jag misstänkte att någon mer än jag i klassen borde fått det där smset, så jag frågade Andrea (mest troligt att det skulle vara henne) och hon hade också fått ett sådant sms. Hon trodde dock att denna filmtrea drev, vilket jag var övertygad om var helt felaktigt. Jag berättade om mina misstankar om deras slutproduktion, fast hon var fortfarande väldigt skeptisk.
- Varför skulle dom vilja ha med just oss? skrattade hon.
- För att vi är bäst?
Skämt. Fast ändå inte.

Efter klassrådet klockan tolv så stötte vi på Arvid (manuslärare) som bekräftade misstankarna om slutproduktion, fast han visste inte så mycket mer än så. Enligt Arvid så hade tydligen filmtrean (Jonathan Troff) kommit till honom och frågat efter två punktliga treor. Och det var tydligen vi det. Fast Andrea är inte alls punktlig. Haha.
Sen innan samhällskunskapen så träffade vi på Troff som tillsammans med sin kompis/klasskamrat/kollega Rasmusnåt släpade in oss i ett tomt klassrum.
- Som ni säkert vet så har vi en slutproduktion nu i trean, och eftersom vi är så få i vår klass så behöver vi lite extra folk. Nu är det så att vi har fått höra att ni ska vara de ambitiösaste, punktligaste och mest framåt eleverna i tvåan. Stämmer det? sa han, fast kanske inte direkt ordagrant.
Såååå, för att göra en längre historia kort så behövde de en scenograf och en scripta till deras slutproduktion. Så nu är alltså Andrea scenograf och jag scripta (eftersom jag ville vara scripta och hon absolut inte). Och eftersom dom "sov genom hela scenografikursen" och vi haft den nyligen så tyckte dom att vi båda skulle vara scenografiansvariga. HUUUH. Jag har bett till Andrea att INTE ha massa studio. Usch då dör jag. Det är jättemycket jobb med studiobygge. Och den plågan fick jag nog av under scenografikursen.

Hur som helst: Arbetet kommer att pågå under hela våren. Mycket jobb, mycket helg halva tiden och mycket tidiga morgnar resten. Just det är väl den enda (ganska stora) nackdelen med att vara med i det här, men däremot så finns det ingen fördel med att tacka nej. En ny erfarenhet, film som vi inte gjort med klassen, erfarenhet till vår slutproduktion nästa år, fördelar till jag ska vara scripta och få betyg på det. Träna på att göra film med folk man känner mindre väl! ROCK ON!

Underbara fina vackra

Jag övergav jazzen. Klassiskt är det rätta att lyssna på. Åh så underbart att jag blir tårögd. Hur kan man inte tycka om det?
Här är en fin spotifylista jag har gjort: Snöflingan dansade innan hon föll


We've been over this

Jag insåg för några dagar sedan att min tv här på Gotland faktiskt har KANAL 9. Vilket betyder att jag kommer kunna se BÅDE Golden globe- och ocarsgalan. Först ut är Golden globe som äger rum natten till måndag i slutet av veckan, klockan två på natten. Jag funderar på att vända på dygnsrytmen innan, eller så går jag och lägger mig klockan åtta på söndag för att sedan gå upp tio i två? Vi får se!

Just nu har jag precis ätit frukost och sitter och lyssnar lite på jazz. Jag brukar inte lyssna på det, och jag är inte helt säker om jag ska fortsätta göra det heller. Idag är det som vanlig skola. En kort dag med endast en (superlång) engelskalektion, sedan klassforum och samhäll. Summan blir att jag slutar klockan två! Yeeey.

