SIIIIIIMS

Ahhh... Jag har äntligen inhandlat The sims 3 Destination världen. Jag har installerat det och nu håller det på och uppdateras. Sen är det bara att simsa!! Tre timmar simsporr. Sen ska jag göra kycklingcurrygryta åt min familj och efter det gå en promenad med pappa, se Det femte elementet och Nikita på TV4film. Båda filmerna av Luc Besson, den första med Gary Oldman (den store!!!). Det här blir en bra kväll. Nu är det färdig uppdateras. Tjingeling!

Voddler

Jag hade fått ett mail från voddler om att jag kunde få ladda ner deras betaversion nu. Vilket jag gjorde. Eftersom Annika och Eddie tydligen hade sett någon crossfilm var jag väldigt skeptisk mot deras utbud. Jag tänkte att det bara fanns massa bajs man aldrig hört talas om. Fel där! Inte världens wowzer kanske, men det fanns några stycken jag velat se länge men aldrig sett. Dock så är det ju lite luckor här och var. T ex: Voddler envisas att vara upplagt och fungera precis som mitt Tarzanspel från 90-talet. Och så har dom lagt "Angus, thongs and perfect snogging" i kategorin drama. Hallå?

Inception: Ny trailer

Jag vet vad jag kommer se på bio i sommar!

Rosemary's baby i The sims

Att spela Sims på förmiddagen i detta hus är ingen hit då när solen går upp bländar den en. Och den där grejen utanför man sänker ner genom att trycka på en knapp (vafan heter det?) täcker inte solen. SÅ irriterande. Så jag övergav simset. Lika bra det för jag var jättestörd på min dampiga sim. Hon vägrade att dö. Jag upptäckte att bebisar är oövervinnliga. Alltså hon var ingen bebis. Utan hon hade en bebis i magen. Den här bebisen var som något jävla Rosemary's baby!!!! Först försökte jag svälta mamman vilket normalt sett ska ta två dagar, och det stod "svälter, för att undvika dödsfall måste din sim få mat snart" och så räknade det ned. Först tolv timmar, sedan plötsligt 7 fyra gånger. Så då blev jag galen och tänkte, nej nu dränker jag henne. Så jag stoppade ner henne i pool och satte staket runt. Och när inte det funkade gjorde jag henne till hydrofob för då ska dom dö fortare. Dog hon? NEEEJ. Hon var i det där vattnet i ett dygn och sen så skulle hon plötsligt föda. SWOOOOSH, så teleporterades hon till torra land i ett gyllene regn och fick sin bebis som jag döpte till "Mortellie". Skulle stå för odödlig, men kom på ett "mort" är motsatsen precis när jag tryckt på enter.
Mamman placerade jag i vattnet igen och hon dog efter en halvtimme. Men jag var ändå asförbannad att jag ägnat en hel riktig timme åt den simmen. Så jag försökte elda upp Rosemary's baby-barnet för att motbevisa fenomenet. Det gick inte ens att tända på något i närheten av henne. MORR. Då ville jag att socialen skulle ta henne men då hotade dom med att ta mina riktiga barn också. Och det ville jag ju inte.

Jag vet att det kan verka ganska grymt att försöka döda alla. Min klasskamrat Bamse tyckte jag var elak som expertimenterade med hur långt jag kunde ta otroheten och fullkomligt galen som FUSKADE i spelet. Men för det första: Dom som simsar som om det vore riktiga människor är töntar. Det är extrem simsing som gäller! Och för det andra: Simsen jag försökte döda hade faktiskt inte riktig någon plats i min familj. Jag hade bara varit snäll när jag låtit henne var där. Hon hade inte ens någon levande helsläkt i huset. Så det så! Och för det tredje så måste man ju testa saker i spelet, annars vet man ju inte det fungerar!
Klart slut.

Craig är en HDgud

Alltså jag bryr mig i stort sett inte alls om bildkvalité, men jag måste säga att jag faktiskt blivit lite förälskad i familjens HDtv. Jag går alltid in på filmHDkanalerna bara för att titta på den skarpa bilden. Pappa och jag såg Quantum of solace i HD, och man skulle faktiskt kunna köpa kvalitén bara för Daniel Craig. Ingen ser så bra ut i bästa möjliga bild som han. OCH så är han en otroligt bra skådespelare.
Och, jag kan tillägga att Quantum of solace är en bra film. Det har ju varit väldigt blandad kritik, men jag tycker inte det är något fel på den. Inte är den fantastisk, men jag förstår inte de som hatar den. Dom kanske borde se den i HD... Okej, skämt.


Topp 10 Decenniumets komedier (2000-2009)

Detta decennium närmar sig sitt slut och givetvis måste det listas över decenniumets bästa filmer. En lista över alla bästa var förstås omöjlig att göra, då filmernas genrer gör dem ojämförelsebara. Så de tre kategorierna jag använt mig av är "Komedier", "Action" (äventyr, action och skräck) och "Drama" (alltså alla "seriösa" filmer som inte platsar i de andra kategorierna). Flera filmer är förstås inne och nosar på mer än en kategori, men jag har ändå valt att placera varje film i endast en.
Urvalet har gått till på följande vis: Jag letat upp alla filmer jag sett under deceniumet, sedan delat in dem i ovanstående kategorier och slutligen i flera steg valt ut de allra bästa. De sidor jag har letat på har jag upplevt saknar många filmer under åren 2000-2003 - då det har varit ett anmärkningsvärt färre antal de kunnat visa upp. Men så får det vara.

Så om denna specifika lista: Jag började med komedierna för jag tyckte de borde vara lättast. Det var inte alls lätta. Men för att göra det lite enklare så bestämde jag mig för att när jag skulle ranka dem låta vissa gå om andra p g a komiken. Komedi, komik - det är logiskt.
Mitt första urval av bästa blev 32 stycken, "10 bästa" blev 21. Och jag ville egentligen inte ta bort någon av de där 21 och när jag verkligen finkammade blev det 11. Och den elfte tog mig 10 minuters fundering att komma på varför den drog det kortaste strået. Ja, svårt var det, men en lista blev det:


10. En prinsessas dagbok (2001)
Mia är en bokstavligen osynlig tonårstjej. Hon är ingen, men trivs bra med det. En dag förändras allt då hennes farmor kommer på besök - med nyheten om att hon är en prinsessa.
Det här är förmodligen en av de filmer jag sett flest gånger. Jag vet att den inte är så uppskattad av många, men jag bara älskar den. Jag har läst böckerna av Meg Cabot i efterhand och gillar dem också, men filmen är ändå mycket mycket bättre. Den är en av mina absoluta favorit"tjejfilmer". Den har den perfekta killen, romantiken, komiken, kryddningen. Anne Hathaway är helt underbar som Mia. Hon är charmig och lyckas vara komisk både i karaktärens "medvetna" och "omedvetna" plan. Hon gör Mia till en väldigt övertygande karaktär och bär upp filmen. Utan henne tror jag inte jag skulle kunnat se den så himla många gånger.

9. Shrek 2 (2004)
Shrek och Fiona är lyckligt nygifta men det blir trubbel i paradiset när de bjuds in till hennes föräldrar och "Långt långt borta". Fionas far Kungen har byteshandlat med Den goda feen - en bytesaffär som kort gått ut på att Fiona och Den goda feens son Drömprinsen ska gifta sig. Fiona och Shrek är omedvetna om Kungen och Goda feens utredning av deras giftermål, utan har egna problem med kulturkrockarna i "Långt långt borta".
Både ettan och trean är roliga, men jag tycker fortfarande att tvåan är bäst. Dock så har jag tittat sönder den lite, vilket är synd. Det gäller ett flertal filmer här, vilket kanske gör att det inte finns någon rättvis bedömning. Men oavsett så går det inte att neka till Shrek 2s otroliga humor. Och mycket har vi att tacka karaktären Åsnan. Trots att storyn är bra så är komiken filmens största tillgång. Det parodiseras framgångsrikt hejvilt, och det går inte någon lång tid utan att man drar på munnen.

