Brothers

Otroligt stark film. Väldigt bra, och väldigt sevärd! Den är baserad på en dansk film från 2004 av Susanne Bier vid namn Brødre. Trailern ska man inte se, om det går att undvikas. Varför håller jag tyst om.
Den handlar om marinsoldaten Sam Cahill som lämnar sin fru Grace (Natalie Portman) och sina två döttrar för att åka ner till Afghanistan. Precis innan Sam åker ner så kommer brodern Tommy ut ur fängelset. Tommy har alltid varit den stökige brodern som ingen riktigt gillar, men när familjen får besked att Sam har dött i en helikopterolycka ställer han upp och hjälper Grace och barnen att läka. Sedan så visar det sig att Sam inte alls är död utan varit tillfångatagen, och när han kommer tillbaka blir allt mer än komplicerat då han är starkt påverkad av alla händelser som fånge.

Låten Winter av Bono och U2 blev nominerad till Golden globe för bästa sång i år, precis som Tobey Maguire blev nominerad för Bästa manliga huvudroll. Väldigt välförtjänt, då han är helt fantastisk i denna. Precis som Jake Gyllenhaal, Natalie Portman och förvånansvärt nog den tioåriga (okända) Bailee Madison. Alla vet ju att Natalie Portman är jättebra, men hon känns ju väldigt ung. Ja, hon är ung - men i denna så är hon verkligen en kvinna. Att hon skulle vara mamma till en åttaåring känns helt trovärdigt. Himla bra skådespelerska.
Men oavsett: SE!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Sjung ut:

Trackback
RSS 2.0