Fröken populär

Här sitter jag och skissar på en kommande lista när jag får ett sms från okänt nr. Jag såg ordet "jobberbjudande" och tänkte "typ konstigt låtsasföretag som vill att man ska svara vilket gör att det kostar 150 kr". För första gången så var det inte det! Det var en kille i filmtrean som påstår sig att ha ett "rätt" intressant jobberbjudande till mig men dock så vill han inte ta det över telefon så han hoppades att jag skulle vara mig imorgon i skolan.¨
Detta gör mig väääääldigt nyfiken. Intressant jobberbjudande? Jag ska få resa till England gratis för att agera assistent åt Robert Downey Jr. i uppföljaren till Sherlock Holmes. Eller så är det någon som har för många filmer och vill ha hjälp rensning... Eller så behöver Gary Oldman en barnvakt.
Eller så vill förmodligen filmtrean bara ha mig som statist eller nåt i hans projektarbete. Men... den som lever får se.

tummen upp

Man kan väl tycka vad man vill, men himla smart människa är hon ibland: http://blondinbella.se/skippa-matangesten/

Grey's anatomy

- I tricked her into marrying me. How smart am I?

Jag är allvarligt riktigt jävla skadad av Grey's anatomy. Att titta på det är som att bli en helt annan person. En person som lever ut alla känslor till fullo. Eller så blir jag karaktärerna i serien. Jag känner så sjukt starkt för varenda lilla sinnesstämning. Händer det något roligt skrattar jag högt, händer det någon med minsta lilla krusning sorg blir jag tårögd, händer det något sorgligt sprutar tårarna, händer något jättelyckligt rinner lyckotårar nedför mina kinder. Gråt gråt gråt. Jag har säkert gråtit snart en deciliter idag. Sista avsnittet i säsong 2 såg jag, vilket jag bävade lite över eftersom jag visste att jag skulle gråta som en fontän. Och det gjorde jag. Sedan går jag på toaletten och skrattar åt min gråtsvullna spegelbild. Och skrattar lite till för att jag är så fånig. Men det är befriande. Allt som finns är det som känns. Och det här känns verkligen. Nästan så att det gör ont.

Through the rabbit hole and beyond


Fur: Ett fiktivt poträtt av Diane Arbus

Efter att jag avslutat scenografikursen i slutet av förra året så får jag ibland ett helt nytt perspektiv på filmer. Ibland, vissa sekunder i vissa filmer, så ser jag på kulisserna och verkligen ser att det är en film. Ja, klart det är en film och att det inte är på riktigt, men jag menar mer att verklighetskänslan för några sekunder blåses bort. Detta är nog svårt att förstå om man inte upplevt det, men min poäng är hur som helst att jag inte fick någon sådan känsla i den här filmen. Inte en enda gång, och då försökte jag till och med framkalla den! Och det är ju när jag tänker på det som det inträffar. Men det inträffade aldrig. Den här filmen kändes så himla sann.

Och när man nämner sann, så blir det ju ganska ironiskt: Detta är en film om den mycket kände fotografen Diane Arbus (som sägs ha förändrat den amerikanska fotokonsten för all framtid), men det är ingen verklighetsbaserad sådan. Det är en fritt påhittad version om varför hon började att fotografera samhällets "outsiders". Om man gör lite research på filmen så dyker det upp en del kritik och frågetecken om varför de hittat på en egen historia. Var hennes eget liv inte tillräckligt intressant? Varför inte poträttera sanningen? Personligen stör jag mig inte alls på den påhittade historien, då jag tycker den är mycket fin och intressant. Utan i stället frågade jag mig varför man inte låter det handla om en påhittad kvinnlig fotograf, varför välja ett känt ansikte? Men snart insåg jag att vetskapen man har om Dianes framtid har en särskild effekt. Inte för att man behöver veta vad som ska bli av henne för att se filmen, men det gör faktiskt det hela mer intressant. Och ännu mer rörande. Om detta inte vore en känd person skulle filmskaparna tvingas förklara för publiken att den här personen skulle påverka fotokonsten vilket inte bara skulle vara att ta fokus från historien utan också skulle kännas fejk och konstlat.