8. Ice age (2002)
Ett udda sammanstrålat gäng bestående av mammuten Manfred, sengångaren Sid och den sabeltandad tigern Diego måste lämna tillbaka en bebis till människorna. En bebis som även flocken av sabeltandade tigrar är ute efter - en flock som Diego ingår i.
När jag såg den här filmen för första gången är jag ganska säker på att det var den roligaste filmen jag någonsin sett. Det var första gången jag stötte på sådan fulländad filmisk komik. Och ja, rent komiskt är filmen verkligen fulländad. Sid (med svensk röst av Robert Gustavsson) är en fantastiskt klockren karaktär. Korkad och hjärtvärmande irriterande. Med repliker som "Han blev visst lite fruuuusen!" är Ice age en av 2000-talets absolut roligaste filmer.

7. På andra sidan häcken (2006)
Ett gäng djur har gått i ide över vintern, och under den tiden så har deras skog blivit nedhuggen och de bor nu i en liten grön plätt omgiven av ett stort radhusområde. Hur ska de nu kunna skaffa mat? En tvättbjörn vid namn RJ hjälper dem, men med den bakomliggande orsaken att han behöver maten själv för att betala sin skuld till en ilsken mördarlysten björn.
Jag såg På andra sidan häcken på bio tillsammans med Malin och Isa. Jag har ingen aning hur det kom sig att vi gick och såg den, men jag är glad att vi gjorde det - vi garvade oss igenom hela filmen. Den driver med människans (amerikanernas?) matvanor och humorn är utöver det helt klockren. En film man helt enkelt inte får missa.

6. Love actually (2003)
För Richard Curtis var det väl ändå dags att testa sin lycka som regissör. Han hade redan visat stor komisk talang då han skrivit manusen till bl a Fyra bröllop och en begravning, Notting hill och Bridget Jones dagbok. Givetvis blev det en egenskrivet projekt han bestämde sig för att regissera. En romantisk komedi med jultema som sammanstrålar en hög med karaktärers öden, som alla får uppleva kärlek på ett eller annat vis. Vi har en hög underbara karaktärer poträtterade av ännu underbarare skådespelare som bland annat Bill Nighy, Hugh Grant, Keira Knightley, Alan Rickman, Colin Firth, Liam Neeson och Laura Linney. Och givetvis Emma Thompson som står för filmens mest äkta och gåraktinihjärtat-scen. Love actually har ett brett känsloregister, men är först och främst en komedi. En hjärtvärmande och rolig sådan.


5. På spaning med Bridget Jones (2004)
Bridget Jones är tillbaka, och uppföljaren tar vid fyra veckor efter där den första filmen slutade. Bridgets romantiska nya vardag med nye pojkvännen Mark Darcy blir snabbt fylld av problem - mest p ga hennes egen svartsjuka. Vi får följa Bridget under ett helt år, genom pinsamma, komiska, romantiska och dramatiska situationer.
Det finns bara en Bridget Jones, och vi älskar henne precis som hon är. Komisk, opassande och pinsam med ett stort hjärta. Jag älskar givetvis första filmen också, men är ganska säker i skrivande stund på att jag föredrar tvåan. Men vad spelar det för roll, förstklassig underhållning får man alltid med Bridget! Oavsett om det gäller böckerna eller filmerna.

3. Kejsarens nya stil (2000)
Den själviske kejsaren Kuzco blir omedvetet förådd av sin kungliga rådgivare Yzma. Meningen var att han skulle dö, men i stället blev han förvandlad till en lama och av misstag hamnade han i djungeln. Yzma försöker leta reda på honom för att göra slut på honom, medan Kuzco med hjälp av den godhjärtade bonden Pacha försöker hitta tillbaka till sitt palats.
Humorn i Kejsarens nya stil är vuxen på ett otroligt omoget sätt. Och det är så fantastiskt kul. Jag kan nog inte säga mer än så. Man bara måste se den. Kuzcos och Pachas vänskap utvecklas väl ganska fint, men det är fortfarande humorn som står i centrum.

3. Monsters, inc. (2001)
I Monstropolis så får alla sin el genom bolaget Monsters, inc. där de får sin energi från barns skrik. Varje dag arbetar alltså en viss grupp monster med att skrämma barn, men monster är också fasanfullts rädda för barn. "Inget är så giftigt som ett människobarn". När huvudpersonen Sullivan av misstag råkar släppa in en liten flicka (som han snabbt döper till Bu) måste han och hans bästa vän Mike få tillbaka henne. Men problemen blir snabbt fler då konkurrenten Randall blir inblandad i det hela.
Monsters, inc. har en av de orginellaste historierna jag någonsin stött på. Hur får man ens idéen? Men köper den gör man, med hull och hår. Och filmen briljerar också med sin humor (lyckas till och med med slapstick), utseende, detaljrikedom och dessutom känsloregister. Den lilla flickan Bu är så otroligt söt, och hon och Sullivans relation är något av det finaste som går att se på vita duken. Att hålla ögonen torra i slutet måste vara omöjligt för vem som helst med ett hjärta. Om man inte sett Monsters, inc. så måste man göra det. NU.

2. The boat that rocked (2009)
De enda två filmerna Richard Curtis regisserat finns med på denna lista, och en tredje har han skrivit. Vilket är ganska kul, men knappast utan anledning. Självklart har han själv skrivit manuset själv, och denna gång handlar det om unge Carl som efter att ha blivit relegerad från sin skola får åka ut till havet hos sin gudfar Quentin (som han aldrig träffat). Året är 1964 och Quentin är någon form av chef för radiostationen Radio Rock; En reklamfri, regeringshatad och fansälskad musikkanal som spelar rock 'n' roll dygnet runt.
Jag har sedan jag såg filmen i september tjatat något enormt om den. Men den är så HIMLA BRA. Den ÄR en musikalisk, filmisk och sexuell orgasm. Den är fullproppad av den bästa 60-talsmusiken, och mitt i allt detta briljerar humorn och karaktärerna - poträtterade av bl a Bill Nighy, Rhys Ifans, Philip Seymour Hoffman, Nick Frost och Emma Thompson. Det improviseras hejvilt och det går inte annat än att le sig igenom hela filmen.

1. Hot fuzz (2007)
Nicholas Angel är överlägsen alla andra poliser i London och befodras därför till sergeant, men i samma veva så blir han placerad i Stanford - den säkraste byn i hela landet. Mindre glad försöker Nicholas vänja sig vid sin nya position, men snart börjar det hända saker som pekar mot mord - något ingen annan på den nya polisstationen håller med om.
Ta ett avsnitt av Morden i Midsomer och tryck in förstklassig humor och cool action - där har du Hot Fuzz. Den är fullkomligt genial. Klippningen, ljudläggningen, skådespelarna, övergångarna, replikerna - fulländade. Humorn skiljer sig en aning från de andra filmerna på den här listan, men är minst lika bra. Det finns scener då du verkligen asgarvar, och det går inte någon utan att du fnittrar. Hot Fuzz är detta decenniums roligaste komedi. Nästan utan tvekan.


Bubblare: Djävulen bär Prada, Skruva den som Beckham, Bridget Jones dagbok, Kalle och Chokladfabriken, Sanningen om Rödluvan, Penelope, Förtrollad, Mamma mia, Wall-e, Patrik 1,5, Sommaren med Göran.

Almost famous är minminmin

Jag inhandlade min andra blu-rayfilm idag! Almost famous. Jag såg den på julafton och föll pladaskens. Än en gång suktar jag mig galen efter ett förlorat årtioende. Jag fick reda på om filmen för en månad sedan ungefär, och har sedan dess sett trailern en massa gånger. Filmen gjorde mig INTE besviken.
Hur som helst: Jag skulle köpt DVDn också, men den hittade jag inte. Det är nämligen så att DVD- och blu-rayutgåvan innehåller olika versioner av filmen. På DVDn finns den officiella, på blu-rayen den första versionen av filmen (då den gick under namnet Untitled) och den är 40 min längre. Helt underbart.
För att se trailern, klicka här.

God julklapp

Det var några dagar sedan jag skrev här, men så blir det under ledig tid.
Jag har fått fina julklappar: En årspremunation på Kalle Anka, en "I love trees"-tshirt (av moster, som jag humoristiskt nog la ut på min blogg med titeln "SNÄLLA KÖP TILL MIG I JULKLAPP NÅGON"!), Inglourious basterds på blu-ray... m.m. Ett Thomas Sabo-armband också! Bambiberlocken fick jag av Isa för några dagar sedan, och den åkte snabbt på. Av bästa bror Johan fick jag en röd sten och eiffeltornet. Av mamma och pappa ballerinaskor och Bambi igen, men Bambi ska förstås bytas. Jag tror jag vet vad jag ska ta i stället. Malin fick av mig ett sådant armband och sedan en liten ballerinaklänningsberlock till. Jag har varit mycket frikostig med julklapparna i år!
Nu ska jag göra mig klar, för farmor och farfar kommer över på lunch. PUSS.

