Veckans lista: Män med skäggväxt

Jag är väldigt svag för män med snygga mustascher, rätt skäggväxt och stubb så det var väl helt enkelt dags att göra en lista baserad på skäggväxt! Denna lista är väl som alla andra inte direkt perfekt. Jag utgick från min "Film, skådespelare"-mapp på datorn som innehåller ett stort utbud av bilder och har försökt komma på andra skäggsnyggingar. Med andra ord så saknas nog ett par stycken.
Att tillägga är också att det är just män med skäggväxt som listas, inte skäggväxter i sig. Alltså en blandning av hur snygga de är i sina skäggväxter och hur snygg skäggväxten de har är i kombo med föregående. Lite svårt att förklara, men om man läser texterna till varje person lär det gå bra.
Eh, åh så lär jag ju slå rekord med antalet bilder i ett inlägg, men vem bryr sig - även om jag hatar när inlägg ser så himla långa ut. Aja, ENJOY.

10. Clark Gable

Clark Gable är den perfekta gentlemannen, och har givetvis en riktig "gentlemannamustasch". Eller "kryp som har lagt sig och sovit ovanför överläppen", som jag oftast brukar kalla den. Clark Gable är en av de få som verkligen kan bära upp detta lilla djur med värdighet. Och stilighet!


9. Walt Disney
Walt Disney är precis som Gable en gentleman, och har också en "gentlemannamustasch" även om den inte är den lika klassiska sorten. Ingen vidare mustasch till utseendet tycker jag, men Walt är supersnygg i den. Och vem vore för den delen han utan den?


8. Christian Bale
Jag tänker alltid att Christan Bale är supersnygg i supersnygg skäggväxt. Men sen brukar jag tänka igen och få för mig att jag har helt fel. Men nu har jag ju tänkt två olika saker, vilket gör mig osäker - så vad gör då? Jo eftersom det är 2000talet så googlar jag det. Ta da. Påstående nr två felaktigt.


7. Billy Crudup
Egentligen vill jag säga hans karaktär Russell Hammond i Almost famous då jag faktiskt inte sett honom i något annat. Och definitivt inte då i mustasch. Men om jag har fel så kan jag ju inte göra det. Så alltså: Den här mustaschen (plus den tillhörande fläcken på hakan) är så sjukt mycket sjuttiotal. Och sjuttiotalsmustascher är väl coola, men på snygghetsskalan inte riktigt min grej. Jag tänker bara på min pappas gamla 70talsbilder. Alla hade mustasch. Till och med han. Och den var asful, liksom kamoflerad i hyn på grund av att den var blond. Ingen höjdare. Men Billy Crudups Russell-mustasch är verkligen en höjdare. TO DIE FOR.


6. Daniel Craig
Daniel Craig känns verkligen som den där ständigt slätrakade mannen. Han klär verkligen i det, och det är inte ofta men ser honom i skäggväxt. Men i Guldkompassen så har han skägg. Och det ser förbannat jävla bra ut.


5. Eric Dane
Alla som har sett Grey's anatomy vet vem McSteamy/Mark Sloan är. Mindre känt är att han spelas av skådepelaren Eric Dane. Personligen så måste jag erkänna att varje gång han dyker upp i bild så tänker jag på hans mustasch/skägg. Han har lyckats skapa den perfekta skäggväxten i sig, men också för sig själv.


4. Jude Law
Alla tycker att Jude Law är sådär barnsligt förbjudet snygg. Personligen så tycker jag att hans utseende är ganska överskattad även om han givetvis ser bra ut. Poängen är hur som helst att nästan alla "kändissnyggingar" nästan alltid är slätrakad, och därför är Jude Law inte den som förknippas med skägg och mustascher. Och om jag skulle föreställa mig honom i skägg så känns det inte riktigt som om det skulle passa. Men sen så såg jag Sherlock Holmes och där har han den typiska "gubbmustaschen". Den med bara skäggväxt ovanför munnen. Den mustasch jag brukar finna ganska oattraktiv. Men gud vad bra han klär i den! Han bär upp den som ingen annan. Och just därför ligger han skyhögt på denna lista. Inte för att han är snyggast i mustasch, utan för att han kan göra den omöjligt fula riktigt snygg.

3. Kjell Bergqvist som Harald
I nästan en hel dag fick Kjell Bergqvist i sina unga år ligga överst på den här listan. Det stod här att jag förmodligen var för partisk för att skriva listan då jag precis upptäckt hans skäggväxt i filmen Jack (från 1979, efter Ulf Lundells bok) och var nykär. Men sen så såg jag ju Golden globe i natt och Robert Downey Jr. sågs i ännu ett av sina många skägg. Och han ser ju helt galet bra ut i alla dessa möjliga skäggväxter. Så jag tog mitt förnuft till fånga och degraderade Bergqvist. Trots att jag är väääldigt förälskad i detta utseende. Mustaschen, skägget och så förstås håret. Jag är såld.


2. Johnny Depp
Är det någon som kan bära upp en mustasch så är det Johnny Depp. Frågan är om han någonsin kommer kunna toppa sin Jack Sparrow-stil. Mustaschen, skägget, pärlorna. Skabbigare eller sexigare finns inte.


1. Robert Downey Jr.
Jag har försökt att inte ha honom så högt upp. Inte därför att jag inte känt att han har förtjänat det, utan jag har varit rädd för att vara partisk. Vad slutade det i? Jo, att jag satte Kjell Bergqvist högst upp endast av partiska själ. Men som tur var så såg jag som nämnt Golden globe och insåg att det är på denna plats mr Downey hör hemma. Bergqvist är bra, men han är faktiskt några strån vassare när det gäller skägg och mustascher. Och hår. Fast nu är det ju inte en "Män med hår"-lista.


Bubblare: Gary Oldman, Heath Ledger, Leonardo DiCaprio.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Sjung ut:

Trackback
RSS 2.0