Men vad handlar då denna påhittade historia om? Diane Arbus (Nicole Kidman) jobbar som assistent åt sin man som är en modefotograf. De har två barn tillsammans och de socialiserar i de finare kretsarna, mycket på grund av Dianes far som driver en modepälsfirma. Men Diane trivs inte. Hon känner sig konstig och pressad av samhällets, föräldrarnas och "idealens" krav. Hon smyger omkring och har aldrig fått leva ut sina drömmar, eller sina verkliga behov. Men hela hennes värld förändras då den mystiske helmaskerade mannen (Robert Downey Jr.) flyttar in ovanför dem. Hon bestämmer sig för att fotografera själv, och vill börja med honom. Hon inser att hon fascineras och dras till vad som skrämmer henne, och mannen (vid namn Lionel) visar sig ha en obotlig sjukdom som gör att hela han är täckt av hår. Lionel presenterar henne för en värld hon alltid har velat lära känna, en värld som får henne att lära känna sig själv.

Jag läste först en recension av filmen, och såg därefter trailern. Robert Downey Jr.s utseende visas inte en enda gång, och när jag såg en intervju med honom och han nämnde hur det var att få hela ansiktet pålimmat med hår varje morgon tyckte jag att han var världens spoiler. Men jag blev nyfiken och kunde inte låta bli att söka på hans utseende i filmen, helt övertygad om att jag förstörde en aning för mig själv. Men nu har jag sett filmen, och det är inte spoiler alls att veta om hans tillstånd: Men för att få ut så mycket som möjligt av filmen skulle jag inte ta reda på hur han ser ut om jag vore ni. Inte för att jag ångrar att jag gjorde det, men filmer är väl ändå som bäst när man sätter sig ner utan att veta något mer än det ytligaste.
Jag skulle vilja sätta stor kritik på filmens fodral (och vad jag antar också är dess poster). Se den INTE om ni kan undvika. Varför kan jag inte säga för det skulle vara spoiler, så... titta inte på den bara.

Det här är en film som kanske inte är så himla bra egentligen men som jag är så konstig berörd av. Den är absolut inte dålig, inte någonstans - den sticker bara inte ut. Men jag berördes ändå verkligen. Jag snyftade till då och då långt efter att jag hade kollat klart på den. Den kändes så äkta, och jag älskar nästan karaktären Lionel så att det gör ont. En så himla fin människa, som i filmen får Diane att växa på ett sätt få karaktärer gör.

Ett fenomen som dyker upp i Fur, och som alltid gläder mig när det finns i filmer, är avsaknaden av "täckcensuren". Det har väl inget officiellt namn, men det är vad jag brukar kalla det. Ni vet när folk är nakna och på något "mystiskt" vis så är det alltid något som gör att man aldrig få se någon intimare kroppsdel. Antingen håller sig antingen kameran sig till närbilder på fötter eller ansikten, eller så är det täcken, kuddor eller andra personer i vägen. Jag har full förståelse för detta, men det stör mig ändå. Filmer ska poträttera eller imitera en verklighet, och nakenscener utan bröst, rumpor eller könsorgan är inte riktigt trovärdiga. Sedan så är det enkelt för publiken att tappa fokus för vad som berättas om något sådant visas - men det är ett lättlöst problem.
Men Fur behåller äktheten filmen igenom. Redan i introt så undrade jag hur censurerad den skulle vara, och det tredje jag får se i bild är en naken gammal man klippa gräset. Sedan så får vi bekanta oss med några andra nudister. Humoristiskt, men lovande på äkthetsskalan. Även om vi får se huvudrollsinnehavarna utan kläder så skulle jag inte upplevt det såhär äkta om det inte vore för skådespelarna. Nicole Kidman når verkligen fram som denna malplacerade och osäkra kvinna, och karaktären Lionel vore inte så underbar utan Robert Downey Jr. Det är lågmält men strålande agerande, vilket jag uppskattar.

Hur äkta filmen än må vara tror jag inte att det är en film för alla. Jag älskar den, men jag tror många skulle finna den tråkig eller kanske rent av obehaglig. Om man är intresserad av Diane Arbus tror jag att man lika gärna kan älska den som hata den. Helt beroende på om man är öppen för fria spekulationer och idéer. Jag tror att man ska se Fur utan att nysta in sig allt för mycket i att det ska vara Diane Arbus - vem den kvinnan nu må vara.