Bankaåbånka

Med världens vackraste vinter utanför fönstret och Frank Sinatras julskiva i cdspelaren går det bara inte att vara ledsen.
Malin och jag ska om tio minuter ge oss iväg till bussen för att sedan handla de sista julklapparna i stan. Nu väntar jag bara på att hon ska bli klar. Och innan dess försökte jag mycket våldsamt få upp min plånbok som ibland sluter sig som en mussla. Den är jävligt envis när den gör det. Men jag har nu fått upp den, och det firar vi med rolig och söt bild på Malin.


Malins målarskåp

Min lillasyster Malin har ett skåp där hon förvarar alla téer. Jag hade lånat det där skåpet utan hennes vetskap och ställt mina porslinsfärger där tillfälligt. Igår upptäckte Malin det när hon ställde i téer, och jag stod bredvid. Aggressiv som hon är skrek hon på mig, upprörd över saker inte var som de skulle:
- DET HÄR ÄR INGET JÄVLA TESKÅP, DET ÄR ETT MÅLARSKÅP!
Jag skrattar än.

Grace


Förmodligen den vackraste julklapp jag någonsin gett bort.
Själv fick jag världens finaste Bambi-berlock.


HD

Guldkompassen gick på Canal+ HD (eller vad kanalen nu heter) idag. Jag har sett den förut, men i HD... Daniel Craig omg. Typ som att ha honom i en liten låda 1,5 m framför sig.

Smartskalle?

Jag har sett på fyran på Nyhetsmorgon hela morgonen och just nu är det en 26årig-tjej och hennes mamma som sitter i soffan. Den här tjejen har haft stora problem i allmänhet men särskilt med sex-, drog-, och alkoholmissbruk. Hon kommer från en trygg familj och hon och hennes mamma berättar hur den här tiden var och hur hon kom ut ur missbruken. Hon säger just nu varför hon sitter i soffan - hon hoppas att någon känner igen sig. Att hon hade själv under den tiden behövt någon som hon kunde känna igen sig i, och på så vis förstå sina problem. Mycket rörande, och programledaren avslutade det hela med tårar i ögonen.

Jag har i nästan hela mitt liv sett världen med droger som enormt långt bort. Att det är oerhört få människor som använder droger, att det är svårt att få tag i det. Det är inte svårt. Drogerna finns överallt. Den, som jag förr såg som, "andra världen" har blivit mycket uppenbar för mig sedan jag flyttade till Gotland. Folk här hemma i Kolbäck håller på med det, och jag känner ännu fler på Gotland. Varför? Det är så sjukt korkat. Jag förstår att man är lite nyfiken på den här "överjordiska" upplevelsen, men det finns så många risker att jag inte förstår hur det kan vara värt det. Inte bara alla dom där direkta grejerna, utan också biverkningarna som visar sig år senare.

I nian så hade jag skrikit högt om någon i min klass börjat pratat droger i min närhet. Jag hade vägrat att umgås med personen på fritiden. Men när jag nu insett hur nära världen finns går inte det. Om jag skulle sluta prata med varje person som diskuterar det så skulle jag inte ha några kompisar på ön. I stället är jag tyst, låter dem prata, om någon säger något om upplevelsen till mig så säger jag bara att jag aldrig testat. Och om någon skulle diskutera mer ingående skulle jag uttrycka min åsikt, men jag känner att den i övrigt inte är nödvändig att yttra. Inget jag skulle säga skulle få dem lägga ner. Så jag håller mig undan och skulle aldrig vara med när folk t ex röker på.
Och när jag väl uttryckt min åsikt till någon av de droganvändande så börjar dom alltid bortförklara sig. Jag förstår inte varför. Dom pratar först om någon gång och bla bla, och sen säger dom något som gör att jag säger "Jag skulle aldrig röka på" och då rabblar dom snabbt ur sig :"Men jag gör det bara ibland". Och det verkar som om de nästan skäms när de inser att jag inte delar detta med dem. Som om de någonstans inser att vad de gör är "dåligt", eller vad man ska säga. Det är bara så knäppt. Jag känner bara "gör som du vill", men undrar i mitt stilla sinne hur man kan fortsätta när man till och med har folk på samma skola som är nere i ett tydligt drogmissbruk. Folk jag inte har blivit engagerade i får göra som de vill, även om jag tycker det är nästan lika själviskt som självmord - det drabbar folk omkring en också. Jag kan inte bestämma över någon, men om mina närmaste skulle åka ner i något skulle jag sätta ner foten. Även om min hjälp kanske tar död på vänskapsrelationen. Jag är helt övertygad om att mitt och mina närmastes liv är så mycket mer värt än vad några gram kokain kan erbjuda.

Jag hjärta rådjur

Jag gick upp kvart över sex imorse för att ut och jogga, sedan hem och titta på julkalendern. Det är så himla mysigt här hemma. Hur mycket snö som helst som knarrar under skorna.
Jag såg ut genom fönstret för fem minuter sedan och två rådjur skuttade då över tomten. Nu kom ett mindre. Fast han ser lite ensam och vilsen ut. Jättegullig. Jag älskar rådjur.

high-tech

Jag inviger just nu den nya HD-tvn pappa köpt här hemma. Och den nya boxen. Den enda filmen av intresse är Änglagård 2, som utan överraskning är sådär. Men det är väl en film man ska ha sett. Roligt i alla fall, för jag kan PAUSA om jag behöver gå på toaletten eller bara vill upp på övervåningen för att göra en kullerbytta eller vad som helst! Och så kan jag spola FRAMÅT och BAKÅT. Och SPELA IN. High-techgrejer som funnits i evigheter men som jag aldrig haft tillgång till.
Om en timme ska jag till Annika, längtar!


Scenografifilm: Betyget

Jag hade världens ångest över det där och funderade på att aldrig fråga, men så frågade Bamse och Calle och Staffan sa betygen högt till oss tre. MVG, PUUUUUH
Uppdatering: Pratade lite mer med Staffan om det, och han sa att alla i teamet hade sagt bra saker om mig och att de flesta som satt betyg föreslagit MVG. Han sa också att jag gjort framsteg, då jag hade lyckats fått in balansen för att hjälpa till och lägga sig i - något jag inte till fullo klarat förut. Tumme upp.

I'm driving home for Christmas

God morgon! Ett underbart snötäcke har under natten bredit ut sig över Visby, och det gläder mig att veta att det finns ännu mer snö hemma i mitt älskade Åskebro: I eftermiddag åker jag nämligen hem!


FIRE

Det har visat sig att jag tydligen är värsta teaterkritikertalangen (hehehe): I söndags så skrev jag ett inlägg om mina Hamletupplevelse (läs här). Där fokuserade jag särskilt på mina kära vän Joannas fantastiska prestation som Hamlet - och jag nämnde att tankarna fördes till Den allvarsamma leken. Den allvarsamma leken sattes upp på Stadsteatern, och det är nämligen därifrån Joannas senaste beundrare kommer! Mannen var namns jag olyckligtvis inte kommer ihåg är en skådespelare som kom fram till Joanna och sa att hon var enastående - och sedan sagt till hennes teaterlärare Niclas dagar senare att han fortfarande tänkte på hur fantastisk hon var.
Som jag sa till henne när hon berättade detta för mig:
- TOLD YA!
HEJA JOANNA. Jag är så stolt över henne. Och glad för jag vet ju hur mycket dessa speciella komplimanger värmer en. Och de hjälper en också ibland när man kanske inte är på topp. Jag och Joanna - vi vill, vi kan och vi kommer att nå dit vi vill!

I'm dreaming of a white Christmas

Imorgon hoppas jag på den vita barndomsjulupplevelsen som jag inte fick imorse (fast sen när jag skulle till skolan snöade det faktiskt och lite vitt låg på marken). Och så åker jag ju hem efter skolan!! Vi slutar vid två och nådigt nog har jag två timmar på mig att göra allt klart innan jag behöver gå till båten.