 


Veckans lista: Sexiga typer - som inte borde vara det

Det finns människor på denna jord som man inte borde tycka är sexiga. Dom är inte ens typ, fula, elaka eller bara allmänt irriterande. Men efter ett tag så slutar man upp med att älska dessa människor. Man faller för dom. Man kommer på att dom faktiskt är väldigt sexiga trots allt. Hur det kommer sig kan man ju undra, men här har vi i alla fall en lista över tio stycken överraskande sexobjekt.

10. James Bond
Självklart är själva stereotypen James Bond mycket sexig. Förförare av första graden. En såndär irriterande skamligt sådan - alla vet att dom faller för dom trots att ingen vill det. James Bond är en galet sexig karaktär. Men sen har man sett filmer med bl a Roger Moore och Pierce Brosnan som mästerförföraren och det kittlar inte någonstans i kroppen. Sen kom Daniel Craig och förändrade allt. Grr.

9. Nötknäpparen i "Barbie i Nötknäpparen"
Han är en enorm trägubbe som visserligen är snäll, men verkligen inte ser ut att innesitta några som helst sexiga egenskaper. Och plötsligt från ingenstans så säger han "Klara" så man får slag, och sen så visar han sig vara den snyggaste människan på hela jorden. Och så är han prins. Och kan dansa balett. Jesus christ.

Denny Duquette - vilken bitch


8. Denny Duquette
Alla som följt Grey's anatomy vet vem Denny Duquette är. En karaktär spelad av Jeffrey Dean Morgan. En av de myyycket få patienter som är med en längre tid under serien. Hur som helst: Jag svor att hata den här människan för evigt. Han fick Izzie att göra slut med Alex. Han var irriterande döende hela tiden. Han gjorde Izzie till något deprimerat cp. Han gjorde serien mindre lättsam. Jag blandar ihop honom med Alfred Molina (okej slutat med honom nu faktiskt) och Javier Bardem HELA TIDEN!!! MEN nu när jag ser serien igen för tredje gången eller så faller jag för honom. NU så envisas han att på jättekonstigt vis påminna om Robert Downey Jr! Och det gör han ju inte ens? Var tog min hårdbarkande karaktär vägen? Hur kan jag sluta hata honom så innerligt och helt plötsligt bli helt tårögt förälskad/kåt/deprimerad av honom? Jävla bajskaraktär. Han är ju sexig. Varförvarförvarför.

7. Någon av samma kön
Jag tror att alla innerst inne faktiskt är lite bi-/homosexuella, någon gång ibland i alla fall. Även om många (främst killar) har svårt att erkänna (och inse) det - men det finns alltid någon där ute av det andra könet som man verkligen tänder på. Eller bara tycker är väldigtväldigt sexig.

6. Disneys Robin Hood
Jag menar; Han är en räv. En TECKNAD räv. Och ja jag vet att det egentligen är en människa (rävar pratar faktiskt inte, eller har alla de andra mänskliga inslagen). Men om man tänker efter är det ju helknäppt. Det är en tecknad räv. Och han är så otroligt charmig och sexig att det gör en helt galen. Men det är ju ändå en tecknad räv.

Russell Hammond


5. Russell Hammond i Almost famous
När man först ser Russell Hammond (Billy Crudup) så strålar det bara 70-tal om honom. Han är helt perfekt i filmen, och du följer honom med ärligt intresse. Det tar ett ganska bra tag, men sen inser du att han faktiskt är helt galetgaletgalet sexig. För mig tog det en halvtimme, men för andra (Caroline) kan det ta mycketmycket längre tid. Men man inser det. Så småningom.

4. Fula begåvade artister
Det här gäller givetvis inte ALLA artister, men det finns en hög. Så, vad är det jag menar? Jo. Du går på en spelning, eller ser en video eller vad som helst egentligen. Det är ett band där. Och så är det någon ful hårig bandmedlem med och du tänker "jaha". Sen börjar dom spela och du hör att det låter ganska bra och du tänker "jaha, vad kul". Sen så rockar plötsligt den fule bandmedlem loss och kör världens solo och är hur. grym. som. helst. Du tänker ingenting. Du tappar hakan och om det vore en film skulle det vara världens kontrazoom på ditt ansikte. Den här killen är ju jättesexig. Och du vill ju inget annat än ha sex med honom resten av dagen.

3. Amon Goeth i Schindler's list
När jag såg Schindler's list hade jag ganska nyligen påbörjat mitt filmintresse och hade först ett jätteproblem att skilja på Liam Neeson (Schindler) och Ralph Fiennes (Amon Goeth). Hur man nu kan blanda ihop dem är ett mysterium för mig nu, men jag gjorde i alla fall det. Sen var det paus i filmen (jag såg den i skolan), jag redde då ut Neeson-Fiennesproblemet och läste att Neeson varit med i Star Wars då jag i mitt huvud tänkte "STAR WARS?". Sen var det dags för film igen och jag kunde då koncentrera på vad som hände i filmen. Och jag insåg att jag faktiskt gillade Amon Goeth väldigtväldigt mycket. Trots att han var jätteond, nazist och en fruktansvärd mansgris i allmänhet. Jag kom tillslut framtill att det var en blandning av mycket bra skådespeleri och en komplex intressant karaktär som attraherade mina sinnen. Jag funderade mycket på scenen med judinnan och hans utveckling mot något bättre. Efter filmen la jag fram detta för min so-lärare - som tyckte jag var helt dum i huvudet och tyckte att Amon Goeth borde hängts, blivit doppat i svavelsyra medan han skjutits 73 ggr med raketgevär.
Efter skolan skulle jag ta bussen hem och kom på att han nog var lite sexig i alla fall (trots att jag på den tiden absolut inte var bekant med den känslan). Sen kom Annika och höll med. Jag misstänker att min so-lärare saknar sexuella känslor i samband med allvarliga saker. Amon Goeth är sexig. OCH en komplex och intressant karaktär. Även om han är ondskan själv.

2. Severus Snape
Det fanns en tid då jag hade läst Harry Potter-böcker utan att ha sett en film. En tid innan första filmen ens var utgiven. Tack vare den tiden så har min fortsatta läsning av Harry Potter varit obefläckad av filmerna.
Ingen som läser Harry Potter-böckerna kan väl möjligt tycka att Snape är sexig. Han är en elak, flottig och irriterande sak som gör en nervös på varje sida han dyker upp. Samma sak i filmerna, bara mindre flottig. Alan Rickman sätter honom perfekt med sin mäktiga och unika röst. Men helt plötsligt så inser man att man gillar Snape på ett helt nytt vis. Helt... fel vis. Snape är ju faktiskt sexig. Hallå? Vad har hänt?

1. Odjuret i Skönheten och Odjuret
Jag menar, han är väldigt hårig. Och ser ju inte ut som en människa. Och så är han tecknad. Och han är ganska dryg i början av filmen. Men sanningen är att efter att ha sett den några gånger så inser man att han inte är så dum ändå. Mycket stilig faktiskt. Och med Tommy Körbergs röst i monsterversion är han ju egentligen en riktigt sexig varelse.

Nerkyld

Här på Gotland är det SÅ mycket varmare utomhus än hemma i Västerås. 20 minus var ju helt normalt där medan det här nästan är nollgradigt. Dock så var det många av mina klasskamrater som klagade på hur KALLT det var här när jag träffade dom igår. Caroline hade dock en egen syn på saken, hennes lägenhet var så kall att det nästan var varmare utanför. Jag var hos henne igår och kan bekräfta att efter man varit där ett tag så är det nästan så. Först tycker man det är normalt, men efter tio minuter har kroppsvärmen sjunkit med sju grader eller nåt. Jag och Caroline satt med heltäckta under täcken och kuddar och försökte hålla värmen. Det räckte med att man sträckte ut en hand för att börja skaka av köld. Ingen höjdare. Det var skönt att komma hem i min egen lägenhet. Där sprider nämligen elementen ut värme.

(nej det är ingen höjdare att bo vid havet. Om nu Orlando Bloom faktiskt inte på riktigt stod och snyggade sig med ett svärd iförd rustning och mantel.)