Efter skolan idag så skulle jag bara ner och köpa en julklapp och sedan Isas beställda chaité; Men jag hittade en hel drös med annat. Hela NIO julklappar. Jag har alltså bara fyra stycken kvar - varav en redan är bestämd vad det blir. Det allra bästa med dessa julklappar är att de är orginella! Åtminstone väldigt personliga. Alltså jag trodde att jag hade nått toppen när jag köpte Hulk-tröjan till Anna, men det är ett flertal paket som är personligare och/eller orginellare. Heja mig!! Fast nu får alla skyhöga förväntningar på mina julklappar - inte smart. Aja, vem bryr sig.
Egentligen borde jag diska, plocka i lite i resväskan och sedan sova, men det har jag ingen lust med alls. Jag tänker säga farväl till min lägenhet ordentligt, oavsett om det kanske får mig att vara väldigt trött imorgon. Jag ska sitta i sängen, fixa med julklapparna och skriva julrim. UNDERBART!


Weathergirl hopes his dreams will come true

- I would love to play a down and dirty rockstar! Along the lines of Midnight Mark but with all the bad stuff thrown in! Something darker than I have done before but still with the leather trousers.

Filmhistoria: Breathing

Idag hade jag och Ville (filmlärare) samtal om mig i kursen Filmhistoria. Lite om uppsatserna, det framtida betyget och så - en liten check helt enkelt.
Han hade inget dåligt att anmärka alls utan tyckte att jag alltid gjorde vad som krävdes för MVG och mer. Speciellt gillade han uppsatsen om Franska nya vågen jag lämnade in imorse (som han längst ner skrivit "!!! -stjärna-" på). Han sa att man inte kunde skriva en sådan uppsats utan att verkligen ha läst, sett samband och kopplat ihop saker ("Såvida du inte är jävligt bra på att blåsa mig"). Sedan sa han lite "oss emellan", som jag inte vet om de är "hemliga" men som jag av respekt till honom håller tyst om här!

Bilden nedan har inte det minsta med filmhistorian att göra, utan jag fick reda på idrotten idag att den hade lagts ut på internet. Det är min idrottslärare som blir jagad av vår klass med innebandyklubbor. Dock så ser man inte mig på bilden.


Golden globe-nomineringar 2010


http://www.imdb.com/features/rto/2010/globes

Nomineringarna för Golden globe-galan 2010 har nu släppts. Själv är jag mest besviken på att Max Manus inte är nominerad till bästa utländska film (men det är ju trots allt oscaren som väger tyngst, och de nomineringarna brukar skilja sig mycket ifrån dessa).
Mycket glad är jag däremot åt Colin Firths nominering i kategorin bästa skådespelare (drama). Det är hans första globe han har chansen att vinna. Nu har jag ju inte sett A single man, men bara trailern säger mig att Firths insats är enastående.

 


Filmhistoria: CHECK

Eftersom jag inte tittat ut genom fönstret sedan innan tolv igår så trodde jag att jag skulle få en underbar upplevelse denna morgon när jag tillslut gjorde det. Efter gårdagens morgonsnöfall ville jag att det skulle vara rena barndomsjulen - ni vet när man vaknar på morgonen och det kommit massa snö under natten. Tyvärr så tycks det vara så att till och med den första existerade snön smält bort.

Tack och lov så är jag åtminstone klar med Nya vågen-uppsatsen. Och jag fick aldrig panik. Jag arbetade mycket flitigt med den, men kom inte i säng förrän klockan ett (och kunde ironiskt nog inte sova då heller). Kanske är jag med produktiv under stress. Jag tror faktiskt det tog längre tid att läsa de 38 wordsidor hopsamlade fakta än det gjorde att skriva den faktiska uppgiften. Ironiskt.
Firar att jag är klar genom att lägga ut denna snitsiga bild på (om jag minns rätt) Truffaut in action.

Guess who's on the line...

Jag sitter och skriver på min Franska nya vågen-uppsats och har mobilen precis bredvid mig med skärmen uppåt. Plötsligt ringer det, jag ser ögonblickligen på den och bilden av den uppringande - och jag ser Midnight Mark och tänker också i en microsekund "Midnight Mark!". Sedan så dyker mamma upp, och jag inser hur komiskt dum min tanke är och svarar med ett flin.
Och för er som inte förstår: Jag har Midnight Mark som bakgrundsbild, och det skedde en dröjning av visningen av det inkommande samtalet.

The boat that rocked intervju

Jag hittade en intervju med några av skådespelarna i The boat that rocked. Det är för den amerikanska realeasen förra månaden. Av någon helt oförståelig anledning har dom döpt om filmen till "Radio Rock". Intervjun är bra, men amerikanerna som gjorde den är sååååå patrioter. Det verkar som den handlar om THE FANTASTIC AMERICAN DJ PLAYED BY PHILIP SEYMOUR HOFFMAN, och inte något annat. SKITkonstigt. Nästan värt att se intervjun bara för att få en uppfriskande höjning på ens ögonbryn.


Harry Potter and the deathly hallows PREVIEW

SÅ NAJS, förhandsvisning av Harry Potter and the deathly hallows part 1!!!
http://www.traileraddict.com/trailer/harry-potter-and-deathly-hallows-part-i/featurette-first-look

Caroline's pants is no more

Efter att jag hade gått upp imorse och gjort mig klar så var det 50 min tills julkalendern skulle börja, så jag bestämde mig för att sova 35 min. Det gjorde nog världens påverkan på min hjärna utan att jag märkte det de minsta, för i skolan på ped. ledarskap var det första vi gjorde var att leka "fruktsallad". Jag fick min frukt men hade sekunder senare inte den minsta aning om vad jag var. Så jag tänkte att det säkert var kiwi - fel. Så klassen räknade ut att jag var banan - varför jag då flyttade mig på apelsin går inte att förklara. Mongohjärna.

Innan jag kom fram till skolan skickade jag ett mms till Carro: En bild på Midnight Mark i sina tajtaste skinnbyxor, med texten:
"How about it then?
He will get into your pants..."
Vid nio tiden fick jag svaret "Thihi" ;) <33", men smset jag fick en timme senare var enormt mer humoristiskt:
"Haha Fatta den åkte på som bakgrundsbild, är det normalt att sitta å stirra på en och samma bild typ en evighet?Åh emelie jag tror jag blivit kär ! Elr tror, jag vet. He is the sexiest man on the planet, elr hur ;D"
Caroline's pants is no more.

Tom Wisdom

Jag vet inte vem jag får lust att hata, men det är någon. Tack vare denna någon så får Tom Wisdom mig att skälva i SYSTRAR I JEANS 2. Hur pinsamt är inte det? Bara för att jag sett honom som Midnight Mark. Och det är ju karaktären som är sexig inte Wisdom hallåhallåhallå hjärna vakna!!! Jag trodde jag inte hade Systrar i jeans tillgänglig längre men det hade jag tydligen så jag kollade upp honom i den. Och... hata. Jag kände inte igen honom i The boat that rocked första gången jag såg den utan fick en chock när jag läste att han varit med i Systar i jeans. För jag tyckte han var mes i den. Vilket han är. Verkligen. En stor totalt osexig tönt. Jag måste bara inse det igen. Hrm.

LUCIA

Nu ska jag snart bege mig nedför adelsgatan, möta Caroline och sedan tillsammans med henne fortsätta till Domkyrkan för ett luciatåg. Jag hoppas det är fint. Vi såg ju det klockan sju på tvn imorse också, och det var mysigt. Dock så var jag väääääldigt trött. Vi somnade inte förrän tre, och det är inte lätt att hålla ögonen öppna i lutande läge efter så lite sömn. Sedan så såg vi klart på Fanny och Alexander, och så fort jag fått i mig lite kaffe så gick det att följa med i handlingen helt. Bra film!

Och så var vi ju på Hamlet igår, det måste nämnas. Fortfarande så är jag inte "wowzer Shakespeare", men det var ändå bra. Joanna var otroligt duktig som Hamlet. Hennes agerande förde mina tankar till Den allvarsamma leken (= professionellt skådespeleri = mycket bra betyg) och det slog mig att hon kommer nå dit hon vill - hon har utan tvekan den begåvning som krävs.
Liza var också jättebra, men mer åt det underhållande hållet. Två tummar upp!
Nej nu ska jag göra mig helt klart. PUSS


Midnight Mark

midnight mark

Caroline fick se klart The boat that rocked igår, och jag tror att hon blev en aning frälst. Faktum är att det faktiskt var en aning skrämmande. För helt plötsligt från ingenstans så gick hon över till min sida!
Caroline och jag har alltid stått i två läger. Jag har stått i lägret med bra smak, där alla sexgudar står, medan hon stått på andra med Zac Efron och andra unga obegåvade pojkar. Hennes ständiga svar på mina "åh vad sexig"-kommentarer har varit "usch fy vad äcklig. GAMMAL!".

I förrgår så fick jag först ett sms där hon skrev något i stil med "okej då, Rhys Ifans är lite sexig" (hon hade tydligen sökt på bilder). Och igår var det som om himlen föll ned. Inte om Rhys Ifans, men om andra personer som faktiskt är sexiga! Det kunde lika gärna varit Eddie jag suttit bredvid och suckat trånande tillsammans med. Caroline var kåt på Midnight Mark. Så fort han syntes i bild hörde jag ett "åååh" från henne. Och när karaktären Angus vrålar "How about it? How about this situation here?! Try and fuck your way out of this, Mark!!" skrattade hon ihjäl sig. Och imorse så spolade vi igenom hela filmen bara för att se alla Mark-scener - på HENNES begäran!

Men ja: Midnight Mark är något av det sexigaste som finns. Mystisk varelse med långt mörkt hår i tajta skinnbrallor som ständigt röker och är beundransvärt fåordig. Som får alla kvinnor på denna jord att slita av sig kläderna med sitt enkla "How about it then?".
Jag skulle göra vad som helst för att bara få existera under 60-talet; att mitt i natten få sitta med en flaska vin och ett paket cigaretter och bara lyssna till Midnight Marks få ord...
Jag råder er att se klippet längst ner: Det är en bortklippt sen som är helt underbar. "Weathergirl", oh my...



Je suis

Jag har börjat göra lite research för mitt filmhistoriearbete om Franska nya vågen och känner mig (passande nog) mycket fransk denna afton. I förd vita strumpbyxor, högklackat, svartvitrandig tubtopp och chanelaktigt målade fransar. Med Chanelmascara. Tjoho. Snart dags att ge mig av mot min skola och Hamlet!

Jag ska nu skapa en twitter. Första gången tanken slog mig tänkte jag "nej, du har en blogg varför ska du ha en sån? Du fattar knappt vad det är - du vet bara att du gillar Nick Frosts och Simon Peggs". Andra gången; "Usch inte den där tanken igen". Och nu fick jag bara för mig att jag skulle göra det. Man lever bara en gång! Det går ju alltid att radera den annars (?). Oavsett så blir jag några lärdomar rikare. Tjosvejs
Uppdatering: Bara för att jävlas så är maxantalet bokstäver 15 och "generationlostinspace" får inte plats. HUR ska jag kunna gå under ett internetnamn om det inte går att heta det överallt? FAN vad störigt. Twitter får vänta tills jag kommit på något fantastiskt. Någon som har förslag?

Julstädning

Idag har jag totaltstädat hela lägenheten. Det var egentligen bara meningen att jag skulle diska klart, dammsuga och moppa golvet - men det blev grundligare än så. Det känns bra! Sedan så har jag handlat, tvättat och kokat knäck. Det sistnämnda har jag aldrig tidigare gjort själv, men det gick jättebra! Dom är supergoda, men dom ska sparas till kvällen och Caroline. Och givetvis morgonen och Luciatittandet. Jag (och Caroline) ska se scens Hamlet kl 19.00 ikväll. Jag är väl inget Shakespeare-fan, men det ska bli roligt att se Joanna! Och "We are family" om dom har det kvar (hahhahaha)
Efter Hamlet ska Caroline och jag hem till mig. Vi ska se klart The boat that rocked (antar jag) och Fanny och Alexander. Hon sover över så vi lussar oss tillsammans vid tvrutan kl 7 imorgon bitti!

Just nu äter jag ärtsoppa och dricker kaffe. Jag sov nyss en stund och när jag vaknade kom jag på att jag inte ätit något på hela dagen. Vid halv ett innan jag skulle tvätta var jag lite hungrig men hann inte då, utan skulle hem och göra mat sen. Men det glömde ju jag bort totalt, och hungerskänslan påminde mig inte. Weird.
Hemma i Västerås snöar det, och på onsdag bär det hemåt för min del. Ursprungligen var det tisdag men Staffan gav mig ångest plus att jag insåg att jag verkligen inte ville missa manuslektionen (dagen).
Och nu ordbajsar jag bara. Ursäkta. PUSS.

Almost famous

Den här filmen vill jag verkligen se. Och definitivt Eddie också. VI MÅSTE SE DEN TILLSAMMANS


fördomar är vår vardag

Ett sista inlägg innan jag går och lägger mig:
Jag var och åt hos Robert med familj ikväll vilket som vanligt var mycket trevligt. Vid åtta så ville dom kolla på idolfinalen. Jag tittar inte på idol, men hade inget emot detta. Dock så var jag övertygad om att båda killarna skulle vara två poptöntar. MEN ICKE. Den ena var mesmes. Men den andra... helt seriöst: Han var assexig. Sjuktsnyggt skägg och gud, mums. Ingen idolkille alls. Och så var han grymt begåvad! Vad gjorde han i det där programmet? Han ska ju vara ute och rocka med sitt lokalband, komma förbi Visby och ta mig med storm! För guds skull!
Tack och lov att han inte vann och tvingades sälja sin själ till popbranschen utan nu kan ut och skriva egen musik och vara sex. Trevligt.
Heja Calle. Godnatt Calle. Kom och sov i min säng Calle. För nu ska jag gå och lägga mig. Tjosvejs.


TVPREMIÄR

Mamma smsade och berättade att jag är med på reklamen för Maria Wern. Som ska sändas nästa höst. Sjukt att göra reklam för det nu! Hur som helst (enligt mammas beskrivning) I midsommarscenen så är Eva Röse i skärpa, och bakom henne extremt suddig gående upp mot henne så ser man en tjej i klänning. Det är jag.

Inre motivation

Det finns tillfällen - oftast under min filmundervisning - som jag... upplever något. Egentligen är känslan ganska neutral, men ändå överväldigande. Det handlar om att jag inser hur mycket jag vill det här.
Som idag till exempel. Vi skulle se en inspelad föreläsning av Christopher Vogler och Michael Hauge. Arvid hade varit på föreläsningen av dem i Sverige och berättade att Micheal Hauge var den dramaturgen han pratat om förut - som han haft kontakt med och som eventuellt ska läsa och kommentera våra engelska manus i trean. Och det hoppas jag verkligen på, för det skulle vara gigantiskt. Hur som helst så började vi kolla på det här. Det var otroligt intressant och lärorikt, dom här männen är verkligen genier. Och jag insåg som så många gånger förr hur mycket jag vill det här. Jag är så sjukt innerligt motiverad till att lyckas. Jag suger i mig all kunskap jag får som en tvättsvamp. Jag vill veta allt, jag vill förverkliga mig själv. Jag vill uppnå min dröm.
Och så slog mig tanken: Hur vet jag att jag är bra? Hur vet jag att jag ens har kapacitet att bli tillräckligt bra för att lyckas? Jag menar: Jag måste ju tro på att mina idéer blir bra manus, att mina manus är bra. Och jag kommer ju göra det för annars funkar det ju inte. Då har jag ju ingen chans. Men tänk om.
Det är inte så att jag håller på att bryta ihop, utan jag bara funderade över detta. Men så tänkte jag tillbaka på all den bästa positiva respons jag fått. Den bästa kommentaren jag någonsin fått är så fin och gyllene att jag knappt delger den till andra. Få vet om den. Endast jag förstår exakt hur bra den är för mig.

UNDERBART

Ohhh my... Kolla vad jag hittade. Första bilden (?) på Rhys Ifans som Xenophilius Lovegood i Harry Potter och dödsrelikerna. UNDERBART


That's Mark. He's the sexiest man on the planet.