Min kärlek och jag

Jag älskar denna lilla känslan i bröstet. Den sprider värme och skickar ut konstiga signaler i kroppen. Det tisslar och det tasslar, rycker och spinner. Jag ler åt inget, jag blir lyckligt tårögd över ännu mindre.
Visst finns han på riktigt, men kanske bara här och nu. Han andas mot min hals och viskar hur bra jag är. Jag ser mer än den lilla guldgubben i slutet av korridoren. Tänk: År senare är det bara vi. Vad bra vi ska bli. Min kärlek och jag.
Det är en kärlek utan grund, men vad spelar det för roll? Allt som finns är det som känns.

down down down...

Idag börjar skolan igen. Första dagen på vårterminen. Det är skönt att det är en fredag, fast samtidigt lite drygt då om vi hade börjat på måndag hade jag kunnat åka hit söndag i stället för igår. Men men.
Trevlig mystisk dröm i natt. Ändå tills jag började åka flygplan med mina fd klasskompisar - då var den bara konstig. Varför kan inte drömmar fortsätta på samma spår hela tiden?
Fem minuter går väldigt fort. Dags att göra mig klar för att gå till skolan. PUSS

Bye bye header


Men who stare at goats

Det räcker med att kolla på affishen för att veta att man vill se den. Biopremiär 5 februari.


Dramatiskt dissad

Min lillasyster kommer ner och säger mycket sorgset:
- Emelie jag blev dissad...
Oj tänker jag, och undrar hur detta kom sig. KillensomMalingillar gillar ju henne tillbaka, och hon är ganska mesig och gör aldrig något som går att dissa.
- Alltså jag har aldrig uppskatttat det förut men jag tycker om att kunna prata med tjejer på stan och så. Och Emelie, det är något fel på familjen för dom har typ överbett. När man kollar dom i spegeln så har dom tänderna över tändern, såhär (visar)...
Jag börjar ana vad det handlar om:
- Alltså, det var din sim som blev dissad?
- Ja? Min kille. Han försökte prata med en tjej.

Jag är nog inte den enda som spelar för mycket sims.


Destination beroendeframkallande

Jag läste nyss ett blogginlägg av kära Eddie som gjorde att jag kan stämpla mitt liv med tema "Hus" just nu. Hon drömmer sig bort till slott, medan både jag och Isa dyrkar våra simshus. Själv har jag (eh, min sim) precis köpt ett semesterhem i Frankrike. Världens sötaste fina lilla stuga med världens gulligaste inredning och en högt torn på tomten. Jag har byggt en källare där hon både brygger eget vin (nektar) som hon förvarar med de tusenåriga finare varianterna. På tomten har hon ett stort trädgårdsland där hon odlar allt från olika sorters druvor till granatäpplen. Ett litet paradis.

Mitt senaste inlägg på denna sida handlade om att jag installerade Destination världen, och ironiskt nog så förklarar det nästan fullt ut min frånvaro här. Jag har gjort annat också, FAKTISKT. Det var riktigtriktigt svårt att slita sig från datorn för att fira nyår, då jag typ tänkte "men äsch, kolla: här i Kina kan man ju köpa fyrverkerier! Jag kan ju fira nyår med sims.". Typ då alltså. Jag har gått en hel del promenader, sett Sherlock Holmes på bio (recension kommer), myst med Isa, kramat hennes nya nalle, spelat LEGO Star Wars med henne, övningskört, läst Kalle Anka och sett Madagaskar 2. Hur som helst, om man har några oplanerade dagar framför sig och The sims 3 borde man absolut köpa Destination världen. Bli beroende för några dagar och återgå sedan till verkligheten. Det spelet är fantastiskt. Det är mer än bara Sims. Någon som minns expansionspaketet Makin' Magic till första The Sims? Då satsade man helhjärtat, reste runt och hade massor av uppdrag. I Destination världen är det lite samma sak. Denna helhjärtade grej först och främst. Du reser och har äventyrsutmaningar om du vill, eller så bara lär du dig nektartillverkning, fotografering, kamsport eller upptäcker landets fördelar eller går på egna uppdrag. Du måste tänka mycket mer logiskt än vad du behöver om du bara är i hemmet med dina simmar.
Helt fantastiskt. Jag är helt såld.

RSS 2.0