Igår var Caroline hos mig - vi hade "fransk afton". Vi kollade på Aristocats och åt baguette med brieost! Jättemysigt och trevligt. Dock så övergick det franska i att se en bit av Prinsessan och Tiggarflickan, och resten av tiden innan hon gick hem ägnades åt älskade The boat that rocked. Jag var inte säker på att hon skulle gilla den, men det gjorde hon!
Nu har jag återuppväckt mina starka känslor och drömmar runt denna film - huvudet är åter i det blå med Rhys Ifans, Nick Frost, Midnight-Mark och det underbara sextiotalet...
För er som vill ha soundtracket (som inte finns på spotify) har jag konstruerat en egen spellista med filmens alla låtar. ENJOY:
The boat that rocked OST


Historia A

MVG på fördjupningsarbetet, MVG i Historia A.
Då var det ur världen!
NU ÄR DET JULKALENDERN.

Sanningen bakom familjen Wahlgren

Jag råkade snubbla in på detta klipp, som är faktiskt en mycket bättre "mockumentär" (bara klipp men aja) än filmen Scener ur ett kändisskap. Tänkvärt.


Scener ur ett kändisskap (recension)

Jag fick höra talas om den här i augusti eller något, och jag höll på att vända i dörren - men stannade tillräckligt länge för att inse att det kunde vara något intressant. I infon jag läste stod det att det var en mockumentär om familjen Wahlgren (dessvärre felaktigt: Linus Wahlgren). Mockumentärer är inte vanliga, och en sådan i parodiskt syfte skulle ju kunna vara skitkomiskt tänkte jag. Sedan så läste jag en jättedålig recension och tänkte inte så mycket mer på filmen förrän den visades på båten i söndags.

Den handlar alltså om Linus Wahlgren som det ska göras dokumentär om - av en mindre entuastisk filmskapare. Vi får följa Linus på hans kämpiga resa att bli tagen på allvar som skådespelare - nu vill han ha seriösa roller, dessvärre så vill ingen ha honom.

Det här skulle väl kunna varit en jätterolig film om det typ inte varit just Linus Wahlgren. Det vore roligare med hela familjen, eller något mer om världen runt Linus. Om vi bortser från den opartiska faktorn att jag hatar hans röst efter Atlantis så är han väl inte världens mest begåvade skådespelare. Eller det kanske är regissöerna som endast har Hundtricket bakom sig. Linus spelar över. De scener som ska vara pinsamt roliga blir bara plågsamt pinsamma och fåniga. Humorn håller inte hela vägen.

Dock så finns det scener som funkar bra. En sådan som ska vara pinsam som faktiskt funkar är den när Linus av misstag råkar förstöra Måns Nathanaelsons förhållande.
Sedan så finns det en parodi på hur en teaterskådespelare som är dum i huvudet (i detta fall Jonas Malmsjö) skulle bete sig på en filminspelning. Jag anser att denna är riktigt bra. Det är SÅ parodi ska se ut. Lite hjärna bakom det hela. Regissörerna borde utgått från den scenen när de skrev resten av manuset.
Men på den humoristiska skalan så är den lilla scenen med Jonas Karlsson min stora favorit. Jag älskar Jonas Karlsson, och hans parodi på sig själv som dramatenskådis som ser ner på andra är underbar. Han och Linus står och pissar på en dramatenfest tillsammans, och Jonas vänder sig till Linus och börjar (totalt dyngrak) berätta hur mycket han hatade honom förut. Saker som "mediakåt" och "horade runt i Rederiet" sägs. Jag vill så ha hela den scenen tillgänglig. Några få sekunder finns på trailern nedan, som är värd att se bara för det.

Men trots ovan så räcker inte filmen till. Den är bitvis sevärd, men långt ifrån alla minuter. En lördag då du är ensam och inget annat lockar är detta filmen för dig.


Att länkdrömma

Caroline och jag tycks ha en länk mellan oss som gör att vi ibland tänker samma sak om en speciell person samtidigt. Det är en ganska skojig grej, men har inte hänt på länge. Men när jag kom till skolan idag så sa jag till henne att jag ville berätta om nattens dröm (förgående inlägg) och då sa hon att hon hade en kul dröm att berätta för mig också. Precis innan vi skulle starta en film på filmhistorian så viskade jag lite diskret och frågade vem hon drömde om. Och det var samma person som jag drömde om. Vilket fick mig att skratta mycket och undra om vi inte hade haft samma dröm. Så var inte fallet, men faktum är att min dröm skulle kunna ha varit fortsättningen på hennes. Mystiskt.

Beslutsångest i drömvärlden

I natt drömde jag förmodligen det mest opassande jag någonsin drömt. Kanske inte med tanke på vad som hände, utan opassande p g a huvudpersonen. Så opassande person att jag inte ens kan skriva det här.
Det var sent, jag var ensam kvar och skulle snart bege mig hemåt. Jag sitter på en bänk/stång eller nåt, och personen bredvid mig kommer närmare och lägger armen om mig. Jag blir ganska ställd.
- Ehh, vad gör du...? ifrågasätter jag handlingen.
Personen svarar väl lite halvt.
- hmm... Är du säker på att det här verkligen är en så bra idé?
Tydligen tyckte personen det. Tankar flög omkring i mitt huvud: "Jag har ju egentligen velat det här aslänge. Men jag har ju kommit fram till att jag faktiskt inte ska om jag fick chansen. Och nu har jag ju chansen. Jag kan inte göra det här. Men han är ju så . Men jag kommer ju ångra mig. Jag VILL inte ångra mig."
På grund av min velighet så blev mina ifrånsägningar ganska (väldigt) mesiga och tama. Jag sa alltså halvt ifrån, samtidigt som jag inte gjorde något åt saken.
- Men du är så söt och nyfiken! sa personen till mig (konstig komplimang i en dröm).
- Jaaa mjaaa meeeen, svarade jag - var svaret till allt.
Personen närmade sig inte med stormsteg måste jag inflika. Det var väl bara "gos" (utan kyssar) eller vad man ska säga - med klar antydning om vilja till mycket mer.

Jag lyckades till slut inte motstå detta, så vi skulle tydligen ha sex i en våningssäng. Jag klättrade upp först, och pratade glatt om något - samtidigt som jag övervägde hela saken fram och tillbaka tusen ggr till. Efter att ha avslutat en glad mening så ångrade jag mig igen och hoppade ner från våningssängen.
- Vi kan inte göra det här.
- ...
- Men sen då?
- Det kommer inte bli konstigt mellan oss! Jag lovar.
- Men tänk om (annat namn jag inte nämner här) får reda på det här?
Jag vet inte riktigt vad personen svarade på det, men sedan blev det ett hopp:

Vi stod ute på en betonggård och personen höll om mig halvt och hade näsan i mitt hår. Hela tiden det här: vill. Kan inte. Vill. Får inte. Borde inte vilja. Men vill nog. Vilket gjorde att någon punkt i det hela aldrig riktigt kom.
Plötsligt kommer en kille som vi båda känner, personen drar sig undan.
- Fan, han såg oss.
Jag försöker lugna och försäkrar om att jag ska ta hand om det.
Nytt hopp i drömmen, och nu har jag bestämt att vi verkligenverkligen inte ska göra något. Men personen ramlar nedför en trappa med huvudet nedåt. Han var medvetslös och jag kände ingen puls. Jag ringde ambulansen: Självklart var det världens drygaste tant. Skumt nog sa jag adressen till mig själv, fast vi verkligen inte var där. Hur som helst så drygar tanten:
- Hmmm, säger hon jättelångsamt. Mja, kan ni inte komma hit då?
- Men han är ju medvetslös!!! utropar jag panikslaget.
- Mjaaa... men...
- Han har slagit i bakhuvudet!
Då blev det fart på tanten som skickade en ambulans. Jag la på, och någon kom fram till personen som nu vaknade till.

Sen var det bara massa bajs i drömmen. Massa hopp, jag cyklade runt i Visby och bla bla.
Hur som helst: kul dröm. Och ännu konstigare sådan.

I love the quiet of the night time

Jag och Caroline var ute och julhandlade igår. Jag är klar med Malins och mammas julklappar, och halvklar med Eddies och Farmor och Farfars. Underbart.
Om sex dagar åker jag hem för jullov. Jag har tagit ledigt tre dagar, vilket får lärarna att höja på ögonbrynen. Jag förstår dem, men de förstår inte mig. Men det är det värt. Julen är inte ens hälften så bra här i Visby.

Igår när vi var inne på Kränku så hittade jag massa julteér (pepparkaksté, julté, lusseté mf), och jag inhandlade julknäcksté. Det luktar muuuums och smakar gott. Så det är det jag dricker nu. Efter att ha öppnat den 9e luckan i julkalendern. Och igår så joggade jag i julupplysta innerstaden. Livet är himla bra ibland.

Veckans lista: ICA-reklamerna

Nu kompenserar jag för att varken förra eller förrförra veckan fick en lista.
Så: de bästa ICA-reklamerna! Vilka är era favoriter?

8.
Så himla komiskt. Så himla.. Annika.


7.
Om man sett en svensk gammal journalfilm så går det ju inte att INTE dra på mungiporna.


6.
Rogers röst = kärlek. Kalaskul parodi på Tjuren Ferdinand.

5.

4.
Jag tröttnar ALDRIG på Snygg-Lars. Faktum är att jag inte sett den här reklamen förrän nu när jag skulle hitta klipp till listan. När jag såg dessa affisher så skrattade jag ihjäl mig och tänkte "SNYGG-LARS ÄR TILLBAKA". Största lycka jag upplevt inom reklamvärlden.

3.
Detta avskedsklipp är så sjukt roligt. Kan någon tala om för mig vad det refererar/parodiserar? Kan inte koppla!

2.
Rent nyhetsmässigt (och tvmässigt) hänger jag inte med, men ICAs köttfärshistoria missade jag inte (ni vet när dom plastade om köttfärsen och låtsades att datumet var ett annat än vad det var). Den här reklamen är otroligt rolig i detta sammanhang. Och Sebastians blick... hahhah.

1. Snygg-Lars smyckar frysdisken
Jag hittade inte klippet på youtube för denna, men den här kommer jag aldrig glömma. Dessutom inspirerade han till Snygg-Lars i filmen Jens-Bert. Men för er som inte minns genom rubriken: Snygg-Lars får i uppgift att smycka frysdisken... och lägger ut sig själv mycket lättklädd.


Veckans lista: Bäst på Kalle Anka

Detta topppar tvtittarlistorna år efter år. Om alla skulle titta på varsin tv så slår jag vad om att det inte vore många människor kvar till att hela Sveriges befolkning tittade på detta program. Kalle Anka har funnits på julafton sedan 1960, och SVT har försökt ta bort det men bara med resultatet en jääävligt förbannad befolkning.
På något vis så älskar man ju alla delar i programmet lika mycket, även om man har favoriter (de två första är helt klart mer värda än övriga). Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul är så juligt som julafton kan bli. Jag måste alltid kämpa med släktingar så verkligen inte kan hålla käften, men på något vis så hör ju det till. Så länge det inte går överstyr.
Här är i alla fall en lista över vad jag tycker är bäst på detta underbara program:

10. Djungelboken
Jag gillade aldrig Djungelboken som liten, men har alltid gillat klippet på julafton. "Var nöjd med allt som livet ger" är en låt som hela svenska folket kan.
"Eta myror?" är absoluta favoriten.

9. Lady och Lufsen
Lady är vacker. Lufsen är charmig. Servitörerna roliga. Bella Notte som övergår i mer skönsång underbar.

8. Plutos julgran
När jag ser Kalle Anka försöker jag alltid komma på vad som kommer här näst, men brukar aldrig lyckas. Jag vet aldrig hur många det är kvar, förrän jag ser Plutos julgran. Den vet jag är den sista.
Den är härlig tycker jag, och jag blir alltid sugen på polkagrisar vilket jag aldrig är annars - och det bidrar så mycket till "wow, det är verkligen julafton".

7. Askungen
Jag kollade jämt på Askungen när jag var liten, så därför har jag starka band till de klippen oavsett Kalle Anka. Det bästa egentligen är att dom har klippt bort scenen emellan när de bestämmer sig för att sy klänningen, och sedan syr den. Eller det bästa är ju förstås låten, men det emellan har jag aldrig gillat eftersom det bara gör en nervös.
En tjej på mitt ind. val sa igår att hon inte gillade det här klippet eftersom alla bara skulle härma mössen hela tiden. Om det är så förstår jag att man tröttnar, men själv har jag alltid sluppit sådan tortyr.

6. Snövit och de sju dvärgarna
"Jag fångade en räv en dag". Jag älskar den här scenen. Så mycket glädje och skratt.
Favoriten är den lilla göken som sitter på Butters piano!

5. Tjuren Ferdinand
Tjuren Ferdinand är så mysig. Och han är så himla söt som liten med sin fåniga röst. Och mamman är också så komisk.
"Hon var en väldigt klok mor - trots att hon var en ko" -föromlämpad blick mot kameran-
Skratt.

4. Musse Pigg på camping
Jag har alltid hatat majs, men när jag var liten och det bjöds majskolvar blev jag alltid sugen. Just för att jag ville få det där skrivsmaskinsljudet (visste jag inte att det var då dock) som Kalle och Musse fick när de åt majs. Men när jag insåg att de barnen som åt majskolvarna inte fick fram det ljudet, tappade jag lusten att äta det.
Lusten att se Musse Pigg på camping kommer jag dock aldrig tappa.

3. Kalle Anka i djungeln
Just det här har jag alltid upplevt hör mest till Kalle Anka. Jag tror det är för att alla älskar att referera till det. Inte konstigt då det faktiskt är otroligt komiskt. Och spekarrösten som Kalle, haha, underbart.

2. Början
Julvärden presenterar "Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul" och de första sekunderna av detta program kommer. Det stora julkortet (?), Tingeling, rösten, musiken... Lyckokänslan sprider sig i kroppen. Jag snäser ett "Håll tyst nu" till alla vuxna, och något av det absolut bästa på hela julafton har tagit sin början.

1. I jultomtens verkstad
Som jag nämnde i den förrförra listan så är Jultomtens verkstad min absoluta favorit. Främst då på grund av musiken. Det går ju inte ens att förklara känslan när man får titta på det här, helt oslagbart! Och självklart är den shackrutiga färgen det bästa i bild.

Är inte med: Robin Hood, slutet.

Om man inte får ha honom som julvärd...

Johanna tipsade om detta fina änglaspel, jag vill ha!
http://johannanyren.blogspot.com/2009/12/arne.html

En julsaga recension

En julsagaJag var ju som tidigare nämnt i Stockholm i helgen för att se baletten Nötknäpparen. Igår så hade vi en hel dag att förströ innan jag reste tillbaka till Gotland och mamma hem till Västerås. Så efter mina önskemål så gick jag, mamma och min storebror Johan och såg En julsaga på Filmstaden Sergel.

Eftersom Gary Oldman är en av mina absoluta favoritskådespelare så håller jag mig uppdaterad om honom som ingen annan. Vilket då resulterade i att jag har sett fram emot En julsaga (A Christmas carol) ungefär sedan den dök upp på imdb.com med mycket få detaljer. Alltså ungefär 1 och ett halvt år sedan. Jag har sett fram emot den här filmen länge!

 

En julsaga finns som "vanlig" version, men också i 3D. Jag var inte särskilt angelägen om 3D-grejen, utan var mest fokuserad på att få se filmen. Men, det blev 3D. Jag har sett 3D-filmer förut, men aldrig någon med handling. Så när jag gick in i salongen med mina inplastade 3D-glasögon så var jag ju förväntansfulld för effekterna.
Först var det lite vanlig bioreklam innan en 3D-trailer för Avatar och filmen kom. Johan hade aldrig sett något i 3D förut och blev som ett litet barn bredvid mig. "WOOW" beskriver väl hans reaktion ganska bra.

En julsaga är baserad på den klassiska historien av Charles Dickens som filmatiserats och gestaltats ofantligt många gånger. Den handlar om Ebeneezer Scrooge som är en snål, girig och sur gammal man. Vi får lära känna honom en julafton, en julafton då han samma natt ska bli besökt av sin gamle kollega Marley - som dog för sju år sedan. Marley berättar att han kommer att bli besökt av tre andar: Ghost of Christmas - past, present och yet to come. Andarna kommer, och de visar Scrooge hans gamla, nutida och framtida jular.

Jim Carrey gör rösten till Scrooge genom alla åldrar och även alla julandarna. Flexibel som han är klarar han det galant. Han gestalar hela tiden Scrooge med den rätta åldern, värmen och humorn.
Colin Firth spelar Scrooges systerson Fred, och karaktären är Colin Firth upp i dagen skulle jag vilja säga. Det kan man dock inte direkt säga om Robin Wright Penns karaktär: Scrooges ungdomskärlek Belle.
Att Gary Oldman hade tre roller i filmen visste jag redan, men givetvis hade jag glömt bort namnet på dem. Marley visste jag redan (efter trailern) så det var inga problem. Jag fann honom snabbt i Scrooges underordnade Bob Cratchit p g a karaktärens utseenden och lite senare rösten. Den tredje karaktären lyckades jag inte finna i själva filmen, utan fick vänta tills eftertexterna: Tiny Tim. VA? tänkte jag. Tiny Tim är en pojke, och när jag lyssnade på den rösten så tänkte jag att det var en barnskådis. Men nej. Det är Gary Oldman. Om rösten är redigerad kan jag dock inte svara på, då Oldman är en av de mest flexibla och begåvade jag vet.

Det jag tycker mest om i hela filmen är slutet och de långa åkningarna. Slutets värme lyser igenom och gör hela kroppen lycklig. Helt underbart gestaltat. Vilket vi har regissören och manusförfattaren Robert Zemecick att tacka för. Han har gjort bl a Polarexpressen och Forrest Gump innan.
Åkningarna antar jag att vi har fotografen att tacka för, men det vet man ju aldrig. Hur som helst: P g a att filmen är animerad så kan man ju utnyttja "kameran" på ett helt annat vis. Och att det är 3D förstärker effekten ännu mer. När bilden sveper över ett gammeldags London så känns det verkligen som om man är inne i filmen (utan att bli åksjuk). Fantastiskt vackert.

En julsaga är en bra film, men passar inte för de mindre. 11års gränsen sitter bra där, speciellt om man ser den i 3D. Jag kan förstå om vissa tycker att filmen är lite seg ibland, men då tror jag det är för att man inte är alltför fäst vid den klassiska sagan. Själv är jag inte det. Jag gillade verkligen filmen, och trots att historien är otroligt fin och definitivt tänkvärd så har jag aldrig varit mycket för den.
Men en helt klart sevärd film att se i vintermörkret!


I'm a shiny monster and that's your crap

Jag älskar Grey's anatomy, men så fort man kollar för mycket på det så sker oftast följande:
- Du känner otroligt mycket med karaktärerna. Du kan bli tårögd för exakt ingenting.
- Du skapar egna "dirty problems". Roliga sådana alltså. Som du inte har på riktigt, utan bara önskar du hade för att det är spännande.
- Du vill ha sex med McDreamy, McSteamy eller annan karaktär i serien.

Igår snyftade jag alltså till ett avsnitt jag sett minst fyra gånger, skapade lyxproblem och var allmänt kåt på Sloan (såg hans entréavsnitt - tummen upp). Sånt är livet. Idag gick jag upp klockan fyra och om tolv minuter ska jag gå till båten. Tjosvejs.

"Jag fick dom av mamma efter min första balett"

Ikväll ska jag se Nötknäpparen på Kungliga Operan. Magiskt.

Julen är här

Både måndag, onsdag och torsdag har jag varit ute och joggat kvällstid. I vanliga fall brukar jag alltid springa längs vattnet mot Snäck, men den här veckan har jag hållit mig i innerstan. Fram och tillbaka, upp och ner med andra ord.
Det är så otroligt mysigt. I nästan varje fönster finns en adventsstake, en julstjärna eller något annat som lyser upp i mörkret. Jag kan se in i alla julpyntade rum. Det är som att röra sig genom en liten julstad. Helt underbart.
Igår så sprang jag ovanför domkyrkan, vilket gjorde att jag kunde se hela staden. Och jag fick syn på en enorm upplyst julgran med en stor lysande stjärna i toppen. Jag blev överlycklig och bestämde mig för att hitta granen. Till en kyrkas klämtande klockor sprang jag omkring på kullerstensgatorna och hittade tillslut den på Stora torget. Stor och praktfull, omgiven av annan julbelysning uppsatt på platsen. Jag fann även två andra stora granar på andra ställen i stan, men ingen av dem var lika vackra som Stora torgets.
Jag älskar julen.


Julkalendrar

Nu sitter jag och lyssnar på andra avsnittet av "Nelly Rapp - en gastkramande jul". Radiokalendern, jag har aldrig följt den förut. Michael Segerström spelar hund i denna och är rätt kul faktiskt (i det första avsnittet i alla fall). Någon som är mindre kul är "Radio-Apan" som presenterar programmet. GAH BLIR HELT GALEN. Sjukt störig.
Snart är det julkalendern på tvn. Den är ganska korkad, men jag tänker se alla avsnitt i alla fall.
Appropå: Caroline och jag kollade klart på Pelle Svanslös igår. Jag ÄLSKAR Fröse Frasse och Gullan tillsammans. Och Långe John är ascool. Säger fram till nedan bara "yes", "well" och "yeah" - det gillar vi!
Långe John friar till Maja (04.22-06.04)


Just give me a second darling, to clear my head

I natt så drömde jag en ovanligt lång dröm. Först var det massa bajs om någon kvinna som skulle gifta sig mot sin vilja med någon typ och bla bla. Men sedan så satt jag i någon hölassvagn tillsammans med Simon och ett gäng andra. Vi väntade. Det var någon form av festival som var på gång. Typ orgie-festival. Alla höll på med ALLA. Och jag tror det var meningen, det var ingen musik eller så. Jag väntade personligen på Rhys Ifans. Medan jag väntade på honom så strulade jag sönder med någon jag har försökt minnas hela morgonen. Jag kan verkligen inte komma ihåg vem det var. Det kan ha varit någon känd person, för jag vet att jag hade lite svårt att bestämma mig om jag skulle ta honom elller Rhys Ifans eftersom jag ville ha båda (lyxproblem).

Hur som helst så kom Rhys Ifans tillslut. Jag iakttog honom och fick typ kåtslag. Han hade lite mer skäggstubb än jag är van att se honom i och... mums bara. Han gav mig en blick, klättrade upp och på vagnen och nu såg han helt annorlunda. Han var fortfarande Rhys Ifans men hade mörkt långt hår och hade ingen tröja. Han och jag gav varandra blickar, och Simon fnös:
- Han är ju knarkare ju!
- Vem bryr sig? svarade jag frånvarande.
- VADÅ vem bryr sig ?!
Jag vet att jag strulade med Rhys Ifans lite där men sen gav jag mig iväg från vagnen och det var massa bajs igen. Jag vet att det var fruar som gick runt där och hade sina män inne i vagnlokalen. Jag skämdes lite.

Efter ett tag så gav jag mig tillbaka till lokalen där vagnen stod och det var sjukt mycket folk. Helt fullpackat och alla höll på med alla. Jag sa till någon att jag konstigt nog var helt nykter, men personen trodde mig inte.
Sedan så började folket i lokalen strömma ut, och utanför så träffade jag på Rhys Ifans igen. Hans läppar var helt nariga av allt kyssande. Jag skrattade åt det, och vi kysstes lite också. Jag föreslog att vi skulle ha sex i stället eftersom hans läppar var så torra (det var inte så trevligt faktiskt) och han var först på, men sen började han ställa skumma frågor. Sedan så väcktes jag av väckarklockan.

Scenografifilm: Premiär

Idag kl 10 är det premiär av våra filmer. Dom är ganska kassa båda två, haha. Men det spelar ingen roll, det är som det är. Dock så är jag jätterädd att skratta under vår film. Jag har inte lyckats hålla mig någon gång hittills, och Staffan säger att han kommer mörda oss om vi skrattar under vår egen film under premiären. Ouch.


Sunes jul

Kolla vad jag hittade på Spotify! GLAD: Sunes Jul


Lucka 1

Stickad tröja på. Adventsstaken är tänd. Jag ska snart öppna lucka 1. Glöggen värms på spisen.
DET ÄR DEN FÖRSTA DECEMBER.


RSS 2.0